icon

KET November - december 2022

cubos
29. okt 2022

Ahojte, chystá sa niekto? 😊

erika283
4. nov 2022

@butterfly333 Bože, to mi je ľúto 😲 😢 To si ani nedokážem predstaviť... Tentokrát to výjde ❤ Verím, že sme tu dobrá partia a konečne budeme mať vytúžený vianočný darček!
@matulqa102 jeeeej, tak budeš medzi prvými z nás, čo budú testovať, už teraz sa tešíme! 🍀
Ďakujem baby za ten aspirin, určite sa v centre na to spýtam, ja som pri tom prvom vklade mala lieky, ale až od 10 dňa cyklu estrofen 1-1-1 a progesteron 1-0-1, predpokladám, že od kontroly, čo ma čaká v stredu, mi dajú to isté

butterfly333
4. nov 2022

@erika283 tiež verím a dúfam že sa to už podarí.🙏🏻

janie7
4. nov 2022

@erika283 Ahojky, ďakujem krásne, verím, že táto naša skupinka bude mega úspešná🙏🏻🤞🏻🍀
Áno, Aspirin mi predpísal môj Dr. v CAR, je to poklad chlap a mám ho predpísaný kvôli diagnóze z detstva aj preventívne proti krvným zrazeninám. A po vklade prechádzam na Clexane.
A na reproimuno vyšetrení si bola? Môžeš mať kľudne protilátky proti trofoblastu alebo zvýšenú imunitnú reakciu. Aj môj prvý vklad bolo biochemko, síce mega krátke, ale bolo😢 Tak mám predpísané aj intralipidy na báze rybieho oleja.
@butterfly333 Ahoj, stará známa😘

erika283
4. nov 2022

@janie7 Nie, nebola, ja tieto vyšetrenia pobehané nemám vôbec, v centre samozrejme ani ťuk nepovedali, to som sa podozvedala až tu, až po stimulácií (celkom vtipné, že viac ťa naučí Modrý kôň 😅)... no povedala som si, keby nevyšiel druhý vklad (posledný) /ale pevne dúfam, že sa tak nestane/, spravím si všetky vyšetrenia, bez toho by som do druhého IVF-ka nešla.
Ja som už spomínala, u nás je "len" zlý spermiogram, z mojej strany je všetko ako z učebnice, teda aspoň na povrchu... Len stále ma mátajú tie pichľavé bolesti, ktoré som si zažila, najskôr som si myslela, že je to ok, no evidentne nebolo, presne po bolestiach, testy slabli a bol koniec...
Do ktorého centra chodíš ty? 🙂

janie7
4. nov 2022

@erika283 Áno, bohužiaľ je to tak a najmä v centrách tu na SK😕 Mohlo to byť kľudne tak, že telo neprijalo embryjko, bralo ho ako cudzí materiál a chcelo ho vypudiť. Ja som toto isté pociťovala pri mojom biochemku, keď som otehotnela prirodzene. Mala som presne ako ty, silné pichľavé bolesti a dosť som krvácala.
Chodím do Brna, Reprogenesis a až tam mi povedali, že v akých smeroch môže byť u mňa problém. Tu na SK som bola iba na jednom IUI a tak mi to celé znechutili, že som si povedala, nikdy viac.
Plus v Brne idem aj na akupunktúru, robí ju moja platonická láska, má neskutočne krásne oči a ukľudňujúce schopnosti 😀😍 Takže tam idem vlastne kvôli nemu a nie kvôli akupunktúre😀

butterfly333
4. nov 2022

@janie7 sme tu zasa spolu snáď sa nám to už podarí

janie7
4. nov 2022

@butterfly333 Už musí sakra 🙏🏻🙏🏻🍀🍀, najmä keď mi Janka sľúbila, že Vašek s Tomom prídu kvôli mne na vklad aj keď nebudú ordinovať😂 Čiže pohodu, zlaté Brnenské ručičky a zdravé embryjko mám zaručené😉

sassa15
5. nov 2022

@erika283 hehe, vsak ja netvrdim ze nemam doma testy 😅. Ale nie niako vela, len som chcela vyskusat to digitalne, len tak zo srandy, lebo nikdy som to neskusala, tak mam z toho dve doma a cakaju na svoj osud 😅. Ja som inaksia testovacia maniacka, tak zase jed by som na to nebrala ze vydrzim az do krvi 🤭.
@cubos Ano, vcera som bola 2DPT, a riadeny cyklus. Okrem klasickych veci beriem aj Anopyrn aj Prednizon “pre istotu”. Tak uvidime aka to bude istota 😅. Testovat neplanujem, teda budem silno odolavat 🙈. Ale asi to bude hr-hr rozhodnutie ked ano. Kazdopadne mam doma test, a to je dost vrazdedna kombinacia s mojou testovacou maniou.

