icon

IVF leto 2011. Pridaj sa k nám.

michellita
5. júl 2011

Ahojte,
chystam sa v lete po 1x krat na IVF,budem rada,ak sa najde niekto s podobnym zamerom a podeli sa o skusenosti,pocity a ine. 🙂 🙂
Prve vysetrenia po 13.july, takze tak skoro asi k tomu nebudem mat co povedat ja 🙂 Som rada ze sa umele oplodnenie berie ako normalna vec, vela ludi to nedokaze pochopit 😖 Preto nemam nikoho v okoli kto do toho ide so mnou,napriek tomu ze sa dlhe roky snazia tiez 😖 😖 Aspon ze my tomu verime 🙂 🙂

katka159
12. okt 2011

@ursula5 ja si myslim že medzi centrami je dosť rozdielov aj čo som počula tak v protokoloch a ked som bola v sobotu na OPU tak bola so mnou jedna baba ktora predtým chodila do Fertimu mala tam 2 krát IVF a neuspešne teraz začala chodiť do gynfivu a povedala že je tam diametralný rozdiel že vo F jej nerobili tolko vyšetrení čo jej v G robili
@michelitta a uroš by si mala rano pred tým vipiť a nie vkladať čo sme si pisali medzi Fertim a Gynfivom je dosť podstatný rozdiel inak ja na gynfiv nemôžem povedať nič zlé až na 2 lekárky sú také odmerané ale inak pristup super....🙂

lucy125
12. okt 2011

@michelitta Ahoj, zázvor je vraj dobrý proti nevoľnostiam, ale som čítala že čerstvý radšej nie, skôr v prášku alebo tabletky, ja si kúpim zázvorové tabletky,lebo mi býva dosť nevoľno, inak čajík ľúbim aj ja so zázvoru, ale nemám nejako nań chute teraz 😒

lucy125
12. okt 2011

@ursula5 Ahoj, aj ja chodím do GF, nám sa podaril ako už vieš, na druhý krát KET, GF je síce fajn, ale pripravte sa, že riadne mastný, my sme tam nechali behom 1 roka 3000€ a to sme nemali ani PK ani ZH 😉 Ale inak fjan, dosť DR. a celkom ok prístup, ja chodím Dr. Behúńovej ale naj je tam Dr. Harbulák 🙂 🙂 Akurát 18.10. tam idem na prvé sono 😉 😉

lucy125
12. okt 2011

@michelitta Utrogestan sa pred ET a *KET len ráno vypije, ale nevkladá sa, až poobede, po vklade embryí.Na to daj bacha, lebo sa tam fakt nedostanú, a nebudú dobre vidieť. 🙂 🙂

ursula5
12. okt 2011

@lucy125 @michelitta
ja som si pre ET nevkladala a ani ne zjedla utroš, povedali že nevadí, len aby som si ho nevkladala! večer že si dám obvyklú dávku 🙂

michelitta
12. okt 2011

Ahojte kočky,no tak 100 ľudí,100 chuti😉mna sa praveze dnes doktor pýtal,či som si dala ráno dávku,ja že hej on že fajn-nezabudla, a že tak po transfere si mám dať hneď ďalšiu.A presne najlepšie spodkom ako spomínala annamary,vraj je to pri mieste,na hustote nezáleží😉
@lucy125 Lucy on povedal,že ma tam vycistil,takže embrijka uvidia cestu😀 ale vidíš,Tebe sa to podarilo,tak berieme tiež ako dobrú radu pre ďalšie kočky 😉 a ozaaaaaaaj, my sme s drahým aj sledovali na obrazovke ako to tam dával,sme sa smiali,že ktore je väčšie,že to to je baba-vysaje menšie-akože chlapa😀😀 @katka159 Katka,je pravda že v každom robia iné postupy,možno aj iný pristup,ale ja som veľmi spokojná..hovorím si z vlastnej skúsenosti a viem že aj Harbulak je sto percentný človek,srší mu to z tváre 🙂 a v akom centre to bola ta tvoja známa?Fertim-to je niečo nové na trhu,asi si nevymýšlala si troška?😀 @ursula5 Kati,ďakujem, dobre si si pamatala,tak mám to za sebou,som nejaká šťastnejšia zase 🙂 Dali sme si dve 100 bunkove blastocysty a 2 sme si dali zamrazit.Tak ja sa lúčim kočky,budem musieť trošku sa odreagovavat od Kobylky,nech na to furt nemyslím ☹ takže test o 2 týždne v stredu,držím palce aj Vám,mám Vás rada!!:-* budem rada,ak mi napíšete IP,joj už teraz som v očakávaní,snáď to vyjde,prajem si aby to všetkým kockam vyšlo!!!veď keď chceme tie babata tak moc!😖

