icon

Inofolic - skúsenosti

sasie
11. sep 2012

Ahojte. Dostal sa ku mne liek, ktorý vraj príde na SVK až v januári. Volá sa Inofolic a je to taliansky distribútor. Vraj má tento liek úžasne výsledky ak má žena PCO. Skvalitnuje folikuly, podporuje pravidelnú menštruáciu a tak by žena mala otehotnieť spontánne. Berie ho z Vás ešte niekto alebo vie niečo zaujímavé o tomto lieku? Je to liek ako doplnková strava, neviaže sa na lekársky predpis. Obsahuje kyselinu listovú a inositol. Som veľmi zvedavá ako mi zaberie. Dám vám vedieť.

milacik3
19. apr 2013

@siiimka ahoj, ak ti doktor predpisal dufaston a kys.listovu (to uzivam aj ja) tak sa nic nestane ked buddes uzivat aj Inofolic vsak to je vitamin to ti neublizi... Ja uzivam Inofolic uz vyse mesiaca kazdy den 2 sačky, a dufaston uzivam od 17DC, tiez 2 tabletky kazdy den...

milacik3
19. apr 2013

@salo aoj pytala si sa na toto,, Nevieš ci to na tom usg vidno ked je už trebarz den po ovu?" Jasne ze doktor vidi ci si mala ovulaciu alebo nie ak prides k doktorovi po ovulacie on tam uz vidi zlte teliesko a to vznika vtedy ak praskne folikul 🙂 ak tam nic nevidel tak si ovulaciu nemala. Alebo ti to nepovedal ci si mala alebo nie..

zuzika18
19. apr 2013

Tak dievčatá, aj ja sa k Vám pripájam. Aj mne lekárka doporučila Inofolic. Po minuloročnom potrate a následnej operácie maternice sa moj cyklus totálne rozhádzal. Mávala som 28 až 31 dnový a teraz tak 37 až 61. Dnes som 19 DC, ovulka ešte nikde, od 16 DC beriem Inofolic a vit. E. Alchemilkový čaj mi pomohol po operácii, lekár bol prekvapený ako rýchlo sa mi dala maternica po takom velkom zákroku dokopy, ani sám tomu neveril. Takže ho asi pridám do mojej liečby a som zvedavá či sa nám tento rok podarí naše vytúžené bábatko. Ak toto nepomože lekárka chce už pristupit k radikálnejším krokom, kedže už niesom zrovna najmlašia ☹ Takže vela štastia nám všetkým dievčatá.

kristinka9
19. apr 2013

@piussi no podľa tohto čo píšeš to vyzerá, že ovu nemáš. podľa BT by ti po ovu mala teplota vystúpiť a držať sa hore.

kristinka9
19. apr 2013

@piussi nie duphaston už neberiem. Ten som brala tri mesiace od dec. do feb. teraz prvý mesiac od 20.3. beriem inofolic a okrem toho pijem už len alchemilku

kristinka9
19. apr 2013

@milacik3 no ja som to tak urobila posledný mesiac užívania duphastonu, že som čakala na ovu, aby som až po nej mohla nasadiť duphaston. Lenže ovu vôbec nebola, bol to anovulačný cyklus, takže mi to k ničomu nebolo a zbytočne som naťahovala cyklus.

pa_mi
19. apr 2013

@piussi nemas graf? podla toho sa to da lepsie vycitat.
@kristinka9 mozno ma @piussi ovulaciu - to ma rozpatie 0,5 stupna. ak ma nizsie predovu teploty tak potom su aj tie poovu nizsie. zalezi od teplomeru a hodiyn merania aj.

milacik3
19. apr 2013

@kristinka9 hm tak hej ale zase nenatiahnes ho az tolko...ja s dufastonom mavam cyklus okolo 30-33 DC..

kristinka9
19. apr 2013

@pa_mi je to možné jasné, takto sa to zle predstavuje, keďže nie sú teploty v grafe.

piussi
19. apr 2013

@milacik3
@pa_mi
@kristinka9 No ja som bola 7 rokov na antiko Diane35, pretože mám PCO( cyklus ako hodinky 28 dni)...ale teraz keď chceme bábo som ich vysadila..prvý cyklus prisiel až po vyvolávačke a druhý prišiel sám ale po 46 dňoch..preto teraz neviem kolkodňovy vlastne je..a kedy mam teda nasadiť ten duphaston..dr kázal na 14. den. Inak som citala tu v diskusii ze duphaston v ziadnom pripade nezastavuje ovu..tak neviem.. No a kvoli tej dlzke cyklu vlastne ani neviem kedy mam robit tie ovu testy..asi budem musiet kazdy den od toho 14 dna skusat.. graf nemam..neviem to robit v tychto tabulkach co tu mate baby..

