icon

Máte bábätko z darovaných vajíčok?

ajka251
25. aug 2020

Ahojte.najdu sa tu zeny ktore nemohli otehotniet so svojimi vajickami a prijali ak darovane?ak ano aky ste mali priebeh a ked sa vam narodilo babatko ci sa to podoba viac na muza...alebo?rada by som si na tuto temu popisala.dakujem

Strana
z3
rachel36a
25. aug 2020

My mame syna z DV...verna kopia mojho muza

lejduska
15. sep 2020

@ajka251 áno 🙂 kľudne napíšem do IP co ta zaujíma

ajka251
autor
20. sep 2020

M
@rachel36a takze vsetko prebehlo hladko? 🙂 A prosim ked ste do toho sla.ako vam vyberali darkynu?dakujem

rachel36a
20. sep 2020

@ajka251 v dotazniku sme vypisali aku ma mat krvnu skupinu, farbu a typ vlasov, farbu oci, vysku a typ postavy...

ajka251
autor
21. sep 2020

@rachel36a dakujem vam 🙂

ddudu
21. nov 2020

@lejduska ahoj. Môžem sa opýtať koľko ste čakali na darované vajíčko? Momentálne tiež čakáme na darované vajíčko 😞 ďakujem krásne

ddudu
21. nov 2020

@rachel36a ahoj, môžem sa opýatať aj teba koľko ste čakali na darované vajíčko. Momentálne čakáme na DV. Som veľmi netrpezlivá a každý deň dúfam že nám volaju, že majú pre nás vajíčko. Tak iba aby som mala bližšie informácia aká je realna čakacia doba....ďakujem 🙏

rachel36a
21. nov 2020

@ddudu cca mesiac od doby co nas zapisali na zoznam

ddudu
21. nov 2020

@rachel36a waw tak skoro? Super 🙏 Nam hovoria cca pol roka alebo aj rok. Kde ste sa zapisali? Tu na SK? Kolko rokov to je dozatu ked sa smiem spytat? Ďakujem

rachel36a
21. nov 2020

@ddudu my sme boli v CR v RF Brno..tiez preto lebo na Slovensku nam povedali ze budeme cakat cca 7-9 mesiacov...ale nakoniec nam aj na Slovensku volali do troch mesiacov, len uz sme stimulovali v CR a mali zlozenu zalohu...bolo to uz pred 6 rokmi

lejduska
23. nov 2020

@ddudu ahoj. Za 2,5 mesiaca od podania žiadosti sme už mali embryjka (to si porataj nájdenie darkyne, cyklus, stimulácia odber, oplodnenie a kultivacia). Viem aký hrozný je ten čas, presne vtedy som nastúpila radšej do staronovej práce nech mi to zbehne. Neboj dočkáte sa 🙂 ako dlho už čakáte? Ktoré cár navštevujete? Držím palce

ddudu
23. nov 2020

@lejduska ahoj. navštevujeme Helios v BB. Ziadosti sme podali 31.8. aj do BB, Martina a Brna. Vraveli, ze v Brne to je tak najrychlejsie no cca pol alebo aj rok to trva. No ale pre mna je aj to neskutocna doba. A ci to nebude este dlhsia doba 😞 to cakanie je neskutocne.

ddudu
23. nov 2020

@lejduska a kedy ste vy riesili darcovstvo? Teraz niekedy ci uz davnejsie?

evelka81
23. nov 2020

@ddudu a vy kam chodite ze take dlhe cakanie na darovane?

