icon

Nové centrum Repromedica

petrapet
7. máj 2014

Ahojte baby, rada by som začala novú tému a to IVF v novom centre Repromedica. Tri cykly som už absolvovala a prišlo na ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť do ďalšieho cyklu a rozhodli sme sa ho absolvovať v Repromedice. Už sme tam boli na konzultácii a prvý dojem je úžasný, krásne priestory a milí personál. Boli sme u doktorky Ďurechovej. Rada by som sa podelila o skúsenosti a zážitky s niekým, prípadne by sme sa mohli navzájom podporiť. Tak ak sa chystáte, napíšte, budem rada. PS: všetkým snažilkám držím palce 😉

nikushka1
28. jan 2017

@alexa1983 presne toto som aj ja riesila ze toto je isto posledna stimulka ze nikto nikdy neskumal ake to ma dlhodobe nasledky taketo megadavky hormonov.ze este dajakeho raka budem mat.

alexa1983
28. jan 2017

@nikushka1 ja si teraz potrebujem dat oddych od liekov , lebo ma to velmi znicilo vsetky tie lieky a koncom leta pojdeme pre posledne deticky dve . A ak to nevyjde tak netusim co bude potom 😞 Tuzba po dietati je obrovska ale aj strach o zdtavie. A ked si predstavim co vsetko ma zasa caka potom 🙉 Ach jaj ..

bosorka32
28. jan 2017

Ja sa asi opytam blbu otazku, ale pred vkladom ste uz nemali stimulaciu?

alexa1983
28. jan 2017

@bosorka32 nie, pred vkladom - ale uz zmrazenych embrii cize KET uz beries iba lieky ten hnusny estrogen , ale mozes ist aj bez nich, no ak ich budes brat tak budes mat na 100% pripravenu sliznicu na vklad, ta musi byt vysoko a to sposobuju tie lieky. Bez liekov sa ti nemusi dostat do pozadovanej vysky a tym padom by ti nerobili vklad.

nikushka1
29. jan 2017

@bosorka32 ked je vklad v tom cykle ako stimulka tak sliznica je nachystana z tych liekov vramci stimulky co si si pichala a ked je ket(vklada sa zmrazene) tak sa davaju lieky "len" na rast sliznice.vtedy sa ani poistovna neriesi.teoreticky mozes mat po jednej stimulke aj 10vkladov(zalezi kolko embryi sa podari)

skovarik
29. jan 2017

och dievcata tak toto je fakt sila...kolko svinstva si musi zena dat do tela..verim ,ze sa vam to vsetko za par mesiac ustupi,a budete aj krasne a s bonusom v brusku😍.☺🙂🙂...mna uz tiez zacinaju boliet prsia a to mam mat ms az za 10dni 😏 no som velmi zvedava..peknu nedelu prajem

alexa1983
29. jan 2017

No ved preto to priroda zariadila tak , ze rodia zeny , pochybujem ze by to chlapi nasi vsetko zvladli 😂

bosorka32
29. jan 2017

@nikushka1 dakujem. A co sa tyka poistovne, pre nich je 1 cyklus IVF je vlastne len vybratie vajickok a ich oplodnenie? Bez ohladu na to, kolko vkladu bude?

nikushka1
29. jan 2017

@bosorka32 hej tak ako pises 1cyklus = 1stimulacia a 1odber a oplodnenie.

nikushka1
29. jan 2017

@alexa1983 tebe kolky den vysiel test prvykrat pozitivny. zacinam stresovat. zvyraznili sa mi zily na prsiach(co bol pri malom prvy znak tehu) ale teraz to zvyraznenie preslo tak stresujem ze sa chytilo ale potom to vzdalo .😔

alexa1983
29. jan 2017

@nikushka1 ja som robila prvy krat na 8. den lebo mi vkladali 2 a keby sa obe ujali tak by uz boli ciarky , ale nic, potom na 11 a uz bola druha ciarka jemna ruzova ale viditelna . Ty si teraz kolky? Rataj ze 3-4 dni trva kym sa cervik uhniezdi, takze az potom zacne produkovat hcg a velmi slabo, tak neviem ci nie je priskoro este na nejake tehu syndromy 🙂

nikushka1
29. jan 2017

@alexa1983 ja som dnes 5ty den po vklade.testovat jasne ze nema vyznam.to najskor stvrtok piatok ale istejsi je vikend. k uhniezdovaniu nedochadza 6ty den od oplodnenia) teda ja som to tak pochopila ked mi embryologicka vravela ze piaty den po oplodneni zacina embryo "vychadzat" z obalu aby sa mohlo 6ty den uhniezdit. toto cakanie je hroza.

bosorka32
29. jan 2017

@nikushka1 To verim. Drzim palce. Ja som prve tehotenstvo citila hned, proste som mala tusak. Druhe zasa vobec. Je to velmi individualne.

