icon

Kto sa chystá na Ivf v auguste 2019?

silviarudi
6. aug 2019

Kto sa chystá na Ivf? O pár dní mám vklad.. Môžme si navzájom povzbudzovať. Nech nám vyjde všetkým.

palculienka7
Autor odpoveď zmazal
katharinka24
11. aug 2019

Ahojte dievcata. Tento tyzden ma caka ket. Drzim vsetkym palce aby to kazdej z nas vyslo.

fialka1318
11. aug 2019

@palculienka7 ahojky ja si ten prolutex uz picham zacaty treti mesiac a brucho ma boli strasne na dotyk a najst miesto kde si to pichnut je uz strasne obtiazne ☹ kazdy vpich je cim dalej bolestivejsi a aj vstrek a teda ze som si ich uz vypichala za plny velky sacok ☹ ked pojdem do lekarne odovzdat na likvidaciu asi to ani nezoberu 😀 a budem vyzerat ako fetak 😀 ale uz nie dlho a koncim s nim lebo mi v iscare nechali si ho pichat do urciteho tyzdna ☹ ale tak dufam ze ty to zvladnes lepsie 🙂 drzim prsteky 🙂

palculienka7
11. aug 2019

@fialka1318 čo všetko musíme podstúpiť aby sme mali deti 😑 a ty si si dávala lepidlo alebo hatching? Ďakujem pekne aj ja tebe držím palce do úspešného konca 😉🙏💦

silviarudi
autor
11. aug 2019

@katharinka24 do ktorého centra chodíš?

gabrielita_8989
11. aug 2019

@katharinka24 držím veeelmi palce 😉a všetky nám čakatelkam 😉

gabrielita_8989
11. aug 2019

@fialka1318 nech sa vydarí do zdarneho konca. ☺️

katharinka24
11. aug 2019

@silviarudi ahoj do Repra v Brne a ty?

katharinka24
11. aug 2019

@gabrielita_8989 ty si uz po vklade? Veru drzime palce. Ja uz jedno dietatko mam tak to beriem tak ze bud alebo. No stres uz citim 🙈

fialka1318
11. aug 2019

@palculienka7 hm to hej nie je to fer ale uz len to ze bojujeme ukazuje ake sme silne 🙂 a nie lepidlo mi vysvetlila embryologicka v inom centre ze sa neoplati davat lebo to je obycajna kyselina hyaluronova a ze tu si kludne mozes dat aj vo vitaminoch a nestoji od 100€ vyssie 🙂 a nie su take studie kde by dokazovalo ze to naozaj zvysuje uspesnost 🙂 skor treba upriamit pozornost podla mna na kvalitu embrya urobit maximum pre neho aby sa to vydarilo 🙂 manzel zmenil stravu a bral vitaminy kde sa mu zlepsil spermiogram o dost a ja som bral inofolic combi lebo mam pcos 🙂 a dali sme si icsi+macs+pk+mrazenie embryi a este jednu slamku sme si doplacali cize uplny zaklad pre kvalitu 🙂 to macs dost pomohlo nakolko sme mali dost zly spermiogram 🙂 mali sme z 8mich oplodnenych 4embrya vo vysokych stadiach expandovane blastocysty A kvality a hatchujuca blastocysta co sme necakali a dve sa prestali vyvijat a dve boli len vcasne blastocysty a tie nemrazia 🙂 ono mozes si dat lepidlo alebo hatching ale pokial nie je embryo kvalitne nic z toho nebude ☹ to mi povedal genetik a je to aj pravda ☹ lebo ak embryjko proste nema dobru kvalitu tak sa vlozi ale aj tak nic z celeho vkladu ☹ tak sme sa pytali co by v pripade zleho spermiogramu mohlo pomoct a to macs ma dost dobre recenzie aj clanky 😉 a inak mali sme obycajny inkubator lebo to sa odporuca len starsim zenam nad 35rokov ktorych vajicka uz nie su kvalitne a su krehke 🙂 lebo dvakrat som mala embryoskop a nic z toho nebolo teraz sme mali obycajny a hned prvy vklad vysiel a inak dala som si den pred vkladom pohar cerveneho vina 🙂 ten mi odporucili baby 🙂 a to moja nadej kvoli morfologii bola miziva 🙂 ale vyslo to 🙂 drzim ti veeeelmi prsteky 🙂