kristinka9
19. apr 2013

@milacik3 juj tak to máš výborné. Ja som v tom februári čakala až myslím do 25 dc aj tak ovu nebola a až potom som začala užívať duphaston, takže mne sa to veľmi natiahlo. Keby som ho užila tak ako mi lekár povedal ten 15 dc, tak by som mala aj ja taký normálne dlhý cyklus.

milacik3
19. apr 2013

@piussi mne to viaceri doktori povedali ze dufaston zastavuje ovulku preto sa nemoze dava pocas predpokladanej ovulacie...No ked budes uzivat kazdy mesiac dufaston to sa ti cyklus upravi ale baby pisali ze sa upravuje aj pocasi Inofolicu tak neviem... Ja dufaston musism brat inak by sa mi nedostavila MS nikdy...kedze nemam profesteron v tele.. Ovulacne testy nie su az take presne ale povedia ti kedy asi bude ovulacia..tak si zacni ich robit napr od 10 DC aby si nepremeskala ovulku...

@kristinka9 no hm neviem ci vyborne ale uz mavam ovulku co som velmi rada, brala som pred rokom clostylbegyt lebo som ovulku nemala vobec...tak 3 mes. som uzivala,potom som vysadit musela a odvtedy mam ovulaciu kazdy mesiac viem to presne lebo chodim pravidelne kazd mesiac k doktorovi 🙂

kristinka9
19. apr 2013

@milacik3 no pre mňa je 30-33 dní cyklu úplne super. A hlavne to, že máš ovuláciu. Ja teraz dúfam, že mi pomôže ten inofolic a uvidím. na 3 dc by som mala ísť opäť na krv na hormonálny profil, tak uvidím. A ten clostylbegyt to sú tabletky? som si myslela, že injekcie. A to ti doktor sám od seba napísal alebo si sa ho na to pýtala?

pa_mi
19. apr 2013

@piussi je to jednoduche, nic tazke. najhorsie je si to na zaciatku nastavit, potom uz len doplnas udaje. casom si to zautomatizujes. tu je navod ako to pouzivat https://www.modrykonik.sk/fotoblog/mariankamk/c...

milacik3
19. apr 2013

@kristinka9 ano to su tabletky, nie to sam mi dal tie leky lebo videl ze nemam ovulaciu tak aby sa mi nastartovali vajecniky a odvtedy je to super 🙂 Ja som zacala Inofolic brat od 17.marca, a posunul mi ovulaciu na 14Dc... inokedy som mavala o nieco neskor... takze som zvedava ci to pomoze na nieco 🙂 Vela bab tu pisalo ze ked ho brali tak otehotneli tak aj nam sa to musi podarit 😉

kristinka9
19. apr 2013

@milacik3 presne tak, verím, že aj my budeme zachvíľku vidieť // 😵 a po akom čase ti nasadil ten clostyl? koľko sa už snažíte?

milacik3
19. apr 2013

@kristinka9 zacali sme sa snazit 8/2011 , a clostyl som uzivala 3/2013 3 mesiace. A este v zime 2011 som bola na laparoskopie lebo som mala cystu takze to sme sa chilku nesnazili..

salo
19. apr 2013

@milacik3 no ved prave na to som sa zabudla opytat, ze ci to je vidno na usg ked je napr.den po ovu. Ale vsak hadam dr.vie co robi... Mne len povedala,ze tam nic neni ze sa folik vstrebal. Dufsm, ze ti bola len nahoda a bud.mes.uz ovu bude... Pytala som sa ci dufaston blokuje ovu a dr.mi povedala ze nie, tak ja uz neviem. Ja ho mam od 16 dc.

milacik3
19. apr 2013

@salo no ak mas ovulaciu na 14 Dc tak je to v pohode ze beries 16DC, tak vies koko ludi tolko nazorov a ani doktori sa vsetci nezhodnu. Tak ale ja si myslim ze ak sa da dufaston neskor tak sa nic nestane jedien ze ti to MS posunie o 1-2 dni .. No ak ti povedal ze sa vstrebal to znamena ze nepraskol, lebo ak nepraskne folikul tak sa vstrebe tak isto ako tie ostatne malicke folikuly...Lebo vedcinou je len 1 folikul dominantní ten co praskne...

