Mimotelové oplodnenie v novembri 2016
Koceny..ktorú z vás čaká ivf v novembri?? Sem saaa!!! 😉 Vymenme si pozitívnu energiu😉
@gabitka2010 ahoj ako pokracujes zo stimulkou ?
Tak nam to nevyslo :( v utorok krv hranicne pozitiv dnes uz negativne, skodaaaaaa
@zuzankaa88 ahoj, nepamätas si prosim vysku svojho hcg ? Dakujem ti. Prezivam podobne :(
@alexa1983 ahoj mala som nejakych 5 len a pozitiv bolo od 4 hcg a na 3 den uz bolo negativ ... biochemicke :( ty mas kolko??
@zuzankaa88 ja som bola vcera 14 den po ket a mam 28. V pondelok musim ist znova. Ale je to velmi malicko :( tak dlho som cakala na to kym to bude pozitivne a aj tak je to na ... :(
@alexa1983 ahoj. Viem ako sa citis. U mna to bolo podobne. Zacalo to na 40 a pomalinky to stupalo do zhruba 400 dalsich 6 tyzdnov. Bolo to chemicke tehotenstvo. Na ultrazvuku nikdy nic nebolo vidiet a ja som sa modlila, aby to uz zacalo klesat. Bala som sa, aby to nebolo mimomaternicove.
@alexa1983 prave stimulujeme. Toto bude nas treti cyklus. Dalsi tyzden by mal byt odber. Dokopy sme mali uz 4 vklady a nic,iba to jedno biochemicke😢 tiez neviem ako dlho to este vydrzim... u nas vyzera, ze embrya sa perfektne delia do tretieho dna a potom sa ich vyvin spomali a zastavi. U vas ako? Kolko vkladov si uz mala?
@takaaa popravde ja ani neviem na com sme :( a mam nervy z toho. Ja mam po prvej stimulke, odobrali mi 10 vajok, 8 bolo vhodnych na oplodnenie a 7 sa ich podarilo oplodnit. Davali sme napichanie kedze manzel ma horsi spermiogram. Dali sme predlzenu kultivaciu a prezili vsetko.,Prvy klad som pocuvala ake silne embrio ideme vkladat, najsilnejsi bojovnik ...a nic z toho. Druhy vklad sme davali 2 ale pri rozmrazovani sme o 2 prisli aj, a to nam predtym ked som sa na to pytala dr ze ci sa moze stat ze rozmrazovanie neprezije niektore tak dr povedal ze moze ale ze ke to velmi ojedinele a uz si ani nepamäta kedy naposledy sa to stalo, a sup ho , nam hned dve naraz 😡 Pri druhom vklade som zasa nic ine nepocuvala len to aky su obaja silny co vkladame a podobne zvasty a sup ho jeden sa neujal vobec a druhy hned po zahniezdeni umrel 😢 Ziadne vysetrenia ine nam dr neponukol, len by vkladali ved raz sa to urcite podari ... Az teraz ked bludim po internete som si pozistovala ze poistovna preplaca aj vysetrenie DNA oboch partnerov, ze sa da este vysetrit imunologia viac, lebo na klinike vysetruju iba protilatky na spermie co sa mne aj potvrdilo , ale na imunolog klinike v BA a v Nitre vysetruju podrobne imunologiu ze ci napr telo netvori protilatky na embrio a preto ho maternica neprijma. Tak som si povedala ze pre posledne dve deticky pojdem az ked si toto este vsetko dam vysetrit. Lebo to nie je normalne aby mi dr stale tvrdil ze mam ukazkovu maternicu, embriologicka ze ake silne a krasne embria a prt z toho ...
Prepac , som sa trochu rozposala ale mam take nervy uz na vsetko. Je to pre nich len cisty biznis ..
