icon

Júnová stimulácia pred mimotelovým oplodnením

14nunu10
31. máj 2016

Babulky zakladam temicku pre všetky budúce mamičky,ktoré začínajú so stimulaciou v júni,ako ja ..spoločné pokecanie,podporovanie.. 😲 😲 😲

lmt
9. okt 2016

@desza17 áno hematolog mi ho predpísal,a podla neho si ho budem musieť pichať celé tehotenstvo, ak nám to vyjde.

desza17
9. okt 2016

@lmt chcela som ist na hematologiu ale moja gyn povedala ze je to zbytocne..lebo ze sa posiela az po dvoch potratoch.a ja som mala jeden...a verim ze posledny..druhy pokus nam vyjde..v to verim💞

lmt
9. okt 2016

@desza17 prajem nech nemusíš na hematologiu ísť, lebo už to nebude treba 😉 a vyjde vám to aj bez nej 🙂 sme silné ženy!

desza17
10. okt 2016

@lmt dakujem pekne si zlataaa💞💞💞jasne ze nam to vyjde✊✊✊

leelloo
10. okt 2016

Ahojte, takze dnes som bola pre vysledky z HP, AMH mi zasa skleslo z 0,39 na 0,19, to uz je dost nizke. Nasadili mi DHEA a po 3 mesiacoch sa uvidi, ci to bude mat nejaky ucinok. Ani na hematologiu ma nechcela poslat, vraj je to zbytocne. Och, je to ako zly sen.

lenna71
10. okt 2016

@desza17 nenechaj sa odbit nikdy to nie je zbytocne. Ked ti neda odporucanie tvoja gyn pytaj si od odvodnej. Ja som sla na hemato este pred vkladom nikdy som nebola tehu ani nepotretila a nikto s tym nemal problem. Nasli mi vrodenu trombofoliu a antifosfolipidove protilatky.
Nechapem tento pristu dr ze jeden potrat je este malo.

denidi
10. okt 2016

@desza17 moja tiež si myslím,ze @lenna71 má pravdu...teraz máš chvíľku čas,nez pojdes na ďalší vklad a asi by nebolo zlé ísť na tú hematologiu,mozno nič nenájdu,ald ty budeš mať istotu,ze sk urobila všetko pre to,aby sa to podarilo...aj keď ja verím,ze sa podarí😘😘😘 ale istota je guľomet,ako sa hovorí😉

evelka81
10. okt 2016

@leelloo ahoj okrem Dhea papaj matersku vceliu kasicku mne dost pomohla. Amh mi islo hore z 0.85 na 1.14. Dnes som bola na sone mam 4 vajicka mozno bude aj piate 🙂

leelloo
10. okt 2016

@evelka81 matersku kasicku som jedla cca 2 mesiace, teraz mam kasicku v mede, Este som ale nepocula, ze by pomahala na amh, ale urcite je to dobra vec 🙂

jarusmischo
11. okt 2016

@leelloo Ahoj,ja som sa tiez docitala,ze materska kasa moze pomoct.Tiez ju uzivam.S tym amh nezufaj,hoci Ta chapem.Ja som mala prvy vysledok 0,09. O mesiac som si zaplatila dalsi test a amh 0.66.Neviem,co sposobilo tento vykyv,doteraz mi to nikto nevysvetlil.DHEA vraj pomaha,tak drzim palce.S tou hematologiou suhlasim,skus ich prehovorit.

leelloo
11. okt 2016

@jarusmischo to si pamatam, ze si pisala, ze ti vyslo take nizke amh. Jedna Dr mi povedala, ze to moze kolisat, mne merali 3x amh, februar 0,46, april 0,39 a teraz 0,19, takze to ma len klesajucu tendenciu. Snad dhea pomoze a s hematologiou to budem musiet nejako vymysliet,

jarusmischo
11. okt 2016

@leelloo Drzim Ti palce,nech zacne stupat,viem,co to robi so psychikou. Ale sme bojovnicky. 🙂

jarusmischo
11. okt 2016

Dievcata,pocas stimulky mozem D3 aj melatonin uzivat?

leelloo
11. okt 2016

@jarusmischo do odberu mozes, ja som tiez tak brala

jarusmischo
11. okt 2016

@leelloo Dakujem. A co mozem pit okrem cistej vody?Mam rada caje,len neviem,ktore mozem.Zensky caj mi koordinatorka zakazala.

leelloo
11. okt 2016

@jarusmischo pocas stimulacie je dolezite pit vela vody, caje tiez mozes, asi skor ovocne ako bylinkove

desza17
11. okt 2016

@denidi mas pravdu💕💕💕

dena22
11. okt 2016

@desza17 trvaj na hematologii, ja som si vydupala vysetrenie po dvoch neuspesnych IVF, aj ked mi povedali najskor, ze sa posiela az po dvoch potratoch...trvala som na tom, lebo ono to nie je legislativne osetrene, je to len lekarsky uzus. ja by som na tom trvala.
mne hned zistili vysoku zrazanlivost krvi, okrem ineho...

desza17
11. okt 2016

@dena22 skusim si pytat vymenny listok od obvodnehovked som u gynekologicky nepochodila.

