icon

Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?

zuzicek88
3. feb 2015

umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?

zuzicka1412
3. feb 2016

@farebnymotylik držím palčeky...☺☺

farebnymotylik
3. feb 2016

@pinky81 drzim palceky 🙂

pinky81
3. feb 2016

@farebnymotylik Všetko bude dobre, ver tomu...🙂))

janulka232
3. feb 2016

@pinky81 držim palčeky a tešime sa na dobru spravu pozitivnu 😉

zuzicka1412
3. feb 2016

Baby,ja som si dnes doniesla domov injekcie a som z toho uplne vedla...budem musiet niekoho zohnat,kto mi to bude pichat...ja to asi nezvladnem..je ich dost a pre mna komplikovane...ja som skor technicky typ... volala som do centra,(ved injekcie si idem pichat prvykrat v zivote),ze nemam vobec striekacky a ihly...dobre kupim si ich,ved to neni az taky problem,ale problem pre mna je,ten,ze ako tie injekcie budem riedit...uplny analfabet som z toho

gwendolyn
3. feb 2016

@zuzicka1412 ale neboj, ja som si tiež myslela, že to nedam, mal mi to pichať manžel, a nakoniec si picham sama... najhoršie je to prekonať ten pocit, že si to maš strčiť do brucha, inak to v podstate ani neboli, ihly su naozaj tenke a sa mi zda ze sama si to najlepsie viem, čo a ako, lebo si to tak pomalinky vtlačam, že to ani potom neboli (na rozdiel od toho, keď mi to prvykrat pichala sestrička, to som ešte hodinu citila ako to štipe vnutri)

zuzicka1412
3. feb 2016

@gwendolyn ďakujem za povzbudzujuce slova 😃😃

farebnymotylik
3. feb 2016

@zuzicka1412 ja mam podobnu skusenost ako
@gwendolyn ... dohodli sme sa s manzelom, ze mi bude pichat injekcie... hned prvy den, ako mi mal pichnut injekciu, som musela rano do nemocnice na interne vysetrenie a on musel rano do prace... ked som z nemocnice prisla domov, zrazu som zistila, ze som na injekcie sama. Manzel mi sice volal, ze mi ju pichne vecer, no mne to nedalo. Trvalo mi asi dobrych 15-20 minut, kym som sa odhodlala. Ale zvladla som to 🙂 a som na seba hrda 🙂 takze, strach je na mieste, ale musis ho prekonat... ozaj to neboli 🙂 je to blby pocit, ked si uz ides tu injekciu pichnut do bruska, ale boliet neboli 🙂

zuzicka1412
3. feb 2016

@farebnymotylik a @gwendolyn ďakujem vám za povzbudenie,ale ja mám asi viacej obavy z toho,ako ich zriediť...

swarovska
3. feb 2016

@farebnymotylik dakujem vsetkym babam, co drzali palce :D Odber prebiehal super, ani to tak strasne nebolelo. Mili personal, pekna izba, polezala som si dve hodky a sla som domov 🙂 Povedali mi, ze odobrali 7 vajicok a ze na druhy den mi budu volat, kolko sa podarilo oplodnit. Tak som sa vecer aj rano modlila, nech su aspon dve a oni mi volali ze viete, nasli sme este jedno male vajicko :D Teda spolu ich mate 8 a vsetky sa podarilo pekne oplodnit :D Skoro som odpadla od radosti, takze sobotu idem na ET a dúfam, ze vsetko pojde uz len takto pozitivne 🙂

oslo1
3. feb 2016

Juj dievcence, to vas v care neucili, ako sa maju pichat injekcie? Ja som sestricka, preto sa divim. Ja som mala tuto jeden specialny appointment, aby ma naucili, sko ss pichaju injekcie. Bol to moj najkratsi appointment 🙂.

No a teraz v skratke, postup odbornika:
Injekcie budete pichat do brucha pravou rukou, lavou rukou si budete drzat nariasenu kozu.
Nakrutenie pera zvladnete. Co sa tyka pripravy injekcii, tak to sa da voda do striekacky, prenesie do ampulky s praskom. Kruzivymi pohybmi ruky zmiessme prasok s vodou. Ked bude tekutina cira a ziadny prasok v ampulke, tak nasajeme liecivo do striekacky a vymenime ihlu za sc ihlu, co je spravidla oranzovej farby.

Lavou rukou si uchopime kozu na bruchu, prstekom pravej ruky si jemnucko popichame po kozicke. Tam kde to menej citime, tam budeme aplikovat injekciu. Chytime injekciu, alebo pero, a pomslicky pichneme injekciu. Ked sa picha pomslicky, tak skoro vobec neboli. Hovorime o sc. injekcii. Pokial picham perom, tak aplikujeme davku. Ak pichame injekciou, tak opatrne pustime riasu, tak aby nam tam ta ihla v tej kozi zostala. Stale tou pravou rukou drzime striekacku. Lavou jemne povytiahneme piest, aspiracia, ak sa objavi krv, tak zmenime miesto aplikacie,ak je vsetko ok, tak aplikujeme pomalicky davku.
Vyberieme striekacku, pero z koze, nemasirujeme, nechytame kozu, mozme jemne ofuknut.
Polozime striekacku na stol a ukludnime sa.
Ked sme kludni, rozsrobujeme ihlu z pera, hodime do sharp binu. Striekacku hodime celu.
Mne ked prisli pera a injrkcie, tak vsetko bolo v baleni, aj liek a aj striekacka a ihly.
Jaj a este,kozu netreba dezinfikovat.
Ak sim pisala ako pre retardov, sorry, ucim osetrovatelstvo v praxi 🙂
Vsetkym prajem uspesne tehotenstvo.