fialka1318
11. aug 2019

@gabrielita_8989 dakujem :-* aj vam vsetkym prajem 🙂 ty si uz po vklade a cakas na krv ? 🙂

gabrielita_8989
11. aug 2019

@katharinka24 @fialka1318 ja už týždeň po vklade. 19.2. idem na krv tak mam ešte kopec času 😉☺️

fialka1318
11. aug 2019

@gabrielita_8989 a ako sa citis? 🙂mas aj nejake priznaky 🙂 drzim prsteky 😉 si si dala aj nejaky datum kedy budes testit? Ci vydrzis do krvi? 🙂

silviarudi
autor
11. aug 2019

@katharinka24 ja do Helios sanatórium. KOŠICE

gabrielita_8989
12. aug 2019

@fialka1318 bez bolesti zatiaľ je všetko v poriadku len som mala včera závrate ale inak ok ☺️ ďakujem moc ☺️ Ja chcem testovať zajtra ale ešte neviem ci sa k tomu dokopeme s manželom ☺️ a ty ako? Cítiš sa dobre? Inak ak to vyjde tak sem vložím môj dvojtýždňové proces lebo musím sa priznať co sa stravy týka dala som dosť na baby z MK 😉

gabrielita_8989
12. aug 2019

@silviarudi Ahoj. No ako to prebehlo cez víkend? Všetko v poriadku?

fialka1318
12. aug 2019

@gabrielita_8989 inak ja som bola v juni na vklad a sa podaril ale prvy den som mala bolesti asi 6-7hodin po transfere hned a druhy den ma hlava bolela inak okrem naliatych prs a obcasneho tocenia hlavy mozno raz tyzdenne som nemala ziadny priznak potom tyzden po som mala vecer bolesti ako pri ms a krizov a na druhy den par kvapiek krvi a prestalo to 😉 potom na 9dpt som si urobila test a boli tam 🙂 ale niektore baby co boli so mnou ani nespinili ani nic 😉 cize kludne nemusis mat ziadne priznaky alebo len niektore alebo aj vsetky 🙂 to budes ktory dpt ked budes testit? 🙂 hh ja som jedla vsetko len v mensom mnozstve a jem tak doteraz 😉 nejako sa nesustredim nato co jest 🙂 hm vies co teraz mi bolo par dni nevolno ale som nevracala len som musela lezat cize dalo sa to zvladnut 🙂 a inak nic nemam ziadne priznaky 🙂 necitim sa tehotna a ani ma prsia nebolia a to som dneska 10tt+2dni 😉 cize fakt su tie priznaky individualne ale tiez som sa sledovala a prosila nech to tentokrat vyjde a bojim sa doteraz a asi az do konca budem aby bolo vsetko ok 🙂

katharinka24
12. aug 2019

@silviarudi a ty uz si po vklade? 🤗

gabrielita_8989
12. aug 2019

@fialka1318 mama mi hovorila ze keď raz otehotnies budeš sa báť do konca života o to malé a asi to je pravda. ☺️ Myslela som to s tým jedlom že dala som si tiež vínko pred vkladom a teraz papám ananás. Našťastie my doma milujeme ovocie tak ideme asi na všetkých druhoch ovocia 😂 dnes som 7my deň po KET takze na 8my.☺️Super dobre ze ti babo nerobí problémy myslím vracanie a pod. To si šťastný človek. ☺️ Tiež si myslím ze každá má iné príznaky niektorá vôbec niektorá až príliš. Ale tie závrate boli ráno naozaj silne som sa cítila ako po poriadnej dávke alkoholu 😁 Však uvidíme zajtra a potom na krvi. A termín máš kedy?

