Intrauterinná inseminácia v septembri 2015
Ahojte.
Zapojte sa prosím tie ktoré budete tento rok podstupovať IUI. Je jedno v akom CAR a kedy to bude. Podelíme sa o informácie a skúsenosti.
My ideme na IUI v septembri tak by som sa s vami o to rada podelila. Verím tomu že to vyjde. Snažíme sa už 2,5 roka tak už si to zaslúžime 🙂
Verím že budeme v tomto fóre pozitívne naladené a dodáme si silu bojovať 🙂
Držím palčeky všetkým čo sa snažíte. Či už krátko alebo dlhšie.
A držím sa jedného hesla: Tí čo otehotneli na prvý šup sa majú naučiť zodpovednosti a my čo čakáme na bociana dlhšie sa máme naučiť trpezlivosti.
Takže dievčatá buďme trpezlivé aj keď samozrejme dobre viem že je to ťažké.
Budem sa tešiť na vaše príspevky. 🙂
@simonecka4 nie pristup. ale vklad sa podaril až na tretí "pokus" lebo dva razy sa vajíčko prilepilo na kateter. a deň po mi volali že ostatné vajíčka sa prestali vyvýjať a deň po vklade som dostala OHSS.
@miuska223 ahoooj. No ako sa citis?
@clarissa77 ahoooj. No co kedy idete do brna? A idete na ivf? Lebo mne doktor odporucil aby sme isli urcite do reprofitu a hned na ivf. Tak to tak vyzera ze hned na to pojdeme
@simonecka4 ahoj moja, no pisala som dr., zatial neodpoveda. Do Brna. Chcem ist v marci na Soft. Tak uz len cakam email od dr.Vranu. Aby sme sa pohli dalej.
@zirafka86 aj my sa obcas zosypeme. Teda ja urcite. Po tomto neuspesnom cykle 2x. Ale zas som sa pozbierala a bojujem dalej. No obdiv patri tebe. 4 roky! Uff, my vyse 2 a mam veru dost. Je to tazke, narocne, ale verim, ze stoji zato bojovat. Drzim ti palce 🍀🍀🍀
@clarissa77 a vy ste boli najskor na konzultacii ze? Ja som si citala uz aj o tom ako vsetko vybavit aby ti to poistovna preplatila.
Dufam ze drahy nebude namietat a v marci tam pojdeme. Samozrejme s tym ze sa im musim ohlasit ci by sa to dalo. Ak nie tak neskor.
Ale hlavne tie financie musime prebrat :( to je najvacsi kamen urazu.
@simonecka4 my sme tam boli len raz, v oktobri. Uz by som rada rovno na vec. No my ideme ako samoplatci. A Soft aj tak poistovna nepreplaca. A po novom vraj ani IVF mimo SVK, kym nie je aspon jedno u nas.
@clarissa77 fúúha... to mi ani nehovor.... ja u nás nechcem ísť a chápeš keď za mňa zamestnávateľ odvádza kopec peňazí prečo by mi to nemali preplatiť.... preboha veď kde mám zobrať toľko peňazí ☹ to sa mám už načisto z toho zblázniť?
@simonecka4 ahoj asi sa to nepodarilo. testy negatívne. už iba dúfame že patríme k tým čo testy ukazujú výsledok až neskoro :(
@simonecka4 baby to tak spominali v skupinach. Ze to poistovna nechce schalovat uz. Ze musi byt aspon jeden pokus na SVK. Ja som sa aj preto nato vykaslala a nenahanala to uz teraz. Este by sme to stihli, ale ja SVK nechcem a Soft aj tak nepreplacaju. Mna sa mm vcera pyta, ze kolkokrat to chcem podstupit. Hovorim kym sa to nepodari, ked bude treba tak aj 5-6x. A on ze vies kolko je to penazi? Vravim viem, ale uznaj, dat za dieta cca 6000€ je vela? Ved za auto das viac? A bolo ticho..
@miuska223 😢😢😞
@miuska223 myslím na teba a stále držím palčeky aby sa stal zázrak.
@clarissa77 jasné aj ja by som skúšala až kým by sa to podarilo... ale je to fakt hrozne vela..... dúfam že nám to teraz vyjde lebo neviem odkiaľ tie peniaze budeme brať... asi si zoberiem pôžičku na ,,dieťa".
Je to choré a nespravodlivé a je blbosť aby nepreplácali... čo sa im nepáči že chodíme inam? tak nech sa postarajú o kvalitu slovenských CAR a nikto nebude utekať inam.....
