KET - máj 2021
Nenasla som nikde taktuto skupinu, tak ju zakladam. Kludne sa pridajte, co ste absolvovali/absolvujete KET v maji 2021.
Ja som dnes absolvovala KET. Na krv mam ist 21.5. Drzim vam ako aj sebe paste, tie ktore sme si to uz prezili, vieme o com to je a verme v pozitivny vysledok krvicky 🥰
@marticka85po ako ti dopadlo sono a HCG? Bublinka narastla?
@reginaf ahoj,uz som doma od cca.13:30, hcg 56tisic, ultrazvuk dopadol na 1* malinke narastlo z 6 na 9mm, srdiecko pekne bilo. 😊 nakoniec som sa v sprave docitala ze mam nejaky 1cm polyp na krcku a zrejme to sposobilo krvacanie
@marticka85po to je uzasne, aj HCG, aj rast malinkeho..gratulujem zlatko 😘 tak teraz lezkaj a oddychuj..aj ja jak vypla pocitac, len lezim a bolesti po hodinke ustali. Asi nieco na tom lezani bude🥰
@butterfly333 ahoj, 35 mám, ale ze mam nepriechodné vajíčkovody (a teda iná možnosť ako ivf nie je) som sa dozvedela pred pol rokom.
@reginaf ďakujem. Byť mamou som bola pripravená skôr ako som stretla svojho muža 😁. Ja sa bojím sklamania, že to zas nevyjde... Máš pravdu nechám si pár dní na rozmyslenie a uvidím...
@lucka_lullu ja mam 41 rokov, mam za sebou desatrocie skusania, cize uplne ta viem pochopit. Ten strach je obrovsky. Stale myslienky, co ked vobec to nevyjde..posledny rok som sa nastavila, ze sa nejdem nicit, zacala som si uzivat zivot, pracu..vsetko..a aj ked som na uplnom zaciatku a obavy su, zazrak sa stal..treba mat rada zivot taky aky zijeme a pozyvat don to malinke stvorenie..ved ono chce prist do prijemneho prostredia, nie k vystresovanej mamine..drzim ti velmi paste, uvidis, bude dobre 😘🥰💕
@reginaf Tvoj príbeh je veľmi povzbudzujúci. Strašne sa v tom celom cítim sama a pritom nás je toľko... ❤️Budem nad tým premýšľať 🥰
@mischel123 a toto všetko ti odporučil dokt.??
@lucka_lullu ja mám 41r síce dve deti z prvého manželstva mám už veľké no s terajším mužom sa nám vyše 3,5roka spolu máme 1MA 2x IUI 2x vklad s DE nič z toho nevyšlo. Už som to sa sa povedať vzdala po poslednom neúspešnom vklade v máji asi som už stará aj keď som spravila všetko čo som mohla no nebudem sa už trápiť aj keď mi je koľko krát do plaču že manzelovi Nie som schopná dať dieťa no život ide ďalej no verím v zázrak.🙏🙏🙏
@butterfly333 ja som tehotná nebola nikdy... Ja sa neviem zbaviť toho pocitu, čo som mala na začiatku, keď sme len spolu s manželom začínali, tak som vtedy veľmi intenzívne cítila, že deti mat nebudeme... Neviem prečo, ešte nebol žiaden náznak, nič. A teraz neviem, či sa s tým zmieriť, či ešte ísť na operáciu (na spriechodnenie k Bielikovi, aj keď to nikto neodporúča), lebo ísť cestou pestunstva...
Chápem Tvoje pocity, spoločné detičky sú také specatenie rodiny, aspoň ja to tak vnímam. Ale keď ste chceli ísť do darovaných, nemáte vôľu aj k adopcii, alebo pestunstvu? A manžel to ako vníma?