zuzicka1412
3. feb 2016

@swarovska teším sa s tebou...👍👍

zuzicka1412
3. feb 2016

@oslo1 ďakujem za vysvetlenie,ale nikto mi to nevysvetloval...

oslo1
3. feb 2016

Baby a ak sa citite pri tej injekcii ik, tak lavou rukou drzte stale tu riasu. A aspiruje pravou. Tu je ale riziko, ze si tu striekacku omylom z koze vytiahnete.

oslo1
3. feb 2016

@zuzicka1412 juj, to mi je velmi luto.
Ja som na sk ucila pacientov injekcie pichat. Tu to ucim buduce sestricky.
Pri tych sc injekciach je dolezite ich pomalicky pichat, potom menej bolia. A pomslicky aplikovat liecivo, potom menej stipkaju.
Sorry za preklepe, pisem na mobile

zuzicka1412
3. feb 2016

@oslo1 ďakujem Ti ešte raz veľmi pekne..

kvitku
3. feb 2016

@zuzicka1412 kam chodis do car? Dnes som bola v heliose a koordinátorka mi komplet vsetko vysvetlila aj ako pichat vsetko. Velmi mila osoba.drz sa zvladnes to

mikema
4. feb 2016

@oslo1 Vdaka, mne este bolo povedane, ze tym desinfeknym papierikom po streknuti chvilu pritlacit na to pichnute miesto a ono to fakt pomaha, ze nemam potom vobec ani nijaku bolest ani odrinu ani nic. 🙂 Neviem, ci to je len psychologia, ale napr aj po odbere krvi, ked na to miesto chvilu tlacim, tak ma ruka nikdy neboli a pred tym ma po odbere vzdy bolievala...

OTAZOCKA: vcera som zacala stimulovat (konecne) 150 jednotiek puregon rano a 75 menopur vecer. A v noci ma pobolievalo podbrusko: to moze uz tak rychlo reagovat?? 😲 Mala som extra dlhy protokol (3 mesiace v umelom prechode kvoli endometrioze, od decembra ziadny menzes).

1veverica
4. feb 2016

@farebnymotylik drzim velmi palceky, daj potom vediet ako to vsetko dopadlo 🙂

1veverica
4. feb 2016

@gwendolyn myslim ze nie, tak hormony vela robia, musis sa opytat v centre

1veverica
4. feb 2016

@pinky81 drzim palce, urcite to dobre dopadne 🙂

1veverica
4. feb 2016

@zuzicka1412 neboj to zvladnes 😉

1veverica
4. feb 2016

@swarovska sme s tebou, drzime prsty, vsetko bude dobre

maculicek1977
4. feb 2016

@mata3112 ahoj, platila som 330 EUR, mám, Menopur 600IU, Cetrotide 0,25 mg, Lutinus 100 mg, Pregnyl, krátky protokol. A ty?

1veverica
4. feb 2016

@maculicek1977 ked sa ta smiem spytat, kolko toho menopuru mas, ja som len za neho doplacala 250€, ci to ostatne su lacnejsie lieky?

maculicek1977
4. feb 2016

@marcimarcinka ajoj, ja tiež ISCARE MT, tiež 38 preč 🙂, ja už mám schválené tiež sa ozvali neskôr, tak si to musím naplánovať v práci a potom čakať na cyklus, ale pôjdem do toho asi až aprílový cyklus....Injekcie už mám, usmievajú sa na mňa z chladničky.... krátky protokol, Menopur 600IU, Cetrotide 0.25mg, Lutinus 100mg. Pregnyl. No tak nech sa ti už čoskoro ozvú. Držím palčeky.

maculicek1977
4. feb 2016

@oslo1 ĎAKUJEME, za ozrejmenie a dobré rady, nikdy nie je dosť, super, že si napísala.....určite nám to pomôže....ja som ešte nezačala, ale injekcie sa na mňa usmievajú už z chladničky..🙂

maculicek1977
4. feb 2016

@1veverica ajoj áno presne ten Menopur stál aj mňa presne 250 EUR, a tie boli lacnejšie....Ako sa ti darí?

1veverica
4. feb 2016

@maculicek1977 stasne drahy liek, hruza, no celkom dobre, uz som absolvovala predoperacne, pondelok na konrolu a mali by mi urcit termin, povedala ze bud stredu alebo stvrtok, tak som zvedava, ale tych injekcii uz mam fakt dost, sa po nich citim uz tak velmi plna, nemam sice bolesti, ale uz by bolo nacase prestat 😉

maculicek1977
4. feb 2016

@1veverica ahoj no musíš vydržať ešte, ty si mala dlhý protokol že? Tak budúcu stredu alebo štvrtok....pôjdeš na odber? A tebe z akého dôvodu dali dlhý protokol? Vydrž ešte!