KET október 2019 - povzbuďme sa!
dievcata,ktore mate KET v oktobri,mohli by sme sa vzajomne povzbudzovat 🙂
Baby ja sa chcem este spytat, ...moj problem je "takmer" nepriechodne vajecniky, bola som na hyfosy a tam mi ta tekutina velmi malo prechadzala hore,...doktor povedal, ze prefuk vajecnikov sa uz nerobi,...podla mojich zisteni robi, ale on ho neodporuca. Mali ste niektora problem len s vajickovodmi a bol ste realne na laparoskopii alebo operacii, kde by vam ich spriechodnili ?? Bolo uspesne ? My sa rozhodujeme, ze by sme este skusili prirodzene, ale ze by som mozno isla na to spriechodnenie,..vraj to robia v Cadci, Mate skusenosti ???
@sawa jabti zas odpoviem. Pred 10 rokmi mi robili v nemocnici prechod vajecnikov bez operacie,bez umrtvenia niecoho... Len ma priviazali ako u mäsiara na röntgenovy stol, nohy, ruky a strcili mi pod röntgenom tu tekutinu do brucha. Poviem ti, ze najradsej by som v tej chvíli umrela. Kricala som od bolesti, aby ma pustili, ze uz to nezvladam 😀🤣😂. Takmer som sa tam pokakala, vazne.
Takze preto sa uz v dnesnych casoch takyto prefuk vajecnikov nerobi, ale nahradila to laparoskopia, ktora je oproti tomuto uplne ze NIC. Bola som 3x a viem to porovnat. Po 15 min. operacii sa zobudis, daju ti napapat, napit a ides domov. Tyzden si oddychnes, lebo jazvcky sa ti musia zahojit a je dobre.
@sawa prvykrat som sla len ako diagnosticka laparoskopia, poslala ma moja gynekologicka. Chcela vediet, preco nemozem otehotniet? Tam zistili, ze mam prepazku v maternici. A tak ma poslala do centra na umele. Lenze tu v DE musi kazda baba v centre absolvovat laparoskopiu pod dohladom doktora z centra. Takze 2x.no a tam zistili znova len to iste, ze prepazka a nefunkcny 1 vajecnik. Skusali prefuknut, ale nic.
Kedze som nemala podpisane papiere, ze mi vajecnik mozu odstranit, alebo teda kus z neho, nemohli nic robit. A tak som pod noz lahla 3x na odstranenie niecoho vo vajecniku. Neviem coho doteraz 🤣😂. Ale laparoskopia nie je nic hrozne, fakt.
@zuzanag09 tak tak, nevzdavame to. My sa snazime poctivo uz 2 roky s muzom, ale predtym s expriatelom som zila 4 roky a taktiez nic, no to som vtedy nesilila.
@sawa nie ze nepomohlo, ja som uz uplne v poriadku, muz taktiež. Ja som i hormonalne na tom dobre, menzes pravidelny, doktorka netusi, preco to prvykrat nevyslo? Ci len smola, alebo ta moja prepazka? V DE musis mat 6 nevydarenych pokusov, aby ta poslali na ine vyšetrenia. Inak si ako samoplatca, ked chces skor
@sawa vypytaj si vymenny listok od gynekologa a objednaj sa. Mne spravili popri priechodnosti aj hysteroskopiu,na to sa tiez opytaj,to ti pozru rovno aj maternicu. Vyhoda je,ze ti to spravia pod jednou narkozou 😉 Nieco sa aj doplaca, ale ja som bola velmi spokojna,sestricky velmi mile,ochotne,aj pristup super. Doobeda mi to spravili a vecer som sla uz domov. Urcite ich odporucam 😉
Baby je to hrozneee.... tie nevydarene pokusy.... najhorsie je to, ze u mna nic nezistili... balamutia mi hlavu ze som zdrava a muz ma len pomale spermie... a je to vsetko v mojej hlave...ale ja som bola naozaj nastavena tak,ze to vyjde... mne od pondelku ani jest nechuti...som v riti aj ked sa usmievam....
A moja drbnuta svagrina, co ani deti rada nema a bude strasne sprosta matka, je tehotna... hrozne je to nespravodlive 😭😥🙏
@lapaloma1987 to vie najviac "potesit", ked niekto v okoli a aj blizka osoba je tehotna 😞😒. Moj muz to nechape, ze ako sa mi zeny v takej situacii citime. U nas v rodine mam 3 momentalne cerstvo tehotne. Tak viem ako sa citis. Ja nechcem ist k nim ani na navstevu, lebo ja sa neviem pretvarovat a dost sa kvoli tejto teme s muzom vadime.

@sawa to bol moj prvy Ket. Este jedno zamrazene embryjko z prveho IVF. Este mam 2x IVF a potom ako samoplatca... Moznosti je este vela, no kazdym pokusom sa straca chut, motivacia...