icon

KET - september 2023

24. sep 2023

Ahojte je tu niekto kto podstupil KET teraz v septembri a chcel by sa podelit o nejake rady, postrehy pripadne sa podporit, ked nas tu bude viac ? Mam za sebou dve stimulacie, minuly mesiac odlozeny vklad koli nedostatocnej sliznici, dva krat neuspesny ET a toto je moj prvy KET.

vinea86
29. okt 2023

@sedmickasedem no s tým rozmrazovaním som zatiaľ nemala problém, ale počula som o tom, malo by to byť spomenuté aj v papieroch, ktoré podpisuje pacientka pred transferom. Teda v jednom centre som to mala, niečo v zmysle, že som si vedomá, že sa to môže stať. A pocity okrem stále boľavých pŕs (len tak jemne) a pocitu nafúknutia, nemám ani veľmi žiadne :D až sa bojím, či som ok, a niekedy mi je ráno ťažko, ale nezvraciam, prirovnala by som to ku pocitu, keď sedíš v aute ako spolujazdec, sama zákruta a pozeráš do mobilu, potom dvihnes hlavu a príde ti zle 🤪 Na kontrolu idem až 8.11. ku svojej gyn. A je super, že už máš jedno bábätko, to sa potom tieto veci trosku ľahšie znášajú, máš sa už z koho tešiť, my sa snažíme 7 rokov, všetky výsledky vyšetrení prečo by sa nemohlo darit mam v poriadku, tak snáď už prišiel aj môj čas 😬😅

sedmickasedem
29. okt 2023

@vinea86 to si ma utešila, že si s tým problém nemala, snáď to tak bude aj u mna. Ja idem zajtra na kontrolu, tak som zvedavá, či sa to zlepšilo. Ak nie, tak keďže som na ti sliznicu nedostala lieky, asi to už bude stratené a pôjdem až ďalší cyklus 😞 vôbec sa netráp, určite si ok, nie je predpísané ako sa máš citit. Každé tehotenstvo je iné, inak to človek prežíva. Ja som si už za tie dva roky toľko nahovarala všelijaké signály, že teraz to už určite vyšlo a bum, nič z toho 😃 viem, že keď som bola tehotná, tak vtedy som si naopak nič nenahovarala, tiež som to zistila pred Vianocami, bola som dobre naladená a proste to vyšlo 😊 tiež mi bývalo zle len jemne, ja som vôbec nezvykla ani vracať. Tak si to len užívaj a hľadkaj bruško, dobre bude 😊

sedmickasedem
29. okt 2023

Je tu niekto, koho čaká vklad v blízkej dobe? Môžeme sa podporiť 😊

vinea86
30. okt 2023

@sedmickasedem tak to si potešila aj ty mňa 😉😊 čítala som, že ak žena nezvracia, tak sa zrejme prejeda, čo môže byť môj prípad 😁 Tak držím prsty, aby si mala termín vkladu ani nie čím skôr, ale hlavne v správny čas ;) aby to vyšlo.

sedmickasedem
30. okt 2023

@vinea86 ja som sa neprejedala vôbec cele tehotenstvo, ale nevracala som 😊 mám kamosku, čo pri jednom vôbec nevracala a pri druhom jej bolo stále zle, fakt je to individuálne a vôbec to nerieš, nestresuj sa tým 😊 všetko bude v poriadku. Ďakujem moc, dnes som bola na CAR a zrejme o týždeň bude. Len mám sliznicu okolo 5mm, ale zevraj je to vzhľadom na veľkosť folikulov normálne 🤷‍♀️že za týždeň stihne dorast, čo si o tom myslíš? 😕

vinea86
30. okt 2023

@sedmickasedem ktorý deň cyklu si? Ja som mala 12ty deň okolo 4,5mm a vklad som mala na 18. deň cyklu a vtedy som mala niečo cez 6mm a to som mala ešte estrofem na podporu. Tak ja si myslím ze okolo 6-7mm stačí, ale ci si to aj doktor bude myslieť, neviem. Stalo sa mi raz, keď som chodievala do splnu, že aj napriek estrofemu mi nepodrastla sliznica a deň pred vkladom mi doktor oznámil, že teda vklad neurobí, ale on chcel, aby som mala na vklad 10mm.