lucy125
12. okt 2011

@michelitta Ajoj, tak mne vyslovene cez spodok zakázal dávať si utroš pred ET a KET, ráno ho len vypiť, tak každé centro to asi robí inak, ja som len podala moju skúsenosť 😉

linda81
12. okt 2011

@michelitta Ahoj...tak ty si uz po ET🙂.Drzim vam teda palce.Ja neviem , ci zvladne 2 embrya, zatial to tak napisali , ale fakt neviem....

michelitta
12. okt 2011

@lucy125 vsak jasne Lucy,ved o tom to tu je,podelit sa o skusenosti-ako nam admini napisali :D Boze aj vy ste boli take unavene potom Utre-ja neviem z coho,ale stale len spim 😖 😖 nech uz Ti je lepsie moja,ja Ti odpisem.. @linda81 Lindus,dakujem,ja by som pristala dve male bobule..To uz je na Tebe zvazit,ci by si to zvladla,ale zas je kopec chudych a malickych kociek ktore to zvladli..ja mam tiez tych 57,snazim sa pribrat ale neide ☹ boze ja som zase ospala ☹ ☹ Kedy pojdete na to? drz/te sa! 🙂 🙂

linda81
12. okt 2011

@michelitta Ahoj...ja mam 54 kg...no neviem, uvidim..ked ja sa bojim , ze sa daco skomplikuje potom.Stimulovat zacinam 26.10 a ET by vychadzal na ten tyzden po 7.11.

lucy125
12. okt 2011

@michelitta Juj, ďakujem veru, už aby mi bolo lepšie už som 7 tt 😉 No však to, v každom centre to robia inak, tak sa oplatí podeliť sa o skúsenosti s inými, nikdy človek nevie, čo sa mu bude hodiť 😉 😉

katka159
13. okt 2011

ahojte babulky tak už mam po tom bublinka je v brušku ešte aby sa tam udržala daľších 9 mesiacov 🙂

lucy125
13. okt 2011

@katka159 Ahoj, tak to je fajn, vidíš, že to nič nebolo, už len pekne oddychujte obaja 😉

katka159
13. okt 2011

@lucy125 dakujem oddychujem trochu ležím, trocha sedím teraz som bola mm ukazať kde ma zasadiť kvety do sklaky a zasa som si trocha ľahla....inak ti si iež neležala v posteli stale v pohodke po byte môžem pomalinky....

lucy125
13. okt 2011

@katka159 Jasné, že môžeš chdoiť po byte, ja som šla na druhý deń do roboty už a bola som v robote 4 týždne kým som išla na rizikové.Nemusíš stále len ležkať, len sa neprepínaj a oddychuj aj na prechádzku môžeš, ak sa na to budeš neskôr cítiť. 🙂 🙂 Ja som nebola vonku od pondelku, zvraciam jak naozaj, 3-4 krát denne, najhoršie okolo 11h a večer okolo 22-23.30h 😒 😒 som slabá, unavená, celé poobedie prespím a unaveuje ma to zvracanie.Pekne sa držkajte, kedy ideš na krv?

