icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

majda27
19. jan 2011

@izzie27 ja som len zavolala ze sa chcem objednat zajtra na sono a krv. a oni sa ma len pytali ktory dc som, tak som povedala ze sa mala dostavit ale nedostavila sa.(to som volala rano, ale okolo obeda sa spustila). Povedali mi ze krv a sono robia do 8 hod.

icub
19. jan 2011

@ame netusim ale aj ja to idem zajtra riesit a tiez to mam tak 2 tyzdne pred (pre chorobu som nemohla skor)

icub
19. jan 2011

@majda27 nuz ja som mala dnes 2 DC, a uz zaciname s dalsou fazou...

icub
19. jan 2011

@sylvestra dakujem, no u nas to ma v rezii moj manzel, dnes bol dokonca pochvaleny, nikde ziadna modrina, ze ako sa dari.. nuz a musim si poklopat, toto dako zvladame... 😉

icub
19. jan 2011

@izzie27 nuz my sme hned zacali vecer..takze aj tieto dalsie budeme vecer

majda27
19. jan 2011

@icub ved uvidim co mi povedia zajtra

makovicka53
19. jan 2011

@ivankakov .no to ano..hlavne nech to rychlo prebehne...a nech uz ideme do toho 🙂 ...tebe sa to uz krati...drzim palce 😉

icub
19. jan 2011

@majda27 no najprv pojdes na krv a potom na sono, som bola prekvapena kolko zien s manzelmi/ partnermi tam bolo, nuz a poobede budu volat a uz nebudes mat ziadne stresy, uz budes vediet co a ako, drzim palceky, nech je vsetko ok

sylvestra
20. jan 2011

@natalie presne ako pise majda, partnerom beru krv obvodaci, ale to vam vsetko vysvetli koordinatorka, takze si zatial nelam hlavku. chlapom sa tusim robia testy na hepatitidy, HIV a syfilis. dostanes papiere s rozpisom pre seba i pre partnera, co mas absolvovat a ake vysledky mas doniest.a neboj, aj moj manzel je na toto cintlavka, ale isiel bez reptania na vsetky odbery, co bolo treba.
@icub to je super, ze ti manzel takto pomaha. ja to pichanie zvladam sama, manzel akurat nasadi ihlu na pero a natiahne davku, nech sa citi dolezity 😀 . ale po par dnoch pichania dvoch injekcii /ja mam dekapeptyl a gonal/ veru uz musim hladat miestecko, kam to pichnut. ked nariasim, uz je ta pokozticka taka bolava. sa utesujem, ze uz to tych par dni do OPU zvladnem.
@majda27 som zvedava, ako si pochodila a odkedy zacnes pichat.

majda27
20. jan 2011

@icub a kedy ides na dalsiu kontrolu? To ti tiež povedali poobede? Mne ked brali krv tak mi sestricka povedala ze si budu po 2 hod volat, a krajkovič ze okolo 3 si mam zavolat. Tak som zvedava, este mi raz ukazal ako sa nadstavije to pero. A ze sa asi uvidime v utorok. @santana2 ty si ako dopadla. My sme tam boli uz o 7 hod.
Mna to dnes trosku viac bolelo ked som si pichala decapeptyl. Mohlo to byt sposobene aj tym ze mam mrchu a dost ma boli cele podbrusko. Ja som tiez zvedava od kedy si bude pichat gonal.

santana2
20. jan 2011

@majda27 ahoj mi sme dobre dopadli ja som bola u dok.Gatovej chodim k nej tiež mi budu volat odkedy si budem pichat menopur asi o 14 00 ak nezavolaju tak si mam o 15 00 zavolat. Tiež som jej dala tie vysledky všetky a povedali že je to v poriadku ale nakolko som mala zvýšené alt a ast tak som jej ich dala skor keby nahodou ale vraj mi vezmu ešte krv potom pre istotu lebo interná mi to doporučila. ale bude to v poriadku lebo na krv som bola po sviatkoch a povedzme si kto odolal všetkým tým dobrotám nie? My sme dnes prišli okolo 7 20 nejak sme nemohli ist moc rýchlo lebo tie cesty su strašné sami výtlk tak sme do jedného vleteli už som myslela že sme skončili . ja ešte neviem kedy pojdem ale buduci týžden určite to mi povedia ked mi budu volat. kolko maš toho gonalu lebo ja mam menopuru 30 davok ☹

santana2
20. jan 2011

dievčence chcem sa vyjadrit k tým našim manželom ja si myslim že to trpia spolu s nami a ked vidia ako si každý den pichame tie injekcie tak ti čo sa boja krvi sa musia prekonat su predsa silnejšie polovičky teda aspon si to myslia 😀 ešte možme byt radi že s nami aj pekne idu k lekarovi kolko je takych že ked sa im nedarí nejdu ani na spermiogram

sylvestra
20. jan 2011

babule, isto vam budu kazdu chvilu volat, som zvedava, kedy zacnete a ake davky. s tymi mnzelmi je to pravda, mozeme byt rady, ze to s nami vsetko prezivaju a ze sa v pripade potreby zapoja 😉 . kamoskin muz nechcel ist ani na spg, ze on je predsa nejaky chlap a ze on je isto ok 🙄

sylvestra
20. jan 2011

ja som po tom dekapeptyle mala hroznu ms, dlhu, bolestivu, pichalo ma zospodu i v brusku, no hruza. pytala som sa na to pri kontrole v heliku, vraj je to normalka. vy ste na tom ako? nemate nejake extremne bolesti?
@santana gonal sa fasuje 3 pera - v dvoch je 900 jednotiek a v jednom 450.aspon ja som tak dostala.

