icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

ame
18. feb 2011

@speranza1 len si spomen, budem rada 😔 dikes

danielkabn
18. feb 2011

@speranza1,stále čakáme na schválenie žiadosti,už je to 5 týždňov a furt ništ ☹ myslíš,že by som mala už volať do poisťovne?

speranza1
18. feb 2011

@danielkabn skus si tam zavolat ze v akom stadiu je tvoja ziadost..ved za zavolanie nic nedas... 🙂

@ame dobre... prihovorim sa 😉 🙂 ....

danielkabn
18. feb 2011

@speranza1,zavolám tam,lebo je to divné...kolegyňa v robote ide do kúpeľov a za tri dni jej vybavili žiadosť...a ja aby som čakala mesiace 😠 😠

speranza1
18. feb 2011

@danielkabn skus moja... ja verim, ze ju uz mozno aj odoslali do centra... aj ty chodis do Heliku?

danielkabn
18. feb 2011

@speranza1,áno..zatiaľ sme tam boli dvakrát u Krajkoviča 🙂

danielkabn
18. feb 2011

ja sem chodím každý deň,lenže vy všetky ste ďaleko ďaleko predo mňou,tak len sledujem diskusiu,pretože ešte nepichám 😀 😀

ame
18. feb 2011

@danielkabn zavolaj si a posur si to, aspon sa dozvies, ci to mas schvalene, ak ano, tak uz len cakat na odoslanie....aj ked, ak mas vseobecnu, oni posielaju len raz do mesiaca hromadne, bohuzial 😠
Mne schvalili lieky aj vykon za necele 3 tyzdne a dalsi mesiac by to len posielali, keby nevyvolavam kazdy den.
Poslali mi to nakoniec do centra faxom a origos dokument dorazil az 3 tyzdne nato, hrozne, ze?

speranza1
18. feb 2011

@danielkabn on je velmi mily, ze? aj ja chodim k nemu... je to clovek s velkym "C"

speranza1
18. feb 2011

@danielkabn aj ja som sa tak citila danielka..ale uvidis aj sama ako tie dni budu ubiehat rychlo a ani sa nenazdas a budes pichat aj ty 😉

danielkabn
18. feb 2011

@speranza1, je veľmi milý..ja som si ho hneď pýtala,keď som sa prvýkrát objednávala,lebo môj gyndoš je jeho dobrý kamarát 😉
@ame,mám všeobecnú..no musím si tam zavolať..tiež to nevedia posielať hneď 😠 😠

danielkabn
18. feb 2011

baby,a vy aj chodíte do roboty,keď si picháte 😀 ? a moc to bolí? ja som toto predbežne hodila na manžela,že to bude robiť on,ja sa bojím aj vlastnej krvi..nieto ešte injekcie 😀 😀

speranza1
18. feb 2011

@danielkabn ja zatial do prace chodim... picham este len dipherelin a cakam kedy dorazi mrcha..pocitam ze tak o 3-4 dni a potom uz pocas stimulky by som chcela byt uz doma...

danielkabn
18. feb 2011

@speranza1,ja som si objednala tie injekcie v pere 🙂 a netuším,že čo dostanem..keď je toho tak veľa,som zvedavá,či to bude štípať,ako sa tu píše 😒

speranza1
18. feb 2011

@danielkabn no a ci to boli? mna prve injekcie vobec neboleli a cim viac picham, tym mam viac pocit ze su take...no neprijemne..ale da sa to vydrzat..ja spolupracujem s manzelom..ja si to rozrobim, pichnem a manzel uz len staci injekciu aby mi ten roztok vosiel tam kde ma...ale nicoho sa neobavaj.. ked to zvladli ostatne babulky, zvladneme to aj my... 😉

speranza1
18. feb 2011

@danielkabn no ja mam klasicke injekcie....a mozno to troska aj stipka..ale kazda baba to vnima inac..ja mam asi vysoky prah bolestivosti 😉

danielkabn
18. feb 2011

a to som sa ešte chcela spýtať @speranza1,najprv sa pichajú injekcie..a to od koľkého dňa cyklu a dokedy? ešte sme nemali pohovor s koordinátorkou ale ja som veľmi zvedavá a Krajko nám nechcel o tom zatiaľ hovoriť,vraj nad tým zatiaľ nemám rozmýšľať a mám byť v psychickej pohode 😵

speranza1
18. feb 2011

@danielkabn takze zacina sa to takto... ked dostanes mrchu tak na 16DC zacnes s tabletkami 2x denne (provera).. no a na 23DC zacinas pichat injekcie a pichas ich az dovtedy kym ti nepovedia prestat a cakas mrchu, ktora by ti mala dorazit na 30-32DC....potom si zavolas opat do centra a tam ta objednaju na krvicku a sono a povedia podla vysledkov aku davku stimulacnej injekcie si mas zacat pichat spolu s tou prvou injekciou... neviem..napisala som ti to zrozumitelne??? ak nie pytaj sa..vysvetlim ti 🙂

danielkabn
18. feb 2011

@speranza1,rozumiem...a to sa pichajú dva druhy injekcií? mne chodí mrcha až na 38 deň,tak som zvedavá,či to príde skôr 😒

speranza1
18. feb 2011

@danielkabn no ked uz budes v tej druhej faze..tzv.stimulacnej tak sa budu pichat 2 injekcie ...
a neboj sa oni ti to vsetko krasne vysvetlia a dostanes aj podrobny rozpis na papieri, kde je vsetko pekne zrozumitelne popisane...

danielkabn
18. feb 2011

@speranza1,ja som to chcela vedieť trošku dopredu,nech sa môžem pýtať u koordinátorky 🙂
fúú,tak to pichanie trvá viac ako mesiac..čo? ja už myslela že v máji už budem tehula 😝

speranza1
18. feb 2011

@danielkabn to pichanie trva cca 1 mesiac...ty si teraz ktory DC?

ame
18. feb 2011

@danielkabn ja som ti to teraz v rychlosti spocitala, za par dni idem na OPU a mam dokopy v sebe (aj tych prvych, aj druhych injekcii) 50 injekcii... uz som si na ne zvykla 😀 Od pichnutia prvej do OPU je to priblizne ten mesiac.

danielkabn
18. feb 2011

@speranza1,24 DC..lenže mne trvá cyklus 30 - 38 dní a netuším,kedy mi príde mrcha 😠 ako vždy 😠 😠

danielkabn
18. feb 2011

@speranza1,idem na obed,za pol hodku som naspäť 😉

speranza1
18. feb 2011

@danielkabn OK..ja budem tu 😉 🙂

speranza1
18. feb 2011

@danielkabn a dobru chut k obedu prajem 😉 🙂

makovicka53
18. feb 2011

@speranza1 super tak si v predstihu...vies ja zbieram info ale od pondelka zacinam s proverou apotom injekcie 🙂 ...aj ta to boli ked pichas ci sa to da zvladnut 🙂 ....

speranza1
18. feb 2011

@makovicka53 da sa to zvladnut... ja si to picham tak ze v oblasti pupiku cca 2-3 cm od pupiu si kozu nariasim a pomaly prepichnem kozu a potom uz len vstrekne mi to moj mm... nicoho sa neobavaj da sa to zvladnut.. je to trolinka neprijemne..ale da sa to zvladnut 😉

makovicka53
18. feb 2011

@speranza1 ...nuz dam na rady 😉 ...ja rozmyslam ze ako zacnem pichat diphereline tak pojdem na PN...nech mam klud...dievcata tu rozpravali ze az ked zacal pichat menopur tak potom sli...ty este tiez pracujes ze?