@simonecka4 presne tak, suhlasim s tebou. Ja som strasne nadavala, ze to preplacaju len do 39 rokov. Cely zivot si clovek plati zdravotne a ked potrebuje konecne on nieco od nich, tak nema narok. Uz ma tie jedy presli. Nic s tym nenarobim. Nezmenim to. Sme na Slovensku. Tu sa dari len zlodejom a politikom. Obycajny clovek nema sancu. Podla by tie podmienky nemali byt take prisne a aj iui by mali preplacat. Ach jo..
@clarissa77 jasné jedovať sa nám nepomôže ale je to naozaj nespravodlivé. A presne toľko peňazí sa im ročne odvádza. Aj sme sa bavili o tom s mojou šéfkou. Mesačne mi ide do zdravotky okolo 100 eur.... a k čomu???? si zober keby som ich mala ja a odkladala si ich na zdravotné potreby už by som mala jedno IVF zaplatené... ale nie...tu musíš žiadať a aj tak sa na teba vy....
Teraz som písala mail do reprofitu...tak uvidím čo mi odpíšu....
Ahojte. Ako sa máte? A ako ste pokročili v snažení?
Ja čakám kým bude apríl a pôjdeme na konzultáciu do brna.... strašne sa mi to teraz vlečie :(
@simonecka4 ahoj moja, no ja som v cakacej faze, zajtra testujem, cez vikend ms a potom zacinam stimulovat.
@simonecka4 ja som motivovaná chudnutím a stavbou domu tak na bejby nemyslím lebo by ma to zvytočne zožieralo. až jún je náš mesiac
@clarissa77 to by bola paráda keby to krásne prostredie pomohlo a nemusela by si tam vôbec ísť 🙂 Držím palčeky...
@miuska223 To je super... treba sa namotivovat na nieco ine aby si na to nemyslela.... len ja teraz nejak zlyhávam a myslím na to stále... uz sa mi nechce stale len cakat....
@simonecka4 ja som tak bola pred prvým IVF ale ked príde čas na druhé tak tiež na to budem myslieť
@simonecka4 no to by bolo uzasne, ale nebude. Skusila som teraz ovulacny test a ten je uplne biely takze uz mi je jasne, ze bude biely aj tehu test 😒😒😒
@clarissa77 aby si vystihla ovulaciu testom, to by si musela testovat viackrat denne. takze ovulacny test nic nehovori, nevies z neho ci ovulacia este len bude alebo uz bola. neber ako smerodajne.
@denkatn ale ja necakam ovulku, testovala som tehu. Ja sa vzdy ovulacnym testom takto pripravim psychicky na negativny tehu test. Testovanie ovulacie ja za tie roky uz poznam velmi dobre.
aha, takze akoze zvyseny progesteron si merala ? si si ista ze ovulacny test je zamerany na toto iste?
ale ved tehotensky sa vie ukazat az 2 tyzden po vynechanej menstruacii..tak nerozumiem tomu, zelam ti aby si sa nestresovala, my sme tym presli, mam babatko po 3 KET. radsej sa o seba pekne staraj, rozmaznavaj...
Ahojte, tak sa pridávam k vám...dnes som 12 deň po prvej IUI....robila som už test,žiaľ ani náznak druhej čiarky...takže mám od rána sklamanie a hlavne nervy na svoje telo...s mm sme si povedali ze dáme tomu tri šance a keď sa nepodarí tak v máji volám do centra...rozhodli sme sa ze pôjdeme do GYN FIN do Nitry, máme to najbližšie...ale snáď motyka vystrelí a podarí sa pri ďalšom pokuse iui....tak ako mne tak aj vám držím silno palčeky nech sme už konečne maminy
Takže tretie IUI neúspešné ...
Viem ze baby co boli tehu tak im ovu test uz naznacil tehotenstvo. Zajtra robim tehu test. Tehu test ukaze 12 dni po ovulke, nie po vynechani ms. Vtedy su uz riadne palice. No mna caka dalsi cyklus IVF Soft. Tak snad aspon tam sa podari. Ci uz prvy alebo druhy pokus, len nech sa podari a nech dobre zareagujem na stimulku. My sme boli 2x na IUI a nic. Tomu ja uz neverim. Drzim vam vsetkym palce kočky. Nech mate viac stastia 🍀🍀🍀
Baby prosim vas ktore ste boli na IUI, kolko ste mali folikulov a kolko deti sa vam narodilo? Dakujem

Kočky ja vas vsetky tak silno obdivujem.... uz len citanie diskusie ma naplna nadejou to ani po 4 rokoch nevzdavat...mozno niektore z vas si to ani neuvedomuju ale ste neskutocne silne !!! ;) drzim vam vsetkym palceky v splneni vasich materskych snov