Je možné vybrať vzhľad dieťaťa pri oplodnení?
Ahojte mamičky hlavne tie ktoré ste absolvovali umelé oplodnenie- taká vec - s plodnosťou problém nemám mám jedného synčeka zdravého všetko v poriadku ale túžim po ryšavom dieťati manžel je tmavý typ a takisto tmavé vlasy tmavé oči obidvaja a tak som sa chcela opýtať že či je aj možnosť takéhoto výberu aby dieťa bolo dievčatko a ryšavé .
Ďakujem pripadne pišem sukromnu spravu.
@anonym_autor preco sa na to neopytas priamo tych kamosiek, co si boli udajne dieta v centre vybrat? Kde a ako sa to da? Lebo tu na SK isto nie.
@anonym_autor zvyčajne sa rodí ryšavé dieťa rodičom s tmavými, čiernymi vlasmi svetlého typu, svetlých očí a druhý svetlý, svetlohnedý, blond typ. S pehami. Ale nie pravidlo.
@tibor79 máš zrejme pravdu. Jeden rodič mal čierne vlasy, zelené oči a pokožku v lete tmavú v zime bielu, druhý rodič blond vlasy, modré oči, nikdy sa neopalil, len do červená. Ja najskôr čierne vlasy, postupne vyrysaveli a oči mám zeleno hnedé, som pehata, keď svieti slnko.
@anonym_c9926e neviem čo na tom pobavilo píšem to seriózne a manžel je s tým úplne v poriadku … veď nebudem mať sex s tým človekom
@anonym_autor V tom prípade ste obaja rovnako trafení. Mať decko len pre doplnenie imidžu.....a zaváňa to aj nazi vibeom....
@anonym_c9926e neviem čo na tom pobavilo píšem to seriózne a manžel je s tým úplne v poriadku … veď nebudem mať sex s tým človekom
@anonym_autor daj foto manzela, nech vidime takeho tolerantneho😃
@anonym_autor a na bazosi si pozerala? My sa teraz rozhodujeme aké šteniatko si vybrať a mám pocit že to berieš rovnako tak skus pozrieť tam 😉
@anonym_autor dievča, najprv urob niečo so svojou psychikou, s inteligenciou už asi ťažko, ale toto nie je celkom normálne - a až potom rozmýšľaj o ďalšom dieťati
@danica2711 presne tak a este dufaj, ze ta zivot neprefacka takym sposobom, ze farbu vlasov nebudes vobec riesit🙄
@anonym_516e4a to bude určite možno 2 ak tu sa dozviem že sa to nedá🙏🏻🧡
@anonym_autor no myslim ze z pripravy na adopciu by ta hned vyradili, nastastie pre to potencialne adoptovane dieta
@anonym_9d793d 😁 ďakujem za milú odpoveď každopádne pochopilo ma to asi tak 5% ľudí čo chcem povedať nikde som nepovedala že si nevážim môjho syna jeho zdravie atd ani že riešim jeho vzhľad alebo niečo také hovorím ešte raz že sa mi extrémne páčia ryšavé deti a ľudia presne ako písala pani vyššie sú prosté čarovni.. ja som úplne čakala veľmi negatívne komentáre niektoré na môj vkus preskočili mieru nakoľko som sa asi dotkla žien ktoré nemôžu mať deti a samozrejme to v nich vyvolá nervozitu za mňa považujem moju otázku za úplne relevantnú pretože nemám takú genetiku a je to veľmi nízka šanca resp. žiadna že budem mať rysave dieta a preto hladam moznosti okrem adopcie
@anonym_autor no lebo ty si neprekrocila mieru vsak....
