icon

Môže byť zlý spermiogram dôvodom potratov?

pamelaandersom
Včera o 18:31

Ahojte .pridavam svoje skusenosti
Otehotnela som 3x prirodzene no stale to skončilo do 10 t.opakovanie mis abourt.
Pričina neznama mislite že može byt pričina zly spermiogram?teraz sa chystame na ivf prave sy pichavam na stimulovanie a buduci tyžden ma čaka odber vajičok ale bojim sa že sa ne podari alebo aj ked sa podari tak to može skončit zas potratom.moj manžel ma malo počet spermie a vela poškodene a morfologia je 2.priložim vysledki spermiogram čo si mislite šu to až take zle žw možw byt pričina potratov alebo mali ste take hodnoti a podarilo sa ivf?

pamelaandersom
autor
Včera o 18:32
pamelaandersom
autor
Včera o 18:34

Čo si mislite na take hodnoti može byt uspešni ivf mate skusenosti?

mauduska
Včera o 19:08

Ja som raz čítala, že za veľa potratov v 1. trimestri je zodpovedná práve kvalita spermií. Spermie dozrievajú 2-3 mesiace. Ak máte potreblém, neriešila by som hneď IVF. Nech manžel skúsi 2-3 mesiace fakt že dobre jesť, vôbec nefajčiť (ak fajčí), vôbec nepiť alkohol, cvičiť, chodiť veľa von,.. proste naozaj veľmi zdravý životný štýl. Spermie môžu byť odrazom zdravia muža. Och, a ak má zvyk si dávať napr. notebook na nohy, tak nech to nerobí. Notebook je teplý, zohrieva mu rozkrok a teda aj semenníky - seriózne mu môžu pohynúť spermie (preto je miešok mimo tela a vie sa natiahnuť a stiahnuť, aby mali spermie ideálne teplotu, trochu nižšiu ako telo).

anonym_9b5b9a
Včera o 19:09

@pamelaandersom vaša situácia ma mrzí ale napišem ti to takto ..
oligo znamená nízky počet spermií .. astheno slabší pohyb spermií...terato je, že veľa spermií má zlý tvar.. cize 2% šanca na otehotnenie .. je veľmi nízka.. otehotnieť je stále šanca 3x sa vám to podarilo, lebo tie 2 % predstavuju spermie ktoré su v poriadku .. alee.. áno, má to velky súviss s potratmi koli genetickej chybe embrya .. takže najlepšie je umelé oplodnenie a čas .. na zlepšenie spermiogramu, asi vám aj lekari odpprúčili toho veľa .. hlavne nefajcit, nepiť alkohol, zdravo sa stravovať. A nech manžel uživa koenzym q10..

elzu
Včera o 19:21
@anonym_9b5b9a

@pamelaandersom vaša situácia ma mrzí ale napišem ti to takto ..
oligo znamená nízky počet spermií .. astheno slabší pohyb spermií...terato je, že veľa spermií má zlý tvar.. cize 2% šanca na otehotnenie .. je veľmi nízka.. otehotnieť je stále šanca 3x sa vám to podarilo, lebo tie 2 % predstavuju spermie ktoré su v poriadku .. alee.. áno, má to velky súviss s potratmi koli genetickej chybe embrya .. takže najlepšie je umelé oplodnenie a čas .. na zlepšenie spermiogramu, asi vám aj lekari odpprúčili toho veľa .. hlavne nefajcit, nepiť alkohol, zdravo sa stravovať. A nech manžel uživa koenzym q10..

Souhlasím naprosto s
@anonym_9b5b9a
IVF - tedy především ICSI- je ve vašem případě správná cesta- plus praeimplatacni genetické vyšetření embryii- ale to se asi na SR dela automaticky.
Zdravý životní styl- jak pisou ostatni- je zaklad.

Moc držím pěsti!

pamelaandersom
autor
Včera o 19:26

Dakujem pekne už sme chystani na ivf biduci tyžden idem na vklad áno odporučili nam aj icsi bez toho neni možne aj embrio si dame na geneticu len že je to velmi drahe.bojim sa že aj ked sa to podari može to skočit zas potratom.

pamelaandersom
autor
Včera o 19:28
@mauduska

Ja som raz čítala, že za veľa potratov v 1. trimestri je zodpovedná práve kvalita spermií. Spermie dozrievajú 2-3 mesiace. Ak máte potreblém, neriešila by som hneď IVF. Nech manžel skúsi 2-3 mesiace fakt že dobre jesť, vôbec nefajčiť (ak fajčí), vôbec nepiť alkohol, cvičiť, chodiť veľa von,.. proste naozaj veľmi zdravý životný štýl. Spermie môžu byť odrazom zdravia muža. Och, a ak má zvyk si dávať napr. notebook na nohy, tak nech to nerobí. Notebook je teplý, zohrieva mu rozkrok a teda aj semenníky - seriózne mu môžu pohynúť spermie (preto je miešok mimo tela a vie sa natiahnuť a stiahnuť, aby mali spermie ideálne teplotu, trochu nižšiu ako telo).

@mauduska dakujem za info a za radi ale už nechceme čakat dlkšie sme pripraveni na ivf buduci tyžden idem na bklad lwn neviem či stakimiro hodotami spermiogramom sa podari?

elzu
Včera o 20:50
@pamelaandersom

Dakujem pekne už sme chystani na ivf biduci tyžden idem na vklad áno odporučili nam aj icsi bez toho neni možne aj embrio si dame na geneticu len že je to velmi drahe.bojim sa že aj ked sa to podari može to skočit zas potratom.

@pamelaandersom vetsina potratu je zpusobena genetickou chromozomalni vadou embrya- proto mate vyssi sanci, ze se to povede, kdyz se vlozi geneticky zdrave embryo.
Vzhledem k tomu, ze jdes pristi tyden na IVF, předpokládám, ze mas za sebou všechna ostatní komplementární vysetreni-od cukru, pres stitnou zlazu, po vylouceni trombofilii stejne jako vylouceni „vrozenych nebo ziskanych vad“ delohy.

pamelaandersom
autor
Včera o 22:54

Na genetiku sme boli obi dvaja sme uplne ok.mám trobofilnibstav a tera si picham clexane a štitnu žlazu ešte minuli rok som mala višetreni to je tiež ok