icon

IVF leto 2011. Pridaj sa k nám.

michellita
5. júl 2011

Ahojte,
chystam sa v lete po 1x krat na IVF,budem rada,ak sa najde niekto s podobnym zamerom a podeli sa o skusenosti,pocity a ine. 🙂 🙂
Prve vysetrenia po 13.july, takze tak skoro asi k tomu nebudem mat co povedat ja 🙂 Som rada ze sa umele oplodnenie berie ako normalna vec, vela ludi to nedokaze pochopit 😖 Preto nemam nikoho v okoli kto do toho ide so mnou,napriek tomu ze sa dlhe roky snazia tiez 😖 😖 Aspon ze my tomu verime 🙂 🙂

apolenka6
3. okt 2011

@ursula5 čo je to tá predlžená kultivácia 5 dní??býva aj kratšia ako 5 dní? 😕 (trošku študujem čo ma čaká 😀 )

lucy125
3. okt 2011

@ursula5 Určite sa ti to splní 😀 😀 😀 verím tomu už o pár dní.

michelitta
3. okt 2011

Baby caute 🙂 tak mi sme dnes o kontrole,doktor povedal ze foliky sa vyvijaju super,bolo ich tam vela a vraj v piatok bude asi OPU!! 😀 skoro som odpadla tak skoro? dnes mi pichli cetroide a merional a v stredu na dalsiu kontrolu..no ale uz citim vajecniky fest!a to zajtra budem behat po predoperacnych,vsak ma roztrhne,vraj nemam nic vykonavat fyzicky narocne,ani cvicit,ale musela som dnes povysavat a teraz som jak balooon :-O

michelitta
3. okt 2011

@zuzancek22 zuzi co je to ten AZH? Plati sa za to?nam ponukali len Semina Plazma Flushing,ale nedali sme si to..ved uvidime 🙂

ursula5
3. okt 2011

@apolenka6 predĺžená kultivácia je to že nechajú emryjko dlhšie sa vyvíjať, normálne je 3 dni a niektoré centrá vkladajú po 3 dňoch je to nadštandardný výkon a je platený, nechajú embryjko ešte sa pekne vyvinúť až na blascocystu a má väčšie šance na prežitie ja som mala oplodnených 5 vajíčok, po 3 dňoch bolo všetkých 5 krásnych a po 5 ostali už len 3 ktoré sa vyvíjali, 2 zamrazili a jedno sme dali vložiť, že vraj je vyššia úspešnosť 😀 😉

michelitta
3. okt 2011

@revilo ahoj,ak som to dobre pochopila si si spravila test po minule razy,mala si // a nebola si tehotna? nechapem 😲

michelitta
3. okt 2011

@ursula5 pekne sa drzis,paci sa mi to,joj 9 den to je krasa-drzim silno palce!!!!!!!!!!!! 🙂

ursula5
3. okt 2011

@michelitta ďakujem snažím sa aj keď ma trochu vystresovalo to špinenie ale už som v pohode hádam ale strach zostal 🙂

apolenka6
3. okt 2011

@ursula5 no ved k tomu som sa chcela dopátrať aký je tam rozdiel ked je morula a blascocysta? tak je to za príplatok a aj my to budeme chcieť 🙂 čítala som že je vyššia úspešnosť ..dík za info ..a kolko sa za to pripláca ved máme rovnaké CAR 😕

michelitta
3. okt 2011

@ursula5 a ktory den od ET ides na krv? u nas to bude 10 ak vsetko bude ok 🙂

ursula5
3. okt 2011

@apolenka6 pripláca sa 220€ ale očistí sa hlavne to prežitie tie čo prežijú PK majú väčšiu šancu sa uchytiť 🙂 🙂 🙂 neboj moja všetko sa dozvieš na čas 😉

ursula5
3. okt 2011

@michelitta moja mne to vychádza až na 16ty 🙂 v pondelok 10.10.

revilo
3. okt 2011

@michelitta to ne,byla jsem tehotna, ale neudrzelo se to a v druhem mesici jsem o to prisla.