Mam 3 deti, frustrovana obcas som (z deti🙂, ale toto co riesis mi pride chore a naozaj na odbornu pomoc, aj v zaujme tvojho dietata, pripadne toho dalsieho ku ktoremu sa potrebujes dopracovat akymkolvek sposobom, hlavne nech je rysave🤦♀️
@anonym_99a29f úplne chápem že sa to dotkne matiek ktoré naozaj nemôžu mať deti alebo im to dlho trvalo trva, ale ja sa pýtam jasnú vec a nie tieto hneď útočíve reakcie . Psychológa jasne . Ja mám jedno nádherné zdravé dieťa a pýtam sa na možnosti touto cestou. Viem že sa dá vybrať pohlavie takže nerozprávajte mi tu somariny a preto som sa pýtala aj na vzhľad či aj to sa dá nejak ovplyvniť a hneď už tu budú útočiť osy besne
@anonym_autor máš uplne mysle predstavy o IVF...nie neda sa vybrať pohlavie, pretože ak by si išla na IUI od darcu, tak nik nevie co to bude...a nie, nik ti nezaručí, že ak bude darca rysavy, tak bude ryšavé aj dieta...kludne môže byť po tebe tmavovlase....cize darcovske IVF /IUI ti k rysavemu dievčatku nepomoze
@anonym_9d793d 😁 ďakujem za milú odpoveď každopádne pochopilo ma to asi tak 5% ľudí čo chcem povedať nikde som nepovedala že si nevážim môjho syna jeho zdravie atd ani že riešim jeho vzhľad alebo niečo také hovorím ešte raz že sa mi extrémne páčia ryšavé deti a ľudia presne ako písala pani vyššie sú prosté čarovni.. ja som úplne čakala veľmi negatívne komentáre niektoré na môj vkus preskočili mieru nakoľko som sa asi dotkla žien ktoré nemôžu mať deti a samozrejme to v nich vyvolá nervozitu za mňa považujem moju otázku za úplne relevantnú pretože nemám takú genetiku a je to veľmi nízka šanca resp. žiadna že budem mať rysave dieta a preto hladam moznosti okrem adopcie
@anonym_autor Proste ale proste to co riesis je uz genove inzinierstvo,to vazne by si chcela take nejake zmutovane dieta zo skumavky len aby malo rysave vlasy?Ved aj deti zo skumaviek su chudatka,ma to aj voylv potom na ich zdravie.Aj tak si robis srandu na 300% Ale uz vedci na tom pracuju,budu vyrabat deti s vlsmi a ovami podla zelania,bez nejakych ochoreni zatial to je ale neeticke a uprimne toto radsej bezdetna ako vyrabat takto deti.
Autorka, este existuju kadernictva a farby na vlasy👩🦰
@natalka13 tie navstivim ja😁
Idem to tu ukoncit. Zhrnutie: vyskusam pozriet Londyn a Cyprus. Mame na to 250.000€ .. a druha moznost ak to bude komplikovane podame ziadost o adopciu a mozno taka dusa pride k nam na veku nezalezi🧡 verte mi že naše deti sa budú mať najlepšie na svete a prajem vám všetkým aby sa aj vaše mali v rámci možností čo najlepšie na svete aj keď niektorých rodičov majú brutalne mimo a za tie urazky sa mozete hanbit
Hore kocom dole kopcom sama zakruta bola aspon realna tema 🙈
Tieto bizar temy zaklada podla mna zlty slon.
Hore kocom dole kopcom sama zakruta bola aspon realna tema 🙈
Tieto bizar temy zaklada podla mna zlty slon.
@natalka13 Ja tiez dufam, ze to nie je realna tema. Lebo ak je realna, autorka potrebuje velmi dobreho psychologa, alebo az doktora psychiatra. Lebo este aj do zahranicia ide a vraj 250000 planuje dat, aby mala rysave dievcatko. Snad sa zacne liecit, lebo byt posadnuta ako ma vyzerat jej dieta je naozaj chore. Kazda milujuca matka riesi, aby jej dieta bolo zdrave, a tato pani riesi farbu vlasov dietata az tak, ze muzovi chce domov zo zahranicia doniest cudzie dieta.
Idem to tu ukoncit. Zhrnutie: vyskusam pozriet Londyn a Cyprus. Mame na to 250.000€ .. a druha moznost ak to bude komplikovane podame ziadost o adopciu a mozno taka dusa pride k nam na veku nezalezi🧡 verte mi že naše deti sa budú mať najlepšie na svete a prajem vám všetkým aby sa aj vaše mali v rámci možností čo najlepšie na svete aj keď niektorých rodičov majú brutalne mimo a za tie urazky sa mozete hanbit
@anonym_autor Uz len daj pozor, aby vas na tej klinike v Londyne alebo na Cypre s partnerom nerozobrali a nepredavali na suciastky. Ked tam teda vykonavaju take nemoralne a ilegalne zakroky... su aj ini ludia na svete, ktori maju chore chutky a vela penazi, nie len ty.
Tak si davaj na seba pozor a nam daj vediet, ako ste dopadli. Budeme cakat🧡
Ľudia vy ste taký paranoidni.. máme s manželom spoločného syna čo je na tom že ja chcem od začiatku aj ryšavé dieťa prosté sa mi tí ľudia neskutočne páčia a keď vidím ryšavé dievčatka moje srdce je úplne v nebesiach.. vyššie píšete že ryšavý ľudia nemajú dušu ale ja si myslím že ľudia tu nemajú mozog. Normálne sa pýtam nakoľko nemám informácie neviem ako fungujú také veci čo si vyberáte keď chodite na umelé oplodnenia. Túžim po takom dieťati a môj manžel je úplne za. Pri adopcii je veľmi nízka šanca že také dieťa nájdeme mne je úplne jedno či by malo 3 roky alebo bol novorodenec alebo ho porodím ja som aj za adopciu ale aká je šanca že presne také sa narodí
@anonym_autor z vašich slov mam pocit akoby ste si vyberali šteniatko......chceme ryšave a hotovo....🙈. To je nova doba, vyberat si už aj dieta ako bude vyzerať?
