icon

KET - apríl 2023

susan12345
20. mar 2023

Ahojte bojovníčky kto sa chystá na KET💪

darling111
8. apr 2023

@susan12345 ahoj, ja mam vklad 12.4. 😊❤️

susan12345
autor
8. apr 2023

@darling111 veľmi silno držím prsty 🙏
Prvý vklad?
Ja som dnes 2dpt tak symbolicky veľkonočné
Verím že všetko dobre dopadne

darling111
8. apr 2023

@susan12345 ano moj uplne prvy vklad ...bodaj by to vyslo na prvykrat 🙏 mame embryo vo velmi dobrej kvalite a aj geneticky vysetrene tak hadam 🙏 a u teba tiez prvy vklad? Davala si si aj embryoglue?

susan12345
autor
8. apr 2023

@darling111 velmi silno držím prsty 🙏
Vkladala si teda jedno áno ? Krása vyborna kvalita super nech sa tam zahryzne poriadne
Pre mňa je to druhý vklad, glue sme nedávali keďže prvé sa uchytilo ale bolo biochemické embryilogicka vravela že netreba, embryjka krásne kvalitné hatchovali samé, ja som vkladala dve

darling111
8. apr 2023

@susan12345 na 1.vklad este len idem toho 12.4. No mam 2 pokusy - to prve embryo co mi idu teraz vkladat je kvality 5aa 🙏 pred IVF som 5x otehotnela spontanne, takze asi s prichytenim by nenal byt problem,dufam. Len mam uz 36 rokov. Neviem sa rozhodnut ci si to embryoglue dat ci nie...chcem pre to urobit vsetko,len pocula som ze je to vlastne zbytocne... takze ty mas vklad dvoch embryi? Mne moja Dr. V CAR povedala ze neodporuca dve, ze mne najprv to jedno a ak by nahodou nic, tak potom druhe. Ty mas este viac embryi zmazenych?

susan12345
autor
8. apr 2023

@darling111 aha prepáč teba ti ešte len čaká, tak sviatky si uzijes ešte a potom hot sa do toho
Ja mám ešte 8 embryí zamrazenych mala som dosť veľa prinl OPU všetky výborná kvalita
No po pravde to embryoglue je skôr na nejaké ukludnenie že si dala všetko čo sa dalo dať ale či to ozaj funguje neviem, mne to doktor nevnucoval vravel že keď sa vtedy uchytili nemal by byť s tím problém
A ano vkladali sme dve embrya pri prvom a aj pri tomto vklade, tak som to cítila že je vyššia šanca na úspech
Ak máš urobenú genetiku a sú výbornej kvality tak máš istotu že si urobila dosť aby to vyšlo 🙏

darling111
8. apr 2023

@susan12345 a testovat budes? Ak ano od kolkeho dna? Ja som si musela pichnut v stredu vecer Ovitrelle, cize ja ani neviem od kedy mam skusit test aby mi to neskreslilo 🤔

susan12345
autor
8. apr 2023

@darling111 nie tento vklad netestujem, minule to bolo pre mňa dosť stresujúce tak to tentokrát nechám až na krv, bude to náročné ale nechcem
No ja som ovitrele nemala dostala som progesterón injekciu po KET
Minule som prvý test robila 10dpt

mariannasazvala
9. apr 2023

Ahojte žienky, tak ja sa teda pridávam, KET nás čaká 14.4. 🍀❤️🍀

susan12345
autor
9. apr 2023

@mariannasazvala držíme prsty 🙏

mariannasazvala
9. apr 2023

@susan12345 ďakujeme 🤭❤️…..máme tu inak už aj nejaké, ktorým vklad zo začiatku mesiaca dopadol úspešne, alebo je ešte skoro? 😊 rada si prečítam dobré správy 🙏🏻🍀

stelush
9. apr 2023

@mariannasazvala ja mam dnes 6 den po ket ale zatial negativny test

mariannasazvala
9. apr 2023

@stelush inak som v tom nováčik, koľký deň najskôr môžu testy už niečo ukázať?

