Mám ísť po toľkých neúspechoch znova do toho?
Ahojte dievcata poradte mi, bola som na umelom oplodneni, mam za sebou uz 6 vkladov, 1 nic, 2 biochemicke, 3 nic, 4 biochemicke, 5 zase nic, 6 vklad v 13 tt MA, teraz som 2 mesiace po kyrete, mam do toho znovu ist ?
Ja by som isla. Ale to je velmi osobne a individualne rozhodnutie. Nam vysiel 4 vklad.
Ano! Viem si predstavit, aky musi byt smutok, ked to nevyslo doteraz, ale nikdy nevies, kedy sa na vas stastie uz usmeje😊Drzim palce!
Neviem ci by som zniesla dalsie sklamanie, stalo nas to uz kopec penazi nakolko mam darcovsky program😢
nie, nechod už do toho, nemá to zmysel, iba si nervy ničíš
moja byvala sefka .im sa podarilo na 7x v 40tke...zalezi na tvojej psychike ako to zvkadnes.ak si na tom zle.tak pockan pokym nebudes psych a fyz uplne v pohode.inak to nema vyznam...
Ja som mala 7 x neúspešné IVF, sklamanie, plač, beznádej a kopec peňazí. Po poslednom neúspechu som si povedala že sa predsa nezbláznim a končím, nech bude ako bude a o 2 mesiace som prirodzene otehotnela. Keď mal syn 7 mes. otehotnela som znova. Veľa síl. 🙂
Ja som bola len 2x....a teda neúspešne.....s manzelom sme si povedali,ze na to prdime a budeme sa pokusat prirodzene a ak nic tak mozno na jesen pojdeme znovu kedze nam ostalo este par mrazakov.....potrebovala som sa po tychto 2 razoch dat dokopy...konecne po 3 mesiacoch vysadit hormony a trochu na sebe popracovat.....sice je to len od vianoc,ale teraz som viac vyrovnanejsia (zatiaľ)
Chod do toho, nam sa podaril 6.vklad, podla mna nemas toho za sebou az tak vela.
Len ja mam ten problem ze prirodzene sa neda nakolko som uz v prechode preto aj to
@katatko351 v prechode si vzhľadom na vek či nejaká hormonálna porucha?
tak to naozaj zalezi len na tebe ako sa na to citis... urcite to moze i nemusi na dalsi pokus vyjst... neviem kolko mas rokov, asi by som sa podla toho rozhodovala, ak mas cas daj si pauzu...
este by ma zaujimalo ci to boli vsetko vklady z jedneho cyklu alebo kolko si mala stymulacii?
Ahoj, zaleží aj na tom či máš všetky dôležité vyšetrenia spravené, lebo je možné že by sa mohla zistiť príčina a aj odstrániť. Ja som mala zatial iba 1 vklad ale už predtým som vedela, že by bol zázrak keby to vyšlo nakolko mám príliš silnú imunitu, je to nejaká genetická anomália. Treba znižiť a keby som o tom nevedela kludne by som aj ja mohla mať 6 či aj 16 neúspešných vkladov (samozrejme možno budem mať aj takto..). Skús napísať čo všetko máš spravené, možno niekoho ešte niečo napadne.
Vies co? Ja na tvojom mieste by som vyhladala nejakeho super psychologa, spracovala by som si nejake problemy zjednodusene povedane a sla by som do toho. Aj psychika vie spravit svoje. Drz sa drzim silno prsty 😊
No mam 37 rokov takze vela casu nieje, v prechode som kvoli predcasnemu zlyhaniu vajecnikov, vysetrenia mam endokrinologiu, hematologiu aj imunologiu, vsetko OK. Tak uz neviem preco to nejde. Tie vklady som mala vajicka od 2 darkyn, oplodnene priatelovymi spermiami. MA som mala ze nam prestalo byt srdiecko, nekrvacala som, nic ma nebolelo, doktorka to zistila ultrazvukom na poradni.
v tom pripade bolo asi vajicko zle..mozno ak narazis na darkynu s dobrym gen materialom tak sa zadari ale to je vo hviezdach....tak este skus.nie si az taka stara este stale mate sancu.len sa daj jl psych dokopy....A vlastne vajicka uz nemas ziadne??? a nejako to podporit.napr jest vit na vajicka a tak??
