Kto sa chystá na ET alebo KET v apríli či máji 2024?
Ahojte 🤗 je niekto kto sa chystá na et, ket v apríly, či máji 🙂 žeby sme sa kus podporili a pod.
@barju jejha vypada to tak, ze to mame podobne 😀 v hlave rovnice a vypocty 😆. Ja tiež premýšlam či a kedy a je tam dátum, môj muž má 21. narodky. Ale bude to aj závisieť od pocitov. Napr. mám nastúpiť do práce a možno ma to roztptýli 😃.
No ak by sa napr. az 5 deň začalo vylučovať hcg, tak test ukáže tak najskôr do 3 dní po. Ja som po Ket mala prvú slabú ciarku na 6 deň a na 8-9 uz + digitalny.
Ahojte dievčatá pridávam sa k vám 🙂 idem na druhý KET na budúci piatok, chodíme do gyncare v KE, dnes som bola na kontrole som 13 DC mám si o 18.00 pichnúť gonasi, zajtra ráno a večer lenzetto a od nedele tiež lenzetto ráno a večer, prolutex ráno na obed anopyrin a večer opäť lenzetto aj amelgen čipky. Tiež budem mať v auguste už 37 a snažíme sa tiež 5 rokov, manžel je ok ja mám zistenu endometriózu a ľavý vajcovod nepriechodný..prvý KET nám nevyšiel teraz nás čaká druhý a aj posledný lebo sme mali len 2 embrya , v prvom sme mali hatchujucu blastocystu 4 dňovu a to druhé máme 6 dňové , tak dúfame sa tentokrát už podarí 🙏🙏
@marika3108 5 dňovu sme mali v prvom, som si nevšimla preklep🤦
@nikadominikanika Ja som takto 14.4. pred dvoma rokmi, mala KET, ktorý sa podaril, mám syna 🙂 Teraz ideme skúsiť súrodenca 🙂 Reprofit Martin
Ja som mala 9.4. prvý KET v Gyncare Nitra. Na krv mám ísť 18.4 tak uvidíme a dúfame ,že to klapne na prvý šup🙏 💪😁 ale celkovo som v kľude, až sa čudujem, že niekedy na to vlastne aj zabudnem...ale to bude asi tým, že už toľko "prekážok" sme mali na tejto našej ceste, že už sa dopredu netesim..čakám čo príde...a ak nepríde, prejdem si emóciu,otraseme sa a ide sa ďalej, ešte máme jedného mrazacika.
Čoho sa skôr obávam, že mám 37 a nebolo možné urobiť genetické testy,bo sa naše embryjka nezačali na 6.den otvárať, ale obe sú 4AB tak snáď to dobre dopadne. Držím nám všetkým baby palce 😉
@miriam160 možno ťa trochu poteším, so 4AB más rovnakú šancu na dieťa ako s 4AA alebo 5AA. Ale nie je mi jasné prečo nemohli urobiť genetiku, lebo tá sa robí v štádiu blastocysty a to ty máš, tak aké otváranie? V niektorých prípadoch dokonca pri odobrani vzorky na genetiku začne blastocysta hatchovat
@barju ďakujem,trošku si ma upokojila. Strach je lebo po prvej stimulacii nám ostalo z 5 embryi len 1 a to sa vrátilo z genetiky ako nevhodné na transfer.
Z druhej stimulácie nám zo 6embryi zostali 2 a ako vravím, nešli na genetiku. Ja som to pochopila tak, že na ten 6.den ešte nezačalo ani jedno z tých 2 embryi hatchovat. Teoreticky by mohli "obal" trošku otvoriť, ale to hlavna ebryologicka neodporúčala,lebo by sa mohli embrya poškodiť. Z toho dôvodu nemohli odobrať vzorky na biopsiu ale boli obe embrya odporúčané na mrazenie a následne vklad. V utorok pri vklade sme chceli ten asistovany hatching, ale ebryologicka povedala,že nie je potrebný, lebo ze je obal už tenký 🤷♀️
@barju mne pri uspesbom ET uz na 5 den test ukazoval a na 10 som mala hcg vyse 260 a co som citala tu na MK tak bezne od 5-7 DPT ukaze aj po KET, ale vacsina centier az na 14 den posiela, tiez nechapem preco, mne minule na 9DPT z krvi vysiel negativny a hned mi kazali vysadit lieky a do 4 dni som dostala MS, mne tiez pride zbytocne cakat do 14 dna hlavne ked ide zena v riadenom cykle tak zbytocne sa napchavat dalsie dni hormonami… ale take nazory su ze sa moze aj neskor uhniezdit.
Co sa tyka sliznice ja ked som na 11 den cyklu mala 7 mm tak povedala ze nie je to zle ale ze radsej pojdeme v riadenom nech to podporime a to myslim ze do vkladu by este dorastla🤷🏻♀️ potom som sa docitala ze niektorycm aj pri 7 mm vkladaju tak som bola dost zmatena ale povedala som si ze snad vie doktorka co robi. Teraz som mala na 11 den cyklu 10 mm a v den vkladu 12mm. Tolko som mala vlastne pri kazdom vklade… citala som ze boli baby co sa im chytilo aj pri 7 mm a take co mali aj 14 mm a nic. Myslim ze je to velmi individualne
@marika3108 chodime do rovnakeho centra a pozeram ze dokonca si tiez Michalovce, pripadne okolie aj vek mame rovnaky, normalne ma to potesilo 🙂
@marika3108 ja som tiež gyncare ke, chodím k pani docentke .. nedávno som mala 30, mám nízke amh, manžel ukážkový spermiogram .. nepodarilo sa za takmer 4 roky, tak sme šli .. prvý vklad som mala ET - 4 dnovu morulu .. zamrazene máme ešte 2 blastocysty
Prvý odber sommala syndrom prazdnych folikulov z 13 folikulov ani jedno vajíčko .. som sa normalne skoro zosypala vtedy .. išla som total poziticne naladena a prvy pád hned pri odbere .. z druheho odberu 6 embryii a ostali 3, z čoho jedno vložili no a mame 2 mrazacikov .. tak dufam že tie druhé pokusy sú moje vyvolené a aj vklad na druhý x bude úspešný
@miriam160 budea z nas asi prva ktora bude vediet vysledok.
