Mimotelové oplodnenie v Gyn - fiv
Zdravím, na začiatok by som sa s vami chcela podeliť s mojím príbehom. Mám 27 rokov. S manželom sme sa snažili o bábätko asi rok a nič. Zdalo sa nám to čudné, všetci však hovorili, že máme čas, že to príde, že netreba na to myslieť a pod. Na podnet kamarátky, ktorí boli v tom čase zaradení už do programu IVF, sme však navštívili GYNFIV v Bratislave a hop ... . Zistili, že normálnou cestou to asi nepôjde. Tak sme začali / vyšetrenia, laparoskopia, IUI /. Až nakoniec prišlo k IVF. Boli to poriadne nervy, bolesť. Mám totiž strach z injekcií a nemocníc. Absolvovali sme dlhý protokol. Odber vajíčok a embryotransfer prebehol celkom bez komplikácií a potom to nekonečné čakanie. A včera prvý odber krvi a "nekonečné" 6-hodinové čakanie. Odvaha vytočiť číslo, predstaviť sa a spýtať sa na výsledok. A na druhom konci sa ozve "Všetko v poriadku, zatiaľ ste tehotná, v piatok prídite na druhý kontrolný odber". Radosť, strach, neistota ... . Čo ak v piatok sa výsledok nepotvrdí? Veď som tak nadopovaná hormónmi, nemohli skresliť prvý výsledok???
Neviem, ako to so mnou dopadne, no verím ... . Dúfam ... .
S GYNFIV-om som bola veľmi spokojná, nemala som žiadny problém. Teda zatiaľ ... . Chodila som k doktorovi Drábekovi, párkrát som bola aj doktora Harbuláka.
Spoznala som tam viacero báb, s ktorými som v kontakte. Problémy totiž ľudí tuná spájajú.
Veľmi mi pomohla aj táto stránka, našla som tu mnoho odpovedí, rád ... .
A preto rada pomôžem, ak budem môcť, ktorejkoľvek žienke, ktorá je plná otázok, neistoty, strachu, neznalosti, ako som bola a stále som aj ja. A samozrejme, prijímam vaše rady, námety, postrehy ... .
@rojica tak ja som začínala pichať 24den cyklu a vypichala som 18injekcií z jedného typu do ramena,potom som si pichávala do brucha z takého pera druhý typ a tretí šiel do zadku,z toho som minula asi 10-to boli moje 2pokusy,teraz v treťom pokuse som mala len 2typy/1šiel pod kožu a druhy do svalu a pichla som možno takých 35dokopy a na záver sa pichá pregnyl do zadku na prasknutie folikul.
Pri injekciách som furt, musím kvôli tomu,aby sa mi v krvi nevytvorili zrazeninky pichať Fraxiparin pod kožu,takže od kedy sa zadarilo pichám toto a možno budem celé tehu,ale v pohode si to dávam do stehna sama.
@annamary27 No tak je toho veru dosť,ale ked je to potrebné tak to treba vydrzat. A na koľkí pokus sa vám to podarilo? A ešte jedná otázka. Je potrebné pri tých injekciach aj marodit? Ci záleží, ze akú maš robotu.🙂
@rojica ja som nemaródila,aspon som nemala čas sa sledovať a rýchlejšie to ubehlo,marodila som potom po vklade embryjok.vyšiel nám štvrtý vklad,konkrétne transfer v treťom pokuse IVF
.Lebo v prvom sme nemali mrazákov,v druhom sme mali vklad aj zmrazených,takže boli v podstate 2 vklady a teraz v treťom pokuse sme mali 1vklad a máme ešte 2zmrazených v centre.