santana2
20. jan 2011

@sylvestra a ty sa ako citiš nemaš nejake problemy aj si na pn ako doporučovali ja sa zatial citim v pohode ale bojim sa toho menopuru a tiež teraz nejako citlivo reagujem na injekcie ked mam mm

sylvestra
20. jan 2011

@santana2 ja som zostala doma s nastupom gonalu a som rada, ze som tak urobila. casto sa citim ospala, mam tlaky v podbrusku a neprehanam to ani s domacimi pracami, lebo ma pri namahe picha v brusku...takze sa drzim tak pianko. ten menopur si riedis sama?

majda27
20. jan 2011

@santana2 ahojky. Tak to som rada, ze pokial okolo druhej nebudu volat, tak si mam zavolat ja. Super...

santana2
20. jan 2011

@sylvestra ten si ešte nepicham ale začnem ked mi zavolaju je to také isté ako diphereline také iste zarabanie len počet jednotiek sa bude menit ale ano som na to sama manžel mi pichol prvu injekciu ale ostatné sama len ako hovorim teraz som ostala trochu citlivejšia len dufam že to prejde

majda27
20. jan 2011

@sylvestra je to trosku poznat pri ms ze berieme do seba tie hormony. Ale ked som si vcera dala sprchu tak to potom bolo super a nic ma tak nebolelo.

sylvestra
20. jan 2011

babule, dufam, ze vam skoro zavolaju, nech ste zase aspon o krocik vpred 😉
@santana2 ja myslim, ze take kadejake stavy precitlivenia su asi normalne pri tomto, kazda zienka to znasa inak. ja som pocas tejto stimulky mala nastastie iba jednu chvilu taku, ze som si myslela, ze sa mi deju vsetky krivdy sveta, trosku som sa vyrevala a bolo. ale inak som statocna, aspon ja sa tak vnimam 😀 aj manzel ma pochvalil, ze neratal s tym, ze to bude mat takyto hladky priebeh. 😀 my sme si vybrali gonal kvoli tomu peru...lebo ked nam davali na vyber a ukazovali ihly so striekackami, resp. pero, tak moj muzicek zacal hadzat farby, najcastejsie bielu a zelenu 😀 a potom povedal, nech to ani neukazuju, ze berieme radsej pero 😀 .

sylvestra
20. jan 2011

@majda27 som rada, ze nie som jedina, co to tak vnima. si zober, ze ja som este 6.DC normalne krvacala ako na zaciatku, robili mi sono cez brusko. za normalnych okolnosti uz na 6.DC nemam o ms ani chyru, ani slychu.

santana2
20. jan 2011

@sylvestra ako tie ihly nie je to také strašné aj to zarabanie ide fajn tu ide o ten vpich a to boli aj pri pere 🙂 ved je to len chvilka a len dvakrat denne to bude su aj horšie veci na svete toto vydržime

sylvestra
20. jan 2011

@santana2 jasne, ze vydrzime, ved sme nejake zeny, nie? co tam po par vpichoch...dolezitejsie je, aby to malo zelany efekt 😉

majda27
20. jan 2011

@sylvestra @santana2 tak to sa aj ja k vam pripajam. Ono to pichanie vlastne ani tak strasne nie je. 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Len teraz ked mam mrchu je brusko len trosku viac citlive

majda27
20. jan 2011

@santana2 ked sa ti ozvu daj vediet. Ja tiez cakam, a ked sa to 3 neozvu budem im tam volat. Ja si este musim vybavit internistu. Ale to bude asi v pondelok.. 🙂 🙂 🙂

santana2
20. jan 2011

@majda27 už sa mi ozvali začinam pichat dnes asi večer 150jednotiek a v pondelok idem na krv a sono

majda27
20. jan 2011

@santana2 tak ja zacinam az od zajtra. tiež picham 150 jednotiek. A kontrola je v utorok, tak ako mi povedal dr. Preco je to tak? Ty si potom kolky dc? Vydis lieky si zacala neskor a pojdes na to skor ako ja.

santana2
20. jan 2011

@majda27 neboj pojdeme spolu mne prišla mm na 30den a teraz som 2dc ja mam aj slabšie krvacanie každá sme ina vydiš to sama tak ja si teraz budem pichat aj rano aj večer

majda27
20. jan 2011

@santana2 ja si to asi budem radsej pichat rano nech mam pokoj. To mi nepovedali ze kedy. Tak som zvedava ako dopadnem v utorok. Mne dnes doky povedal ze mam nizku maternicu, ze by to bolo tym?

santana2
20. jan 2011

@majda27 ja musim večer lebo ked začinam dnes tak moc na vyber nemam netrap sa ved sa dočkaš jeden den hore dole