icon

Nové centrum Repromedica

petrapet
7. máj 2014

Ahojte baby, rada by som začala novú tému a to IVF v novom centre Repromedica. Tri cykly som už absolvovala a prišlo na ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť do ďalšieho cyklu a rozhodli sme sa ho absolvovať v Repromedice. Už sme tam boli na konzultácii a prvý dojem je úžasný, krásne priestory a milí personál. Boli sme u doktorky Ďurechovej. Rada by som sa podelila o skúsenosti a zážitky s niekým, prípadne by sme sa mohli navzájom podporiť. Tak ak sa chystáte, napíšte, budem rada. PS: všetkým snažilkám držím palce 😉

renitr
24. jan 2017

@nikushka1 Ahoj, no zatial je to OK. V pondelok som zacala , picham Decapeptyl a od dnes som k tomu pridala aj Fostimol 🙂 na kontrolu idem asi v nedelu alebo v pondelok. Zajtra mi budu volat ze kedy mam prist... Tak som zvedava ako na tom budem. Neviem ci uz by som mala nieco citit v oblasti vajecnikov, alebo je este skoro?. Snaaaad picham dobre

nikushka1
24. jan 2017

@renitr fuj decapeptyl. ten som doslova neznasala. isto si dobre pichas tam nemas co pokazit

skovarik
24. jan 2017

Ahojte ano potom som si citala ,ze najprv sa robi ta inseminacia..mame vsetko v poriadku aj muz ma vyborny spermiogram..a sme rozhodnuty to vyskusat vo februari ak dostanem a ak sa to bude dat...len neviem ci si mam dat aj pychnut pregnil a potom uzivat duphaston?alebo to nechat volne..ale snad ta kombinacia nieje moc zataz na telo..aj som si citala o babach co im vysla inseminacia tak snad budeme patrit medzi nich..@bosorka32 drzim palce aby boli //..musime ozaj len verit ,ze raz sa to naozaj podari..

alexa1983
25. jan 2017

@skovarik ten pregnil je v pohode , ten je iba na uvolenie vajicka aby sa urcite v den D uvolnilo a tie lieky , tie si mas vkladat po inseminacii ? Ak ano tak to je na vytvorenie vhodneho prostredia pre bejbinko a udrzanie tehu. Ja som mala progesteron.

alexa1983
25. jan 2017

Ma napadlo baby, tie co pojdete na vklad , tak nechcite ked vam dr predpise brat vaginalne taky gel v tubach, nazov som uz zabudla, ale je iba jeden , chcite radsej tabletky si tam davat. Ten gel je taka novinka a 90% zien mali z toho problemy. Ja aj s tou babou co sme boli spolu sme s nim boli uplne ucpate, cele dni z nas vypadavali kusky geloveho humusu a tazko sa spustal potom menzes a riadne bolel, on akoby to tam ucpaval. Lieky sa lepsie a hlavne rychlo rozpustia. A je aj drahsi. Pred vkladom museli napr tu kamosku este cistit a doslova z nej povyberali kusy zrazenejo gelu, ja som si druhy krat dala predpisat progesteron namiesto neho a ziadny problem s nim .

nikushka1
25. jan 2017

@alexa1983 myslis asi crinon. ja som ho mala pri prvom ivf(maj 2014) brala som ho cely prvy trimester. okrem toho ze je pekne drahy(cca 100evri/mesiac) je to veru neprijemne ked to zacne vypadavat.ja som ho brala cely prvy trimester a potom este mesiac zo mna sli hrudky. o tom kolko som zo seba vysprtala pred poradnou alebo proste ked som mala mat sono zo spodu ani nehovorim.
ale hrozi mi ze zase pri nom skoncim lebo po progesterone mam krce ako pri menzese.nebolia nejako mega len je to riadne neprijemne.vcera mi dali recept na ten crinone ale uvidim ci ho vyuzijem.dam tomu progesteronu este sancu

bosorka32
25. jan 2017

@nikushka1 Mne tiez nerobi dobre progesteron tabletkovy ☹

Dievcata, ked pojdem po vysledky a na dalsiu konzultaciu, potrebuje tam byt este aj muz?

skovarik
25. jan 2017

@alexa1983 no tie lieky maju byt po inse.to neviem ci sa vkladaju ale papaju ale myslim ,ze je to neaky hormon na udrzanie plodu ci co to..no dr mi to vysvetli ,ze su to veci ktore pomozu aby ovulka prebehla na isto ale ,ze je to na nas ako sa rozhodneme..

skovarik
25. jan 2017

@nikushka1 ja si myslim ,ze tam mozes ist aj sama.ale my sme bolo vdzy spolu..