fialka1318
12. aug 2019

@gabrielita_8989 myslis porodu? Hh mam mat v marci ale ono sa to stale posuva 😀 cize presny datum este poriadne neviem lebo est ani knizku ani nic nemam a ani na ziadnom vysetreni som nebola ☹ ze az pp 12tt budeme nieco riesit lebo ze pri ivf moj gynko nedava skor lebo nevie ako to dopadne 🙂 hm a ake embryjko ti vkladali ake stadium? 🙂 hm to je dobre ze papas ovocie aspon bude mat prirodne vitaminy ja planujem a tyzden aj nieco uplne vsetky lieky a vitaminy vysadit a potom uz len normalne z potravin 🙂 a si pn alebo pracujes? 🙂 hm vies co ja som vracala minuly mesiac a rozostupom cca tyzden raz v jednom tyzdni a raz v druhom a odvtedy uz nic len nevolnost obcas ale trva aj par dni 🙂 uvidime ako to pojde dalej este stale mozem mat vracanie a vselico mozne 😀 ja si myslim ze ked mas zavrate tak to vyslo 🙂 a este take silne 🙂 drzim ti prsteky nechzajtra ukaze test kolajnicu riadnu 😉

zuzanag09
12. aug 2019

@palculienka7 od Prolutexu aj mňa bolí bruško :/ + mám tiež Progestanelle 200 mg 3x1 každých osem hodín. Predpísali mi 14 injekcií a potom po vklade mi hovorili, že mám si pichať 7 dní+ ďalej už len Progestanelle....no teraz neviem.... ty koľko máš toho? ako dlho budeš pichať? myslím si, že to neuškodí, keď si ich budem pichať dlhšie.

gabrielita_8989
12. aug 2019

@fialka1318 joooj keď ja sa v tých štádiách embryí atď nevyznám 😑 za to sa ospravedlňujem ale naozaj toto ide mimo mňa ☺️ No co sa týka ivf som čítala že vždy sa celé tehotenstvo považuje za rizikové tak treba oddychovať. Ja som PN. Ale normálne chodím na prechádzky, varím, robím domáce práce, kupujeme teraz byť takže chvalabohu možno že nemám čas riešiť svoje stavy 😂 ďakujem moc fialka dám vedieť ako som dopadla 😉 strašne to prajem všetkým dievčatám co sa snažia. ☺️ A aj tebe nech už ti vystavia tu knižku ale verím ze už to bude len dobre ☺️☝️

fialka1318
12. aug 2019

@gabrielita_8989 aj ja dufam ze mi ju daju lebo bez nej sa citim uplne neista a akoby som si to tehotenstvo len predstavovala 😀 nemas zaco strasne ti drzim prsteky a verim ze bude kolajnica 🙂 hh inak aj ja som pn a ja by som tiez kludne ostala aj cele tehotenstvo doma lebo doma mam klud kym v robote by som sa nervovala a natahovala s tazkymi vecami ☹ aspon sa odreagujes a netaha ta to tak testovat 😉 hh mne prve tyzdne nedali vychadzky tak mi sibalo doma ale potom uz mi dali a je to ok aspon sa necitim ako vazen cely den v byte 😉 tak to hej sa povazuje 🙂 lebo sak to nemas prirodzene ale je to zasah do tela zeny nielen vysokymi davkami hormonov ale aj zakroky na vajecnikoch,narkoza, vklad rovno do maternice a pichanie injekcii a branie liekov este aj po odbere a ohss a kopa veci zdravotnych 😉 mne napriklad ostali vajecniky dvakrat zvacsene a plne vodovych cyst a hematom rovno pod plodovym vajickom ☹ lebo som sla rovno na et a mala som vajecniky obrovske 🙂 hematom sa trocha zvacsil a cysty tiez ale vraj bud po vysadeni liekov alebo po porode by sa mali vstrebat alebo vyplavit 🙂 to newadi ja som sa tiez zacala zaujimat az neskor 😉 hh a doma som sa nudila ta som citala vselico 😉

