icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

gretka85
24. aug 2018

ak sa chcete dozvediet viac napíste mi spravu

vyhuelka
24. aug 2018

@gretka85 ja som bola spokojná 🙂

tdli
27. aug 2018

Ahojte,som dnes 10.den po iui,v piatok ma caka kontrola ale od sameho zaciatku vobec nic na sebe necitim,nemam ziadne tlaky v podbrusku ani citlive prsia,skratka nic.Beriem duphaston 2x1 denne.Ani po clostyle a pregnyle som nemala vobec pocit ze mam ovulaciu.Ked som sa na to pytala doktorky tak povedala ze to nevadi ze ona po pregnyle urcite nastala.Inak mam vysledky v poriadku,priatel spermiogram v poriadku.Som z toho smutna,navrhli nam jedno iui skusit a ze potom ak sa nepodari tak laparka.Boli ste niektora na laparke v care?Aj sa tam nieco doplaca?Dakujem

laurazma
27. aug 2018

@tdli ono zial malokedy sa iui podari na prvykrat..je to skor zazrak..v kazdom pripade drzim palce✊🏻 my sme boli tiez na iui pred mesiacom a nic a rovno nam odporucili ivf..predsa len tie sance su tam vyssie..mozno by nebolo zle informovat sa i o tomto rieseni..laparka je tiez zasah do tela..

regina24
27. aug 2018

@tdli dobryden ja som bola po dvoch iui nepodarilo sa tak sme isli na ivf ,ze je vissia sanca na otehotnenie .
Drzim palce.

tdli
27. aug 2018

@laurazma
@regina24
Dakujem za reakciu,tak nejak som dufala ze ked sme obidvaja ok tak ze ta sanca je predsa len vyssia,evidentne asi nie.Smiem sa opytat ake problemy su u vas ked idete na ivf?Ci len nechcete uz cakat...to uz nechcem ani ja,neviem co robit dalej.Ci tu laparku podstupit alebo nie.

laurazma
27. aug 2018

@tdli no u mna problem nie je ziaden, manzel ma horsi spermiogram...na to vsak lekar povedal ze je mozne ze v 40-tke ho bude mat ukazkovy..v kazdom pripade sa snazime uz rok a pol, s 1 neuspesnym iui...je mozne ze psychika robi vela, ja na to myslim asi 25 hodin denne..🙄 zial neviem prist na ine myslienky..tak sme sa na to dali..skus sa este informovat o ich nazore..ak sa ale snazite uz dlhsie a nechcete viac cakat, ja by som sla do ivf..ci ta uspia pri laparke alebo pri punkcii, to je jedno..tie veci okolo toho sa uz snad nejak zvladnut daju 🙂 minimalne je tam ta sanca vyssia..nam povedali ze prve ivf 55% sanca uspechu u nas, zatial co pri iui to bolo 5-10%...

tdli
27. aug 2018

@laurazma
To iste mam aj ja,stale nad tym rozmyslam.Dnes som sa zobudila do uplnej depresie,asi preto ze v piatok ideme na krv a uz teraz tusim ze to bude negativne.Co sa tyka tej narkozy,ta by mi az tak nevadila,bola by to uz moja tretia v tomto roku.Uz mam za sebou konizaciu kvoli zlej cytologii a aj to je jeden z dovodov pre ktory chcem co najskor otehotniet,nakolko mi to vlastne bolo aj odporucene.No a v neposlednom rade je to aj moj vek,budem mat uz 34 rokov a hlavne velka tuzba po dietati.Ale co som citala tak ta laparka pomohla otehotniet niektorym,uz sa aj slamky chytam.Vy ste asi na tej laparke neboli?

vyhuelka
27. aug 2018

@tdli my sme boli na iui - nevyšlo, tak som šla na laparku -oba vajcovody priechodné, malé ložiská endometriozy, mužov spg v poriadku, tak sme išli na 2.iui - nevyšlo, tak sme nechceli ďalej čakať keďže sme sa snažili a prt z toho a išli sme do ivf... ale skúsila by som byť tebou tu laparku, aspoň si budeš na istom či máš vajičkovody priechodné 🙂

laurazma
27. aug 2018

@tdli nie nie, my sme neboli..ale nám rovno povedali, že pri takom spermiograme je zbytočnosť to naťahvovať tak dlho... :/

tdli
27. aug 2018

@vyhuelka
A na tej laparke si bola v Care alebo v nemocnici?Ved rozmyslam ze ked mi ju navrhnu tak ci ist k nim alebo do nemocnice,neviem vobec.

tdli
27. aug 2018

@laurazma
Ty aspon vies,v com tkvie vas problem.Ja netusim co je u mna zle.A asi aky rozpocet treba na to ivf?Kdesi som citala ze sa to moze vysplhat aj na 1500 euro...

