Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@leren1 ahoj pýtať sa kolko to vynde teba a poradit ti to je velmi ťažko a individualne...pretože velmi zavisi čo všetko budete dávat orbit a kolko vajičok budeš mat...my sme mali teda ja 22 vajičok všetky dali oplodnit ICSI metodou z toho potom kolko budeš mat embryjok my sme mali 7...a či všetkymrazit to su všetko proste peniaze...nam poistovna dala 1500e ..my sme doplacali 1300e komplet či lieky mrazenie ICSI Halosperm aj cestu...takže niekoho to vynde navrch 500e 800 a niekoho kto ma vela vajičok ovela viac..lenže my sme dali všetky ICSI lebo človek nikdy nevie či sa prijmu dve tri či všetky....
@maminka1986 ok aj to pomohlo bo vobec neviem od akej sumy sa odrazat...dakujem aspon som v obraze 🙂 gratulujem vidim ze cakate mimi...podarilo sa na 1.pokus ?
@leren1 ono je to individualne velmi 🙂 rada by som ti napísala že 500e ale nedá sa to veru zaleži ako budeš reagovat celkovo a kolko vajičok atd no..ano ja som mala odložený vklad čerstvý a a vyšiel nam KET/ET vlastne čo sme mali ist tak vyšlo potom hned čo som ozaj nerátala 🙂dakujem veru je to zázrak nikdy som nečakala že raz budem tehotná a zažijem ten pocit...
inak Helios ma mat pobočku už aj v BB 🙂 kedy idete tam? už ste boli na konzultaciu? či ešte nie?
@maminka1986 ahoj este neboli teraz 21.1. Ma caka laparka tu v nitre a hned potom ideme na to...vybrala som si helios martin najvacsie chvaly tu citam...este vobec netusim co vsetko ma caka a som na to podobne tiez niekedy neverim ze budem tehula..kedy maju byt v bb nevies ? A inak dobre sa to cita ze vyslo hned ! 🙂
@leren1 tak držim palce aby bolo všetko ok .. ale ak idete na IVF laparku ti netreba ..ak by ste išli na IUI tak ano ...ty máš problem či aj manžel,partner?
ako dlho sa snažite? no ono ked budeš stimulovat tak sa trebanastavit že to vynde a že idete po dieťatko a budete ho mat mna velmi podporoval manžel bez neho by osm ot nedala...ta cesta stresy stali zato...ano ja to velke šťatsie že nam to vyšlo hned lebo čo tu čitam :(((mnohe sa trápia dlho...tak len ver že to vynde
v BB neviem len tam začinaju to rozbiehat Krajkovič to písal na FB teda rozhovor snim bol a on to spominal
Kočky,ak sa smiem spýtať, koľko máte rokov ,lebo ja som tehotenstvo odkladala, teraz mám 38 a 1.IVF nevyšlo, KET nebol žiadny ,lebo po 35.-ke býva ledva 1-2 embyjká vhodné na vklad a zamrazovať nieje čo.
Píšu pri 1.IVF 50-55% úspešnosť, pri 2.IVF 75% a pri 3.IVF 93%, je to zvláštne, čím sa zvyšuje tá úspešnosť.
@jeka77 nemyslím si že tie percenta sú správne...
Mám za sebou 3 ivf A zase S negatívnym výsledkom..
Dohromady mám za sebou 7 pokusov a týmto posledným som to vzdala...
Snažím sa otehotnieť 7 rokov. Skúsila som všetko možné aby výsledok bol pozitívny ale nestalo sa tak.
2x ivf som absolvovala V Heliose Martin A nič.
Myslím že je to o šťastí a O tom ako si vyrovnana s možným neúspechom.
Napriek všetkému ti držím palčeky a skúšaj skúšaj, možno to šťastie si nájde teba.
