Kto sa chystá na ET alebo KET v apríli či máji 2024?
Ahojte 🤗 je niekto kto sa chystá na et, ket v apríly, či máji 🙂 žeby sme sa kus podporili a pod.
@michaela1905
@ujhpeggy
Baby ešte to nevzdajte, mne stále nič nie je ,žiadne príznaky a môžem potvrdiť že naozaj každé tehotenstvo je iné lebo minule už 14dpo mi bolo zle z pasty na zuby a teraz s desaťnásobným HCG stále nič ani iné príznaky čo som v prvom
7tyzdnovom tehotenstve mala sa teraz nedostavili
Ahojte. Pridávam sa k vám. Dneska som mala ET. Mali sme len dve vajíčka z 8 folikulov a našťastie obe to zvládli a dneska jedno vložili. Teraz večer ma trocha viac bolelo brucho a aj som mala na wc po utreti slabé hnedé špinenie. Mali ste to niektorá? Je to normálne takto skoro? Presviedčam sa ze je to tam len veľmi prekrvene. Všetkým držím palce
@barju Veď ja to ešte celkom nevzdávam.. 🙂 Len myslím, že keď v niektorých centrách objednávajú už na 9DPT na krv, tak je predpoklad, že na 7DPT už nejaká tá hladina HCG v tele byť musí... A keď test je od hodnoty 10, tak myslím, že by už mal aspoň niečo ukázať... 🤔 A to som si hovorila, že budem nad vecou, že to nejdem riešiť, keď to vyjde budem rada a keď nie, nič sa nedeje... Sama som prekvapená, ako ma to teraz začína štvať.. 🫠No uvidíme.. Kým nemám výsledky z krvi nič nie je stratené.. ✊ ✊
@butterflyeffect ešte nie bojím sa 😁
@michaela1905 vies co zatial neplanujem, akoze mam doma 1 test..ale zatial odolavam.. aj pri synovi som si robila test na 9dpt a oplakala som ho lebo bol snehobiely.. a potom krv bola pozitivna.. aj ked vtedy vraveli,ze hcg je nizke a nevedeli,ci to babo zvladne.. zvladol to 🙏🩵
@opatrna38 ano je to velmi individualne 😊 ale hlavne nech rastie.. moj syn je zivym prikladom toho,ze ked mi z car volali, o vysledky z krvi tak nedavali tomu velku nadej ale syncek s nami chcel velmi byt 🙏 tak som zvedava ako to bude teraz,.. jeden ket nam nevysiel v septembri a toto je posledne embryo co mame 🤞🤞🤞
@michaela1905 ale v krvi je HCG skôr ako v moči, síce neviem o koľko skôr, ale krv je vždy istota. Ja som minulý rok v 7tyzdni potratila, ale robila som si deň pred krvou domáci test lebo som šla na rontgen zubou a čiarka tam nebola. Krv ukázala HCG 38, keď sa hodnota každých 48 hodín aspoň zdvojnásobuje, tak deň predtým keby bola v moči hodnota aspon 19 tak by to mal zachytiť a nezachytil. Ja som vtedy vôbec nepočítala že vyjde pozitívna, bola som rozlucena s tým že to vyšlo. To že som potom potratila je už ona story, lebo HCG sa aj zdojnasobovalo. Preto mám aj teraz rešpekt že štát sa môže aj keď mám teraz vysoké to HCG.
@barju našla som na nete, že v krvi sa HCG dá zachytiť už 10-11. deň po počatí, čiže ak mi vkladali 5 dňovú blastocystu, tak by to malo byť už na cca 5-6 deň po transfere. V moči sa to ukáže vraj 14-17 dní po počatí. Resp. 1-3 deň po meškajúcej MS. Ja mám termín MS zajtra. Takže ešte bolo asi fakt skoro testovať 🙂🤔 tak snáď cez víkend by už mohlo niečo ukazovať.. Aj keď krv je samozrejme najpresnejšia. Joooj, už aby bol utorok a vedela som výsledky 🙊
@michaela1905 jj preto ani ja nechcem ešte testovať zbytočne sa trápis a stresuje, zamestnajú si hlávku niecim iným🙂čítaj knihu ale lusti krizovky, sudoku, osemsmerovky ako ja😀vážne ten čas potom ide rýchlejšie 🙂
@michaela1905 Ta blastocysta kým sa spamätá kde je a aj keď je rozmrazena vraj dlhšie trvá kým sa zorientuje a začne sa zase deliť tak kým sa uhniezdi môže byť aj 7 dní a HCG začne vylučovat až potom, dnes už máme ultravcasne testy tak by som povedala že 17 je aj veľa. Držím palce na krv🙂
@marika3108 Myslím, že cez deň som zamestnaná naplno 🙂 chodím normálne do práce a malá mi tiež nedá dýchať keď som doma 🙂 a ešte je aj chorá, tak mám o zábavu postarané... Nehovoriac o tom, že tiež nie som zdravotne 100% okej.. Skôr to na mňa ide večer.. Keď len tak ležím pred telkou, alebo keď ležím v posteli a nemôžem zaspať 🙊 ale tak hádam tých pár dní ešte vydržím 😄
@barju Ďakujem... Najlepšie by bolo keby žiadne domáce testy neexistovali😄 neboli by zbytočné stresy 🙊
@michaela1905 tak to je super 🙂 jej že ty už máš dcérku🙂my zatiaľ nemáme aspoň to jedno by sme chceli 🙂keď to aj také počasie nijaké tak prajem skoré uzdravenie 🙂ja mám tiež problém večer zaspať vtedy človek rozmýšľa nad všeličím 🙂
@marika3108 Áno, máme dcérku. 5 rokov už má 😄 bola z nášho úspešného prvého čerstvého ET hneď po procese IVF. Potom sme boli pred 3 rokmi ešte na KET, ale ten síce skončil s pozitívnym HCG ale ešte pred potvrdením srdiečka to samo skončilo. Máme ešte 2 mrazáčikov. Takže ešte máme 2 pokusy.. Ale ja už idem mať 35 rokov a bude to čoraz ťažšie. Hlavne manžel už má 44, takže pre neho už najvyšší čas.. 😛 Snáď to teda vyjde..