@annamary27 tak ani ja by som nechcela maródiť ale ja mám dosť nepríjemnú robotu čo sa týka zdravia tak neviem či bude vhodné niečo také podstupovať ale však uvidíme, že čo nám povedia v centre....pripadám si blbo keď sa stále niečo vypytujem, ale čo je to ten transfer? nechápem čo sa týka tých mrazákov.... ☹
@rojica transfer je ked ti vložia embryjko a mrazáky sú zmrazené embryjká.Budeš mať IVF pokus a ked sa ti podarí mať aj zmrazené,tak zatial ti bude platiť ten jeden pokus kým si neminieš tých mrazáčikov.Pred vkladom mrazákov sa nepicháš,len berieš hormony na maternicu,ideš na jednu kontrolu a šup zmrzlinky dnu 😀
@annamary27 ďakujem za výklad som už o niečo mudrejsia,lebo keď čítam príspevky tak skoro ničomu nerozumiem.pripadam si ako debil 😀....a keď sa pichaju tie injekcie,alebo aj lieky keď sa berú pribera sa od toho? Predsa sú to len hormóny....už musíš byť zúfalá so mňa keď ťa stále bombardujem koľkými otázkami 😀:-!
@rojica v pohode,ja som pribrala asi tak 2-3kilá,ale to bolo skôr naliatie od vody,lebo vtedy treba veľa piť 3-4litre denne.teraz napríklad som vážila pri predoperačnom vyšetrení 76kíl ,to už som mala nejaké injekcie v sebe a nejaké pred sebou a doteraz som pribrala len 1,2kg a to už je tomu 3mesiace,ale bola som po pokuse dobre nafúknutá,vyzerala som ako v piatom mesiaci,vaječníky som mala zväčšené od hormonov.
@annamary27 tak zase až také strašné to nie je vyzerá že to je v pohode. Tak teraz už len čakať, že čo nám povedia a čo všetko budeme musieť podstúpiť ale som pripravená na všetko aj vďaka tomu, že som sa dostala sem a kadečo som sa podozvedala... 🙂
@annamary27 ahojky dobrá fotka 😉 ....prepáč že ťa zase otravujem, ale som zase zvedavá a chcela by som vedieť, že koľko eur ste do toho vrazili? či je to individuálne podľa toho čo navrhnú doktori....už ťa potom nebudem otravovať a počkám si na štvrtok už sa to pomaly ale iste blíži...... 🙂
@rojica na konzultácii Ti dajú hned aj cenník a vyznačia,že aké sumy sa ťa môžu týkať,nás to vašlo v prvých pokusoch cca 1000eur a teraz sme využili aj ten embryoskop ,kde sa dajú dobre sledovať embryjká a majú tam vhodné podmienky takže to bolo drahšie tak do 1500eur.
105eur doplnkové služby budete platiť určite,,to je za to keby nejaké vyšetrenie,kontrola zákrok vyšli na víkend,potom sa platí za to ak si budete napichávať vajíčka spermiami ICSI,tam cena závisí od počtu tých vajíčok,my sme teraz mali 8 a bolo to myslím 285eur,ak budeš mať viac ako 4embryjká môžu ti navrhnúť predlženú kultiváciu,to znamená,že 5dní budú embryjká pestovať a potom ti vložia to naj,to stojí 160eur a ked pri tom využiješ embryoskop je to plus 300eur.Ak predlženú kultiváciu nebudeš mať tak embryjká vkladajú po 2-3dnoch a asi za menej eur.potom sme platili ešte za zmrazenie embryjok na rok to je 160eur.A ešte injekcie,ja som mala teraz fostimon a diphereline a stáli ma asi 150eur.