bosorka32
25. jan 2017

@skovarik Dakujem. Aj my by sme isli, ale zrovna v tom termine drahy sluzi a nemoze ist. Myslela som to tak, ci ho tam lekar este na nieco bude potrebovat. Az potom pri IUI, nie? na IUI sa tiez posiela nejaka ziadost o schvalenie do poistovne? Nam este vcera hovoril, ze budeme musiet ist aj k notarovi.

nikushka1
25. jan 2017

@bosorka32 my sme boli obaja ale nebol tam potrebny. a hej treba jedny papiere mat s overenym podpisom.ale to az pri odbere(teda pri ivf pri iui netusim to som nikdy nemala)

nikushka1
25. jan 2017

@skovarik duphaston sa tusim je.akoze normalne cez usta

alexa1983
25. jan 2017

@nikushka1 ano ten myslim 🙂 ja som mala krce pri oboch. Ale uz ho viac nechcem 🙂

alexa1983
25. jan 2017

@skovarik mozes uz na vsetko sama 🙂 ja som chodila aj sama ked muza nepustili z prace 🙂

alexa1983
25. jan 2017

@bosorka32 budes ho potrebovat az pri iui , a to tak ze rano pridete na 8,00 on odovzda spermie a potom po 4 hod ti urobia zakrok, tolko trva kym ich ocistia a upravia. Takze ty s nim rano ani nemusis ist. Lebo skor ako okolo 11,00 ti to neurobia. Vzdy je to tak isto. Poostovna tu nepreplaca nic, hradis si to sama, takze s tou sa nic neriesi a papier od notara overene podpisy budete potrebovat vzdy pred kazdou jednou iui ako aj pred kazdym jednym vkladom pri umelom. Vzdy novy papier s overenym suhlasim ze to dieta budete povazovat za svoje a aj manzel 🙂

bosorka32
25. jan 2017

@alexa1983 Dakujem 🙂 Esteze tam je notarov v okoli plno 🙂

skovarik
25. jan 2017

Na to este aj notara potrebujeme??😂😀..no to ma pobavilo toto je nova info premna😁..a potom po inseminaci to je skratka IUI??kolko sa lezi tam?lebo ked vzdy meskali pri mne dve hodiny ci si dovolenku nemam zobrat haha😉😃?

nikushka1
25. jan 2017

@skovarik iui je inseminacia- IntraUterinnaInseminacia2

nikushka1
25. jan 2017

@alexa1983 ani ja moc nechcem ten crinone lebo len pocujem o nom a jezia sa mi chlpy.dr mi dal vcera na vyber- progesteron crinon alebo injekcie.jedno lepsie jak druhe.asi ostanem pri progesterone a keby je to nevydrzatelne prejdem na crinon

skovarik
25. jan 2017

@nikushka1 dakujem coskoro sa aj skratky naucim😃..

nikushka1
25. jan 2017

@skovarik verim ze dalsie uz nebudes musiet poznat ze bude stacit iui😉

alexa1983
25. jan 2017

@skovarik inseminacia sa robi dole v ambulancii a ides hned prec, nelezi sa

alexa1983
25. jan 2017

@skovarik ja som bola pred par mesiacmi taka ista neboj sa 😂 Tiez som pozerala ze co za skratky baby pisu 😂

bubu25
25. jan 2017

@alexa1983 ahoj, my ked sme boli naposledy na IUI, tak sme dosli naraz s muzom okolo 8-mej, mm isiel na odber, ja som este bola u lekara a do cca polhodky som isla na kozu a uz aj mi doktor transportoval spermie dovnutra. Tak teraz neviem, ci ich neprecistovali alebo to zavisi od kvality spermiogramu (moj mm mal len pomalsie spermie, ostatne bolo +/- ok). Vtedy to zial nevyslo aj tak :-/

renitr
25. jan 2017

@nikushka1 mne nevadi ten decapaptyl, ten sa mi aj celkom pozdáva 🙂 mna to pichanie normalne zacalo bavit 🙂)))

nikushka1
25. jan 2017

@renitr ja som ho neznasala.ostatne boli ok ale ten decapeptyl ten bol hroza

alexa1983
25. jan 2017

@bubu25 aha tak neviem potom , ja som bola na dvoch a vzdy som musela min 4 hodky cakat. ale mozno preto ze ja tvorim protilatky na spermie tak mozno s nimi nieco robili ? No netusim 😟 Uz ma tam asi nic neprekvapi 😂

alexa1983
25. jan 2017

@renitr 😂 Ja som si tiez na to tak zvykla , ze mi to potom aj chybalo 😂😂😂

skovarik
25. jan 2017

Fuha dievcata ja mam hrozu z pichania 😂😃😁😷 to je moj najvacsii problem ,ze ak k tomu dojde co budem robit 😂😂..a vas to bavi??no zavidim vam ale ja mam paran

skovarik
25. jan 2017

Paranoju som chcela napisat😁😀😊😂😆