@anonym_autor No ked chces rysave deti, tak musis prist k nam domov a presvedcit mojho muza 😂 na rysave vlasy ma geneticky nabehnute malo ludi. Alebo potom vylet do Ireland. Tam by to tiez islo. Pokial to nemate v genetike ako par, tak to nikto nevyrobi len tak na poziadanie. To by musel zasiahnut nejaky iny odbornik na plodnost 😂
Ja to vidim skor na 250 eur ma Ryanair letenku a jeden lepsi miestny zatah po puboch a Disko toaletach. Tam usetris a dieta bude asi rysave 😂 Ibak este je jeden pruser, ze aj keby mas nejak preukazane, ze ma ten gen rysavosti a zelenych oci, tak stale moze byt blond a rysave bude mat iba chlpy na brade a tam dole, plus nohy a ruky. To neviem co potom spravis 😂 budes reklamovat? Toto je u muza v rodine totiz.
@anonym_autor wau super, tak to budeš na smiech dokonca aj v zahraničí. Gratulujem. 😂👍
@anonym_autor to mate malo na takuto vec🙂
A pri tej pripadnej adopcii hned povedz, ze potrebujes rysave dieta, nech vedia s kym maju tu cest a nestracaju s vami cas
@anonym_autor ...a potom sa zobudíš... 🤣🤣🤣
@anonym_autor :D :D :D clovek, co si chce vybrat dieta podla vzhľadu, ide hovoriť, ze ini rodicia su mimo :D :D :D dieta za 250 tisic z cypru :D :D nie to uz fakt nemoze byt realna otazka:D
@anonym_autor z vašich slov mam pocit akoby ste si vyberali šteniatko......chceme ryšave a hotovo....🙈. To je nova doba, vyberat si už aj dieta ako bude vyzerať?
@anonym_9c7272 aby na instagrame vyzeralo dobre :D
A nakoniec to vytúžené rysave dievcatko bude vyplakavat, ze sa chce prefarbit na hnedo :D
Ryšavý gén je recesívny a zvyčajne sa vyžaduje dedičnosť po oboch rodičoch. Aj keby ste však obaja ryšavý ako mulice, aj tak môže genetika zahrať niečo iné. A pohlavie si na Slovensku vybrať nemôžeš, jedine ak by ste mali geneticky preukázané ochorenie ktoré postihuje len jedno pohlavie. Odporúčam kliniku na Cypre, tam sa to vraj dá. Alebo adoptuj, alebo si radšej kúp bábiku, ktorá bude vyzerať presne ako chceš. Okrem toho, u nás sa hovorí, že ryšaví ľudia nemajú dušu🤷🏻♀️😆
@anonym_a52442 my máme obidvaja s mužom hnedé vlasy a dcéra je ryšavá
@anonym_autor nechcem ti brat ilúzie, ala ak pri žiadosti o osvojenie uvediete, že dieťa má mať ryšavé vlasy a ženské pohlavie, a uvedieš dôvody, tak po konzultácii so psychológom vás určite ako osvojitelov zamietnu...našťastie....asi ti ušiel vyznam osvojenia...to nie je útulok, kde si vyberas ....
ak by si aj dostala spermiu od rysaveho muza, nie je istota, ze by bolo dieta rysave (o pohlavi ani nehovorim, 50:50).. alebo ty by si chcela uz oplodnene vajicko od rysavej zeny, ktoru oplodnil rysavy muz?
ak by si aj dostala spermiu od rysaveho muza, nie je istota, ze by bolo dieta rysave (o pohlavi ani nehovorim, 50:50).. alebo ty by si chcela uz oplodnene vajicko od rysavej zeny, ktoru oplodnil rysavy muz?
@anonym_17eaea ani tam to neni uplne zarucene 😂 Este chcem vidiet tych darcov, nakolko na Slovensku je rysave mizive percento populacie a v zahranici to tiez nie je pasova vyroba. Ved to nie je plodenie rysavych maciatok 😂😂😂
@anonym_autor je to nemoralne a neeticke. Chvalit sa tu takym mnozstvom penazi, co niektori rodicia zbieraju na liecbu svojich deti, aby sa vobec vyvinul liek na ich ochorenie. Ale tu pani ich investuje, aby si splnila svoj sen. Naozaj kruta hra s osudom.

Rozhodne cloveku s iq hojdacieho konika ako ty to napisem ako prvej 🙂 hlupákom ako ty nepomôže ani svätená voda
@anonym_autor jediná,kto má IQ húpacieho koňa,si ty