gabrielita_8989
12. aug 2019

@fialka1318 jasne to chápem. Ja len viem ze na 6ty deň nám zamrazili 3 embryjka a jedno odmrazene mi vložili po mesiaci lebo som mala nábeh na ohss. Ja by som tiež odporučila PN ale zase ak by to teraz nevyšlo tak ďalší krát by som už on neriešila. Bud alebo ☺️ ono ta príroda vie co robí. Sme si toho preskakali ale dievčatá co si pichaju injekcie sa nemajú čoho báť starostlivosť v CAR je podľa mňa skvelá., ☺️ teraz viac oddychujem lebo minulý týždeň som furt kdesi behala 😁 ale neboj tehotenstvo je a nepotrebuješ na to papier hlavne ze uzv je v poriadku ☺️ Treba si užívať každý deň tehotenstva ved ako dlho si o tom snívala ☺️☺️☺️

silviarudi
autor
12. aug 2019

@gabrielita_8989 ahoj zatiaľ sa mam v poriadku len neviem ci o ten Estrimax som taká unavená? Zajtra posledná kontrola pred vkladom.. Už neviem dočkať! Dnes som volala hematologicke ci mam aj naďalej pichať FRAXIPARIN.,tak hovorila, že áno poctivo každý večer mam pichať aj po vklade.

silviarudi
autor
12. aug 2019

@katharinka24 nie. Zajtra mi povedia kedy bude možno cez víkend

zuzanag09
12. aug 2019

@silviarudi - držím ti palce určite všetko dobre dopadne, stále len čakáme, pred vkladom na vklad a potom na krv atď....strašnéééé 🙂 aj ja som unavená spím každé poobedie aspoň hodinku, ako bábo malé 🙂

gabrielita_8989
12. aug 2019

@silviarudi tak je to predsa len náročné aj na psychiku. To je normálne ze telo si pýta viac oddychu ☺️ ja ten estrimax nemám tak neviem posúdiť. Držím palce nech už máš čo najskôr po vklade a budeme čakatelky ☺️

fialka1318
12. aug 2019

@gabrielita_8989 tak to si mala vysoke stadia 😉 ja som uz na 6ty den mala tie najvyssie takze sa bat nemusis 🙂 a mas aj taky nejaky vnutorny pocit co ti hovori ze to vyslo? Lebo mne sa z 5teho na 6ty dpt snivalo ze som mala dve ciarky a na 9dpt som uz neodolala a som urobila a boli tam 🙂 ja som sla a povedala kde robim a ako tazko a aj hematom a vodove cysty po stimulke mam a z car mi napisali kludovy rezim tak ma nechal na pnke co som sa potesila ze aspon si oddychnem a som zato rada lebo po prvom ivf som robila s ohss po odbere v robote a nebola to sranda ☹ ale tiez nie som zvyknuta byt doma lebo doteraz som nemarodila len po vklade dva tyzdne a hned po teste som sa do roboty a teraz ked to vyslo ta som doma 🙂 a to mas pravdu vsetko je na prirode 🙂 ja verim ze ak je embryjko po genetickej stranke ok tak to bude ok do konca 🙂 mna po 2sonach tyzden po tyzdni lebo sledovali ten hematom ci sa nezvacsi kedze je rovno pod plodovym vajickom -ma posunuli k mojmu gynkovi povedali mi ako mam brat lieky a ako mam postupovat pri vysadzovani a odvtedy som unho a ak nemam lieky tak mi predpise 🙂 a v car je to super ja som bola v iscare strasne spokojna az lutujem ze som musela odist ☹ ved to ze je to len papier ale trocha strachu zo mna opadne 😀 mne to ide troska pomalsie ale verim ze uz bude u nas vsetkych vsetko ok a ze sa kazdej babenke podari mat ten maly vytuzeny uzlicek :-*

verkverk
12. aug 2019

@29matulka29 ahoj,ja som presne tak istom na tom 🙂