lejduska
23. nov 2020

@ddudu tak to mame rovnaké car 🙂 začali sme v heliose KE ale kvôli DV sme išli do Brna a trvalo to tak ako som ti písala, za 2,5 mesiaca boli embryjka, potom som sa pripravila na prvý vklad. Kontroly som mala v KE a manžel mal odber spermií aj vklady boli v Brne. Povedali ti ze pol roka až rok? Nemyslím. A napr reprofit ma ešte kratšie co som počula, ale to vieš, závisí to od danej situácie. Do Vianoc myslím ze budete mat už embryjka a pri troche šťastia aj vklad 🙂 my sme to začali riešiť koncom 2018 a v 2019 boli KET, posledný bol v auguste 2019 a v apríli sa nám naša bublinka narodila 🙂 určite to bude mať aj u vás happy end, držím palce

ddudu
23. nov 2020

@lejduska ďakujem ti tvoje pvzbudzujuve slova...tak velmi verim ze to bude čím skôr aj u nás. Je to dosť ťažke aj spracovať v sebe, že iná možnosť nie je a potom to čakanie. KET to co znamena?😊

lejduska
19. dec 2020

@ddudu prepáč ze som neodpísala, akosi som po zabudla. Človek to naozaj musí spracovať ale keď je na konci tej cesty vytúžený voňavý uzlík, nie je čo riešiť 🙂
KET znamená kryoembryotransfer čiže vklad z mrazeného embrya. Máš niečo nové, pohli ste sa s darkynou?

ddudu
20. dec 2020

@lejduska odvtedy nic nové 😢pred pár dňami som volala a nič sa ani nepohlo. Stále mi povedali pol roka. Neskutočné je to čakanie. Aj niekedy na psychiku človeka.

lejduska
20. dec 2020

@ddudu jemine tak to som nemilo prekvapená 🙁 neboj ono to príde po novom roku, viem, že je to na mozog...tiež sm to riešili pred Vianocami, koncom novembra, a v decembri som bola doma a myslela na to, v januári som sa vrátila do prace a bolo to oveľa lepšie, treba sa zamestnať. Tiež som si predstavovala ako bude do Vianoc vklad, no nestalo sa tak. Nech ti to čím skôr zbehne 😘😘😘

ddudu
20. dec 2020

@lejduska ďakujem ti. Kazdý deň dúfam, ze to bude čoskoro. Snáď rýchlo prebehne ten čas. Naštastie je tá robota kedy nemám čas na to myslieť. Ale nie je to lahké. Žená, ktorá to neprežije, nevie si predstaviť čo to je čakanie na dieťa 😞

lejduska
20. dec 2020

@ddudu za máličko. Viem presne ako to je, trvá to ako vacnost, a to napätie ako to dopadne....fakt to nikto nepochopi a ani to človek nerieši, proste je to tabu, len to v sebe potláčame a potom sme klbka nervov. Ešteže existuje toto fórum kde si pomáhame 🙂 koľko už čakáte? Môžem sa opýtať čo vás zo teraz vyšlo finančné? A ozvi sa keď budeš mat niečo nove 😘

ddudu
20. dec 2020

@lejduska my čakáme od septembra. Zatial nic celkovo. Lebo rovno po prvom vysetrení nám povedali, ze darované je jediná možnosť. A cca možno 10eur to prvé vyšetrenie. Aj to som veľa povedala.

ddudu
20. dec 2020

@lejduska no a lieky samozrejme este...

klip0
20. dec 2020

Baby a co priblizne take nieco stoji? Len cisto zo zaujimavosti sa pýtam. Drzim vam vsetkym velmi palce

ceklis
20. dec 2020

@klip0 minimálne 4-5tis eur

klip0
20. dec 2020

@ceklis s tym, ze ak sa napr neuchyti na prvy krat tak znova 4-5 tisic? A tak dalej? Vobec sa v tomto neorientujem, tak sa ospravedlňujem ak sa pytam hlúposť

ceklis
20. dec 2020

@klip0 jeden cyklus, v ktorom by mali garantovať dve embrya v štádiu minimálne nejakej včasnej blastocysty. Čiže máš dva pokusy. Ale jasne že záleží na centre. Čiže je potrebné sa priamo pýtať odborníkov.

klip0
20. dec 2020

@ceklis dakujem velmi pekne za info

lejduska
21. dec 2020

@ddudu aha čiže ste ešte neplatili? My sme po podpísaní žiadosti platili niečo cez 3 tisíc myslím. Spolu za celé IVF, proste balík, v tom aj prvý KET

Strana
z3