alexa1983
29. jan 2017

@nikushka1 ja som sa pytala vtedy dr ked mi urobila vklad a hovorila ze 3-4 dni to trva, tak neviem , kazdy hovori inak 😂 Ale je to asi indivindy , lebo ked som mala nizke hcg tak mi povedala sestricka ze sa mohlo neskor uhniezdit . Tak netusim 😂

nikushka1
29. jan 2017

@alexa1983 dufam ze tie bolesti 4 dni po transfere boli uhniezdovacie.este vcera boli a dnes uz nic.
cista pravda ze prva faza ivf (stimulka) je narocna fyzicky a druha(po vklade) psychicky. idem asi riesit oslavu pre maleho nech na to tolko nemyslim

bosorka32
29. jan 2017

Myslite, ze ma zmysel, aby som zacala od marca stimulaciu, ked budem zrovna v strede cyklu 4 dni odcestovana? Teda presne neviem, kedy mi vyjde ovulacia a tie 4 dni su asi vela, nie?

alexa1983
29. jan 2017

@nikushka1 urcite to boli uhniezdovacie 👍🏽 aj ja som ich mala . A potom uz iba vecer vzdy 🙂 Tak mu nachystaj super oslavicku, aspon prides na ine myslienky . A davaj pozor aby si si brusko nenatahovala teraz !

alexa1983
29. jan 2017

@bosorka32 no zalezi kedy planujes odcestovat, lebo vyber sa robi nie len podla ovulky ale aj dozretiu folikulov.

nikushka1
29. jan 2017

@bosorka32 ja by som asi neriskovala su tam potrebne sono kontroly a odber je tak ako pise alex nie podla ovulky ale podla toho ako reagujes na lieky(a teda ake su foliky) ja som pri prvom mala odber uz 10DC(a 13dc transfer) a teraz pri druhom az 19DC

bosorka32
29. jan 2017

Ale ak by sa mi postastilo a mohla by som ist "len" na IUI, tam sa to neriadi podla ovulacie? Som z toho jelen. Dakujem 😉

nikushka1
29. jan 2017

@alexa1983 jj davam si pozor. a snad to boli uhmiezdovacie.utorok doobeda vklad a bolesti od stredy obeda do vcera.vcera nejak poobede ustali.a najviac boli asi stvrtok

nikushka1
29. jan 2017

@bosorka32 riadi ale myslim ze aj tam musis mat sono kontroly teda folikulometrie aby vedeli ako na tom si kedy pichnut pregnyl

alexa1983
29. jan 2017

@bosorka32 presne ako pise nikushka, aj tam musis ist na kontroly a zakrok je v case ovulky , ved sa ti musia vajka uvolnit aby si mohla byt tehu 🙂 a 2 dni pred sa picha pregnyl.

bosorka32
29. jan 2017

Dakujem, dievcata. A tie kontroly su ako casto v case, ked sa caka na ovulaciu. Rozmyslam, ze by napriklad prvy den, ked mam odcestovat (sobota) by som mohla prist rano a stvrty den, ked pridem (utorok) podvecer. Tak by sa to dalo? Alebo ste tam museli vtedy chodit denne? Tu cestu uz nemozem zrusit. A som teraz 30. den a netusim, aky dlhy bude moj cyklus tentoraz. Pri stimulacii sa mi asi skrati, nie? Alebo tu prvu fazu pred ovulaciou neurychluju liekmi? Dakujem, asi vam pripadam ako trubka, ale velmi sa v tomto nevyznam 🙂

renitr
29. jan 2017

@alexa1983 v utorok budem mudrejsia ked mi povie ako to bude dalej. Teraz este mam pichat dalej Decapeptyl a Fostimon a to picham do utorka. Ale doma ma, este aj Gonal a Luveris, no neviem kedy sa pichaju tieto davky.....

renitr
29. jan 2017

Babulky, pred OPU ma byt kolko dnova abstinencia? 3-4 dni bude podla vas OK? Vdaka

alexa1983
29. jan 2017

@renitr nam kazali aspon 5 dni bez sexu aby bolo vela spermosiek ☺️

nikushka1
29. jan 2017

@renitr fostimon a gonal je to iste pokial viem.mne ich aj kombinoval lebo ja som mala malo liekov a vysoku spotrebu a dlhu stimulku. a luveris som si pichala posledne dni stimulky.tusim posledne styri.
my sme sa ani nepytali na abstinenciu.brali sme to ako klasika pred spg a to sme dodrzali a spg bol standardne nanic ako vzdy

renitr
29. jan 2017

@alexa1983
@nikushka1 dakujem babulky, juuuj uz nech je utorok aby sme vedeli na com sme. Zajtra ma caka este predoperacne . Juuuj nech uz je odber , normalne sa tesim. Ale aj tak je najdolezitejsie aby sa nam podarilo nieco oplodnit. Mi mame problem prave ten, ze nie a nie oplodnit vajka...

nikushka1
29. jan 2017

@renitr budete davat icsi? u nas je tiez problem s oplodnenim.vlastne bez icsi by sa nam nic neoplodnilo