Inak moja sestra pred dvoma rokmi otehotnela (aj keď to nedopadlo dobre podľa mňa kvôli ľahostajnemu prístupu lekára) v 45.rokoch. Myslela si, že už je v prechode 😁tak zázraky sa dejú, len ako prežiť ten čas čakania, keby sme vedeli... 🤷♀️
@lucka_lullu môj adpociu nechce a aj tak by sme dlho čakali a nedali by nám bábo malinke. No ja som bola tehu celkovo 9x z toho 2 detí mám živé zdravé.Mam toho vela za sebou operácii maternice keď som mala 18r prepažku na maternici 2x laparoskopia 2x hysteroskopia 1x v 22tt som rodila mŕtve dieťa bolo to už dávno. Prešla som si kadečim. Po prvom vklade s DE minulý rok v juli keď to nevyšlo som sa dala na cvičenie keďže som mala vysoké cytokiny tiež som brala medrol intralipidy no nič nepomohlo tak som cvičila a dnes mám o 17kg menej o cvičím chudnem ďalej keď ani druhý vklad nevyšiel cytokiny sa upravili všetko ok aj na hysteroskopiu som bola 30.3.no nič nepomohlo.
@butterfly333 no veru dlhú cestu máte za sebou....resp máš, veď všetko si musíme pretrpieť my ženy, muži to berú trochu inak, aspoň ten môj... Ale je super ze sa Ti podarilo schudnúť a tiež držať si tento štýl, cvičiť, jesť rozumne,to nikdy nie je na škodu.
Adopcia veru nie je pre každého, aj môj manžel do toho moc nechce ísť. Ja by som šla hneď. Určite mať vlažné dieťatko je iné, no bojím sa, že mi prejde ten čas na toto cele rozhodovanie a budem ľutovať, že som niečo neurobila inak, alebo viac.
Chceš ísť ešte do darovaných, alebo to už nadobro necháš tak?
@amy192 Ano Ano 🙂 na reprodukčnej imunologii mi dali medrol, probiotika, potassium, magnezium, calcium. Na hematologii mi dali fraxiparin. V CAR mi dali PROGESTERON a estrofem. A femibion 1 beriem dlhodobo 🙂
@lucka_lullu my len darované embryo riešime mali sme už dva vklady s DE embryo kvality 5AA no neujalo sa išla dom aj na hysteroskopiu že to pomôže k uhniezdeniu mala som polypy tie odstránili no nepomohlo brala som aj z Imuno infuziu imunoglobulíny. Ja už fakt neviem kde je problém.
@mischel123 aké probiotika ti dali?
@butterfly333 tieto 🙂
@mischel123 dakujem za tip na probiotika. Beriem Probiofix inum, ale nie Trim3.
@mischel123 ďakujem
@butterfly333 a do ktorého centra chodíte? My sme v Reprofit, mam k nim síce veľa výhrad, no veľmi dobre ich hodnotili baby tu z MK. Potom v Ostrave je Dr Machač, ten že je tiež super, no ak to už takto dlho riešite, tak to asi nie sú nové info pre teba... A kto ti robil hysteroskopiu?
@lucka_lullu chodíme do Brna reprogenesis a dr Koukal. A hysteroskopiu som bola v iscare Ba
@butterfly333 držím prsty nech sa zázraky dejú a prinesú veľké šťastie ❤️🥰
@lucka_lullu ďakujem veľmi pekne aj vám držím palčeky 😉
Ahojte dievcata, co mame nove? Kto je tehotny? Kto ma akciu ❤ 🥰
Ahojte Babulky 🙂 tak sa hlásim 🙂 prave som prisla od gynky, malinkej cucoriedky bolo srdiecko ❤️ Nadherny a vymyslený pohlad 🙏❤️ Dnes som 7+0 tt podla poslednej MS. Babatko ma 7,2 mm. Podla ultrazvuku je trosku mensie, ako keby som bola 6+4 tt, ale to je minimálny rozdiel 🙂 pred dvoma tyzdnami co som spinila trosku tak to preslo do 3 hodin uplne a v sobotu som si zase nasla na papiery ruzovo cervene tak sme znova utekali na pohotovost a vsetko v poriadku nastastie 🙏 nevedia ani oni z coho to moze byt, moze prasknúť cievka alebo take nieco… napadlo ma ci to nemoze byt z toho fraxiparinu… ale aj teraz mi to zmizlo do 3 hodin uplne… vo stvrtok idem do CAR na ultrazvuk tak som zvedava co mi tam povedia a na dalsi ultrazvuk gynke 30.6 pred dovolenkou mam prist… dnes mi brala aj krv co sa berie na zaciatku tehotenstva tak snad budu vysledky Ok 🙏 aaaa aby som nezabudla, stale mi je zle na vracanie, vsetko jedlo mi smrdi a hlava sa mi toci… a vy sa ako mate? Co mate nove?
