icon

Intrauterinná inseminácia v septembri 2015

simonecka4
31. aug 2015

Ahojte.
Zapojte sa prosím tie ktoré budete tento rok podstupovať IUI. Je jedno v akom CAR a kedy to bude. Podelíme sa o informácie a skúsenosti.
My ideme na IUI v septembri tak by som sa s vami o to rada podelila. Verím tomu že to vyjde. Snažíme sa už 2,5 roka tak už si to zaslúžime 🙂
Verím že budeme v tomto fóre pozitívne naladené a dodáme si silu bojovať 🙂
Držím palčeky všetkým čo sa snažíte. Či už krátko alebo dlhšie.
A držím sa jedného hesla: Tí čo otehotneli na prvý šup sa majú naučiť zodpovednosti a my čo čakáme na bociana dlhšie sa máme naučiť trpezlivosti.
Takže dievčatá buďme trpezlivé aj keď samozrejme dobre viem že je to ťažké.
Budem sa tešiť na vaše príspevky. 🙂

clarissa77
6. okt 2015

@simonecka4 veru viem. Ja cakam aj ked som bez iui. No musim priznat, ze kazdy mesiac som sklamana, ale po tom prvom iui som sa uplne zlozila, ked prisla ms. Ach jo.

simonecka4
autor
6. okt 2015

@clarissa77 tak to je normálne. Aj ja stále dúfam. Aj keď posledné mesiace na tom bol asi horšie priateľ. Ja som proste vzdy vedela ze ms pride tak som to brala normalne.
Bojím sa toho aj ja že ma to úplne položí keby bol výsledok negatívny. Ale očakávame pozitívny 🙂

clarissa77
6. okt 2015

@simonecka4 urcite bude pozitivny. 👍

simonecka4
autor
6. okt 2015

@clarissa77 nech sú tvoje slová vyslišané 🙂
a ty by si kedy mala ísť do brna? ja som nad brnom tiež rozmýslala ale potom sme si povedali ze to skusime tu ze nebudeme tam cestovat. aj ked tam mame u koho aj prespat.

clarissa77
6. okt 2015

@simonecka4 na konzultacii sme tam uz boli a teraz ked budem cca 13DC rovno na iui. Dalsi cyklus. Teraz som 19DC. Mne sa GF neosvecil, sklamanie z pristupu. Tak uvidime ako to dopadne v Brne.

simonecka4
autor
6. okt 2015

@clarissa77 čítala som už viac negatívnych príspevkov na gynfiv ale v našom prípade je zatial všetko ok. Aj prístup. Tak hadam to tak aj zostane.
A to nemusíš ísť predtým ani na krv a sono ako sa chodí tu?

clarissa77
6. okt 2015

@simonecka4 musim, ale to mozem aj k svojmu dr. Teda k svojmu gynekologovi. Aj toho teraz menim, tak som zvedava. V poslednej dobe menim vsetko 😂 a zatial sa mi to vyplaca. Ked si spokojna, tak je to ok.

simonecka4
autor
6. okt 2015

@clarissa77 tak to je super. Určite tieto zmeny pomôžu. No zatial nemám s nimi naozaj nijaký problém.

@rica1 ďakujeme, máme radosť, že mohol pomôcť. Ešte aby sme odpovedali na Vašu otázku: pregnyl sa pichá aj pri 18mm fol pri IUI, pretože vtedy sa prirodzene vyplavuje LH hormón, ktorý zabezpečí dozretie a prasknutie folikulu. Pregnylom alebo Ovitrellom imitujeme tú prirodzenú situáciu, ktorá vždy nemusí byť na 100%, čiže niekomu nemusí LH hormón spôsobiť ten výkyv. Okrem iného je vajíčko schopné oplodnenia 12 hodín a spermie sú schopné oplodniť vajíčko 48 hodín. Ak by aj prasknutie nastalo o niečo neskôr, tak spermie po inseminácií už čakajú na vajíčko.