@alexa1983 mas pravdu. Ivf je velmi perspektivne sa rozvijajuci sa biznis. Ak mas moznost podstupit tie extra vysetrenia, urcite do toho chod. Mozes predist dalsiemu sklamaniu a pomoct tym zvysnym embryam ☺ Ja sa tiez za kazdym nezdarenym pokusom pytam, ze ake vysetrenie by sme este mali podstupit. Zatial nam neodporucaju ziadne. Ja som tiez v prvom cykle mala 7 embryi. Postupne sme vkladali 2 + 2 +1 a 2 nam po rozmrazeni rozpadli 😅 ako tebe. V druhom cykle mi zmenili stimulaciu z Gonalu na Menopur a dostali zo mna iba 2 zrele vajicka. Prve dva cykly som stimulovala v nizsich davkach, lebo som v poriadku a chcela som sa vyhnut velkemu poctu embryi. Tiez sme mali ICSI. Manzel ma katastroficky spermiogram,az taky,ze sme museli odovzdavat a zmrazovat niekolko vzoriek, aby v nich nasli nieco schopne na oplodnenie. Ja som stale vedela,ze to bude tvrdy boj. Len som velmi vahala, ci do toho. Mna uz pomaly tlaci vek, tak mam obavy, co ak ten treti pokus tiez nebude fungovat...
@alexa1983 máme podobný príbeh..Akoby si mi ho z úst čítala...A mám strašne nervy že na klinike odmietali akékoľvek ďalšie vyšetrenia...Mohla som si ušetríte zdravie,peniažky aj psychiku. Išla som na vyšetrenia mimo súhlasu kliniky a hneď z prvej krvi mi zistili vysoký Prolaktin s ktorým keď ho neznizim tak ani tak skoro neotehotniem...Určite to vedeli aj na tej sprostej klinike a aj napriek tomu vkladali embrya a tvrdili že "raz" sa to určite podarí...Že vraj všetko je vo hviezdach....A podobné nezmysly. ....Namiesto toho aby ma liečili! Len brali peniaze! A vedeli dobre že aj tak sa to nepodarí!!
@takaaa mali sme vsetky blastocysty , preto nechapem kde je stale chyba :( vzdy sme dali aj natrhnutie obalu aj lepidlo :( Ale uz sj nad tym som rozmyslala ze ktovie ci to tam davaju, ved ako im to dokazeme .. Stimulovala som s decapeptylom a menopurom , ale celu stimulku som musela byt doma na pn lebo som tie hormony velmi zle znasala, dokonca som par dni musela byt aj v nemocnici :( mala som strasne zavrate, take ze sa nedalo s nimi existovat :( ked si predstavim co budem musiet zasa podstupit 😭 Ty si si aj medzi vkladmi davala pauzu? A medzi stimulaciami?
@alexa1983 ja som si dala vyšetriť u mojej gynekologicky hormonalny profil a tam som mala zvýšený prolaktin jeden hormón.Na internete o tom pekne pisu ako príčinu neplodnosti. Išla som na vyšetrenie štítnej žľazy,hematologiu,reprodukčnú imunologiu,hysteroskopiu, rôzne laboratórne testy DNA fragmentácia ..., Protilátky proti spermiam atď.,genetika...Chodila som na kliniku do KE a chystáme sa do Brne,kde mi odporučili urobiť tieto vysetrenia pred tým ako sa pustíme do nového IVF
@alexa1983 ano prepláca za pol roka ti vráti časť peňazí. Vyjde ťa to nakoniec ako tu. Najprv však musíš zaplatiť celú sumu a potom žiadať spätne. Ja nechcem nechať Brno ako poslednú možnosť. Chcem ísť do toho naplno. Aj som uvažovala Martin a potom Brno, ale ničiť si zdravie a míňať peniaze viackrát a robiť na sebe pokusy. Tak som sa rozhodla,že chcem ísť raz a na prvý pokus 😁
