Júnová stimulácia pred mimotelovým oplodnením
Babulky zakladam temicku pre všetky budúce mamičky,ktoré začínajú so stimulaciou v júni,ako ja ..spoločné pokecanie,podporovanie.. 😲 😲 😲
@segab090 😀😀 ano, santili sme 4 dni pred ovu 🙂 nam to nikto vyslovene nezakazal. Mala som injekcie proti prasknutiu folikov, v piatok vecer som pichla pregnyl a v nedelu rano som mala odber. Ale v sobotu som citila dost bolesti, aj sa ma doktor pytal, ci som mala bolesti. Prisiel po odbere s tym, ze tam nebolo ani jedno vajko, ze ovu bola asi skor ako cakali. Predpokladam, ze sa to stane len pri minimalnej stimulacii, co som mala ja (clostil+75ui menopur). Pri normalnom ivf ti liekmi vyradia tvoje hormony a riadia ich pomocou dalsich liekov. Vo februari minuly rok mi zistili nizke amh 0,46,preto sme isli na ivf. To sme mali prvykrat v juni v Gynfiv v BA, mala som max davky liekov a len 5 vajicok, vlozili mi blastocystu, ktora sa neuchytila a dalsie neprezili rozmrazenie. V oktobri mi znova merali amh a to kleslo na 0,19 a FSH na 20, tak mi nasadili dhea, to som brala 3 mesiace a v decembri som mala amh uz 0,57 a fsh 11. Medzitym som chcela vymenny listok na hematologiu, ktory mi v GF odmietli dat, vraj je to zbytocne, tak som si ho zohnala inde a zistili mi Leidenovu mutaciu, od februara som zacala brat asprin a ivf aj fraxiparine. Vo februari som mala ist na druhe ivf do Gf,chceli mi dat rovnake lieky, ale povedali sme si, ze skusime radsej soft v Brne. Tam sme pri min.stimulacii mali 3folikuly. No a takto to dopadlo 🙂 inak vklad v Brne mal vyjst rovno na moje 33 narodeniny, tak som z toho bola nestastna, ale nakoniec to dopadlo najlepsie ako mohlo 🙂 a myslim, ze mi pomohli tie lieky na riedenie krvi, inak by sa nam to prirodzene nikdy nepodarilo.
@desza17 myslis v CAR? v GF nie, ale v Brne ano, tam mi to hned odporucili toto vysetrenie. A Dr z hematologie mi hned povedala, ze bez liekov by sme mohli skusat do aleluja. K tomu Leidenovi mam este jednu ziskanu mutaciu, Takze beriem aspirin protect a budem pichat fraxiparine cele tehotenstvo.
@leelloo preto sa pytam,lebo ja este stale nemam vysledky z hemato.bola som si minuly tyzden pre vysledky z genetiky,ta bola ok..stazovala som sa geneticke na tu hematku,tak volala do labakov ze ci mam ok dake dve mutacie,a boli negativne,tak to je vraj najdolezitejsie,ma ukludnila.noa z hematky mi maju poslat vysledky domov.
Ja po skusenostiach zo svojho okolia nechapem, preco sa neposiela najskor na hematologiu az potom do CAR, mozno by viacere otehotneli len vdaka injekciam a nemuseli podstupovat ani IVF.
@dena22 si zlata, dakujem 🙂 tak ako aj vela zienok tu bolo mojim svetlom na konci tunela 🙂 ja som tu stale citala o "zazrakoch" a hovorila som si, preco sa to nemoze stat aj mne? a vidis..vsetky dufame, trapime sa, bojujeme a je fajn mat to s kym zdielat 🙂 ja som sa tu dozvedela viac veci ako od lekarov 🙂 drzim ti velmi palce, nech aj ty mas svoj zazrak co najskor 😍

@leelloo je to uzasneeee.kolky den po ovulke si?