miuska223
9. okt 2015
simonecka4
autor
9. okt 2015

@miuska223 Ahoooj. Včera som tu ani nebola. No ako som už posledné dni predpokladala tak to aj dopadlo. Je to negatívne. takže nič.
Už som s tým bola v podstate zmierená takže som nebola až tak sklamaná. Nie že by som si chvíľku neporevala ale nie moc. Ved som na to zvyknutá každý mesiac. Už mám niekedy zo seba pocit ako by mi to bolo jedno. Čo samozrejme nieje ale teraz som plakala asi prvý krát po pol roku. Asi som sa s tým už naučila žiť. No čo už. Tento mesiac ideme ešte na druhý pokus. Tak hadam motyka vystrelí. Len sa bojím že teraz nebudem tomu veriť. Uvidíme.
A ty ako? Si v pohode?

miuska223
9. okt 2015

@simonecka4 popravde? plačem teraz aj za teba. včera prisiel menzes poplakala som si :( ja mávam bolestivú menštruáciu. ja mám mať presávku tento mesiac a potom idem na laparoskopiu

simonecka4
autor
9. okt 2015

@miuska223 :( máme to teraz ťažké ale je pekné že spolu súcitime. Ja sa v tom aspon necítim byť sama. AJ keď by bolo lepšie keby sme si tu ani nepísali a mali doma už dávno krásne detičky. Ale osud to má s nami asi inak vymyslené.
Ešte deň pred tým než som išla na krv som si čítala o adopcii. Neviem čo ma to pochytilo hneď by som si domov zobrala nejaké mimi a keď to inak nepôjde tak sa na to dáme.
Aj ja mám dosť bolestivú MS. Akurát minulý mesiac som hadam prvý krát mala bez bolestí až mi to bolo divné. Lebo som už na ne zvyknutá. Laparoskopiu zvládneš. Ja som bola v máji. Mne napríklad nechceli robiť IUI pokým som nebola na laparke. Tebe robili aj bez toho?

kondreakova
9. okt 2015

Dobry vecer.Ja len pre povzbudzenie...netreba to vzdávať.Ja som mala insemináciu 4 x a z toho cakám tretie dieta uz o tyzdeň...Tiež som bola najprv na laparoskopii a potom IUI.

monica585
9. okt 2015

@zuzanna_sc ahoj my sme si po dvoch IUI tiez dali pauzu. Prislo leto, dovolenky a ja som si povedala ze si potrebujem precistit hlavu. Dnes sme boli na tretom. Isli sme tam uz iba z povinnosti s cistou hlavou a odputani od neuspechov, aby sme mali 3 neuspesne a mohli ist na IVF

clarissa77
9. okt 2015

@simonecka4 to mi je luto 😔 poznam ten pocit, tiez ma to zlozilo. Ale neboj, druhy pokus urcite vyjde. Drzim palce. Ja som bola u noveho gyn.a ten mi dodal novej sily. A vyjadril sa aj k tym nasim CAR slovenskym...tak som rada, ze som presla do Brna 😉 mna caka IUI pravdepodobne koncom oktobra, ale este si pockam na ms a aj na vysledky od neho.

miuska223
10. okt 2015

@simonecka4 áno urobili aj bez nej. ale to bola moja voľba. ja som to tak chcela. my sme s mojím mužom dhodnutí že ak sa do 30 nepodarí mimi nám tak adoptujeme. a možno toto je ten plán s nami. lebo niekto tam hore vie že nejaké mimi pre nás je aj ked nie naše a vie že ho zahrnieme veľkou láskou. 🙂 a potom sa možno podarí aj vlastné 🙂 nebudes v tom švungu že chces chces

simonecka4
autor
13. okt 2015

@miuska223 no človek nikdy nevie aký má osud. My sme sa tiež o adopcii bavili. A priateľ neni proti ale povedal že najprv urobíme všetko pre to aby sme mali svoje vlastné. Takže tento mesiac ideme na druhý pokus. Už aby bol november a vedela som na čom som. A najlepšie by bolo keby bolo už po zime. Tú ja nemám rada.
A už máš aj termín na laparku?

simonecka4
autor
13. okt 2015

@clarissa77 Ďakujem za podporu. Musíme len veriť aj keď je to fakt niekedy ťažké ale čo iné nám zostáva.
Aj ja ti držím palce. Tak potom napíš ako to tam prebiehalo. My ideme na druhú IUI tiež teraz v októbri. tak uvidíme.