katarinaforever
5. nov 2022

@marinecka95 ahoj tiež december ;) držíme si palce

matulqa102
5. nov 2022

@sassa15 ahoj tak to sme mali skoro podobne ten ket 😁 ja som mala 3.11. Kedy ides na krv?

matulqa102
5. nov 2022

@erika283 no chcela by som vydrzat na krv ale to asi nevydrzim 🙈 16teho by som mala ist.

sassa15
5. nov 2022

@matulqa102 az 16ho 🙈. Daleko je to veeeelmi daleko 😅. Ale akurat som sa dozvedela ze manzel ide utorok na sluzobku, hehe aspon uz viem kedy budem mat krizu ohladom testovania 😅. To budem 6-7,DPT ked tu nebude, tak ked toto dam bez testu, tak budem na seba inaksie hrda. Ale uz neverim ani sama sebe 😅. Teraz ma kvoli novemu dovodu kare na testovanie, lebo vsak dostala som 2 embrya, tak to asi by skorej resp. silnejsie by bolo vidno druhu ciarku kebyze sa uchytia obe, nie? Tebe kolko vkladali?

marinecka95
5. nov 2022

Baby tak ja už po vyššie spomínaných neúspešných 2x IUI, 2x KET (2x biochemické), 2 spontánnych abortoch a 1 biochemickom tehu som absolvovala vyšetrenia na reprodukčnej imunologii V NR.
Záverom sú zvýšené parametre NK buniek, ja sa tak veľmi teším, že našli niečo čo mohlo spomínané tehotenstvá likvidovať 🙏
Snáď sa prišlo na príčinu a ďalší vklad bude s infuziami intralipidov úspešný ❤️
Už len KET rozumne načasovať, keďže idú sviatky aby som mala zabezpečené, že mi tie infuzie bude mať kto podať 🙂
Držím Vám všetkým palce ❤️
Ani po 4,5 roku nestrácam nádej, že aj ja raz dostanem titul MAMA 🤱

butterfly333
5. nov 2022

@janie7 ved to a počuj na tu akupunktúru si sa pýtala? Kedy v ktorý deň ti ju budú robiť v ten deň vkladu a aj po? Ja čo chodím k mojej aj dnes som bola tak sme sa dohodli že mi spraví mixovanie zohriatie maternice v ten deň vkladu aj jed by musela vstávať o 6h že mi to spraví a odtiaľ hneď na vklad.

butterfly333
5. nov 2022

@marinecka95 tiež som mala NK bunky zle aj cytokiny brala som medrol aj intralipidy pred aj po vklade no neúspešne. Mne dr povedal že by imuno vôbec neriešil tak j a neviem.

matulqa102
5. nov 2022

@sassa15 no ja tiez 16teho mam ist ba krv 🙈 jedno mi vkladali my sme mali z prveho IVF len 2 embria ...teraz som bola prvy krat na vklade 😊 a kedze som minuly rok potratila to som prirodzene otehotnela viem ako to je tazke netestovat sa ja som spravila vtedy hadam 10 testov 😅

marinecka95
5. nov 2022

@butterfly333 ja budem veriť tomu, že nám to pomôže 🙂
Bábo sa vždy uchytí, hcg stúpa, stúpa až kým nenastane koniec 🤷‍♀️

butterfly333
5. nov 2022

@marinecka95 ved to musíme veriť že to pomôže že sa to uz podarí 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

cubos
autor
5. nov 2022

@sassa15 tak som ja neplanovala testovat mynuly vklad.. Teda povedala som si ze do 7dpt počkam.
No, 2DPT sa testy veselo robili 🤣
Ja obdivujem baby ktore vydržia netestovat 😁