stelush
9. apr 2023

@mariannasazvala pri minulom pokuse som mala na 6 den uz slabeho ducha. Na 7 uz celkom peknu ciarku. Ono je to strasne individualne takze sa netreba stresovat, aj ked tam este na 8-9 den nic nebude 🙂 podstatne je to, co bude na 14 den z krvi 🙂

mariannasazvala
9. apr 2023

@stelush ďakujem za info….my ideme prvý krát, tak neviem čo čakať 🤷🏻‍♀️

susan12345
autor
9. apr 2023

@mariannasazvala hlavne treba byť v kľude, ja mám teraz druhý vklad dnes dom 3dpt aaa cítim pichanie slabé v podbrušku ale či je to dobré neviem
Ja som tentokrát bez testov čakám až na krv, veľké pokušenie ale minule ma to veľmi rozhodilo

mariannasazvala
9. apr 2023

@susan12345 ja si nie som istá či vydržím čakať a docela ma zaujíma kedy mi už niečo ukáže….myslím v rámci sebaspoznávania….osobne som sa už po troch rokoch neúspešného snaženia naučila nestresovať…..a pre zatiaľ ani nie som nejako v strese….uvidíme potom, ťažko povedať kým to reálne nezažijem 🤔🤷🏻‍♀️🤭

darling111
9. apr 2023

@susan12345 pichanie v podbrusku, pribl. V strede podbruska u mna vzdy bolo poziivne 👍 znamenalo to u mna uhniezdovanie. Vela zien to neciti, no ja som pri poslednych 2 spontannych tehot.to citila a naozaj som otehotnela 😉 sice to potom skoncilo ale aj tak. drzim prsty, daj potom vediet. Ja sa uz tesim na stredu, uz sa to blizi 🙏😅

susan12345
autor
9. apr 2023

@mariannasazvala no tím že je to kontrolovaný cyklus tak je to o to náročnejšie odolať a netestovat
Ale chapem každú jednu ktorá chce vidieť pozitívny test, z vlastnej skúsenosti ja som prvý test robila 10dpt a bolo už vidno čiarky

susan12345
autor
9. apr 2023

@darling111 verím že sú to dobre znamenia, aj pri prvom Ket som tak mala ale skončilo biochemické, teraz skôr cítim prácu stranu vajecnok pichá, a potom v strede také type bolesti
Teba čaká v stredu vklad ?

1samer11
9. apr 2023

Žienky ahojte, som 5. deň KET a momentálne som trošku chorľavá (nádcha, bolesť hrdla, trošku kašeľ) môže to priniesť negatívny vplyv na embryo? Snažím sa liečiť len liečivámi pre tehotné (čaj, sirup a sprej do nosa s morskou soľou). Čo poviete, stalo sa to niektorej? ☹️

miskam333
9. apr 2023

@mariannasazvala ahoj no je to individuálne kedy ukáže ..ja som zo skupiny žien ktoré testovanie upokojuje napríklad 🤷🏻‍♀️takže som skorý testovač😂akurát som 3dpt po mojom siedmom vklade ...prvé 3 vklady ani tuk ale vďaka testom som bola už s výsledkom zmierená ešte pred tým ako bol odber krvi a niesla som to lepšie teda neviem si predstaviť dozvedieť sa to po telefone..4ty vklad vyšiel a ja som zo zvedavosti testovala už 3 dpt a večer tam možno niečo bolo ale videla som to len ja 🤷🏻‍♀️😂😂4dpt pekný viditeľný duch a krásne čiarky tmavli (potrat v 8tt)...5ty vklad som testovala po starom 😂tento krát však na 4 dpt nebol ani náznak a 5 dpt už fakt pekne vidietelny duch muselo to v noci riadne naskočiť 😂 bohužiaľ aj tu to nedopadlo dobre v 10tt...Som zavislačka aj teraz mám doma asi 40 testov ..robievam väčšinou naraz viac aby som mala istotu že to nie je falošné 😂milujem to 😂 No uvidíme kedy sa chytím testu teraz ale asi dosť skoro 😂a však je veľa príbehov kedy nemali nič ani na 8dpt tak tak to beriem a však už taký 10ty deň po vklade očakávam že sa tam niečo objaví a ak nie tak už to v sebe začínam spacuvavat 😊

miskam333
9. apr 2023

@1samer11 počula som kopu príbehov kedy takto ochoreli a zostali naďalej tehotné ..verím že to embryjko zvládne 😊pozor ale na bylinkové čaje

