KET - september 2023
Ahojte je tu niekto kto podstupil KET teraz v septembri a chcel by sa podelit o nejake rady, postrehy pripadne sa podporit, ked nas tu bude viac ? Mam za sebou dve stimulacie, minuly mesiac odlozeny vklad koli nedostatocnej sliznici, dva krat neuspesny ET a toto je moj prvy KET.
Inak sa opytam - aku vysoku davku progesteronu beriete denne? Kolko mg? Ja mam amalgen 400mg 2x denne
@no_co_uz ja picham progesteron rano pod kozu ( mal by mal kontinualny ucinok) plus este vecer zavadzam amelgen 400mg. Ale idem si teraz rychlo na krv po oficialny negat vysledok nech to mozem vysadit a zacat odznova :(
@no_co_uz inac stale nad tebou rozmyslam, ja som tiez spinila cca v 5 tt ( mam z toho synceka) stale okolo 16:00 to zacalo. A to som mala dost vysoku davku progesteronu, rano som si pichala a vecer vkladala. Vtedy mi lekar povedal nech zoberiem noretisteron. A pomohlo ale nebolo to riesenie dlhodobo. Tak mi zvysil progesteron. A bolo to fajn. Vies ked videli uz pekne gastacny aj zlte teliesko tak mozno mu len treba pomoct. A prednison aku davku beries? Ja len 5 mg ale nerozmyslali u teba vyssiu nasadit? Aspon na zaciatok a postuone znizovat ( nikdy nie naraz lebo to si telo nevie skompenzovat)
@lollipop123 a tak to u teba vyzera, ze uz naisto nič? Neni sanca, ze to bude ok z krvi?
@lollipop123 ja prednison neberiem. Na co to je? Inak to s tou vyskou progesteronu mi viacerí spomenuli. Den pred vkladom mi brali krv ci mam dobre hodnoty progesteronu. Jaa uz som aj uvazovala ci si nezvysim troska davku sama ( mam progestenalle z minulych vkladov este)..tak neviem. Aj tam mi treba dnes volat do car, lebo mi dochadza amalgen.tak im spomeniem spinenie, ze co oni na to.
@lollipop123 a norethisteron? To kvoli comu? Comu moze pomoct? Ja som v minulosti brala na potlacenie menstruacie tie lieky ked som isla na dovcu..ale po vklade som nevedela, ze sa to moze brat a niecomu to pomaha
@no_co_uz prednison je na potlacenie imunity aby nahodou tvoje telo nebojovalo s embryom. Niekedy to berie ako cudzie teleso. Preto sa to zvykne davat. No a noretisteron je tiez ako progesteron len ustny. Skus sa popytat sama ci nieco nemozes zvysit. Ked oni nic nerobia.
Inac dievcata ja som ako obarena. Testy doma slabli, posledny skoro biely ( vsetko pepino) a oni mi volali teraz ze 9 den po vklade mam hodnotu 150? Co je u mna cca rovnaka ako pri mojom syncekovi v ten den pri prepocte? A testy mocove negat? Neviem sa z toho spamatat
@lollipop123 drzim silno palce aby to rastlo 🍀🍀🍀🍀
@lollipop123 aha..tak ja som dostala igampliu pred 2 tyzdnami, to jw tiez na potlacenie imunity.
@anicka A nakontrolu uz asi nic, az 24teho na sono..ale zasa nevedia, ze spinim. Budem tam za chvilu volat lebo mi dochadzaju aj lieky
Inak u mna spinenie pretrvava. A je to svetla cerstva krv 😒
Vobec sa mi to nepaci
@lollipop123 skús iné testy
@anicka329 no ja naposledy vies ako som dopadla? Prvy odber hcg-super, druhy kontrolny- super, pekne zdvojnasobenie...ledva som dosla domov z toho odberu z KE , sadla som na wcko a pozeram, gatky cele od krvi...a dovidenia....ze totalne z minuty na minutu sa to pokaslalo...bez varovania, bez bolesti
@anicka329 nasla som este jeden pepino. Nalavo dnesny. Ostatne vcerajsie. Vcera som to oplakala, a dnes tmava ciarka. Nechapem. Uvidime v piatok na kontrole. Opat sa nechcem tesit uvidime no
@lollipop123 pekne tmavne, možno sa len neskôr uhniezdilo, uvidíš po kontrolnom odbere 🙂
Ahojte baby, ako sa máte? Mne nič nie je, iba ma občas bolí brucho, hlavne večer, ale nie je mi vôbec zle ani nič...
@anicka329 to je dobre, ze ti nic nie je, bud za to rada. Tiez by som chcela aby mi nic nebolo. Ja stale spinim cerstvu cervenu krv ,uz som z toho hotova. Dnes som si uz chvilu myslela, ze sa blizi koniec lebo ma vacsinu dna hnusne bolelo podbrusko, take silne tlaky som mala. Doslova fungujem z hodiny na hodinu, zo dna na den a s kazdou navstevou toalety neviem co mam ocakavat , co sa stane o hodinu, o dve, ci to stale este bude ako-tak ok a nerozkrvacam sa 🥺 . Na akciu srdiecka mam ist v utorok ale ak moje telo vydrzi víkend tak pojdem uz v pondelok. Ta neistota je strasna.
@no_co_uz ja som sa bola teraz večer prejsť so psom a dostala som strašne kŕče do brucha a také nafúknutie, strašne som sa zľakla, čítala som, že to môže byť aj z trávenia,, dala som si magnézium a ležím, celý deň mi bolo dobre a teraz toto...😒 dúfam, že neskončím na pohotovosti
Ja som dnes skončila 😭 4tý krat.som v nemocnici a cakam na kyret 😭

@lollipop123 ja som dostala tyzden po vklade igampliu, to by mal byt imunoblokator. Bola som teraz vecer na pohotovosti..ziadne lieky navyse mi nedali, len mi lekar spravil sono a vravel, ze vsetko je tam kde ma byt.videl gestacny vak 5,7 mm aj zlte teliesko. Podla neho je spinenie normalne ako sa zaryva embryo hlbsie do struktur v maternici...tak neviem no, nie som velmi spokojnejsia 😐 uz dvakrat som to tak mala a spinenie nakoniec preslo do krvacania a koniec...aj ked no..je mi jasne, ze takto skoro bohvieako lekari nemaju ako pomoct...