Baby vidim že nas tu zasa pribudlo, držim vam palce všetkym 🙏✊
Ked budete mat nieake novinky, vklady, testiky podelte sa snamy 😇

janie7
5. nov 2022

@butterfly333 To sa dohodneme priamo na klinike, lebo Vašek je tam myslím pondelok, utorok a štvrtok, keďže on je externista a teda mala by sa robiť aj pred aj po vklade, len termín dohodneme keď mi Tomino povie kedy by bol vklad. Aleže keď Vašek nebude mať urgent, tak by ho zavolali kvôli mne aj v iný deň. 🤗 To vieš, celá klinika sa baví na tej našej story a on chudák nevie o čo išlo, tak mu to chcem povedať 😉
To je zaujímavé a musí byť fakt zlatá, no uvidím ako dopadnem ja, ale veľmi by som ho chcela pred vkladom🙏🏻

janie7
5. nov 2022

@marinecka95 Ahojky, aj ja mám od Dzurillovej predpísané intralipidy, čakám na mrchu a hneď idem písať sestričke ohľadne dohodnutia termínu. Tiež ti naordinovala Omegaven alebo LipoPlus.
Verím, že koniec tohto roka bude pre nás všetky šťastný🙏🏻🤞🏻

butterfly333
5. nov 2022

@janie7 mne dala aj čaj ten som brala 3dni po 2 sáčky ráno a na večer o cca 17h. Potom už len také lieky Rumělka sa volajú je to na prekrvenie a zahriatie maternice. Ona je úžasná pomohla mi s močenim som mala problém že som chodila 3x za noc na wc teraz už vôbec nechodím super sa vyspím max ráno o 5h idem no je to úžasné vstanem vyspata

janie7
5. nov 2022

@butterfly333 To verím, ono je celé telo tak prepojené, že si to vôbec neuvedomujeme.
Ja Vaška potrebujem hlavne po tej psychickej stránke, keď ma po punkcii doviedol na izbu som sa ho nechcela pustiť 😀, keďže sa mi brutálne krútila hlava a keď pomôže aj zdravotne budem len rada.

marinecka95
5. nov 2022

@janie7 mne vychádza MS na 1.12. a tak uvažujem či ísť do toho keď budú sviatky, naháňať niekoho, kto mi to pichne, má mi to tiecť 5 hodín, neviem.

janie7
5. nov 2022

@marinecka95 Záleží na tom, ako sa cítiš, mne podobne vychádzal prvý KET, keďže v novembri mi vynechala mrcha a aj keď môj Dr. by prišiel kvôli vkladu aj 23.12., nechali sme to na koniec januára.
Fuu, to som ešte nepočula aby intralipid tiekol až 5 hodín 🧐 Ja čo mám info tak hodinu a pol, max 2.
A keď som chodila na intralipid na sójovej báze, tak som mala prvý hodinku a pol a druhý necelú hodinku. Zrejme je to individuálne🤷🏻‍♀️

marinecka95
5. nov 2022

@janie7 mne Dr napísala takto 🤷‍♀️
O vklad sa teraz nejedná, ten urobia bez problémov, skôr sa obavám o tie infuzie.

janie7
5. nov 2022

@marinecka95 Ty bláho, ja mám rozpis presne taký istý ako ty, musím sa spýtať sestričky, však sa tam pototo😉 Jasne rozumiem, ja sa skúsim spýtať obvoďáka, keď sa podarí KET, či by nebol ochotný, lebo chodiť z BA do Nitry, teda nič moc a o Imunovitale už nechcem ani počuť.
A ty si z Nitry alebo okolia?

butterfly333
5. nov 2022

@janie7 intralipidy v imunovital vyše 3hodiny a v Brne 1h a potom som tam asi ďalšiu hodinu možno menej ležala ale 5hodin 🤔

janie7
5. nov 2022

@butterfly333 No veď to, že v Brne som mala 1 intralipid cca hoďku a pol, lebo skúšali ako zareagujem a potom už len necelú hodinku. Ale to boli sójové, toto sú rybacie. Však spýtam sa sestričky lebo fakt z toho logicky vychádza ako hovorí
@marinecka95, že 5 hodín 🤷🏻‍♀️

marinecka95
5. nov 2022

@janie7 Orava 🙉