IVF január 2020
Ahojte baby, chysta sa niektora z Vás v januári na IVF? 😊
@zuzik5555 a este som sa chcela spytat, ci pojdes aj na ET? Lebo CRM prehovara pacientky ze lepsie je KET, a ET neodporucaju. No my sme s manzelom vcera doktorku prehovorili, ze aj ET chceme, tak si zapisala do pc, ze aj ET nam budu robit, aby aj ini doktori vedeli ked nam vyjde kontrola u inych doktorov.
@zuzik5555 tak kazdy lekar tam inak potom o ET a KET vravi 😊. Nam doktorka pisala postup na papier, a vravela, ze odoberu sa vajicka, tie sa potom podla toho ako sa dohodnete s emryologickou oplodnia so spermiami, daju sa embrya na predlzenu kultivaciu, a potom zamrazit a v dalsom cykle bude KET. Tak som doktorke hned povedala, ze my chceme aj ET. Tak povedala, ze dobre, ale ze sa mame pripravit na to, ze nam budu viaceri doktori vraviet, ze KET je uspesnejsie. Ale tesim sa, ze aj na vklad cerstveho embryjka pojdeme 😊.
@zuzik5555 aj my sme boli na inseminacii, a 2 potraty iba z toho v uplnych zaciatkoch boli. Tak sme obehali vsetky mozne vysetrenia, hematologiu, endokrinologiu, reprodukcnu imunologiu, genetiku, a nikde nic ako dovod potratov nenasli. Teraz ked najdem 2 ciarky tak preventivne budem pichat clexan. Vraj to zvykne pomoct zenan po potratoch, ktorym nikde nenasli pricinu. Dufam, ze aj my budeme a aj vy budete mat aspon 4 emryjka na mrazenie ❤😊.
@zuzik5555 a kedy mas najblizsie kontrolu v crm? Som zvedava na vsetko 😊. Kolko budes mat folikulov, ako bude prebiehat OPU atd. A ake metody mate v plane okrem povinej predlzenej kultivacie pouzit? Moj ma dobry speriogram, aj halosperm. Ale kvoli potratom dame metodu pisci.
@zuzik5555 som ja zvedava na ten embr. pohovor co nam tam povedia 😊. Len to isci a aj pisci je v cenniku len do 8 vajicok, potom sa za kazde zvlast plati. Preto este rozmyslam, ze ak budem mat nahodou viac vajek ako 8 ze tie ostatne dame samovolne splynut, nech si vajicka ostatne same vyberu spermie 😀. Tazke je sa rozhodnut a vybrat si metodu oplodnenia. Embryolog poradi, ale my s drahym uz budeme musiet sami vybrat co ako 😀. A za lieky si kolko zatial platila?
@zuzik5555 mne lekarka rovno predpisala 3 baliky bemfoly, tak len za to sme platili 90 eur, a este plus duphaston, a 3 baliky decapeptylu. Ano v tej lekarni su riadne zlavy. V inych lekarnach sa za bemfolu doplaca aj 70 eur, a v tej lekarni dole v crm iba okolo 30 eur za balenie 😊
@zuzik5555 Som to teraz kukla, aj ja mam 150 najvyssiu davku na tom pere 😕. Skoda, ze nemam radsej tu kde je 150 najmenej. Ale zase mozno mi budu znizovat davku, tak nakrutim na pere nizsiu davku 😊. A ak budem potrebovat vyssiu davku tak uz dokupime, ved aj tak uz tolko budeme platit, ze 30 eur uz je nic 😀. A za predoperacne si kolko platila?

Verim baby, ze budeme mat vsetky coskoro babatka v bruskach, a same dobre spravy 😊❤⚘