icon

KET október 2019 - povzbuďme sa!

verkverk
19. sep 2019

dievcata,ktore mate KET v oktobri,mohli by sme sa vzajomne povzbudzovat 🙂

liwmia
5. nov 2019

@sawa to bol moj prvy Ket. Este jedno zamrazene embryjko z prveho IVF. Este mam 2x IVF a potom ako samoplatca... Moznosti je este vela, no kazdym pokusom sa straca chut, motivacia...

sawa
5. nov 2019

Baby ja sa chcem este spytat, ...moj problem je "takmer" nepriechodne vajecniky, bola som na hyfosy a tam mi ta tekutina velmi malo prechadzala hore,...doktor povedal, ze prefuk vajecnikov sa uz nerobi,...podla mojich zisteni robi, ale on ho neodporuca. Mali ste niektora problem len s vajickovodmi a bol ste realne na laparoskopii alebo operacii, kde by vam ich spriechodnili ?? Bolo uspesne ? My sa rozhodujeme, ze by sme este skusili prirodzene, ale ze by som mozno isla na to spriechodnenie,..vraj to robia v Cadci, Mate skusenosti ???

liwmia
5. nov 2019

@sawa tak tiez fajna palka. A na Slovensku poistovne nic nehradia? 🙄😮

zuzanag09
5. nov 2019

@liwmia to bola suma na KET 🙂 keď som riešila IVF v auguste platila som 1450 eur / odber, icsi, pk, vklad, mrazenie / + okolo 600 za lieky a injekcie a poisťovňa z toho nepreplatila nič + 200 eur hyfosy, je toho dosť keď si to človek zhrnie

liwmia
5. nov 2019

@sawa jabti zas odpoviem. Pred 10 rokmi mi robili v nemocnici prechod vajecnikov bez operacie,bez umrtvenia niecoho... Len ma priviazali ako u mäsiara na röntgenovy stol, nohy, ruky a strcili mi pod röntgenom tu tekutinu do brucha. Poviem ti, ze najradsej by som v tej chvíli umrela. Kricala som od bolesti, aby ma pustili, ze uz to nezvladam 😀🤣😂. Takmer som sa tam pokakala, vazne.
Takze preto sa uz v dnesnych casoch takyto prefuk vajecnikov nerobi, ale nahradila to laparoskopia, ktora je oproti tomuto uplne ze NIC. Bola som 3x a viem to porovnat. Po 15 min. operacii sa zobudis, daju ti napapat, napit a ides domov. Tyzden si oddychnes, lebo jazvcky sa ti musia zahojit a je dobre.

sawa
5. nov 2019

@liwmia
@zuzanag09 jj hyfosy som zabudla,.to je nejakych 180 €, no ja neviem co preplaca poistovna,..ci je to cast tych liekov, ale aj tak je to dost vysoka suma za tie lieky.
Ja premyslam,...ci sa da ist na 3ivf, ked mam este zamrazene,? 3? da sa to ?

liwmia
5. nov 2019

@zuzanag09 tak to ano, takze ked to zratam, Sk a De je to narovnako, lebo tu IVF poistovna preplati spolu aj s liekmi, transferom, vsetko. Tu si platim len KET.

sawa
5. nov 2019

@liwmia ale preco si na tom bola az 3 krat ?? na tej laparoskopii ? Tiez si mala nepriechodne ? a pomohlo ti to ? ci sa po case zase upchaju ?

verkverk
autor
Autor odpoveď zmazal
zuzanag09
5. nov 2019

@verkverk presne a ešte nič neni vyhraté 🙂 lebo keby človek vedel na sto percent, že to vyjde dá aj posledné

verkverk
autor
Autor odpoveď zmazal
liwmia
5. nov 2019

@sawa prvykrat som sla len ako diagnosticka laparoskopia, poslala ma moja gynekologicka. Chcela vediet, preco nemozem otehotniet? Tam zistili, ze mam prepazku v maternici. A tak ma poslala do centra na umele. Lenze tu v DE musi kazda baba v centre absolvovat laparoskopiu pod dohladom doktora z centra. Takze 2x.no a tam zistili znova len to iste, ze prepazka a nefunkcny 1 vajecnik. Skusali prefuknut, ale nic.
Kedze som nemala podpisane papiere, ze mi vajecnik mozu odstranit, alebo teda kus z neho, nemohli nic robit. A tak som pod noz lahla 3x na odstranenie niecoho vo vajecniku. Neviem coho doteraz 🤣😂. Ale laparoskopia nie je nic hrozne, fakt.

