icon

Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?

zuzicek88
3. feb 2015

umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?

1veverica
4. feb 2016

@maculicek1977 veruze dlhy, tak ja mam endometriozu, cize predpokladam ze museli pripravit maternicu na to vsetko, ja som myslela ze po odbere uz bude koniec, ale ako tak citam ani nahodou, to dalsie tabletky budu, vobec sa netesim 😒

janulka232
4. feb 2016

@swarovska držim palce a tešim sa s tebou.Nech už to maš všetko za sebou 😉

oslo1
4. feb 2016

@mikema ked si pichnes injekciu, tak by sa na to miesto mala prilozit cista gaza, alebo vreckovka. Ak si si na to prilozila tu alkoholovu vreckovku, co ti dali, tak to ti ochladilo, preto ta to menej bolelo.
Celkovo pri sc injekciach netreba dezinfikovat kozu, nejdes do velkej hlbky a ked to dezinfikujes, tak odmastis pokozku a prelomis prirodzenu barieru koze.
Pri iv injekciach sa koza musi dezinfikovat, aby sa eliminoval prenos bacilov (aj tych dobrych z koze) do krvneho obehu (krvi).

Jezis dievcence, ja vam vsetkym velmi drzim palce. Nam prve ivf nevyslo, zostal nam jeden mrazacik, tak teraz som v programe na FET (frozen embryo transfer). Na buduci stvrtok idem na scan a potom niekedy aj na vklad.

Vsetkym vam prajem velmi vela zdravia, stastia a hlavne ten vytuzeny balicek.
Drzim palce aj s injekciami, pri nich plati zakladne pravidlo, co ja aplikujem na pacientov pri akomkolvek zdravotnom ukone: vela, vela kludu, ked su pripraveni, tak sa ide na to.
Pri tychto injekciach je velmi malo komplikacii z aplikacie injekcie, najcastejsie su, ze sa clovek potom pichne do prsta. Preto sa ihly za ziadnych okolnosti nesmu davat naspat do krytky, ale musia ist hned do sharp binu. Vyskum ukazal, ze preve pri zavadzani ihly (sheet needles back) do krytky vzniklo najviac poraneni injekcnou ihlou (needle stick injury).

Dievcence, drzte sa x

pinky81
4. feb 2016

@lilienkalilina Ako sa cítiš? Všetko je ok?

lilienkalilina
4. feb 2016

@pinky81 ahoj,odychujem.kukam telku.brucho ma boli stale,ale psichicky som ok 🙂 a ty ako?

pinky81
4. feb 2016

@lilienkalilina Tak to som rada.Ja tiež som v poriadku,mne brucho nebolí, verím, že ani nebude ani žiadne špinenie.Oddychujme kým môžme, pondelok ale už idem do práce.

lilienkalilina
4. feb 2016

@pinky81 netreba nato stale mysliet.ja vela citam,sem tam som na pocitaci 🙂 mam pri sebe knihu tajomstvo,a cca 20 casopisov zahradkar 🙂

zuzicka1412
4. feb 2016

@kvitku ahoj,chodím do gyn fivu...zatial som bola len v nitre u koordinatorky..vcera som tam volala a sestricka mi povedala,ze neni problem,ze ked si budem mat zacat pichat,nech pridem,vsetko mi vysvetli a ukaze...tak to aj tak spravim...

kvitku
4. feb 2016

@zuzicka1412 prekvapena som bola preto lebo mne to vysvetlila koordinatorka ako pichat kedy kolko ukazala vsetko
Mas pravdu chod a.nech ti to ukazu ;) drzim palceky

vierkka
4. feb 2016

Caute baby .surne poradte.pri pichani decapeptylu sa musi vytlacat z injekcie prva kvapka? Vcera som tak urobila a potom vytekalo dalej a nedalo sa to zastavit.neviem ako to mam urobit dnes. ☹

mikema
4. feb 2016

@oslo1 Dakujem za info a aj tebe vela uspechu!!!

megan5
4. feb 2016

@mikema prosim ta,do akeho centra chodis?ked ta dali do umeleho prechodu..to je velmi dobre proti tej endometrioze..

mikema
4. feb 2016

@megan5 Som vo Viedni, v Döblinger Privatklinik, ano, citala som uspechy az 85% v boji proti endometrioze... Tak uvidime , ci to pomohlo 😉

megan5
4. feb 2016

@mikema hadam pomoze..ja idem v aprili na vklad.az sa nezadari,tak sa chcem uz porozpravat a poprosit nech uz nieco s tym uz urobia.mam jednu endom.cysticku pri moc.mechure.ja som citala dokonca ze zeny po vylieceni endosky mozu aj prirodzene otehotniet.len vacsinou posielaju vsetkych hned do centier.drzim palce nech sa ti to podari...