laurazma
28. aug 2018

@tdli noo nam povedali, ze kedze vo mne problem nie je, nebude potrebne robit nejaku velku stimulaciu u mna..cele by nas to malo vyjst do 1200€...ale zas s tym, ze si musime zvolit specialnu metodu oplodnenia-icsi a ratame v tom uz aj zmrazenie embryi do buducna..dr mi povedal, ze so zmrazenymi emrbyami odobratymi teraz budem mat o 10 rokov ovela vacsiu sancu otehotniet ako potom s cerstvymi..🤷🏼‍♂️

vyhuelka
28. aug 2018

@tdli v centre laparku nerobia, bola som v nemocnici v MT na nej, v centre robia len iné vyšetrenia ako napr hyfosy... to by ti oni vysvetlili čo a ako... no a my sme za cele ivf platili cca 1600€ a to nerátam cesty autom tam... pri stimulacii som tam bola každý 2-3deň

tdli
28. aug 2018

@laurazma tak vam drzim palce teda nech sa to podari.Chodite do Heliosu v MT?

tdli
Autor odpoveď zmazal
tdli
28. aug 2018

@vyhuelka
Mozem sa spytat kedy ste to absolvovali?Vy ste uz tehotna alebo uz mate babatko?

vyhuelka
28. aug 2018

@tdli ja som začala stimulovať v polke januara, vo februari som mala odber a vklad, vyšiel nám prvý ET, momentálne som 30tt 🙂

laurazma
28. aug 2018

@tdli ano ano do Heliosu MT...zatial som s nimi spokojna..🙂

tdli
28. aug 2018

@vyhuelka
Wau to je krasne teda,zelam stastne tehotenstvo az do konca 😀 viem ze je viacero sposobov ako ET a KET ale sa v tom nejak neorientujem zatial lebo som dufala ze to pojde tou lahsou cestou.Ti asi potom uz zvazi lekar aku metodu vsak

tdli
28. aug 2018

@laurazma
Aj ja tam chodim.A kedy zacinate stimulku?Alebo je to na vas?

regina24
28. aug 2018

@tdli ahojte ja som iz zacala zo stimulaviou uz si picham injekcie , cakam na menstruaciu mala by som dostat tento tyzden . Komu sa podarilo. Na prvy raz ivf ? Podarilo sa na prvy raz ivf?

vyhuelka
28. aug 2018

@tdli ďakujem krásne 🙂 no veď uvidíš, keby to vyšlo prirodzene bolo by to naj ale ak aj s pomocou hlavne nech je bábo zdravé 🙂

laurazma
28. aug 2018

@tdli no zacinam buduci tyzden s duphastonom a nasledne obtyzden s injekciami..mam dlhy protokol takze vklad je predpokladany az v polovici oktobra

tdli
28. aug 2018

@vyhuelka
😁 presne tak

tdli
28. aug 2018

@laurazma
Tak dufam ze vsetko dobre dopadne.

adkaaa
29. aug 2018

Ahojte,chcem vas povzbudit a vsetkym vam drzim palce.Pred rokom som aj ja stimulovala,mala som dlhy protokol.Zacala som Proverou,potom Diphereline a Meriofert.Mala som 12 vajicok,spravne oplodnenych 9,a po predlzenej kultivacii sme ich mali 5.Prvy cerstvy transfer ET nam nevysiel,nasledne hned na druhy mesiac ani KET.Vtedy som to stopla a porobila si potrebne vysetrenia-reproimunologiu,hematologiu,endokrinologiu,genetiku sme mali.Na dalsi vklad som isla az ked som mala dobre vysledky s tym ze mi zistili syndrom lepivych dosticiek tak si picham injekcie a uzivam tbl.,okrem ineho som mala aj pozitivne ureaplazmy o ktorych som ani nevedela ze ich mam az po steroch u gyn.Aj to sa preliecilo.Povedala som do tretice vsetko dobre a aj to tak bolo.Po 8 rokoch snazenia som si nasla //,takze nam az treti vklad z prveho IVF.Zatial som 12 tyzden,este dlha cesta pred nami ale vdaka nim som ostala tehotna.
Tak sa drzte,aby ste boli aj vy uspesne

tdli
29. aug 2018

@vyhuelka
Chcem sa este spytat,pisala si ze v centre tu laparku nerobia?Nerozumiem to mi odporucia a mam si to dat spravit v nemocnici ci ako?Ja som myslela ze ked tam maju aj zakroky vypisane na stranke ze ich aj robia.Dik

vyhuelka
29. aug 2018

@tdli no mňa odporučili áno na laparku... lebo to je akože jednodňovka ale ja som musela v nemocnici ostať aj cez noc... tam sa to nedá... v centre ti vedia urobiť iné služby ako ten prefuk - hyfosy

tdli
29. aug 2018

Prepac ze furt otravujem ale to hyfosy ako som si citala to je vlastne iba ambulantne a bez narkozy,tak preco sa robi aj laparka?Hyfosy nie je take ucinne alebo ako?Radsej by som si dala iba to spravit.Aky mas na to nazor?