liwmia
5. nov 2019

@zuzanag09 presne tak, mne to pride, ze pchame tam peniaze, do seba hormony a nic. Nespravodlive voci tym, co si zadarmo suchnu 2 razy a ani nevedia, ze otehotneli 🙄😣😒 Vela razy nad tym premyslam. A je to smutne,myslim to, ze nas to stoji take peniaze

zuzanag09
5. nov 2019

@liwmia nemáme na výber len bojovať a bojovať ďalej a nevzdávať to.... dlho sa snažíme aj my už 4 roky je to náročné aj na psychiku a bábo ešte nikde ... vy sa koľko snažíte baby???

sawa
5. nov 2019

@liwmia ale ti to teda nepomohlo ani ten treti krat ?? ci u vas je kde problem s otehotnenim ?

liwmia
5. nov 2019

@zuzanag09 tak tak, nevzdavame to. My sa snazime poctivo uz 2 roky s muzom, ale predtym s expriatelom som zila 4 roky a taktiez nic, no to som vtedy nesilila.
@sawa nie ze nepomohlo, ja som uz uplne v poriadku, muz taktiež. Ja som i hormonalne na tom dobre, menzes pravidelny, doktorka netusi, preco to prvykrat nevyslo? Ci len smola, alebo ta moja prepazka? V DE musis mat 6 nevydarenych pokusov, aby ta poslali na ine vyšetrenia. Inak si ako samoplatca, ked chces skor

callisia
5. nov 2019

@sawa ja som bola v gynfive na hysofy a zistili mi oba vajcovody nepriechodne. Ale mne to proste nedalo a o rok som bola na laparoskopii a zistili mi oba vajcovody uplne priechodne. Takze ak ti hyfosy vyslo nepriechodne, nespoliehala by som sa na to, ze je to aj pravda.

janaz2007
5. nov 2019

@callisia kam chodis do gyn fivu
Ja idem 19.11. Na konzultaciu a riesit druhy ket.
Mne odoperovali vajcovody kvoli zrastom .mam velke obavi sa do toho pustit znova ...

callisia
5. nov 2019

@janaz2007 ahoj,na 1.ivf sme boli v gynfive. My sme neboli spokojni,tak sme na 2.ivf presli do Brna do reprofitu.

sawa
5. nov 2019

@callisia a kde si bola prosim ta na tej laparoskopii ?

callisia
5. nov 2019

@sawa v Gynpor v Sliaci 😉

sawa
5. nov 2019

@callisia dakujem, skusim ist na to vysetrenie niekde inde a potvrdit alebo vyvratit ich diagnozu, dakujem

callisia
5. nov 2019

@sawa vypytaj si vymenny listok od gynekologa a objednaj sa. Mne spravili popri priechodnosti aj hysteroskopiu,na to sa tiez opytaj,to ti pozru rovno aj maternicu. Vyhoda je,ze ti to spravia pod jednou narkozou 😉 Nieco sa aj doplaca, ale ja som bola velmi spokojna,sestricky velmi mile,ochotne,aj pristup super. Doobeda mi to spravili a vecer som sla uz domov. Urcite ich odporucam 😉

sawa
5. nov 2019

@callisia dakujem pekne,...poriesim s gynekologickou 🙂

verkverk
autor
Autor odpoveď zmazal
tinka308
6. nov 2019

@callisia Ahoj, ako hodnotis Reprofit? Zvolili nejaky iny pristup ako v predoslom centre? Tiez zvazujem, ze na druhe IVF pojdem tam. ako prebieha u nich proces IVF?

janaz2007
6. nov 2019

@callisia kam chodis do gyn fivu?
Ja do Ba

jajula_30
6. nov 2019

@tinka308 aj mna by zaujímal nazor na reprofit taktiež zvazujem druhe ivf tam 🙂)

lapaloma1987
6. nov 2019

Baby je to hrozneee.... tie nevydarene pokusy.... najhorsie je to, ze u mna nic nezistili... balamutia mi hlavu ze som zdrava a muz ma len pomale spermie... a je to vsetko v mojej hlave...ale ja som bola naozaj nastavena tak,ze to vyjde... mne od pondelku ani jest nechuti...som v riti aj ked sa usmievam....
A moja drbnuta svagrina, co ani deti rada nema a bude strasne sprosta matka, je tehotna... hrozne je to nespravodlive 😭😥🙏

liwmia
6. nov 2019

@lapaloma1987 to vie najviac "potesit", ked niekto v okoli a aj blizka osoba je tehotna 😞😒. Moj muz to nechape, ze ako sa mi zeny v takej situacii citime. U nas v rodine mam 3 momentalne cerstvo tehotne. Tak viem ako sa citis. Ja nechcem ist k nim ani na navstevu, lebo ja sa neviem pretvarovat a dost sa kvoli tejto teme s muzom vadime.