kristiinaz
30. okt 2023

@sedmickasedem Ahoj 🙂 ja som pri minulom vklade na kontrole 12dc mala sliznicu 6mm (18mm folikul) do vkladu narastla na 8mm v native. Neviem ci ti dali nieco na podporu ale ked aj nie tak myslim tie 2mm by mohla narast takze to bude urcite stacit 😊 Teraz ideme na dalsi vklad dnes som mala kontrolu 12dc sliznica je 6,8mm folikul 17,5mm a druhy 14mm. Tento cyklus som poctivo pila alechemilkovy caj a nasadila vitam E,D

sedmickasedem
30. okt 2023

@vinea86 no ja som mala dnes cca 5mm a to som dnes 14 deň cyklu, lenže tento mesiac budem mat asi dlhší cyklus ako zvyknem, mne sa to zdá hrozne malo. Ale tak doktorka ma ubezpečovala, že to do toho týždňa ešte podrastie 🤷‍♀️ ja sa proste bojím, aby som ju nemala nízku a skončí to zle alebo čo 😞 neviem teda ako to je, jeden doktor povie tak a druhy inak? Ach

sedmickasedem
30. okt 2023

@kristiinaz ahoj, joooj to si ma trošku ukludnila 🙏 no ja mám jeden folikul 15mm a to povedala, že tých 5mm sliznica je adekvátna k tejto veľkosti folikulu a presne, že to ešte podrastie. Super, tak to by sme mohli mať skoro podobne vklad 😊😊 aj ti povedali nejaký termín? Mne budú dnes volať, ale predbežne že asi v utorok 😊 toto máš prvý vklad?

vinea86
30. okt 2023

@sedmickasedem podľa mňa to bude v poriadku a podrastie ;) na tých 7 mm co podľa mňa stačí

sedmickasedem
30. okt 2023

@vinea86 snáď áno 😊 dáme si potom vedieť, určite aj ty napis toho 8meho ako dopadnes u doktorky. Budem silno držať palce.

vinea86
30. okt 2023

@sedmickasedem ďakujem krásne ❤️

kristiinaz
30. okt 2023

@sedmickasedem Neboj urcite ma lekarka pravdu a podrastie este mas kopec casu 😊 ja si mam volať o 13:00 ako dopadli vysledky krvi a podla toho mi povedia kedy mam pichnut ovitrelle a a termin vkladu 😊 toto je moj 2. Ket 😊 et som nemala kvoli nabehu na ohss . Ty mas prvy vklad , ze ? 😊

sedmickasedem
30. okt 2023

@kristiinaz tak to máme presne narovnako 😃 tiež mi majú volať dnes a podľa výsledkov mi povedia termín. Tak v tom budeme spolu 🥰Áno, vklad mám prvý, mala som 3 IUI predtým, ale nič z toho. Ja som tiež nemala ET kvôli hrozbe OHSS,mala som veľmi veľa vajíčok odobratých, aj som sa necítila najlepšie po odbere 😊 verím, ze nám zo obom dopadne ako si želáme 🙏 prvý krát ti vyšli aj negatívne testy alebo si čakala na krv?

kristiinaz
30. okt 2023

@sedmickasedem Ja som iui mala len 1x mame zhorseny spermiogram ale inak nic nezistili 🤷🏼‍♀️ Som rada , ze to budem tady s niekym prezivat 😁 Tiez dufam , ze nam to dopadne dobre 😊 robila som si test doma nechcela som to pocut az od sestricky do telefonu takto uz som bola pripravena a nemala som falosne nadeje 😊 Uz by som tiez konecne rada videla dve ciarky na teste 😁 zatial som ich videla len u kamosiek 🤦🏼‍♀️😁

sedmickasedem
30. okt 2023

@kristiinaz ja som tiež taká, že nikdy nevydržím a testujem 😃 obdivujem tie, ktoré sú také trpezlivé a počkajú na krv. Ale mne to takto pomáha, viem to dopredu a nerobím si nádeje 😊 mne práve volali, mám prísť zasa vo štvrtok na kontrolu 😞 asi tie výsledky z krvy neboli ideálne… daj vedieť, ako si dopadla 😊

kristiinaz
30. okt 2023

@sedmickasedem To obdivujem aj ja 😁
Nevadí lepsie chvilu pockat nech je to vsetko tak ako ma byt 😊 Uvidis , ze vo stvrtok aj sliznica bude vyssia, folikul vacsi a mozete ist na to 👍😊 Ja som teraz volala tak vo stvrtok picham ovitrelle a 8.11 mam vklad 😊

sedmickasedem
30. okt 2023

@kristiinaz som rada s tebou, že vieš termín a už sa máš na čo tešiť 😊 ako si sa cítila po prvom vklade? Ako to prebiehalo? Ja už som taká demotivovana, že tam mám zasa ísť na kontrolu, už si prídem, že som tam stále. 😃 len teraz, keď mám prísť vo štvrtok, to už budem mať 17den cyklu, ja už to nevidím nejak ružovo asi..

