icon

KET október 2019 - povzbuďme sa!

verkverk
19. sep 2019

dievcata,ktore mate KET v oktobri,mohli by sme sa vzajomne povzbudzovat 🙂

sawa
4. nov 2019

@kilauea ďakujem ;) neviem, skúsim si ten názov pogooglit 🙂 držím ti palce a budem Vás sledovať ;) aby Vám ostatným cakatelkam to vyšlo 🙂

misiatkooo
4. nov 2019

Baby a chodite niektora do martina do heliosu?

sawa
4. nov 2019

@kilauea vyzerá to, že by to mohlo byt ono, to vyšetrenie, prečo si ho musela absolvovať? A co ti povedali potom? Bola si v celkovej anestéze?

liwmia
4. nov 2019

@sawa hysteroskopia a laparoskopia su to iste, len hysteroskopia sa robi cez posvu. Mne maternicu kontrolovali pomocou laparoskopie. Za tyzden-dva som bola fit. U nas v centre v DE to musi kazda pred ivf podstupit, aby sa vylucili problemy, cysty, zla sliznica, endometrioza atd. A obidve operacie su pod narkozou.

lapaloma1987
4. nov 2019

@misiatkooo ja chodim do bystrice....a co si sa zabudla spytat??

misiatkooo
4. nov 2019

@lapaloma1987 ale ci ten progesteron si mam vlozit aj rano pred vkladom 😁 jedine ci mi povedali ze mam prist z plnym mechurom 😁

sawa
4. nov 2019

@misiatkooo ja som mala progesteron v deň vkladu resp. po vklade zapiť vodou a až od ďalšieho dňa vkladať do pošvy, v každom centre tuším inak hovoria

sawa
4. nov 2019

@liwmia ďakujem za info, sestrička mi povedala, že sa dá aj bez narkozy, ale ja som posero, bez by som to asi nedala

lapaloma1987
4. nov 2019

@sawa vklad cez narkozu?? Ci nechapem asi 🤦‍♀️

liwmia
4. nov 2019

@sawa tak to bude potom nieco ine, lebo obidve su operacie, kde myslim, musis pod narkozu. Plnu alebo tu lahsiu, kde lahko spis. Pri hysteroskopii mi davali plnu kombinovanu narkozu a v nemocnici som bola 2 dni. A pri laparoskopiach som mala len lahke narkozy a 4 hodiny po operacii som sla domov. Tak neviem, co ti doktorka vravela.

kilauea
Autor odpoveď zmazal
sawa
4. nov 2019

@lapaloma1987 nie po odbere vajíčok, večer zapiť vodou a od ďalšieho dňa 3 x denne vkladať do pošvy 🙂

sawa
4. nov 2019

@liwmia bude to hysteroskopia....ale dala mi možnosť aj bez narkozy, každej inak hovoria, mne dali možnosť výberu aj pri odbere vajíčok a iné baby ani nevedeli, že mohli ísť len lokalnou anestézou, ale nie je to príjemný zákrok, ale trva len cca 15 min

sawa
4. nov 2019

@kilauea áno hej do za, ja sa rozhodujem, ci ísť, ak pôjdem, tak s anestézou. A čo ti povedali, že všetko OK? Cysty mi pozerala ak dnes po odbere krvi, že je to OK, tak neviem, ci to mam vôbec postupovať

kilauea
Autor odpoveď zmazal
callisia
5. nov 2019

Dievčatá, srdiečko bije 😊 Veľmi sa teším a dúfam, že to bude mať dobre pokračovanie 🙂

liwmia
5. nov 2019

Dievcata, mam 12 den po Ket a uz 2 den ma dost boli/picha v podbrusku. Nie ako na menstruaciu, to vobec. Ale taka dost bodava bolest raz v strede, raz na lavo. Co to moze byt? Mam sa obavat? Hnede spinenie uz takmer nemam. Len ked nieco tazsie robim, ked napr odkladam riad do mycky, alebo vyberam z pracky.

liwmia
5. nov 2019

@lapaloma1987 no ako, bola si na krvi?

sawa
5. nov 2019

@liwmia robila so si test?

liwmia
5. nov 2019

@sawa nie, planujem zajtra, den pred odberom krvi

sawa
5. nov 2019

@liwmia tak držím palce ;) ja si myslím, že to nebude nič vážne ;) teda bude....pozitívny výsledok na teste ;)

liwmia
5. nov 2019

@sawa dakujem za povzbudenie, ja po prvom nevydarenom, preplakanom Et sa neodvazim dufat. Ako som uz povedala, som uz realistka. Ak vyjde, neskutocne sa budem tesit, ale ak nie, idem dalej. Mame este dalsie pokusy, a v tomto jedinom smere verim, ze jeden z tych pokusov MUSI vyjst.

sawa
5. nov 2019

@liwmia no my mame ešte 3 pokusy, ale asi si dáme teraz aspoň 2 mesiace pauzu a skúsime ešte prirodzene, držím palce ;) určite napíš, resp budem sledovať ;)

liwmia
5. nov 2019

Takze aj ja sa zaradujem k jednopalickovym 😢. Muz priniesol test, v baliku boli 2 kusy, tak jeden som si hneď urobila.... 12 den po ket a nic. Ako vzdy 😞😣.. Ideme teda dalej.

verkverk
autor
Autor odpoveď zmazal
liwmia
5. nov 2019

Dievcata, taka otazka pomimo. Kolko na Slovensku platite za Ket? Lebo ako tak citam, tak vela z vas(nie len v tejto teme) bolo uz min 3-4 a viac krát na Ket. A ked si predstavim, ze na Slovensku ake su platy a kolko stoji toto vsetko okolo umeleho 😣🤔... Napisem priklad v DE - za IVF platim 6000 €, ale vsetko do centu nam preplati poistovna (3x pokus IVF) . Zamrazenie si platime sami(200€).
Potom KET- kazdy pokus Ket cca 950 €, ale to uz poistovna nepreplaca... Takze i na nemecke platy mi to pride dost, ked si predstavim, ze vkuse mam dat cca 950 €+ lieky. Som z toho normalne nestastna, ze nieco taketo beru centra uz len ako biznis.

zuzanag09
5. nov 2019

@liwmia ja som platila dnes za KET 189 eur + lieky cca 50 eur - dobré drahé to tam máte :(

liwmia
5. nov 2019

@zuzanag09 cca 200€? Uufff a ja myslela, ze aj na Slovensku je to drahe. Ale je to celkom v pohode. No zas zalezi od platu rodiny.

sawa
5. nov 2019

@liwmia juj to ma velmi mrzi :( a to bol tvoj druhy pokus ??....este mate moznosti ??

sawa
5. nov 2019

@liwmia ja som pri "vstupe", ked sa rozhodnes ist do toho platila 140€, prvy krat a to iste aj druhy krat, potom doplatky za lieky, prvy krat som mala dlhy protokol,..no to ani neviem, som aj blocky prestala odkladat od liekov, lebo najprv som si pichala len jednu injekciu, potom mi pridali dve a na koniec som pichala 3 kazde rano,...takze som len chodila do lekarne dokupovat,..ale ratam takych 400 €. Kedze pri prvom raze mi zobrali len 1 vajicko, tak som nemrazila a platila som asi "len" 45€ za anestezu. Pri druhom raze som mala soft protokol,..tam som nechala za lieky asi okolo 250 €, mala som 11 vajicok,..mala som predlzenu kultivaciu,...to si vypytali 700 €, mrazenie na rok 300 € a anesteza 45 €, ten blocik mam odlozeny,..bo pred vkladom som zapaltila 1 045€.