katka159
13. okt 2011

@lucy125 na krv idem 24. a 27. 10 tak som zvedavá..tak to nieje nič moc že ti je tak strašne zle aj mne byvala ale vracala som pravidelne len v nedelu už som sa potom aj na tom smiala ale mne bývalo strašne tažko od žalutka jako keby mi tam niekto sedel a to tuším bolo horšie ako ked som to v nedelu dala von....už si bola aj na ultrazvuku a videla bublinku 🙂

lucy125
13. okt 2011

@katka159 Ja som ešte na sone vôbec nebola, toto bude moja prvé sono v BA, tak som zvedavá,ž by som chcela aby tie nevoľnosti ustúpili, chcem sa normálne najesť a užívať si to.J idem 24.10. mojej gynekol. na druhé sono.

katka159
13. okt 2011

@lucy125 sa už tešíš čo? a do gyfivu nechodíš na sono a kontroly už si začala k svojmu gynekol....

lucy125
13. okt 2011

@katka159 *No práveže ešte prvé sono a kontrola je v GF v BA v utorok preto tam musím ísť, aj ke´d neviem ako prežijem cestu busom, keď mi bude zle ☹ .No aj sa teším aj bojím, ale viacej sa bojím tej cesty, ako teším, 😒 lebo fakt mi nie je dobre a ešte aj takú dlhú cestu musím prežiť. 😒 😒

katka159
13. okt 2011

@lucy125 povedz manželovi ...teraz re teba spraví čokolvek nie...to ti verím že sa tej cesty bojíšved to máš 2 hodky asi....

lucy125
13. okt 2011

@katka159 A čo mu mám povedať? 🙂 🙂 Jasné, že urobí všetko, on je moja veľká opora, stojí pri mne, aj on sa veľmi teší na bábo, veľmi si ho prial,skoro na 5. výročie svadby ho dostane ako darček, výr. máme v máji a termín je zač. júna. 🙂 🙂

katka159
13. okt 2011

@lucy125 ano ak ide do práce nemôže isť s tebou aj u nas to je tak na krv som chodila busom lebo ked to bolo každy druhy den tak sa to nedalo...

lucy125
13. okt 2011

@katka159 No my chodíme busom všade, lebo auto nemáme ☹ ☹ zatiaľ.Take miláčik somnou pôjde ako opora, ale tiež busom 😒 😒 tak snáď to v zdraví prežijeme.

katka159
13. okt 2011

@lucy125 určite to zvládnete.... 🙂 🙂

alibabaa
13. okt 2011

@katka159 24.10. to mozno bude a mozno nebude neskoro...

vikad
13. okt 2011

@rybkamala Ahoj. Prepáč, že tak vpadám do tejto témy, ale čítala som, že chodíš do SPLN-u.Ja tiež. Ja mám momentálne za sebou tretie IUI, neúspešne a sestrička tam mi navrhla, či by som nezačala uvažovať o IVF. Tak som si otvorila túto tému a rada by som sa dozvedela niečo o tom. Na nete som si niečo už prečítala, ale niet nad osobné skúseností žien, ktoré to naozaj všetko prežili a bola by som rada, keby som videla pozitívne ohlasy. Aké máš skúsenosti so SPN-om, čo sa týka IVF? A čo to všekto obnáša? Čítam tu o schvaľovaní poisťovňou. Čo musí poisťovňa schváliť? Pýtam sa ako prváčik v škole, ale len preto, lebo zatial o tom len uvažujem a rozmýšľam, či ísť na pohovor k lekárovi ... Prosím, odpíš mi, budem rada. Vopred ďakujem.

katka159
13. okt 2011

@alibabaa tak ak nebude tak by som ti to priniesla do BA aspon ušetríš na poštovnom

alibabaa
13. okt 2011

@katka159 dakujem 🙂 dam ti do ip cislo :o)

katka159
13. okt 2011

@alibabaa odkedy si začínaš pichať a ideš cez zdravotnú alebo samoplatca?

katka159
14. okt 2011

baby je normalne že ma dneska bolí v podbrušku ako keby mám dostať mršku...