@mischel123 ahojky, teším sa veľmi s Tebou ❤️ ten pohľad na bijúce srdiečko je neopísateľný pocit šťastia 🙏🍀❤️ Ja som cez víkend zase špinila, keď už si myslím že uz som ok tak to zase príde.. 🙊 Ale som aj dlhšie sedela, tak možno aj to mi dopomohlo 🙈 Dala som si vodu s citrónom, môj overený recept a ležím. U mňa stále pretrváva únava, časté močenie a ráno mam žalúdok ako na vode. Skôr než sa presuniem zo spálne do obývačky tak hodím do úst pár piškót alebo sušienky a hneď je lepšie 👌 najbližšie idem na krv budúci týždeň a potom do poradne na konci mesiaca. A začiatkom jula nás čaká prvé veľké sono morfologické, ideme do Martina k dr. Grochala. Tak sa tešíme 🙏🍀❤️ Podľa ms sme dnes začali 9tt 🙏
Ahojte, ja som dnes 8tt+0, cize medzi vami. Min tyzden som zas krvacala (nespinila). Skontrolovali ma v centre, bublinka bola ok a HCG 102.000. Cize skonstatovali, ze sa vyvija ok. Dnes som bola v centre konecne u svojej gynekologicky. Bublinka ma 17mm, srdco bije jak zvon. Krvacam asi z myomov. Min tyzden som sa pytala hematologa na ten fraxiparin, ci z neho nekrvacam a povedal, ze pri davke aku mam 0,4, by to nemalo byt. No uz som na PN a mam len lezat. 2x silne krvacanie s bolestami, ze nic ine mi nedokazu dat, iba lezanie.
@michel123 aj mne posledne 2 tyzdne hovorili, ze bublinka je mensia a teraz vraj tabulkova je. Ono tak malilinke sa dost tazko meria, cize sa tym netrap.
@weja07 aj ja by som chcela ist Grochalovi do Martina. Ktory tyzden ti odporucil prist? Chcem sa na to spytat svojej gynekologicky, no tam idem az 29.6.
@weja07 ta vida s citronom ma celkom zaujala 😃 to je dobre si dat ked zacnem špiniť? Neviem sama preco to je, nikto nevie príčinu, nastastie je vsetko v poriadku ale aj tak sa vzdy zľaknem… ja som tiez tak mala tyzden nic vobec a zrazu spinenie… moze to byt spôsobené dlhším sedením? To som este nepocula… 1.jula ideme do Chorvatska tak preto sa pytam…. To budem sediet v aute dost dlho 🙈
@reginaf Dakujem pekne! No snad to bude Ok, ze je mensia bublinka🙏🙏🙏 a kedy sa ti to upravilo tabuľkovo?

@lucka_lullu hlavne sa do rozhodnutia netlac, nechaj to plynut, sprav si kopeeec peknych chvil a energia do dalsieho kola pride sama..ono sme sklamane po neuspechu, ale ked najhorsie prehrmi, sila vole dat dietatku domov a zdielat s nim vsetko do konca zivota je silnejsia ako pocity nezdaru. Drzkaj sa a nech ta manzel hycka teraz ❤