IVF leto 2011. Pridaj sa k nám.
Ahojte,
chystam sa v lete po 1x krat na IVF,budem rada,ak sa najde niekto s podobnym zamerom a podeli sa o skusenosti,pocity a ine. 🙂 🙂
Prve vysetrenia po 13.july, takze tak skoro asi k tomu nebudem mat co povedat ja 🙂 Som rada ze sa umele oplodnenie berie ako normalna vec, vela ludi to nedokaze pochopit 😖 Preto nemam nikoho v okoli kto do toho ide so mnou,napriek tomu ze sa dlhe roky snazia tiez 😖 😖 Aspon ze my tomu verime 🙂 🙂
Baby caute 🙂 tak mi sme dnes o kontrole,doktor povedal ze foliky sa vyvijaju super,bolo ich tam vela a vraj v piatok bude asi OPU!! 😀 skoro som odpadla tak skoro? dnes mi pichli cetroide a merional a v stredu na dalsiu kontrolu..no ale uz citim vajecniky fest!a to zajtra budem behat po predoperacnych,vsak ma roztrhne,vraj nemam nic vykonavat fyzicky narocne,ani cvicit,ale musela som dnes povysavat a teraz som jak balooon :-O
@zuzancek22 zuzi co je to ten AZH? Plati sa za to?nam ponukali len Semina Plazma Flushing,ale nedali sme si to..ved uvidime 🙂
@apolenka6 predĺžená kultivácia je to že nechajú emryjko dlhšie sa vyvíjať, normálne je 3 dni a niektoré centrá vkladajú po 3 dňoch je to nadštandardný výkon a je platený, nechajú embryjko ešte sa pekne vyvinúť až na blascocystu a má väčšie šance na prežitie ja som mala oplodnených 5 vajíčok, po 3 dňoch bolo všetkých 5 krásnych a po 5 ostali už len 3 ktoré sa vyvíjali, 2 zamrazili a jedno sme dali vložiť, že vraj je vyššia úspešnosť 😀 😉
@revilo ahoj,ak som to dobre pochopila si si spravila test po minule razy,mala si // a nebola si tehotna? nechapem 😲
@ursula5 pekne sa drzis,paci sa mi to,joj 9 den to je krasa-drzim silno palce!!!!!!!!!!!! 🙂
@michelitta ďakujem snažím sa aj keď ma trochu vystresovalo to špinenie ale už som v pohode hádam ale strach zostal 🙂
@ursula5 a ktory den od ET ides na krv? u nas to bude 10 ak vsetko bude ok 🙂
@michelitta moja mne to vychádza až na 16ty 🙂 v pondelok 10.10.
@michelitta to ne,byla jsem tehotna, ale neudrzelo se to a v druhem mesici jsem o to prisla.
@revilo necitim žiadne príznaky len vo štvrtok som mala strašne nízky tlak a točila sa mi hlava, prsia ma neboli ani sa mi zatiaľ nenaliali, skôr sa mi ukľudnili v piatok, dnes ma trochu tlačí podbruškom pri sedení ale inak nič.
Veru to čakanie je hrozné a sú to najdlhšie 2 týždne, vždy to uteká rýchlo a teraz strašne pomaly ale už som za polovicou ta sa vytešujem 😉
@michelitta ahojky ja som na tom podobne ako ti v stredu dalšia kontrola a v piatok asi OPU a to predoperačné ja mam problém so serológiu tu budem mať až v piatok.... 😒
@katka159 kati a to budes moct ist na OPU aj bez interneho vysetrenia,ci ako? nechapem moja :( v akom si centre?
baby myslite že ma inetrnistka pusti na odber vajíčok ked ma boli v krku a mam nádchu....mala by som isť v piatok a bojím sa že s toho nič nebude.... ☹ ☹
@michelitta chodím do gynfivu nie predoperačné budem mať len tu serologiu že potom doložím to je to HIV a HCV len som teraz trochu dosť nascípana a bolim sa že zajtra mi na internom povedia že mam zabudnúť na anestéziu...inak nevieš ta anestezia to je ako pri bežných operáciach klasika...
anestezia je vraj tak max 5 min..ci to bola otazka alebo konstatovanie?🙂
@michelitta otázka a ti kam chodíš do akého centra?
Ahojte. Prosím vas do akej doby sa musí vyčerpať žiadosť na IVF. My sme ju podali v septembri a na IVf by sme chceli isť až vo februári. Ked sme ju podavali tak mi doktorka povedala že žiadosť je platná rok a ked kamarátke volali z Heliosu tak jej povedali že su tam termíny ktoré musí dodržať.
@katka159 Anestéza pri OPU trvá 10 až 15 minút, podľa toho, koľko máš vajíčok! Je to ľahká anestéza!
Ja som chodila do Ferti a tam musíš mať absolvované predoperačné vyšetrenie, prečo si si to nechala na poslednú chvíľu? Po OPU sa budeš cítiť aj tak taká slabá a ešte budeš behať aj po výsledkoch! A možno po dvoch dňoch ti aj vložia embryjká a potom potrebuješ aspoň pár dní oddychu! Ináč držím palce!
@michelitta AZH je asistovaný zonálny hatching, je to že ti narežú obal embrya aby sa lepšie dostalo z toho obalu, a v ginfive nás to stálo tuším 135 €.
Babulky, aj napriek uzivaniu utrogestanu som na 6 den po ET zacala krvacat. Volala som do centra a dnes, tj. 7 den po ET som bola na odber krvi. Vysledok je jasny - negativny. Stalo sa Vam, ze napriek uzivaniu utrogestanu ste dostali menzes....a este tak skoro po transfere? 😒
@revilo ja si tiež možno spraví test ale až v piatok, moja ja nemám ani bazalnú teplotu vyššiu iba 36,8 takže ja som tiež skeptická ale ešte stále verím, že to špinenie je zahniezďovanie a hľadá si drobček miesto 🙂 takže budem si to stále myslieť až kým ma krvné testy neukľudnia či už bude výsledok taký alebo onaký 😀 baby vravia, že je to normálne špiniť pokiaľ tam nie je krv je tam stál šanca 🙂

@ursula5 čo je to tá predlžená kultivácia 5 dní??býva aj kratšia ako 5 dní? 😕 (trošku študujem čo ma čaká 😀 )