Môžem ukončiť stimuláciu v procese IVF?
Ahojte dievčatá. Možno si teraz o mne pomyslite že som hlúpa ale s mužom sa už 2 roky snažíme o dieťatko, zatiaľ neúspešne tak sme koli tomu minulý rok navštívili CAR kde nám spravili vyšetrenia. Povedali nám že jediné IVF. Tak teda som povedala ze to skúsim. Začala som zo stimuláciou dnes je to tretí deň. Rozhodla som sa to ale ukončiť. Myslíte že sa to ešte dá? Je mi hrozne zle,boli ma hlava,vraciam a dokonca mi hrozí OHSS.Cely deň som premýšľala a až teraz som si uvedomila že robím niečo proti môjmu telu,že je to nasilu,proste to tak cítim 😪 chcem sa naďalej milovať normálne zo svojim mužom a ďalej sa o to pokúšať. Dá sa to ešte stopnúť keď už som začala pichať? Prosím komentáre typu mohla.si na to myslieť skôr a podobne si odpustite,proste som sa asi zľakla
@mariska1989 ďakujem moja 🙏 moj manžel mi dodáva najväčšiu silu,teraz som vkuse na ňom nalepena,viac ako inokedy 😂 verím ze to nevzdám a ze o par týždňov vám tu budem písať ze čakáme dieťatko 🙏
Narkoza pocas odberu oocytov bol za mna najlepsi spanok,je to velmi kratky a bezbolestny zakrok,ale mala som pocit,ze som spala cely den,toho sa vobec neboj
Ja v tebe verím. Nevzdaj všetko zlé raz skončí a príde len dobre . To male stvorenie stojí za všetko. Takže verím že nám tu potom pošleš test že sú tam // a poriadne ❤️❤️❤️❤️❤️❤️
@mariska1989 ❤️❤️❤️ Ďakujem ❤️❤️❤️
Tak sa vzchop. Si dospela. Toto vsetko je na rodicovstve ta jednoduchsia cast.
Ja by som to tiez neukoncila, ale je to na tebe.
Panbozko ma moznost nadelit aj ktore sa uchyti a ktore nie...
Ja som mala 10 embryi a mam 1 krasnu zdravu dceru vdaka IVF. Ostatne sa neuchytilo ani jedno. Absolutne nelutujem.
@sono2 áno sú nádherné 🥰 moc ďakujem za podporu
Dievčatá veľmi vám Ďakujem a vážim si každý jeden názor 🌹❤️
moja znies ako citlivy clovek. vies o tom ze existuju psychologicky dokonca sa specializuju na to cim prechadzas? ja,si myslim ze to je ta podpora co potrebujes. da sa,aj online napr hedepy.sk nevahaj. nebud sama so svojimi strachmi a obavami. myslim na teba
@juliet86 veľmi pekne ti ďakujem 🤗❤️❤️
Veru moja povaha je jedna z tých citlivých a ustráchaných...po tom všetkom čo som si už prežila sa ani nečudujem aká som...pred pár rokmi som trpela panickou úzkostnou poruchou a bolo to neskutočne ťažké obdobie,niekedy mi bolo na umretie...ale snažím sa...bojujem ...mam milujeho muža a po tom všetkom chceme zažívať šťastie z dieťatka a zas príde toto 😔
Ale dnes mi už je omnoho lepšie,cítim sa dobre,spokojne a dúfam že dokonca už bude všetko v poriadku 🤗
a o moznosti odbornej pomoci si myslis co? tesim sa ze mas lepsi den
Ahojte.. Takže po druhej kontrole mi bolo povedané že mám veľmi veľa vajíčok ale malé 😞 a že ET mi tento cyklus nebudú robiť až budúci...
Teda budes mať punkciu a po ďalšej MS budeš mať kryoembryotranfer?
No a co? Ved nic sa nedeje. Aj ja som tak mala
ja som to teraz po druhom IVF aj tak chcela....prečistiť hlavu a telo a KET
A boli teda vajíčka? Akože malé? Žiadne dominantné nevytvorili? Ani neoplodnili? Či pôjdeš celý ivf opäť?
@michaelaj174 áno vraj koli OHSS mi musia až ďalší cyklus vložiť
@sono2 povedali mi že mám veľmi veľa vajíčok ale ešte sú malé tak neviem ako to bolo myslene 🤔
@really8 a úspešne?? Ja sa bojím či to nebude mať menšiu šancu keď to nebude čerstvé
Ano uspesne na prvy pokus. Tiez kvoli ohss. Ale vies tebe to moze byt jedno lebo ty nie si v mojom tele ani ja v tvojom. Skus sa prestat preboha uz vsetkeho bat a zacni aj verit. To je to najlepsie co mozes urobit
Takže nebola ani punkcia?
@sono2 ešte nie ale bude pravdepodobne v piatok,ešte vo štvrtok na kontrole mi povedia
@really8 jasne 🤗 a ten ohss si zvládala v pohode? Mala si aj nejaké prejavy?
ohss som nemala ziadne prejavy po druhom IVF, nepytas sa sice mna ale mozno ti poradim aj ja... prisla som k lekarovi na kontrolu, volna tekutina v bruchu, isla som na tri dni do nemocnice , dali infuznu liecbu a islo sa dalej.. mala som stredny typ
Ano, ani som nemusela do nemocnice. Ja som citila len taky strasny tlak. Az ked zo mna vybrali vsetky vajicka som zistila aka som bola nabombena a ako ma to vsetko tlacilo
Ja som otehotnela až na 3 KET.ET sa nekonal lebo som neskutočne ochorela - vracanie, hnacky, teploty... Mala som oslabenú imunitu z tych procesov. Ale napokon aj dobre, lebo sa moje telo potrebovalo dat dokopy a odbúrať sa z tych hormonov.Treti KET bol ale až po vyše roku. Bol uspešny aj pre ine veci ktoré som robila.
Baby a ten ohss ste dostali po odbere alebo ešte pri stimulácii??
Ahojte dievčatá, idem za vami s aktuálnymi infoškami. Tak som to nevzdala, dnes som mala OPU a teraz už ležím doma lebo ešte ma boli každý pohyb co urobím. S tou narkozou ste mali úplnú pravdu,myslím že to z celého bolo asi to najmenej a vôbec sa sa nemala čoho báť 🥰 Ďakujem za podporu 🙂 Teraz už len dúfať aby sa OHSS objavil iba v najľahšej forme

@michaelaj174 v sobotu idem na kontrolu tak som zvedavá 🙏 a možnože mi ten matroš pomôže zbaviť sa týchto stresov 😁