@michaela1905 u nás je to opačne😛ja mám 37 a manžel 31😁my už nemáme žiadneho mrazacika, ja by som aj išla spať do celého procesu odznova len manžel už veľmi nechce..
@michaela1905 najskor stres z testu, potom z krvi, potom usg, potom ci sa dobre vyvija, potom ci bude pri porode vsetko v poriadku a potom ci je zdrave a dalsich 18 rokov takto a stale to uz bude asi stres🫣 udel zeny-matky ❤️ja napriklad som rada ze idem k tej mojej doktorke buduci tyzden lebo si neviem predstavit zas 14 dni nevediet co sa deje.. hcg mi sice stuplo ale bojim sa ci dost, ci zas nebude mmt alebo cokolvek ine. Po ket som mala rozne priznaky, teraz okrem toho zeby som stale spala mi nic nie je a uz stresujem ze preco 🤦🏻♀️ katastrofa-zavidim babam co otehotneju mlade a ani nevedia ako, ze sa nezamyslaju nad nicim 🤣
@marika3108 mozno ho este zmeni nazor, moj na zaciatku nechcel velmi ist do IVF( on uz ma 2 deti z prveho manzelstva) vysvetlila som mu kolkontonpre mna znamena a ze aj keby to nemalo vyjst tak si chcem raznpovedat ze sme preto spravili vsetko. ked sme sli prvykrat do CAR odvtedy je nadseny a vsetko preziva so mnou. my sme mali spolu 4 mraziacikov a dohodli sme sa ze ak by prve kolo nevyslo tak absolvujeme este jedno, potom uz nie, to uz ja by som nechcela…
@marika3108 ja by som do ďalšieho procesu už nešla.. ono je to určite tým, že už jednu dcérku máme.. Ešte jedno dieťatko by sme chceli... No povedala som si, že máme 3 pokusy, ak sa to nepodarí, tak nám to nie je súdené... 🙂
@butterflyeffect Presne tak... Stále sám stres 😛 to je náš údel ❤️
@marika3108 prečo nechce? Videl že to má na teba zlý vplyv? Lebo šak chlapov to veľa času ,energie a bolesti nestojí
@barju su rozni chlapi a rozne zmyslajuci, moj sa ma rovno pytal ze ak by som sa mala trapit a psychicky zle to znasat tak urcite nie, ale vidi ze som ok, tak je v pohode aj on. Mam napriklad znamu-2 x potratila behala po roznych vysetreniach a nakoniec po rokoch ukecala muza aspon na spermiogram(aj to nechcel). Spermiogram zly, myslim ze morfologia kvoli tomu aj tie potraty, ale jeho na ivf nepresvedci-muzska hrdost a plus sa ohradzuje vierou… ona sa ocividne trapi ale sama nic nezmoze. Chlap nepochopi tu tuzbu byt matkou🙏
@barju ja ani neviem veď rezervu máme ešte čiže po finančnej stránke nie je problém len som už druhý mesiac na PN a o mesiac mi končí zmluva...mám pocit že mi ju ani nepredlzia tak ja by hneď šla do toho a keď ma prepustia mám nárok na 6 mesiacov podporu a za ten čas by sme išli do druhého pokusu a možno by mi už ani prácu hľadať netrebalo neviem fakt čo je lepšie ako to mám riesit
@michaela1905 jasné rozumiem ti 🙂aj ja chcem aspoň jedno a budem bojovať ďalej ak by to aj tentoraz nevyslo
@butterflyeffect veď toto že dieťa ešte nemáme a aspoň jedno keby sme mali tak som veľmi šťastná🙂on má možno obavy že mi nepredlzia zmluvu v práci lebo o mesiac mi končí zmluva a som už druhý mesiac na PN
@butterflyeffect tak je som to tiež neznášala najlepšie dlho som sa presviedčala že IVF nebude treba že to pôjde prirodzene ale muž vedel že život bez dieťaťa by som znášala ešte ťažšie vlastne on s ukecal že poďme do toho že nemáme čo stratiť. Našťastie mám rozumného chlapa.
@marika3108 neskusila si sa aspoň opýtať či je nejaká perspektíva že by ti zmluvu predĺžili? Lebo šak keby nie už by si si mohla hľadať novú robotu keby si chcela. Podľa mňa by ťa nemuseli naťahovať do poslednej chvíle.
@barju nezistovala a ako ich poznám skôr nie ako áno, ale ak by aj predĺžili a ja chcem ísť do ďalšieho IVF ak sa teraz nepodarí už by mi toľko voľna nedali aj keby som chodila do práce , tak je predo mnou otázka čo je pre mňa viac práca alebo bábätko? Ja hneď poviem že bábätko no v dnešnej dobe je ťažko podstupovať umelé oplodnenie a žeby to tolerovali v práci máloktorí zamestnávatelia to pochopia

@ujhpeggy aj ja som tak bola. ❤️🤞🏻