icon

IVF leto 2011. Pridaj sa k nám.

michellita
5. júl 2011

Ahojte,
chystam sa v lete po 1x krat na IVF,budem rada,ak sa najde niekto s podobnym zamerom a podeli sa o skusenosti,pocity a ine. 🙂 🙂
Prve vysetrenia po 13.july, takze tak skoro asi k tomu nebudem mat co povedat ja 🙂 Som rada ze sa umele oplodnenie berie ako normalna vec, vela ludi to nedokaze pochopit 😖 Preto nemam nikoho v okoli kto do toho ide so mnou,napriek tomu ze sa dlhe roky snazia tiez 😖 😖 Aspon ze my tomu verime 🙂 🙂

lucy125
29. sep 2011

@ursula5 veru veru, máš svätú pravdu, aj ja to hovorím 😉 😉 dúfam, že na sone budeme mať všetko ok, aj sa bojím aj sa teším 🙂 🙂

petuska123
29. sep 2011

dobry vecer babenky..po dlhsom case so zavitala v tychto vecernych hodinach 😀

ursula5
29. sep 2011

@lucy125 neboj všetko bude ok

petuska123
29. sep 2011

v stredu idem do caru dohodnut dalsi postuo na 2 ivf takze od dalsieho cyklu zacinam,je mozne uz uz od tohto mrchu ocakavam v pondeliiiiiiiiiiiii

lucy125
29. sep 2011

@ursula5 joj tak aj ja dúfam, že je to ok, že mi to Dr. povie, 😉 😉 tak sa aj ty držkaj oddychuj a opatruj sa mi, aj s mimčom 😀 😀

ursula5
1. okt 2011

@lucy125 tak čo ako dopadlo sono už si bola??? ja zatiaľ nič necítim dnes konečne aspoň týždeň prešiel 🙂 už ma neboli ani prsia ani podbruškom no proste nič týždeň už vydržím a budem doma pracovať a cez vychádzky aj do roboty skočím tak mi to snáď rýchlo prejde 🙂
Včera som mala večer trošku depku z toho čakania už mám toho dosť a už sa mi ani ležať nechce 😀 😀

lucy125
1. okt 2011

@ursula5 Ajojko, moja už vydrž a bude dobre 😀 😀 na sono idem v pond. tak snáď to dobre dopadne, ja sa už teškám ako bude od stredy doma na Pn plus vychádzky 🙂 🙂 . No mńa prsia bolia strašne, aj podbruško, keď sa vysilím, začne ma bolieť, tak uvidíme čo bude v pond. Držkám ti palce moja, nech ti čas rýchlo ubehne 🙂 🙂

ursula5
1. okt 2011

@lucy125 ďakujem akurát som písala v inej téme, že už ma ani prsia nebolia ani v podbrušku už nič tak neviem či je to dobré znamenie alebo nie 🙂
Keby mi aspoň dalo nejaký signál, "Mamička už som zabývané, ale Teba Tiež nič nebolo pravda, tiež až po krvi sa to začalo??? sa mi zdá že do 12 dňa si neverila že si tehu tak sa ešte utešujem, že je zavčasu, sranda, že to embryjko tam toľko prežije 😀 len nech sa tam vypláva do sýta a potom šup prilepiť a už ostať u mňa 😀 😀 😀

lucy125
1. okt 2011

@ursula5 no mńa prsia boleli od začiatku, ale ja som to ako príznak nebrala, lebo mńa bolievali pred každým menzesom.Neboj určite je už zakuklené a HCG sa poriadne zvyšuje. Ja som tomu do krvi neverila, lebo okrem bolenia prsníkov, som nemala žiadne iné, až na podbruško a to ma bolelo asi 7 dní a ešte stále pobolieva, napr. aj dnes keď sme boli elý deń na nohách a vôbec som neoddychovala.Kedy ideš na krv?Neboj, určite už sa uchytilo, len o tom ešte nevieš 😉 😉 ,potom podaj info, čo a ko nové, ok moja?

ursula5
1. okt 2011

@lucy125 ja idem až 10.10. takže času dosť 🙂

tatinka
1. okt 2011

ahojte dievcata, ktora je tu vo vseobecnej poist.? ako dlho trvalo kym vam schvalili umele? ja tam mam zziadost od poly augusta a stale nic , ziadna odpoved....

