KET November - december 2022
Ahojte, chystá sa niekto? 😊
@lia_na kde mam vklad?
@butterfly333 ano
@lia_na chodím do Repromedicy
@tamur ahoj, ja som to tiež nejako neriešila a keď ma niečo bolelo tak som si skratka dala tabletky, ktoré som brala aj inokedy. Jedine kedy som si už na to dávala pozor bolo po vklade - keďže to už treba brat, že si tehotná.
@lia_na tak to si mala krásny odber, mne sa vždy tie počty odobratých oocytov výrazne zredukovali po PK. Aj teraz z 15 odobratých všetkých zrelých bolo 5 embryjok a nakoniec vlastne len 2 po PGT. Koľko si čakala na genetiku embryjok? Ja som veľmi rada, že sme si to dali robiť, vyhla som sa tak zbytočným vkladom. A ako prišli na to že ti v zlom čase vkladali embryjka? Keď ti teda spravili ten era test. A určite to už teraz vyjde 🤗✊ aj tebe aj mne 😊 myslím si, že sme spravili pre to maximum a zaslúžime si to všetky 🙂
@22stanka22 o tiez som mala prve ivf tusim 9 ale po PK ostali len 3. Teraz som mala 6 a ostali 4 co som velmi rada lebo co som tu citala niektore diskusie tak niekedy baby pisali ze mali aj 10 a mne sa to moje zdalo malo. Genetika bola tak za 2 tyzdne neviem kam to posielali ale hovorili ze isto to stihne prist a mam zacat pripravu na KET a aj to prislo co som rada lebo som nevyhodila jeden cyklus.neviem ako bolo kvalitne tie 3 predtým ale tak dufam ze nas toto posunulo a som rada ze tie 2 su kvalitne. Dokonca ked porovnam 1ivf tak predtym sme mali blastocystu velmi dobru a ostatne menej kvalitne. Tieto 4 nam z 2ivf nam vysli 1x hatacujuca blastocysta alebo vyhatacovana uz neviem presne a tie dalsie 3 o stupienok nizsie kvalitne.takze vyzeraju velmi dobre. ERA test navrhli oni kvoli neuspesnym vkladom. zobrali vzorku sliznicr pritom priprava na test bola akoby priprava na KET a vyslo ze ich vlastne vkladame v zly cas 120hod a mne vyslo ze ich mame vkladat 144hod co je dost velky rozdiel.
Ja verim ze nam.to vsetkym vyjde. A budeme maminy 😊
Baby ja som tiež chcela ist na druhy KET .....ale žial momentalne som to musela odložiť pretoze som kvoli mojim NEZODPOVEDNYM VEDÚCIM v praci ochorela ..... Je mi s toho smutno mam nervy a mam chuť si zapaliť..... Je tu niektora ktora ktora fajčí iqos ? Viem, že to nieje dobre no nemozem si pomocť ..... Aj ked snažim sa to obmedzovať 😔
@tamur ja som mala brutalne migreny z Estrofemu este v auguste, take ze som sa napr o 3 rano zobudila ado 5 sedela v obyvacke na gauci lebo som nevedela lezat a bolo mi na zvracanie. Tie dni som prezila na Sumatriptane a Ibalgine. Inak som fungovat nevedela. Aj v centre mi na to povedali ze ak mam bolesti mam si dat.
6dpt a duch?nikde :(
@lia_na no ja som mala v prvých dvoch IVF tiež po 6 odobratých oocytov a PK prežilo vždy len 1 embryjko to bola katastrofa 🤦♀️ A celé cykly fuč a nikoho to nezaujíma koľko peňazí nás to všetko stojí 🤷♀️
Aha takto, lebo tu som ešte v žiadnom centre o takom teste nepočula.
Tak si držíme palce a určite to už konečne vyjde ✊😊
@22stanka22 Vieš, Česi chcú aj pomôcť, nie len ísť podľa nastavených schém ako naši lekári a zhrabnúť peniaze😠, samozrejme česť výnimkám😉 Ale čo ja mám info, tak či už ERA alebo EndomeTrio test sa odporúča najskôr po 2 neúspešných vkladoch. Ako je drahý a každá dúfame, že sa do tých 20% žien čo majú posunuté implantačné okno nedostaneme, no poznám nie len z MK baby, ktoré na to išli a možno len vďaka tomu sa tešia z vytúženého bábätka☺️
Ahojte, žienky. Rada by som sa vás opýtala, povedali vam lekári, či si máte v deň vkladu vkladať progestanelle a užiť estroferm riadne ako počas dni predtým? Ja totiž užívam proge rano aj večer a estroš ostal 3x2 tbl. Dakujeeem 😊
@emmitko Ahoj 😊 tak už za chvílku ideš na to budem držať palce 🍀ja idem teraz v prirodzenom cykle tak len pred vkladom pichnem ovitrel, ja som mala v septembri prvý vklad po PK no žiaľ sa neuchytilo a potom som mala mesiac pauzu. Máme ešte 6 mrazacikov tak dúfam ze sa aspon jedno uchyti 🙂
@kaciatko_o áno, užiť aj v deň kladu, pokračuješ stále 😊
@erika283 ďakujem veľmi pekne 😍
@kaciatko_o ahoj, pred vkladom mi povedali že nemám vkladať ráno ale zapiť a potom už normálne, ale radšej by som preistotu zavolala do centra 🙂
@kaciatko_o skús kuknúť v papieroch, ja som v Heliose a mám aj v deň kladu 😊
@kaciatko_o ja som sa na to pýtala Dr. a odpoved znela že normalne si to mám vložiť a že ony pred vkladom všetko vydezinfikujú tak že ja som vkladala 😊