@sussah aj si tam bola uz na konzultacii? Ze kolko treba mat cca penazi nachystanych 🙂 mas pravdu v tom ze radsej tam ist hned, no uz tu sme nechali cez 3000 eur 🙈 Je to hrozne .. Mne kamoska hovorila ze tam robia odber aj iba vlastnych prirodzenych folikulov kt sa ti tvoria pocas ovulky a tie ti oplodnia a vlozia. Vraj toto stoji iba 150 eur, ze sa na to chysta , ale nejak sa mi to nechce verit .. Martin tiez asi nebude bohvieco, aj ked som nad tym este pred par rokmi uvazovala, no potom tam zacala chodit kamaratka a dopadlo to asi takto: 3 krat po sebe potratila v 3-4 mes, dva krat po sebe mala mimomaternicove, to posledne jej vobec nezistili a v poslednej sekunde prisla na pohotovost kde ju okamzite operovali inak by uz zomrela. Nikto tam neriesil preco stale potraca, len im stale hovorili ze vidite maternica to prijma , treba iba vkladat a raz sa to musi podarit. Potom sa nasrali a isli do brna, kde im hned zistili z krvi, ze ona ked otehotnie tak sa jej okamzite meni zrazanlivost krvi a preto potrati, isla tam na vklad, hned vysiel a od prveho dna ako jej potvrdili hcg tak si pichala kazdy den injekcie na zrazanlivost az do porodu a teraz ma 3 rocnu dcerku . Takze ziadna klinika tu u nas podla mna nie je top :(
@alexa1983 tvojej kamoška asi zistili trombocity..Zrážanlivosť...Ja nechápem prečo nás hneď nepošlú na vyšetrenia? Takto nás trápia...Neúspechy,potraty...Brno mi hneď povedalo cez mail,že aké vyšetrenia mám pred IVF absolvovať. Na prvú konzultáciu ešte len ideme...Ale rozmýšľam,keďže mi nasli na endokrinologii vysoký Prolaktin,že sa najprv preliecim a presunieme konzultáciu...Nechcem ísť do toho kým nebudú všetky výsledky v poriadku. Áno tvoja kamoška má pravdu, že soft stimulaciou získať svoje folukuly a je to podstatne lacnejšie ale myslím že viac ako 150 eur. Ale nevýhodou je že to nevyjde...Nebudeš mať folukuly a zbytočne zaplatíš..Ale pre samoplatcov je to super možnosť ...Ja som najprv o tom aj rozmýšľala a s stále váham a asi sa aj poradím na klinike. Ale asi do toho pôjdem s klasickou normálnou stimulaciou
@alexa1983 vzdy sme mali pauzu medzi vkladmi, ca 2,3 mesiace, aj z dovodu prace. Stale som mala dovolenku po vklade. Inac tiez sme skusali soft_nativny cyklus. No nanestastie sa nam nepodarilo ziskat ani jedno vajicko. Pri nativnom cykle ta musia castejsie pozorovat, aby vedeli urcit spravny cas odberu, pred tym nez prirodzene ovulujes. Inac podla mojho nazoru je to najlepsia metoda, pretoze priroda sama dovoli dozriet jednemu najlepsiemu vajicku. Kdezto pri normalnej stimulacii nutia dozrievat viac vajicok chemikaliami. Akymi davkami si stimulovala? Pisala si, ze ti bolo velmi zle, to je mi luto. Mozno ak by ti zmenili stimulacne lieky. Ale na to zatial ani nemysli. Mas predsa este babanka ktore cakaju na vklad a su silny bojovnici ☺ Ja som v prvycm cykle stimulovala 150 gonalom a v druhom 150 menopurom. Teraz po prvy krat mam dlhu stimulaciu decapeptyl + 225 gonal. Inac tiez mam nieco so zrazanlivostou krvi. To mi testovali pred prvym cyklom. Po transfere musim pichat injekcie proti zrazanlivosti. Never ending story. Prave ked som si myslela, ze sa konecne zbavim tych injekcii 🙏

@sasenka6 trasfer ani citit nebudes neboj 🙂 akurat ze ja mam opacne otocenu maternicu tak trochu tam majstroval ale vydrzala som 🙂