dena22
11. okt 2016

@desza17 ja som kvoli tomuto rigidnemu pristupu vymenila gynekologicku aj centrum...vyborny hematolog je pan Dr. Šabo v NR

zirafka86
11. okt 2016

@desza17 nechcela som ti to napisat ale @dena22 má absolutnu pravdu, ak ani po tomto ti gynekolog nechce vypisat papier tak by som ho vymenila....mne rovno pred 1.IVF-kom predpisali priamo v CARe doporucenie nech ma preventivne hematologicka skontroluje, papierik som samozrejme stratila :/ tak som letela k obvodnej a ta mi bez akehokolvek papiera z CAR-u dala vymenny listok ku hematologicke ... ale podla mna ked vysvetlis obvodnej situaciu tak by ti ten listok mala vypisat ak je "normalna" 😉 NENECHAJ SA ODBIT !!! 😉

dena22
12. okt 2016

@zirafka86 presne, mne ked povedali ten svoj argument o dvoch potratoch, spytala som sa ich, ci mame taku vysoku porodnost, ze si mozme dovolit straty, lebo takto vecne bez citu by sa normalni ludia nezachovali.....hadam nebude jedna zena cakat na vysetrenie az ked dva krat pride o dieta??? to co je reku za hyenyzmus

leelloo
12. okt 2016

@zirafka86 @dena22 baby, ja som teraz riesila to iste, prvy ET mi nevysiel a cakala som, ze ma poslu na hematologiu, lebo sak vkladali mi blastocystu, takze mozno dovod preco sa nepodarilo bude tam. V Gyn-fiv som sa Dr pytala na to 2x, podrazdene ma odbila, ze sa to robi az po 2 neuspesnych vkladoch, ze to teraz nema vyznam a ze je to drahe! vysetrenie, hlavne, ze tesne predtym mi rozprava ako nemam stracat cas a rychlo zacat brat lieky, lebo amh mi zasa kleslo. Tak som isla vcera za mojou gyn a ta ma rovno odbila vo dverach, ze ona mi to moze dat az po 2 potratoch!! ze nech idem za obvodakom, ten mi to mozno da. Povedze mi, ci je toto normalne? Uz som zufala a neskutocne nahnevana, na jednu stranu ma vsetci tlacia do ivf, lebo sak nebudeme stracat cas, ale ked aj nahodou konecne otehotniem, tak mam cakat na 2 potraty, kym mi daju jeden hlupy listok k hematologovi? Aaaaach, ja fakt nemam slov.

dena22
12. okt 2016

@leelloo presne kvoli tomu som odisla z GF. zanedbali aj imunologiu a genetiku.

leelloo
12. okt 2016

@dena22 a odisla si kam? nakoniec ti to dali spravit v GF alebo v inom centre?

dena22
12. okt 2016

ja som trvala na tom, ze chcem vsetky tri ziadanky od gynekologicky, a ako vravim, kedze mas na to pravo, tak som si to vydupala a potom som od nich odisla do Prahy. Moja gynekologicka robi pre GF. Takze som odisla aj od nej. Geneticka nam povedala, ze nas mali poslat na vysetrenie este pred prvym IVF. Tam je to sice ok, ale imunologiu a hematologiu mame problemovu, tak, ze som v liecbe.

dena22
12. okt 2016

@leelloo ze je to vysetrenie drahe? a zmareny pokus UO je lacnejsi?? nehovoriac o fyzickom a citovom stradani? u nas to bolo presne tak, ze nas do prveho IVF doslova nahnali, to je presne ich taktika...ale bez akychkolvek relevantnych vysetreni....uz logicky mi vychadza, ze ked sa na vsetky tieto vysetrenia tak dlho caka, tak to asi preto, ze tych pripadov je stale viac, takze by sa vsetky tieto tri vysetrenia mali robit pred UO automaticky. bez toho sa ani do nicoho nepustat.

leelloo
12. okt 2016

@dena22 mne genetiku dali spravit pred prvym ivf, tam je to ok, ale na imunologiu a hematologiu ma neposlali. Idem rovno zmenit aj gynekologa, lebo ta moja mi dost nevyhovuje. Tak drzim palce, nech je liecba uspesna.

dena22
12. okt 2016

@leelloo btw za hematologiu som neplatila nic, ani za genetiku nic, iba v Dzurillacentrum

leelloo
12. okt 2016

@dena22 mne teraz pred druhym ivf predpisali DHEA, mam to vraj brat 2 mesiace a potom prist na krv, ci to aspon trochu stupa, ale dali mi rovno podpisat ziadost pre poistovnu, ale vraj to poslu az neskor, lebo po ziadost ma platnost len pol roka. Tiez mi to prislo take, ze rychlo, rychlo podpis, tu papaj tabletky a potom ideme na to. A do toho niekolkokrat zopakovala, ze nemozem stracat cas, ale listok na hematologiu mi nedala. Vraj nie je dovod!! Dr v Nitre v GF ich poslala hned po neuspesnom vklade a nemala s tym problem! Ja nie som typ, co by sa s nou hadal, ale asi zacnem byt, lebo taketo jednanie sa mi fakt nepaci. V pondelok som este stale objednana do Brna, tak asi tam predsa len zajdem na konzultaciu.