Ja budem mat 37 a muz 41 toho roku a nam povedali ze nie je az taky vysoky vek a kedze muz ma 2 zdrave a krasne deti z predosleho manzelstva, tak ze vraj netreba 🤷🏻♀️ u nas je problem vo mne-jeden vajcovod uz nemam a druhy je nepriechodny
@miriam160 akoze mohli by sa poškodiť, ale sanca je malá. Tak ale asi zbavila že genetika nemá takú pridanu hodnotu. Ale pri asistovanom hatchingu sa môže stať to isté, ja chodím do Reprofitu BA a tam ho neodporúčajú. Iba v krajnom prípade po niekoľkých neúspešných transferoch.
@butterflyeffect ja som mala na 13 DC 8 mm a teda ešte dorastá a tiež by som sa nerada napchavala liekmi dlhšie ako je nutné, ale keď si vezmem že ak to bude úspešné tak budem musieť potiahnuť tie lieky do 12tt tak ma to desí trochu. Už teraz mám po prolutexe brucho sama modrina. A to už mám nejakú 3 ročnú prax pichani liekov.
@barju prolutex aj mne robi modriny alebo take stvrdnute hrcky co ma potom bolia… ine injekcie mi to nerobili.
Och cim vsetkym si musime prejst za vytuzenym babom
@butterflyeffect môj je o 2 roky mladší odo mňa, ma 35 a teda našťastie spermiogram dobry, u mňa je nízka ovarialna rezerva, takže to viazne u mňa. Nevadí popasujeme sa s tým 💪
Ešte tu bola inak otázka kto čo robí/nerobí po vklade...neviem či to funguje,ale jedna homeopatka neodporúča piť chladené nápoje aby sa neochladzovala maternica. Takže na to sa snažím mysliet
@butterflyeffect a ešte trochu pozitívna 😉 mám v okolí 2 pripady ako u teba - obe baby jeden odobratý vaječník a druhý nepriechodný. Jedna má doma uz ročného chlapčeka, druhá je v 4.mesiaci 😉 ...u obidvoch klapol dokonca prvý vklad 😉
@miriam160 waaaw to si ma fakt potesila 🤗 moj muz sa stale smeje zeby bola sranda ze keby som nakoniec prirodzene, tak mu vravim ze pri tom mojom stave by sme v takom pripade rovno volali do Vatikanu ze sa stal zazrak 😂
@butterflyeffect áno z MI sme 🙂aj vy priamo z MI? A ty kedy ideš? Či si už bola na vklade?
@butterflyeffect ja tiež mám z prolutexu modriny w ešte keď sa zle pichnem auu to vie bolieť potom
@marika3108 byvala som priamo ale pred rokom sme sa stahovali na dedinu. 🙂
Dnes som bola na KET, embryjko uz vychadzalo z obalu, tak som teraz tak pozitivne naladena.
@nikadominikanika musíš veriť že sa podarí ♥️ my tiež máme posledné embryjko tak hádam bude vyvolené🙂
@butterflyeffect super držím palce🙏bodaj by sa nám to podarilo 🙏to čakanie je hrozne z pritom som už mala depky z toho že moje rovesníčky už majú deti v puberte q ja nič..ale verím že raz to príde♥️
@butterflyeffect aj taký prípad mám v okolí 😅 4x neúspešne IVF a potom bum, prirodzene...ta príroda je proste veľká carodejka 😉
Každopádne držím palce 🍀
Ahojte baby pridám sa ak môžem☺️ konečne dnes začínam estrofemom a pomaly sa teším na vytúžený 1vklad. OPU som mala koncom februára,žiaľ kvôli Ohss som musela čakať 2 cykly. Tak už dúfam že sa nič nepokazí. Máme 7 mrazáčikov🥰
Držím vám všetkým silno prsty ❤️
@ashleyka 7 je krasny pocet, drzim prsty 🙏
Baby neviete po akom čase či hodinách dôjde k ovulacii po pichnuti gonasi? Dnes som aplikovala o 18.00 a aj čo som.bola dnes na kontrole folikul mal 21mm a sliznica 8mm
@marika3108 pokial viem tak do 36 hodin
@butterflyeffect aj to tak vychádza nejak keď vklad má byť v piatok a 6 dňové embryjko ...aaaa všimla som si že niektoré baby dávali aj foto sona vkladu, mňa to vtedy nenapadlo, myslíš že by spravili keby som si vyžiadala?

@butterflyeffect aha, lebo domáci test môže odhaliť už na 7 deň vraj. Čo znamenala nízka sliznica? Lebo tiež mám riadený cyklus, sliznica bola pri vklade 9, tiež sa bojím že to bolo málo, ale bola trilaminarna, takže to má trochu upokojilo.
@opatrna38 no áno, na 5 deň po KET, ale to znamená že na 6 už vylučuje HCG a už sa dá zachytiť v krvi. Príde mi to strašne dlho čakať 14 dní 😮💨