lucy125
1. okt 2011

@tatinka Ajoj, ja mám síce Dôveru ale žiadosť nám trvala asi 6 týždńov aj na lieky aj na OPU, lebo najprv sa schvalujú lieky a revízny Dr, na to potom OPu a všetko sa robí nie naraz ale postupne a poisťovne majú časúúú ☹ ☹ kopec najprv príde od Dr. žiadosť na lieky a potom opäť musí napísať žiadosť na zákrok, strašné niečo aká byrokracia otras. August ani nerátaj tam boli ešte dovolenky,.skús to tam obvolať ja som ich otravovala každý druhý týždeń 😉 😉

michelitta
1. okt 2011

@ursula5
@lucy125 ahojte kočky,tak ja už som ako prava narkomanka,normálne každé ráno to tam nasadim a tuk,tuk,tuk😀 chcem sa spýtať kočky,kedy ste niečo cítili že teda beriete a že čo je asi tak naj-ne na čo sa musím pripraviť..nemali ste nejale zle,precitlivene alebo iné nálady? katik držím palce na krvi,koľko ste vlastne splodili embrii a dali si zamrazit?v pondelok idem na kontrolu,neviete ktorý deň od menzesu sa robí Opu?ďakujem za infaaa..
@tatinka ja mám všeobecnú a trvalo 6 týždňov,zbytočne sme volali písali,oni si to vedia opodstatnit.sila že schválená bola za týždeň ale overená jak to oni vraveli išla asi cez košice☹:*)

lucy125
2. okt 2011

@michelitta Ahoj Miška, no ja som práveže z injekcií po asi troch týždńoch začala mať depkovitú a plačlivú náladu, všetko ma dokázalo rozplakať, bolo to otrasné, aj to, že môj manžel odišiel do roboty a ja som tri hod preplakala ☹ ☹ . Ja som stimulovala asi 5 týždńov potom prišlo OPU. Myslím, že s prvou injekciou som začala 8.4 a OPU som mala 10.5.to nezáleží od menštruácie ale od toho ako rýchlo ti budú rásť vajka 😉 😉 .Mne ich nakoniec vybrali 13 z toho 10 oplodnili ICSI a 9 sa oplodnilo, najprv na ET mi vložili dve, zvyšné sme dali zmraziť, potom mi nasadili tri embryjká a nič, nakoniec mi dali opäť dve a dve nám pri rozmrazení odumreli a práve tieto posledné dve sa uchytili a som 4 tt plus 6 teraz 😉 😉 .Inak ja som brala injekcie Dipherellin, Gonal F, Pergoveris a Pregnyl, takže to je aj podla toho aké injekcie máš 😒 .Teraz aktuálne ako tehu užívam Estrofen, Utrogestan, Prednison a kys. listovú 🙂 Neboj, všetko bude ok, raz dva popicháš a bude to. Držím ti moc palčeky, lebo sama som tým prešla, ale stojí to zato. 😀 😀 Držkaj sa a ohlás koľko vajok ti neskôr nájdu, ok?

ursula5
2. okt 2011

@michelitta ahoj tak som rada, že to pekne zvládaš 🙂 mne robili OPU 14 deň od začatia FHS injekcií asi 17deň od začtia menzesu, mala som aj ja nálady ale dalo sa to ovládať občas 😀 bola som len trošku nafúknutá, ale inak žiadne strašne zmeny som na sebe nespozorovala 😀
Embryjok nám nakoniec ostalo 3, jedno sme vložili a 2 sme dali zamraziť 😉 na krv idem až 10.10. a ešte sa mi to strašne zdá dlho, dnes so začala trošku špiniť tak hádam bude všetko v poriadku. ☹

tatinka
2. okt 2011

@lucy125 ahoj, dik za info, este pockam tak dva tyzdne a ked nic do vtedy nepride tak tam zavolam, hrozne ako dlho to vsetko trva, plus tie roky co uz sme sa snazili pred tym o babo ,,,,clovek len caka a caka to je strasne na nervy vsetko

ursula5
2. okt 2011

@lucy125 ahoj moja tak ja som začala špiniť troška myslíš, že mám volať do centra trošku som dostala strach a hlavne nemám žiadne iné príznaky ani prsia ma už vôbec nebolia ☹ nevie čo robiť počkám ešte chvíľku ak sa to zhorší budem volať

lucy125
2. okt 2011

@ursula5 Jasné, zavolaj tam, veď tam sú aj cez víkend, možno ti v rýchlosti nasadí niečo proti krvácaniu, joj to mi je lúto, ale môže to ešte znamenať aj uhniezdenie, sice ja som vôbec nešpinila, ale zato ma pobolievalo podbruško, ešte aj pobolieva a mala som nízku bazálnu teplotu.Ale pre istotu volaj, čo ti povedia, budem na teba myslieť a držať ti palce, daj otom info, ok?

