icon

KET - október 2021

sasenka6
11. okt 2021

Ahojte, je tu niekto kto sa chystá tento mesiac na ket? ☺️

valentina1984
30. okt 2021

@fenakova ahoj odoberaju sa folikuly ktore nemusia mat vsetky vo vnutri vajicko. Odoberaju sa vzdy vsetky ktore maju vhodnu velkost, priemer cca 20 mm a vsetky vhodne folikuly sa aj oplodnia. Cena by mala byt jednotna bez ohladu na to kolko folikulov ti odoberu. Ja osobne som si priplatila za ten lepsi embryoskop, lebo mi logicky vychadzalo ze cim menej sa s tzm embryom manipuluje tym lepsie.

sisk43
30. okt 2021

@valentina1984 @fenakova pre ešte lepšie vysvetlenie: odoberajú sa folikuly, v ktorých sú vajíčka....nemusia byť vo všetkých folikuloch, môžu byť aj prázdne, bez vajíčok....tie vajíčka, ktoré sú, sa omyvaju, a kontrolujú, ci sú dozreté, tak ako majú byť. Všetky vajíčka, ktoré majú tzv. hlavičku, sú zrelé...tie sa aj oplodnuju... ostatné sú buď nezrelé, alebo už rozpadnuté...s tými sa už ale nerobí nič, nemá to žiadny význam. 🙂

fenakova
30. okt 2021

@sasenka6 Ahoj aj u nás je táto diagnóza.... myslela som folikul toto je vlastne ten oocyt v ktorom sá nachádza vajíčko..... ak tomu dobre chápem....u nas píšu ceny od 2-6 je cena taká od 7-12 vyššia a od 12 a viac zasa vyššia.... čo ti je ta predĺžena kultivácia???embryoskop to je kamerami cez ktorú pozorujú embrya 24 hod ako za vyvyjajú ... máte za sebou ICSI? Vyšlo na prvý krát?

fenakova
30. okt 2021

@valentina1984 posielam fotku čo mám na myslí za čo sa priplaca

fenakova
30. okt 2021

@sasenka6 posielam fotku čo mám na myslí za čo sa priplaca podľa počtu oocytov

valentina1984
30. okt 2021

@fenakova aha tak to pocujem naozaj prvykrat , ze to uctuju od poctu. Ani ja nemam penazi nazvys, ale ja som si povedala, ze nech urobia maximum, lebo sa mi do toho nechce ist opat. Mam kamosky ktore na 1x skusali co najprirodzenejsie, ziaden icsi, ani hatching a potom to skusali bez uspechu 3 roky. podla mna sa do toho oplati zainvestovat.

sasenka6
autor
30. okt 2021

@fenakova aha tak, ja chodím do Iscare a tam je 420€ jednotná cena. Pri prvom ivf vyšiel nám tretí KET, aj posledný pokus to bol viac nám nezostalo. Teraz som mala ivf soft, tam sa isci platilo 200€ za všetky oocyty a zatiaľ klop klop vyzerá že vyšiel prvý ket. Embryoskop sme neriešili vôbec, dali sme si predĺženú kultiváciu a embryoglue pri transfere. Ja by som si dala oplodniť všetky ktoré sa dajú

fenakova
30. okt 2021

@sasenka6 ďakujem krásne aha že tam majú jednotnú cenu za všetky ano? To embryoglue to je to lepidlo že si si to dala ano? Držím prsty silno nech všetko vyjde a nech je to ok 🙂

fenakova
30. okt 2021

@valentina1984 ty absolvujem tiež ICSI prvý krát? Ja dúfam tiež že keď človek do toho investuje že to robia a tym že dajú do toho všetko a nepozerajú na nas len ako na ďalšie číslo ale ako na ženu ktorá túži po dieťatku

valentina1984
31. okt 2021

@fenakova ano toto bolo moje prve ICSI. Dufam ze aj posledne......

sasenka6
autor
31. okt 2021

@fenakova áno jednotná cena, nezáleží koľko kusov. Ale cena teda 420€ Bez ohľadu či je jedno alebo 6. Áno embryoglue je lepidlo, dali sme si ho už 2x. Z prvého razu mame syna 😊 ďakujem, dúfam že aj teraz to vyjde

emuska888
31. okt 2021

tak ja uz neviem, mne ta ciarka asi nikdy nezosilnie :( uz som na prasky z toho … od 7dpt testy

fenakova
31. okt 2021

@sasenka6 takže sá oplatí dať to lepidlo? Zatiaľ stále nesom rozhodnutá....u vás bola v čom problém?

fenakova
31. okt 2021

@valentina1984 verím že áno 🙂

sasenka6
autor
31. okt 2021

@fenakova možno je to náhoda, možno nám pomohlo lepidlo. 2 transfery bez lepidla nám nevyšli a dva vklady s lepidlom vyšli. Ja verím tomu že pomohlo lepidlo. Manzelov spg. Ja som vraj ok

sasenka6
autor
31. okt 2021

@emuska888 ale určite o niečo zosilnela od prvého. Záleží aj ako máš zriedeny moč, či dávaš prvý ranný a v noci nepijes vodu a nechodíš na wc a či každý jeden test bol robený z takého moču 🙂

valentina1984
31. okt 2021

@emuska888 ahojcek kup si digitalny clear blue. Ja som mala tiez slabu ciarku a digitalny mi ukazal positiv 1-2 tyzdne

emuska888
31. okt 2021

@valentina1984 ved ten som rano pokazila 🙈😀 nic mi neukazal, ani tie presypacie hodiny. Asi som nieco urobila zle, skusim zajtra 🙂 Dufam ze to nedodrbem 🙈🙈🙈

emuska888
31. okt 2021

@valentina1984 a mozem ho robit aj cez den ? ci musim rano

valentina1984
31. okt 2021

@emuska888 v lekarni mi povedali ze urcite rano, ale kedze ja som to nemohla vydrzat urobila som si ho poobede

nikuska5322
1. nov 2021

Som 11den po vklade

ryhlopredam17
1. nov 2021

@nikuska5322 gratulujem prajem vela vela 🍀 do dalsich testovaní a odber krvicky 👍🏻❤️

nikuska5322
1. nov 2021

Ďakujem pekne dúfam že to všetko dobre dopadne 🙏

ryhlopredam17
1. nov 2021

@nikuska5322 čiarka je pekna silna. Budem Vam drzat palceky 🍀🍀🍀❤️

valentina1984
1. nov 2021

@emuska888 gratulujem 🙂)))))

emuska888
1. nov 2021

@valentina1984 ale dr max ani tuk, mamatesty ciarka taka slabsia tak januz neviem 🙈 je mozne ze na teste dr
max je len uplne slaby dusik ?

nikuska5322
1. nov 2021

Ja mám tiež ten test s dr max 🙂

fenakova
1. nov 2021

@sasenka6 tak uvidíme ako sa rozhodneme možno to fakt pomaha 🙂

valentina1984
1. nov 2021

@emuska888 ktory je to uz den po vklade? este sa da kupit krvny tehotensky test, ale v nasich lekarnach ho nemaju, cize skus na internete. Ale ja by som sa na tvojom mieste nestresovala a bola spokojna s tym vysledkom s clear blue