elje
19. apr 2013

@piussi Presne tak ako pise @pa_mi A este je dolezite, aby ti do 17-dni od predpokladanej ovu prisla MS, inak ovu nenastala. Nie vzdy ked graf ukazuje, prebehla ovu, treba si stedovat aj lutealnu fazu, ktora by mala byt ako u koho 10-17 dni 😉

elje
19. apr 2013

@kristinka9 Neboj, ono sa to da urcite zase do poriadku, u niekoho to trva dlhsie a u niekoho hned (mozno zavazilo aj to, ze ja som HAK vysadila uz v septembri 2011 takze ta ocista bola dlhsia) 😉
A pises, ze duphaston si brala 3 mesiace, uz neberies? Ako si ho uzivala od ktoreho dc? Ja od 11.-25.dc co bolo u mna velmi skoro na to, aby vobec ovu prisla, ale lekar si aj tak tvrdil svoje, preto som ho potajme vysadila, doteraz si mysli ze ho beriem a pripravujem sa do CAR 😅

k.maria
Odpoveď bola odstránená
kristinka9
20. apr 2013

@milacik3 juj no tak to my sa podstatne menej snažíme 😒 držím palce, nech už rýchlo nájdeš //...ovu už máš, tak si na najlepšej ceste 😉

kristinka9
20. apr 2013

@elje brala som ho len 3 mesiace z toho prvé 2 od 15 dc a ten tretí som čakala na ovuláciu asi do 20 či 25 dc myslím, už si to nepaätám a keďže neprišla, tak som duphaston nasadila vtedy. Už ho neberiem, vôbec mi nerobil dobre a navyše som mala pocit, že sa len zbytočne pchám hormónmi. Mne aspoň myslím nepomohol, ale s určitosťou to neviem povedať. Menila som lekára, takže len teraz 3 dc pôjdem na krv na hormonálny profil, tak uvidím, či sa mi hormóny polepšili alebo nie... 😖

sarafortuna
20. apr 2013

@kristinka9
@pa_mi
kkočky sme sa minule bavili o anovu pri Inositole - tak som 23.dc a ovu ešte nikde 😅 😅 😅 a pri tom ho tento mesiac beriem poriadne poctivo... tak uvidíme. Myslím, že u mna to žiadne zázraky nerobí - asi mám problém inde. 😅

weeron
20. apr 2013

kocky tak uz som zacala aj ja brat inofolic od vcera..sice som bola 19 den po mrche ale nevadi cim skor tym lepsie..a v treti den mrchy idem prvy krat na clostyl tak som zvedava ako to zaberie a ci hned po prvom uziti pomoze clostyl+ inofolic.. 😀 😀 nechame sa prekvapit..a potom v 13 den ako by som mala mat ovu mam ist k dokymu ci mam ovu, ci zabral clostyl a foliky dorastli do takej velkosti ako maju..ak hej tak povie kedy sa mame snazit.. 🙂 🙂

nienna
20. apr 2013

baby mám trochu odveci otázku 😅 rozpustí sa vám ten inofolic vo vode úplne ??? lebo ja to môžem aj pol hodinu miešať a nič....vždy mi na dne pohára zostane prášok

ivec16
20. apr 2013

Ahojte, beriem inofolic treti tyzden a mam pocit, ze pocitujem castejsie hlad, je to mozne, ze by to sposoboval inofolic? Mate taku skusenost?

kraskanz1
20. apr 2013

@k.maria Ahoj moja myslim ze na ovarialnu rezervu moc inofolic nieje, zial. Mam kamosku co ma tiez tento problem a podarilo sa im otehu len s ivf...ale skusit homozes mozno sa stane zazrak...drzim ti palceky

taja27
21. apr 2013

no takže sa mi to potvrdilo čo som si myslela!!!! bola som u doktora s tým že chcem otehotnet ale mam dlhý 40-42 dnovy cyklus...dal mi duphaston aby som otehotnela a nepovedal mi že je teda na skrátenie...mala som ho brat od 15 dna cyklu...brala som ho 3 mesiace!!! posledný cyklus ked som ho brala mi BT SKAKALA AKO sibnuta mala osm anovulák!!§čiže mi dufaston blokol ovulaciu preotže som ho brala od 15 DC a ovulaciu som mala na 29 DC podla merania!!! a ked osm sa ho opýtala či mi ju neblkone ked sa podá skorej ako pred ovu povedal nie vela čiitate!!!!takže tak dufaston mi blokol ovu a to som sa dozvedala vdaka meraniu BT inak by osm fičala veselo na nom dalej!!!! bez ovulacie par mesiacov...cyklus upravi ale čo z toho ked blokuje ovu??ach takže tak moja zlá skusensot....teraz berem inofolic 2 krat denne