icon

Nové centrum Repromedica

petrapet
7. máj 2014

Ahojte baby, rada by som začala novú tému a to IVF v novom centre Repromedica. Tri cykly som už absolvovala a prišlo na ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť do ďalšieho cyklu a rozhodli sme sa ho absolvovať v Repromedice. Už sme tam boli na konzultácii a prvý dojem je úžasný, krásne priestory a milí personál. Boli sme u doktorky Ďurechovej. Rada by som sa podelila o skúsenosti a zážitky s niekým, prípadne by sme sa mohli navzájom podporiť. Tak ak sa chystáte, napíšte, budem rada. PS: všetkým snažilkám držím palce 😉

evaachesa
23. jan 2019

@melmel78 ahoj, pri druhom tehu chodis nadalej na infuzie? Ja som dostala info ako by mali byt podavane a ltt ze som stihla tu prvu. Na nete som nasla len jeden taky negativny, preto som aj chcela pocut iny nazor ci to pomohlo a tak ...no len to zase nie je jednoznacne ci prave infuzie pomohli alebo to bola zhoda nahod, ci vsetko dokopy. Infúzie mi odporucila takto:
- 1.INFÚZIA - 10-14 dní pred plánovaným vkladom
- 2.INFÚZIA - 3-5 dní pred plánovaným vkladom
- 3.INFÚZIA - 3-5 dní po vklade
- 4.INFÚZIA - v zistení prípadného pozitívn.tehotensk.testu - podaná infúzia čo najskôr
- ďalšie infúzie - vždy 1x za 3-4 týždne až do skončenia 14.-16. tt gravidity

melmel78
23. jan 2019

@evaachesa uz nechodim lebo som 26tt ;) Ale chodila som preventivne cca ako pises do 14tt. Okrem toho som brala kortikoidy injekcie Dexamed 2x do tyzdna a postupne vysadzala do 19tt. Ja som pri ivf stihla len 2 infuzie co podla mna moc nemohlo zabrat tak sa tazko posudzuje ich ucinok. Ty kedy s nimi zacinas a planujes ivf?.

evaachesa
23. jan 2019

@melmel78 no tak to je krasne cislo 🙂 hlavne sa opatruj 🙂 odber vajok bude asi v pondelok a potom 5 dni na to transfer takze prvu infuziu som stihla nacas a dalsiu mam naplanovanu na stredu. Dufam ze teraz to uz pojde hladko 🙂 a tebe drzim palce a hlavne nech ti to uz rychlo zbehne do uspesneho konca ;)

zmdk
24. jan 2019

ahojte dievčatá, je tu niektorá, ktorá chodí k doktorke Tazberíkovej?

skovarik
24. jan 2019

@evaachesa budem ti silno držať palce aby si sa už konečne pridala k nám ..ešte to stíhaš kým porodim nám napísať pozitívnu správu..drž sa a hlavne mysli pozitívne 🙏🏻😇❤️

melmel78
24. jan 2019

@evaachesa dakujem pekne 🙂, ja zasa tebe drzim palce, my sme tiez dlho bojovali az sme dosli sem a dufam, ze uz dotiahneme do uspesneho konca . Hlas sa nam tu ze ako pokracujes

melmel78
24. jan 2019

@skovarik Ahoj moja, na teba som vcera myslela, ze ci este drzis po kope 😀 Ako sa mas?

melmel78
24. jan 2019

@zmdk Ahoj ja som u nej bola asi len raz, ale mne ako clovek nesadla. No pocula som na nu len pozitivne veci, tak treba vyskusat 🙂

skovarik
24. jan 2019

@melmel78 ahoj áno zamknutá som na sto zámkov dnes som bola v poradni..ale ja už by som chcela rodit o dva týždne lebo už som ako veľryba a moc ma nebaví toto gulanie..a neviem si to predstaviť ešte do 17.2🙈🙄..ináč asi všetko Ok stále sa mocem doma a už som prichystala všetko pre môj pokladik👶🏻❤️..
A ty všetko Ok?

