KET - na čo sa pripraviť a ako zvýšiť úspešnosť
Ahojte dievčatá, ccela by som od vas pomoc ohladom KET. Bola som na IVF v Iscare Bratislava - zial ET neuspesny a do toho som dostala este ovarialny hyperstimulacny syndrom. Teraz som sa odhodlala o prvy KET a chcela by som vas poprosit o rady a skusenosti ako nic nepokazit. Mam trombofilnu mutaciu takze od 1 dňa menštruácie si začinam pichat fraxiparine a do toho uzivat 3x2 tablety estrofem denne.Aku priravu ste mali vy? Co by ste mi odporucili?? Dakujem krasne
@snehulka0610 práve keď som volala s mojim doktorom, mi povedal (vobec som sa ho na to nepytala) ze uspesnost KET je vyssia ako uspesnost ET 😉 takze hlavu hore 🙂
@simis105 aj ja som mala ET neuspesny. Teraz idem na KET tak som zvedava ako mi to dopadne. Ale tiez som niekde citala ze KET je uspesnejsi a aj lekar mi potvrdil ze s nim ma dobru skusenost. Tak uvidime a drzime si palceky ✊🏻🥰
@snehulka0610 aj ja držím palce. A ak sa môžem spýtať, kam chodíš do centra a kedy ideš na KET? Berieš aj dáke lieky pred?
Mne dali transfer v native. Takže žiadne lieky iba vklad. 🙂
@simis105 chodim do Iscare na KET pojdem zaciatkom augusta cakam na menstruaciu a od 1 dna si zacinam pichat fraxiparine a papat 3x2 estrofem.
@simis105 tiez som chcela v native, neviem preco mam zas tolko hormonov
@snehulka0610 tak drží palce, mne to vychádza že pôjdem ešte koncom júla.
@bambulienka25 ak sa môžem opýtať prečo už nemôžete, lebo poznám kocku čo bola ak si dobre pamätám tak na 11
@snehulka0610 ahoj, ja som jedla jeden cely ananás denne (bez toho stredu tvrdého), tuším 3 dni pred a 3 dni po vklade, embryo sa ujalo. Žiadne lepidlo sme nedávali. Bolo to 14den prirodzeného cyklu. Bylinky by som vôbec nebrala, v tehotenstve môžu byt škodlivé. Držím palce
@iana_123 o tom ananase som pocula a chcem to vyskusat aj ja ale citala som ze prave aj ten stres baby papali. A nevies mi prosim ta pomoct ako zistim ci je ten ananas akurat zrely?
@snehulka0610 ten stred som vykrajovala, veď to je strašne tvrdé a nedal sa ani pokúsať 🙈😬 my sme kúpili 6 ananasov naraz, ale skôr, aby dozreli pár dni predtým ako ich začnem jesť. No a potom pomaly dozrievali jeden po druhom, keď cítiš že je trochu mäkký a zhnednutý, tak je dozretý, poprípade podľa vône. Sladké boli ako med. Kedy ideš na vklad?
@snehulka0610 ja pijem 100% ananasovy som našla v tescu pri zelenine aj čerstvý mám a ešte aj bromelain beriem na večer si dám 1dc ríbezlové vínko
mozn9 ti m9ja rada vyznie divne ale su na t9 studie ze smiech podporuje uhniezdovanie. skus v den vkladu a dalsi den / dni pozerat komedie stand upy knizky co ta vie pobavit rozosmiat proste... ja som to urobila a ket mi tu visi na prse.. co robi chorvatsky veterinar na dochodku? utraca kuny
🤣🤣 vela stastia
@juliet86 ty si zlata😊 to by ma ani nenapadlo ale dobre vediet a vyskusam 😊
@butterfly333 bromelain som pozerala aj ja ale zial kvoli fraxiparinu ho nemozem
@iana_123 teraz 27.7. idem na ultrazvuk sliznice bude to 13 DC
@snehulka0610 prečo nie? Aj ja berim fraxik 0,4
@juliet86 mam ten ananas radsej kupit tyzden dopredu?
@butterfly333 toto som citala: Bromelain je bezpečný a bez vedľajších účinkov. Pozor treba dávať jedine na možné interakcie s liekmi. Keďže riedi krv, mali by smr sa vyvarovať jeho užívaniu súčasne s krv riediacimi liekmi.
@snehulka0610 to počujem prvý krát 😳
@butterfly333 ja som ani nevedela ze existuje bromelain tiez som citala az tu o nom a chcela som si ho objednat a potom som sa docitala toto tak radsej to nejdem skusat. Neviem fakt ci to moze nejako ovplyvnit ale ja skusim radsej cerstvy ananas. Ty ides kedy na vklad?
@snehulka0610 vklad som mala teraz vo štvrtok 16.7
@snehulka0610 držím palce, hlavne treba robiť čo je tebe najlepšie, ja som ležala a oddychovala, niektoré baby robia hneď všeličo čo aj predtým. A aké máte embryo - blastocystu? Záleží hlavne od jeho kvality a tvojej pohody 😊
@butterfly333 jeeej drzim palceky a co si mala KET?
@iana_123 ja vobec neviem ako to zistim?
@iana_123 ja vobec neviem ako to zistim?
@snehulka0610 tak v tom centre by ti povedali, že aké zamrazovali. Ale tak už nič nezisťuj, teš sa naňho a chod do toho pozitívne 😊

Caute, tak prave som pisla s trestou HCG, menštruácia sa rozbehla a testy nepreukazali graviditu. Tak pokračujeme s KET. Čakám na pokyny od doktorky ako dalej pokračovať.