1samer11
9. apr 2023

@miskam333 Nooo uvidím sama ako to všetko dopadne 🙂 inak aj sestra keď bola v úplnom začiatku tehotenstva tak mala covid, ale o tehotenstve ešte v tom čase nevedela.... Aaaa rozdiel je, že bola tehotná prirodzene 🤷‍♀️
áno viem, v centre som bola upozornená na bylinkové čaje... Za celý čas som vypila asi len dve šálky a to bol jeden harmančekový a jeden tehotenský 🙂

darling111
9. apr 2023

@miskam333 ahoj 😊 mozem sa prosim opytat, kedze mas za sebou tolko vkladov, davalali ste vysetrit embrya geneticky?

miskam333
9. apr 2023

@darling111 nie nedávali a toto napríklad nemáme ani v pláne 😋ja som na Tom psychicky tak že som radšej zvládnem neúspešne vklady a viem aspoň že sme mali nejakú šancu ako na genetiku . A ešte aj tie peniaze radšej odlozim na ďalšie ivf ak by to bolo nutné čo je u nás pravdepodobne keďže aj toto bolo zo 4 ivf ....počítame vsak s každým vkladom aj s neúspechom alebo s tým že sa môžu potraty opakovať 🤷🏻‍♀️ toto je v rukách božích 😊 a mám 25 rokov tak tam sa očakáva že nejaké by sa.mohlo nájsť aj zdravé a osobne by ma to mrzelo viac keby sa to nepodarí s už vyšetrenym embryjkom .

darling111
9. apr 2023

Dievcata, tie co ste uz po vklade akebo aj tie,kt.to este len caka, aky mate rezim? Ja idem v stredu a do konca tyzdna ostavam doma trosku byt v klude, bez stresov a zhonu v praci. Vy ste sj den transferu nejak specialne riesili? Myslim napr. ostali hned doma a nohy hore 🤣🤣😅 ono ja viem,ze je to uz na embryku a hadam ked je zdrave tak sa chyti ☺️

mariannasazvala
9. apr 2023

@darling111 ja si voľno brať nemusím, lebo vklad máme v piatok a cez víkend nerobím, takže sa to akosi za mňa vyriešilo samo….plánujem tak maximálne piť vínko, inak sa nechcem nejak extra na to sústreďovať….práveže by som povedala, že v tomto prípade je práve naopak potrebné udržať dobré prekrvenie, takže je podľa mňa vhodnejšie neležať ale venovať sa bežným činnostiam, presne ako obyčajne, len dať pozor na prudšie pohyby alebo zdvíhanie bremien 🍀🙏🏻🍀🤭

1samer11
9. apr 2023

@darling111 ja som po vklade cestovala domov a už cestou som zabudla na to, že som bola na nejakom zákroku 😁 akosi som sa nesustredila na to, že by som mala doma stráviť celý deň a ležať s vyloženými nohami. Vrátila som sa do bežných činnosti. Na dva dni som šla normálne do práce a teraz cez sviatky sa snažím viac oddychovať.

lussyla2
10. apr 2023

@susan12345 Ahojte dievčatá, ja mám termín KET 15.4. Je to už 2. KET, prvý pokus sa vôbec neujal. Veľmi veríme, že tento krát to už vyjde. Mám za sebou už 3 nevydarené prirodzené tehotenstvá, prve skončilo v 6 tt, druhe v 22tt a tretie v 8tt. Som aj po operácii myomu maternice, takže lekar mi neodporúča vkladať 2 embria naraz, keďže je maternica oslabená jazvou. Tak musíme skúšať po jednom a veriť, že tento krát to už vyjde až do šťastného konca. 😊 Tiež vas pred tým tak dopovali progesteronom? Ja si rano a večer dávam amelgen čípky 400 mg a na obed mam injekcie Prolutex 25mg. Zdá sa mi to priveľa. Nemôže to uškodiť, keďže pred a počas priroceneho tehotenstva som nič také neužívala?