clarissa77
15. okt 2015

Ms sa pomaly rozbieha, dalsi strateny mesiac 😒 mam niekedy pocit, ze to uz dalej neunesiem, ze sa to nikdy nepodari 😔 22x sklamanie 😢

miuska223
15. okt 2015

@clarissa77 neboj raz sa na nás usmeje šťastie 🍀. U mňa to je len 12 neúspech.

clarissa77
15. okt 2015

@miuska223 preco to musime mat tak tazke? Ty este veris? Ja uz totalne stracam nadej 😒 drzim ti palce 😉 a dakujem za povzbudenie

simonecka4
autor
15. okt 2015

@clarissa77 tak to ma mrzi :(
@miuska223
Dievcata tak ja ked to ratam uz mam za sebou 31 sklamani :( a neska som mala uz vaznu depku. Z pocasia, z roboty a zo vsetkeho. V poslednej dobe pocitujem ze som neni taka stastna ako by som mala byt :( dufam ze sa to coskoro zmeni.

miuska223
15. okt 2015

@simonecka4 fuha.... :( verím ti... ja som tak nejak myslela že to bude raz dva keď si povieme... ale teraz za nás hovorí niekto iný..... no asi i nas este ziadne mimi nevybralo

clarissa77
15. okt 2015

@simonecka4 no to sme dve 😒 ja posledne tri dni mam taku depku. Tiez hovorim ze mam pocit ze nie som tak stastna ako som bola..ze sa mi nejak nic nedari..vsade sa to sype..a manzel ma len ukludnuje. Ze mam jeho, prerobeny dom, psov, novu pracu..ale ja mam pocit ze nic nemam. Len dlhy, nespokojneho sefa, neposlusnych hafanov..a nemam babatko. Ale ma pravdu. Mam vlastne vsetko, a verim ze aj to dieta pride. A tebe tiez. Urcite aj my budemem kocikovat a budeme sa citit stastne tak ako to potrebujeme. Musime tomu verit a bojovat dalej. Aj ked uz nam sily dochadzaju-dosli. Podari sa nam to, uvidis 😉

simonecka4
autor
16. okt 2015

@miuska223 No aj ja si tak niekedy hovorím že prečo si nás nijaké ešte nevybralo. Veď tam ten hore musí vidieť že by sme sa oňho s láskou postarali. A preto prestávam už všetkému rozumieť.

simonecka4
autor
16. okt 2015

@clarissa77 preste tak isto sa cítim. Tiež mám v podstate toho veľa. Veď mám kamarátky ktorým krachujú vzťahy a v mojom už pomaly 9 ročnom vzťahu sa mám stále dobre. Aj po toľkých rokoch mi priateľ každý deň dokazuje ako ma miluje. Aj smsky mi vypisuje ako keby sme spolu prvý polrok. A tiež máme aj hafana ale teraz ma len jeduje. Takže áno mám všetko len môj pohlaď je taký že mi niečo chýba. Cítim to v sebe. A možno aj to je tá chyba že som neni úplne vyrovnaná a preto k nám nechce mimino prísť.
Presne tak musíme veriť. Len teraz toto jesenné obdobie mi vážne neprispieva na psychickej pohode. Nič ma nebaví. A tak podobne.

cucila
18. okt 2015

Ahojte dievcata chcela by som vas poprosit o radu. Som 16 den po inseminácii pred nou som brala clostyl. Dnes som si robila test samoyrejme negatívny, ale veľmi ma bolia prsia a bradavky ani nehovorím citim sa strasne unavene vcera som bola na svadbe kolegyne a preplakala som celý sobas a dnes by som od rana stale revala bez príciny. B podbrusku mam divne pocity hlavne ked sa dam do klbka tak zacne silna bolest a ked sa natiahnem je to ok. stale ma posledne dva dni nutka na mocenie a uz som z toho totalne na nervy a v stredu ma prísť mrcha dúfam ze nepríde

kakawah
18. okt 2015

@cucila mono este druhu ciarku nevidno ked je malo teh.hormonov neobjavi sa.Presla some si tym aj ja urob si test o tyzden, alebo chod rovno na odber krvi.Drzim place vsetkym po inseminacii, ja some ju absolvovala v r 2002 v Car Brno velka spokojnost teraz mam 12 rocneho syna a dokonca some otehotnela spontanne po xxxrokoch some tehulka v 13tt pa a nevesajte hlavu

miuska223
18. okt 2015

@kakawah a podarila sa na prvý raz?