Vajicka mame od darkyne, 6 zamrazenych
zamrazene ale uz takje kvalitne nie su.tak tam ta sana je nizsia aj tak nechapem naco to mrazia...smuste zacat s novymi.cerstvymi.najlepsie nativ kde jw len jedno vajicko nie 10.
Ahoj ja mám 2 neúspešne vklady a 38na krku tiež mi zlyhávajú predčasne vaječníky a napriek tomu sa mi po stimulke vytvorilo 10 vajíčok skús ešte bojuj tie darcovske co máš boli nejako špeciálne vysetrene. A tebe sa už netvoria vajíčka vôbec koľkokrát si už bola stimulovana? Menstruujes este
Vajicka
Vajicka sa mi uz netvoria ani menzes nemam len ked mam antikoncepciu tak vtedy krvacam, tak ma aj pripravuju na vklad, najprv daju na mesiac antikoncepciu aby som aspon krvacala.
Ak mas ist len tak na vklad bez dalsieho vysetrenia bez vysetrenej reprodukcnej imunologie... atd atd. je toho vela.. tak NIE. Ak vsak chces mat dieta.. tak sup sup zacni s vysetreniami.... a potom do toho ale uz aj s nasadenou liecbou. Tvoja minulost ukazuje ze tam je nejaky problem. Zalezi na tebe ako sa k tomu postavis... ci budes snivat dalej ze dalsi rovnaky vklad sa vydari v uvodzovkach alebo sa zamyslis preco to bolo tak ako to bolo . Na nete je velmi vela informacii ktore Ti pomozu ak by si chcela. Su aj tu na mk skupiny ktore o tychto temach diskutuju. Prajem vela uspechu.
@katatko351 a preco u teba nastala skorisa menopauza a nerozmyslali ste nad dietatkom ked ste boli mladsi,tak do 30 rokov, ? ci ste sa az neskor s manzelom spoznali? inak vraj stres ovplyvnuje predcasnu menopauzu aposn takt mi to vysvetlil moj gynekolog,tak drzi palce,,,ake na tvojom mieste by som do zmrazenych nsla,nakolko tei uz take zivotaschopne nie su,ale zacala s novym vajickom po vysetreniach kt ti spominali vyssie baby,napr tu reprodukcnu imunoogiu ak ju nemas urobenu,,a dalej nastav spravne psychiku,,povedz si bud alebo,,necakaj od toho vela,a mozno aj motyka vystreli.
Predcasnu menopauzu mam kvoli endometrioze od roku 2008, moj manzel sa so mnou rozviedol kvoli tomu ze nemozem mat deti, teraz mam priatela s ktorym chceme babetko, ak by som chcela zacat s novymi vajkami museli by znovu hladat inu darkynu a darcovsky program vychadza na 1900
tak ti teda drzim palce, mozno to ozaj vyjde este to envzdavajte,apson si povies,ze si pre to urobila vsetko....
Lucinka511 dakujem krasne
Ak pises, ze mas spravenu endokrinologiu, hematologiu a reprodukcnu imunologiu a vsetko OK, tak potom ma napadli este 2 veci. Ako je na tom tvoja endometrioza? Velmi stazuje uhniezdenie ak v maternici je rozsiahla endometrioza. Ak sa da dala by som to znova precistit, aj opracne ak treba. A potom este popracovat na tej psychike, to je tazke viem ale moze tiez byt trosku na vine. A hore hlavu urcite to este nevzdavaj, ked prestalo byt srdiecko to bude genetika toho embryjka, proste smola a hovori sa ze "po" je vacsia sanca. Bola si tehu, telo je teraz mozno dobre pripravene. Mozno dalsie by som vyskusala hned a potom riesila dalej.
Ako sa poznam, skusala by som dalej, ale zaroven si podala ziadost o adopciu. My sme si uz pozerali podmienky a chystali ju podat v decembri 2016. Zivot to ale nakoniec zariadil inak 😉. Drzim palce.
@lucinka511 Preco to mrazia? 🙂 Ked je viac vajicok, bola by skoda nezamrazit nie? A ked ma ona zamrazene embrya, bola by skoda to nevyuzit. Bolo by divne stimulovat zakazdym darkynu vajicok novymi davkami hormonov a zaplatit za kazdy cyklus 2500 - 3000€, len aby bolo vajicko vzdy cerstve 🙂 Ano samozrejme, pri zamrazenom embryu je o sanca o nieco nizsia, ale poznam kopec bab, ktore maju deti aj zo zamrazenych embryi.

rozhodnutie