megan5
4. feb 2016

@mikema a inak som zvedava...potom napis alebo budem to tu sledovat.inak aj ja som v rakusku teraz pracovne.len my tu neriesime umele,lebo to je drahe..ja tu totiz to nemam trvaly pobyt kedy by to bolo asi lacnejsie..

marcimarcinka
4. feb 2016

@maculicek1977 ahoj dnes sa mi ozvali. Nemohla som sa im tam dovolat niekolko dni a na sms mi neodpovedali . Nakoniec mi koordinatorka povedala, ze sa mam objednat k doktorke a ta mi predpise lieky. Ty budes mat dlhy protokol? Ja nemam ziadne problemy ako endometrioza atak, ale mam na lavej strane iba vajcovod a na pravej iba vajecnik a moj mal troska zly spermiogram .Beries nieco nejake specialne vitaminy a caje? My berieme inofolic a moj folandrol . Takze 19.2. si idem po lieky tesne pred cyklom. J cakat moc nechcem, vzhladom na vek. Chcela som ist uz skor ale mala som mimomaternicove a tak kym som sa zahojila a dostala zenske to trvalo🙂 drzim palceky dufam, ze len uspechy si tu budeme pisat 🙂

1veverica
5. feb 2016

@vierkka ahoj, ja nic nevytlacam, rovno si to pichnem

1veverica
5. feb 2016

baby, myslite ze odoberu vajicka aj ked mame chripku?

megan5
5. feb 2016

@mikema ahoj.a este sa ta chcem opytat ake injekcie ti dali na ten prechod a kolko cca stoji jedna injekcia?viem ze v rakusku to bude asi drahsie.ale rozmyslam ci by som tu v rakusku nevybavila aspon prechod na jeden mesiac,lebo tu mi robili laparoskopiu a potom ist v aprili na ket v cechach..dakujem krasne.

ouroboros
5. feb 2016

@1veverica a určite je to chrípka? Nie si iba prechladnutá? Máš vysoké horúčky?

1veverica
5. feb 2016

@ouroboros ved praveze iba na mna nieco lezie, zatial len taka zimnica, budem cez vikend lezat, ale tak dufam ze toto to neoplyvni, ci?

ouroboros
5. feb 2016

@1veverica neboj,aj ja som mala taký pocit pred punkciou,že určite budem mať chrípku.a pohoda. To bude asi tým,že sa furt pozorujeme 😉 plus všetky tie hormóny navyše...len oddychuj a veľa čaju,nech zo seba prípadné bacily vyplavíš. A kedy máš odber?

1veverica
5. feb 2016

@ouroboros tak mam ist pondelok na kontrolu, ma presne povedat ze kedy predpokladam streda stvrtok

mata3112
5. feb 2016

@maculicek1977 ahoj ha zatiaľ nemal injekcie my ideme az v apríli ake ďakujem za info

ckatka
5. feb 2016

@1veverica ja som mala nadchu a odobrali

1veverica
5. feb 2016

@ckatka si ma potesila 🙂 ja by som mala ist v stredu, budem lezat cez vikend, hadam prejde, aj vklad robili? ujalo sa?

lenus7
5. feb 2016

@1veverica No najlepšie je sa dať dokopy ja som tiež dostala chrípku ešte pred kontrolou tak som išla k obvodnej a dala mi antibiotiká a tak som volala do splnu a povedali mi,že môžem brať kľudne antibiotiká aj keď stimulujem aby som sa dala čím skôr dokopy. Tak som to celkom zvládla,tak držím palce ✊

ria191
5. feb 2016

@megan5 ahoj nejde mi poslať interná pošta, tak ti musim odpísať takto. Ja som išla do prechodu jednou injekciou dipherelinu alebo decapeptyl 3,75 na Slovensku stojí 100€ ale môže ti to predpísať gynekológ. Určite chod do toho cez prechod v RF určite nebudú proti.

farebnymotylik
5. feb 2016

Tak baby, uz mam po odbere 🙂 mali sme 19 vajicok 🙂 pevne verim, ze aspon 2 budu uplne v poriadku 🙂 v nedelu nam bude volat embryologicka 🙂

mikema
5. feb 2016

@megan5 No my sme po laparke skusali prirodzene, ale moje vajcovody na tom nie su moc dobre, jeden zapchaty a druhy dolepeny. Tak sme sli do CAR po par mesiacoch, na stastie, lebo ani tie hormony nie su bohvieco u mna. Mne tie injekcie na prechod platila poistovna, tak som platila asi len 20 eur ale som pozerala na nete vtedy a jedna stala tusim 170,- a mala som raz do mesiaca jednu. Enantone sa to vola. Drzim ti palce.