revilo
3. okt 2011

@ursula5 A mas nejake priznaky? Vim,ze se je mozna trochu vsugerujeme 🙂 Ale me se vcera pres noc nalila prsa,ale neboli. Porad se mi mota hlava. To cekani je na tom nejhorsi. Tak drzim pesti,at je to tve prvni a posledni 🙂

revilo
3. okt 2011

@ursula5 A mas nejake priznaky? Vim,ze se je mozna trochu vsugerujeme 🙂 Ale me se vcera pres noc nalila prsa,ale neboli. Porad se mi mota hlava. To cekani je na tom nejhorsi. Tak drzim pesti,at je to tve prvni a posledni ivf 🙂

ursula5
3. okt 2011

@revilo necitim žiadne príznaky len vo štvrtok som mala strašne nízky tlak a točila sa mi hlava, prsia ma neboli ani sa mi zatiaľ nenaliali, skôr sa mi ukľudnili v piatok, dnes ma trochu tlačí podbruškom pri sedení ale inak nič.
Veru to čakanie je hrozné a sú to najdlhšie 2 týždne, vždy to uteká rýchlo a teraz strašne pomaly ale už som za polovicou ta sa vytešujem 😉

katka159
3. okt 2011

@michelitta ahojky ja som na tom podobne ako ti v stredu dalšia kontrola a v piatok asi OPU a to predoperačné ja mam problém so serológiu tu budem mať až v piatok.... 😒

michelitta
3. okt 2011

@katka159 kati a to budes moct ist na OPU aj bez interneho vysetrenia,ci ako? nechapem moja :( v akom si centre?

katka159
3. okt 2011

baby myslite že ma inetrnistka pusti na odber vajíčok ked ma boli v krku a mam nádchu....mala by som isť v piatok a bojím sa že s toho nič nebude.... ☹ ☹

katka159
3. okt 2011

@michelitta chodím do gynfivu nie predoperačné budem mať len tu serologiu že potom doložím to je to HIV a HCV len som teraz trochu dosť nascípana a bolim sa že zajtra mi na internom povedia že mam zabudnúť na anestéziu...inak nevieš ta anestezia to je ako pri bežných operáciach klasika...

michelitta
3. okt 2011

anestezia je vraj tak max 5 min..ci to bola otazka alebo konstatovanie?🙂

katka159
3. okt 2011

@michelitta otázka a ti kam chodíš do akého centra?

in131
4. okt 2011

Ahojte. Prosím vas do akej doby sa musí vyčerpať žiadosť na IVF. My sme ju podali v septembri a na IVf by sme chceli isť až vo februári. Ked sme ju podavali tak mi doktorka povedala že žiadosť je platná rok a ked kamarátke volali z Heliosu tak jej povedali že su tam termíny ktoré musí dodržať.

pici
4. okt 2011

@in131 zalezi od poistovne, v unione plati rok, v dovere tusim tri mesiace... prever si to

amiruska
4. okt 2011

@katka159 Anestéza pri OPU trvá 10 až 15 minút, podľa toho, koľko máš vajíčok! Je to ľahká anestéza!
Ja som chodila do Ferti a tam musíš mať absolvované predoperačné vyšetrenie, prečo si si to nechala na poslednú chvíľu? Po OPU sa budeš cítiť aj tak taká slabá a ešte budeš behať aj po výsledkoch! A možno po dvoch dňoch ti aj vložia embryjká a potom potrebuješ aspoň pár dní oddychu! Ináč držím palce!

zuzancek22
4. okt 2011

@michelitta AZH je asistovaný zonálny hatching, je to že ti narežú obal embrya aby sa lepšie dostalo z toho obalu, a v ginfive nás to stálo tuším 135 €.

revilo
4. okt 2011

@ursula5 ja uz jsem trochu skepticka. Pri prvnim tehotenstvi jsem mela hrozne bolestiva prsa,nemohla jsem se jich ani dotknout. A ted nic az na to toceni hlavy a zvysene bazalni t. Budu si delat test v patek nebo sobotu rano,tak si dame vedet.

dasyka
4. okt 2011

Babulky, aj napriek uzivaniu utrogestanu som na 6 den po ET zacala krvacat. Volala som do centra a dnes, tj. 7 den po ET som bola na odber krvi. Vysledok je jasny - negativny. Stalo sa Vam, ze napriek uzivaniu utrogestanu ste dostali menzes....a este tak skoro po transfere? 😒

ursula5
4. okt 2011

@revilo ja si tiež možno spraví test ale až v piatok, moja ja nemám ani bazalnú teplotu vyššiu iba 36,8 takže ja som tiež skeptická ale ešte stále verím, že to špinenie je zahniezďovanie a hľadá si drobček miesto 🙂 takže budem si to stále myslieť až kým ma krvné testy neukľudnia či už bude výsledok taký alebo onaký 😀 baby vravia, že je to normálne špiniť pokiaľ tam nie je krv je tam stál šanca 🙂

ursula5
4. okt 2011

@dasyka škoda veľká, no ja som zatiaľ čakateľka na výsledok a len špiním takže sa mi nestalo ale už tu niekto písal, že dostal menzes pred robením krvných výsledkov
je mi to ľúto, ale hore hlávku a hor sa do ďalšieho boja 😉