tatinka
2. okt 2011

@michelitta to vazne to overenie tak je? no mam dost,,,a nepomohlo by keby si tam clovek po to ide osobne ,? ze ked to schvalia tak si po ten papier prist a zaniest do centra? nebolo by to rychlejsie?ale asi nie,,,oni maju vzdy na vsetko cas, ty uz davaj injekcie?ake to je? myslim nieje ti z toho zle ? alebo nepriberas ?

ursula5
2. okt 2011

@lucy125 už som volala nasadili sme duphaston a už len kľudový režim tak idem na gaučík, myslite na mňa hádamj e to to uhniezdenie!!!

katka159
2. okt 2011

Ahojte baby chcem sa vás spýtať stimulujú ma 10den aolko to bude ešte trvať?ako dlho vás stimulovali pred odberom vajíčok?som trocha nascípaná mam nádchu a kašlem a teraz neviem či mi môžu dať anestéziu alebo nie?neviete mi poradiť dakujem 🙂

michelitta
2. okt 2011

@katka159 ahoj Kati,to som mala aj ja,druhy deň stimulácie taká teplota a nádcha a kašeľ,tak som hneď volala,ona že to je v poriadku aby som sa preliecila teraz hlavne aby sa mi to po Et nevrátilo,vraj aj antibiotiká môžem..ešte stale mám aj kašeľ a bojím sa si tak poriadne odkaslat aby som si tam niečo dole neporobila😀 mňa to tiež zaujímalo,kedy Opu,ale to Ti má doktor povedať,mne to povie asi zajtra,ja som ešte len 6deň stimulácie..no a závisí to aj od centra či máš krátky,alebo dlhý protokol,u nás vo Fc dlhý nerobia a mozno je to aj lepšie,neberies ten bordel tak dlho ☹ držím palce,daj vedieť,kde si čo si ako si 😉

lucy125
2. okt 2011

@ursula5 no tak fajn, bola si tam osobne keď ti dali Duphaston?Tak už len oddychuj 🙂 , ja som akurát vyšla zo sprchy tak tiež už len sedím, neboj určite to bude uhniezdenie.A čo ti vlastne povedali v centre?

michelitta
2. okt 2011

@ursula5 Kati moja neries ani to spinenie,ani prsia,je to veľmi individuálne,chod proste na krv keď budeš mať a príprav sa na najhoršie, o to šťastnejšia budeš keď sa to podarí!zas ako keď tu čítam,že evidentne jedna dostala krámy a druhá ju utesuje že to ešte nemusí nič znamenať,mi príde jak rozhovor s deckom a v konečnom dôsledku sa vôbec o dotyčného nezaujíma a je mu to jedno..sme tu aby sme sa povzbudzovali a dávali si realistické rady,tým chcem povedať, že u Teba nie je nič stratené a na sto percent sa Tí zadari-cítim to!ja napríklad mám pocit že mne to asi na prvý krát nevyjde🙂drz sa Kati a oddychuj,ja mám zajtra examination,uvidíme čo bude😀

katka159
2. okt 2011

@michelitta a možem sa ta ešte spýtať e to normálné že mna boli prvaý vaječník? ja mam dlhý protokol chodím do gynfivu a zajtra by som sa tiež mala dozvedieť čo a ako?

revilo
2. okt 2011

holky mate nektera z vas zkusenosti s bazalni teplotou v tehotenstvi. Ja mela vcera 37,3 a dnes 37,8. Jsem 7den po ET.

ursula5
2. okt 2011

@lucy125 nebola som v centre len muž v lekárni a povedal im že zajtra donesieme recept, Krajkovič mi povedal, že oddychovať ležať a nasadiť duphaston, zatiaľ sa to nerozbehlo a je to fakt malé špinenie len ráno bola troška krvy takže dúfam že je to uhniezďovanie 🙂

ursula5
2. okt 2011

@michelitta už neriešim nič je to pravda všetko čo píšeš a už som aj kľudnejšia špinenie je malé tak hádam je to uhniezďovanie, tak ja zas idem na gauč a ozvem sa 🙂

lucy125
2. okt 2011

@ursula5 Neboj určite to bude ok,vidíš ako dopadla Zuzka, tiež krv po 14 dńoch a potom // na teste.Aj ja ležkám, ráno idem mojej gynekol. pre Pnku a asi aj na sono, bojím, bojím 😒 😒 hádam to bude ok. Držkaj sa moja a daj vedieť či už je to ok.

zuzancek22
2. okt 2011

@lucy125 zajtra ti budem držať päste, a bude ti robiť aj sono? koľký deň si ?