Manžel chce tajiť IVF
Ahojte, manzel v rodine a medzi kamosmi chce zatajot, ze mame syna z IVF. Ja by som to aj povedala, kedze vela znamych sa hanbi ist na umele, rada by som im aj poradila. Ale manzel, aby sme si to nechali pre seba. Kvoli malemu, aby sa nanho nepozerali inymi ocami. 😳 Trochu ma to zarazilo.
Tie ktore ste ivf podstupili, vedia o tom blizky?
U nad v rodine to vedia vsetci. Ivf je uz uplne bezne, kazdy clovek vo svojom okoli pozná niekoho, kto nemohol mat dieta prirodzene... u nas bol ale problem u mna, tak to moze byt ine. Nikto nas nesudil, nikto sa nevysmieval. A na obe deti hladia normalne. Uz na to zabudli. Vobec to nie je podstatne,ze su z ivf. Su to nase deti a hotovo
Respektovala by som to, dnes je vela ludi mdleho rozumu, takze chapem.
Rozumiem autorke, aj obom stranam diskusie. Osobne s tým nemám najmensi problem a ak by som to riesila, netajila by som a fandím všetkým, ktorí o tom rozprávajú robia osvetu, lebo žiaľ naša spoločnosť to stále potrebuje.
Na strane druhej viem a poznám veľmi veľa fakt hlúpych a zlých ľudí, ktorých charakter a inteligencia nie sú dostatočne na to, aby chápali, že medzi ivf a prirodzene pocatym dieťaťom nie je rozdiel a dieťaťu by mohli robiť zle... ja sama s tým nemám problém, som dospelá, hlupák sa ma nedotkne a viem sa obrániť, no s ohľadom na dieťa úplne chápem, ak to niekto tají.
A v tomto prípade si rovnako myslím, že treba rešpektovať aj partnerov nazor, možno ho časom zmení. Držím palce všetkým, ktoré to podstupujete 🙂
Sú prosto tabu témy,kt a rodinné tajomstvá kt. prosto na verejnosti nehovoríme a ani nepiseme do časopisu. Je úplne zrozumiteľne ,že sa takýmto nikto nebude chváliť z dôvodu hanby,pocitu zlyhania. A teraz si predstavte,že by ešte ľudia hovorili, no ten malý vyzerá ako nás poštár.
Tým bolo povedane,že je to citlivá téma a veľmi zranujuca, kt. môže otvoriť Pandorinu skrinku. Na čo vyhlasovať ,že ako ste si zaobstarali potomka,čo koho do toho , podľa mňa nevhodné ,ale keď to nevadí a majú to spracované tak nech sa s tým podelia. Mňa to napríklad vôbec nezaujíma. Čo má po Tom.

My máme tri detičky z IVF a u nás je to naopak. Ja nechcem aby ľudia o tom vedeli. Nechcem aby sa v budúcnosti našim detičkám iné deti posmievali, že sú zo skúmavky, z mraziaku,....deti vedia byť kruté. Čím menej ľudí o tom vie, tým lepšie.