A kludne mi píš aj nadalej,som rada,ked môžem poradiť a budem rada,ked Vám to na prvý šup aj vyjde 😵 😵 😵
@annamary27 a oplatí sa dať si tú predĺženú kultiváciu? čo je to ten embryoskop? bola by som nesmierne rada keby že sa to podarí na prvý krát, ale nedávam tomu veľkú šancu....asi len jednej z mála sa to podarí na prvý krát vždy je tam viac pokusov alebo potom žiadny... 😢
A to že si bola po našom rozhovore rozrušená úplne chápem je to strašne veľa informácii naraz ja som bola takto rozhodená po prvej konzultácii lebo mi doktor toho strašne veľa narozprával až som bola celá popletená a som si skoro nič nepamätala . Neboj hlavu hore a treba veriť že bude všetko dobré držím vám moc palce. 😉
@rojica
@olivia31 Ahoj no tak to máš pravdu,že som bola s toho celý hotová v hlave sa my to začalo všetko premietať horko ťažko som zaspala lebo myšlienkami som bola úplne inde....dobre moja idem to pozrieť lebo sa priznám som s toho naozaj jeleň....som už zo všetkého popletená,ale ak nebudem niečomu rozumieť tak sa určite na teba obrátiť..... 🙂
@rojica neboj,všetko Ti tam pekne vysvetlia,všetci sú tam veľmi milí a ústretoví ?predlžená kultivácia je dobrá vec,lebo Ti tam vyselektujú tie naj embryjká 😉 a v embryoskope ich každých 20min fotia,aby videli ako sa vyvíjajú,nemusia ich vyberať,manipulovať s nimi a tým pádom sa nemení ich prostredie,teplota a tak a preto tam majú ideálne podmienky.
ahojte baby, no bohuzial ani mne sa nepodari otehotniet prirodzenou cestou.. diagnostikovali mi endometriozu pri laparoskopii, ktoru mi robili v juli... zaujima ma, aky je to cca dlhy proces od prvej konzultacie po samotny vklad embryi do maternice? budu mi musiet znovu urobit laparoskopiu, aby mi znovu odstranili loziska endometriozy, ktore sa mi vytvoria kym sa cely proces uskutocni? dakujem
@ludi123 u nás prvý pokus nastal pol roka potom ako sme prišli prvýkrát do centra.absolvovali sme s manželom všelijaké vyšetrenia,plus čakať na schválenie žiadosti.
@
ahojte....dnes som bola u svojho ginekologa,uz pol roka som uzivala hormonyCLOSTILBEGIT na zvacsenie folikulu(vajicka) aby bolo schopne oplodnenia a dnes mi povedal,ze sa to vobec nevyvija ako ma.Moja psychika je na nulovej hodnote,odporucil mi Ginfiv,mam ist na konzultaciu s odbornikmi.Poradte mi,co urobit Snazime s o babatko uz 4.roky a stale bezvysledne.
Caute baby, pridavam aj ja moju skusenost s MMT, som v 6 tt a zacali mi bolesti ako na mrchu, len pol dna a potom prislo spinenie, bolest prestala. Isla som na pohotovost do nemocnice a nechali si a tu na pozorovani, kedze som mala hcg v 6tt len 581, ze o dva dni urobia znova krv a ultrazvuk-inak na nom este nebolo nic vidno. O dva dni hcg 590, na ultrazvuku stale nic, tak ze este pockaju dva dni a ak to bude takto pokracovat ze mi urobia kyretaz, lebo sa to nevyvija. No ale zacali mi bolesti-zas ako na mrchu, hcg uz len 200 a na ultrazvuku si vsimli vo vajickovode nejaku dutinu, zrejme na 90% plod. Ale uz nerastie, uz je tehotnost ukoncena, a ze sa mi to vstrebe same, ze je velka pravdepodobnost. Stalo sa vam niektorej, ze ste mali MMT a nemuseli vam robit laparku a vstrebalo sa vam to same? Ja som uz po dvoch laparkach a bojim sa dalsej
Prepacte, napisala som to do zlej diskusie, ale aj tak ak ste mali mimomaternicove tehu niektora, ako vam to skoncilo? Krvacanim do bruska? laparkou? Alebo spontanne sa to " stratilo"?

@annamary27 a koľko je tých injekcií lebo s tých mám najväčšie obavy aj keď priateľ povedal, že s tým nebude mať problém my to pichať 😀