kristiinaz
30. okt 2023

@sedmickasedem Vklad bol celkom v pohode iba take pichnutie som citila ale nic co by sa nedalo vydrzat 😊 a priznaky po vklade som nemala vobec ziadne tak som si aj myslela , ze to asi nevyslo. Ziadne bolesti v podbrusku ani prsia no proste nic 🤦🏼‍♀️😁 tak dufam , ze teraz to bude inak 😁 Znama z rovnakeho mesta zhodou okolnosti bola ten isty den na vklade ako ja a ona mala uz od zaciatku bolesti prs aj podbruska a vyslo to 🙂 no nehovorim , ze to tak je vzdy samozrejme 😊
Neboj to , ze budes 17dc este stale nic neznamena . Ja som normalne mavala ovulaciu 21-22 dc a 34 dnove cykly posledneho 3/4 roka sa mi to upravilo na 29/30 dni tak aj ovulaciu mam samozrejme skor 🙂 Ked som prisla ku svojmu gynekologovi na preventivku a povedala som mu ze som 13dc tak nevidel ani dominantny folikul poriadne len povedal , ze jeden tu vyzera, ze sa snazi ale ze na 13dc je to malo tak skonstatoval , ze ovulovat uz asi ani nebudem a nakoniec ked som prisla 23dc uz videl folikul prasknuty 😁 tak sa neboj 😊

sedmickasedem
30. okt 2023

@kristiinaz a koľko máte emryi? 😊 jaaaj my zienky sme vtipne ako sledujeme každý jeden príznak 😃 teraz, keď si spätne zoberiem aj seba, toľkokrát som už mala byt tehotná 🤣 spatne mi bolo, kríze ma boleli, podbrusko mi vystreľovalo az do bolesti stehien 😃 ach.. verím, že raz sa už na tom len zasmejem s veľkým bruchom 😃tak to je super, že to známej vyšlo 😊 ona bola na kolkom pokuse?
A ta injekcia sa ma vlastne kedy pichnúť? Lebo ja som dnes mala 15mm folikul 😊ja mávam cca 27dnove cykly, ale raz za čas mi príde takýto dlhy cyklus, no uvidim, štvrtok budem múdrejšia, ale mohli by sme mať podobne vklad, zdieľali by sme si pocity 😃

kristiinaz
30. okt 2023

@sedmickasedem Ona mala prvy pokus 😊 ja mam 3 embrya tak snad sa podari 🙂 videla som v konverzacii vyssie ze vy ich mate pozehnano 😊😊 no ja budem pichať 15dc dnes som mala folikul 17,5mm (12dc) 🙂 ale asi to nezalezi na folikule ale od hladiny hormonov lebo minule som mala 12dc 18mm folikul a pichala som hned dalsi den.

sedmickasedem
31. okt 2023

@kristiinaz tak jej to krásne vyšlo na prvý krát, musí byt moc šťastná 😊 máme, nečakala som také pekne číslo a vlastne všetci mi prídu z toho prekvapení, lebo som brala minimálne davky hormónov. Som za to veľmi vďačná 😊 áno určite to je od hormónov, lebo keď som odchádzala od doktorky, tak mi povedala predbežne utorok bude asi transfer, že mám, ale už z krvi výsledky keď prišli, tak chcú, aby som prišla štvrtok zasa na kontrolu. Že je možné, ze bude transfer neskôr alebo v druhom cykle a už budem brat lieky 😊 už som taká zmierenia s tým a snáď do Vianoc budú dve čiarky 😃 toto by bolo vaše prvé dieťatko?

kristiinaz
31. okt 2023

@sedmickasedem Áno je moc šťastná 😊😊 Tak to je super , ze si tak dobre reagovala na stimulaciu 🙂 ja som mala 17 z toho sa oplodnilo 9 a zostali 4 po PK tak snad aspon s jednym to dotiahneme do konca 😊 ano bolo by to prve dieta 😊 vy uz mate dieta ? 😊

sedmickasedem
1. nov 2023

@kristiinaz určite dotiahnete, verím v to, že hneď ďalší pokus ostane babatenko! 👶 ale aj ty si mala krásne číslo 😊 my máme malého certika, ale veľmi túži po súrodencovi, dokonca aj ma vybraté, chce sestričku 🤣 on je veľmi na bábätka, v každom kočíku je strceny 😃 zajtra idem na kontrolu tak uvidíme, čo sa dozviem nové.

kristiinaz
2. nov 2023

@sedmickasedem Ďakujeme 😊😊 Drzim palce, daj vediet ako ste dopadli 😊

ivett_ka
2. nov 2023

@anicka329 , @vinea86 : dnes som bola na UTZ a už mám aj ja potvrdené srdiečko ❤ veľmi sa teším. Vidíme sa keď tak v skupine "Júnovky 2024" alebo "tehotenstvo po IVF"
Držím všetkým palce 🍀

anicka329
2. nov 2023

@ivett_ka super, gratulujem a teším sa ❤ ja idem až o týždeň na ďalšiu kontrolu, už sa neviem dočkať, táto neistota je hrozná 😀

sedmickasedem
2. nov 2023

@kristiinaz nečakane ďalšia kontrola 🤣 veľmi pomaly mi stúpajú hodnoty. Tak si dáme vedieť budúci týždeň, čo máme nové ☺️

vinea86
2. nov 2023

@ivett_ka gratulujeeeeem ;) nech sa darí krásne aj naďalej

vinea86
7. nov 2023

Ahojte, no ako? Mate niektorá niečo nové? Či ešte skoro? 😊