@jeka77 ahoj my sme sa snazili 8 rokov a absolvovala som 3 IVF v MT /jedno bolo biochemicke/ 4.som uz absolvovala v brne tiez nic a 5. Bolo uspesne/vkladali morulku/a v 39tich sa narodil nas chlapcek❤ a to mam este aj mrazacika☺ len sa nevzdavaj a treba vydrzat a mat trpezlivost ....prajem vela stastia
@jeka77 mala som 29 ked som stimulovala a otehotnela...no ono je najlepšie otehotnet do tej 30 max 35 potom to kelsá ..ako u koho ale je to potom ťažšie aj na kvalitu aj kvanitu preto som to necchela odkaldať a aby osm aj fyzicky vladala
@emily29 Ahoj,Mne to vyšlo na prvý krát IVF mala som 37 rokov. mame 14 meačnu dcerku a meme ešte jedno zamraze. A pojdem ten to rok navklad. Ja som verila,že to vide. 🙂
@maminka1986 dakujem za povzbudzujucu spravu ...my sme mali mimomaternicove pred rokom a pol a laparku kvoli tomu ci je priechodny jeden vajcod ktory mi ostal bo druhy mi ostranili...snazime sa tri roky ale uz sme aj rezignovali.este chcu vvylucit endometriozu ...zdravy sme podla lekarov obaja...no pripravili ma na to ze to pojde asi len umelm...preto zistijem kde co a ako...
@jeka77 no mam 29rokov....u mna to bolo len-len pretoze mam chorobu vola sa to addisonova choroba-nevyliecitelna a cely zivot na kortikoidoch :( co mi zistili 2roky dozadu a moja endokrynologicka mi odporucila co najskor otehotniet lebo mi hrozi predcastne ovarialne zlyhanie zo dna na den.Som dost rizikova pacientka,aj Dr.Krajkovic mal respekt a ani nedufal ze to pojde tak hladko pretoze tych diagnoz tam mam asi aj 7 popri tejto hnusnej chorobe.Teraz som sledocana u vsetkych lekarov co su...si robim srandu ze len patolog ma nevidel :D ...Uz som rozvedena a druhy krat vydata.S prvym som chodila do BA do Gyn-fivu a nespokojna,tam len laparka a IUI.. Polucysticke vsjecniky nadalej to je proste nafurt ...Po druhej svadbe som zistila ze som tehotna ale uz sa mi ta moja choroba prejavovala,nejadla som,zvracala som a nakoniec v 10.tt potratila po tyzdni v nemocnici s krvacanim. Ono vsetko sa deje pre nieco...Teraz som rada ze to bolo tak ako to bolo.
dievčatá je tu niekto kto začal špinit potom krvácat, týždeň po embryotransfere a týždeň pred odberom krvi ? utrogestan užívam ale nemám z toho dobrý pocit, mám aj bolesti brucha ako na menzes.
Ja som bolesti ako pred menzesom mala a to je rastom maternice.Kamoska co ma dvojicky krvacala a donosila...treba si zavolat do centra Dr.
Ahojte viete mi poradit co nas caka na konzultacii na umele oplodnenie? Ake budu prve vysetrenia? Za aky cas sa vam podarilo otehotniet? Dakujem za odpobede
@123tana123 Prvá je konzultácia s lekárom, plus sono ženy a manžel spermiogram, krv na hormony, chlamýdie, protilátky proti spermiám, protilátky voči placente, potom vypísanie žiadosti na IVF, pohovor s koordinátorkou IVF, niekomu sa to podarí hned inému dlhšie, niekomu vôbec, je to veľmi individuálne.
Dakujem verim ze sa nam podari
Ahojte,na drzovku sa k vam pridam 🙂 Momentalne mame doma velke sklamanie lebo nam nevysiel KET. Sme z toho na nervy,kedze je to nase druhe IVF. Prve IVF MAJ 2015=nedoslo ani k transferu koli nekvalitnym vajam. 2.IVF NOVEMBER 2015= ET mimi sa neuhniezdilo a teraz 19.1. KET mimi to tiez vzdalo ☹ Chystam sa o dva tyzdne na druhy KET tak uvidime lebo uz je to na slak trafenie...ved viete ☹
@linaya držím palce aby Ti to vyšlo, u mna tiež nedošlo k transferu tiež kvôli nekvalitným vajíčkam, uz mame schválenú žiadosť na druhý pokus ale ešte čakáme na výsledky z genetiky,tak dufajme ze tento krát nam to vyjde
@123tana123 ahoj nam schvalili žiaodsť za týžden!! máme Doveru...potom stimulka vyšla,odber 22 vajičok,oplodnenie,a vklad vyšiel hned prvý...je to indidvidualne no niekomu hend niekomu nie
@andrea8383 dakujem krasne 😉 Clovek je taky znechuteny ked tie kramy stale dostane...Ale ako nam povedala naposledy embryologicka,oni zrobili vsetko co mohli a teraz je to uz medzi nebom a zemou..... a ma pravdu. Drzim palce nech ti to vyjdeee 🙂

@msmutna vies mi poradit kolko euracikov si mam nachystat ?