melmel78
24. jan 2019

@skovarik to mas zachvilku a mozno sa vypyta skor von 😉. Sikulka ze vsetko ja zasa nemam nic ale kamoska mi odklada veci, postielku. Tak nieco mam u nej. Ja v pohode az na to tvrdnutie brucha uz neviem ako obsediet a pri spani si neviem najst polohu lebo na boku tvrdnem a na chrbte sa zle spi. Tak bojujem aby som aspon ako tak spala.

skovarik
24. jan 2019

@melmel78 tak ja dufam ,že nebudem ešte aj prenášať urobim preto všetko 😆😂🤣...mne tiež veľa veci dali kamošky to je super lebo však niektoré veci sa ani nestihnú zničiť pri tých krpcoch..aj berieš niečo na to tvrdnutie?a neskusala si ten tehu vankúš ja ho mám z lidla taký dlhy a s tým sa spi super ja som bez neho stratena😀..

zmdk
24. jan 2019

@melmel78 Dakujem a si ju vymenila za niekoho iného?

sassa15
25. jan 2019

@zmdk ahoj. Ja som k nej chodievala, ale potom som ju tiež vymenila.

zmdk
25. jan 2019

@sassa15 ahoj, môžem sa spýtať za koho?

sassa15
25. jan 2019

@zmdk za dr. Petrovú. Mne osobne ona ovela viac vyhovuje.

zmdk
25. jan 2019

@sassa15 v tom istom centre?

sassa15
25. jan 2019

@zmdk áno. ked sme sa objednavali na prvu konzultaciu, tak nam dali na vyber. Ja som si vybrala dr. Tazberikovu, hlavne kvoli tomu, ze som zvyknuta na zeny co sa tyka gynekologickych veci. Absolvovala som u nej 2× IUI, resp tu druhu uz robila dr. Petrikova, kvoli tomu ze dr. Tazberikova mala vtedy tusim dovolenku. Islo o to, ze sme trosku presvihli cas kedy mi mali pychnut injekciu. Resp. ma dr. Petrikova upozornila, ze nemusi sa to podarit, kedze podla velkosti folikulov uz by mala byt pichnuta injekcia vcera. Aj ma napomenula, ze preco som neprisla skorej na kontrolu. Nakoniec nam to nevyslo. Lekarku som vymenila hlavne preto, lebo som s nou predtym konzultovala nasu aktualnu situaciu. Robila som vtedy v zavode, ale vedela som ze to bude len docasne. Manzel rozbiehal biznis, potrebovali sme staly prijem, a to hned. Mala som fyzicky narocnu pracu, a pracovala na zmeny, takze som vedela ze bud budem mat volno v case kontroly alebo nie. A ona mi vravela, ze to je v pohode. Ze to prisposobime. Teraz ked na to pozeram spatne bola som celkom blba ze som nepockala, ale tuzba po babatku bola obrovska. Este som zabudla napisat ze dr. Petrova mi hovorila, ze samozrejme ista sanca je na to ze sa nam podari IUI, ale ze ona zo svojej praxe ma take skusenosti, ze IUI sa podari ked ma muz nadstandardny spermiogram (co my ani zdaleka nemame). Tak teraz ked sme sa rozhodli pre IVF, rovno sme sa objednali k nej na konzultaciu, a uz nas riesi ona.

zmdk
25. jan 2019

@sassa15 Ďakujem za odpoveď. Mne tiež nejako pani doktorka nesadla, takže rozmýšľam, že ak sa tam vrátime tak ku komu a či do tohto centra vôbec. Držím vám palce

melmel78
25. jan 2019

@skovarik ano presne, lepsie ked si mamicky pomozu takto, ze zdedis alebo ti pozicaju veci pre babo, na stastie este mam v okoli take, lebo v mojom veku uz pomaly pre vnucence budu odkladat 😂 Na tvrdnutie len magnezko dali, beriem ho tak ako mam nakazane 500mg 3x denne. Ibaze vcera to bolo otrasne, aj v noci, furt tvrdlo. som z toho na nervy, lebo by nemalo ak tak len obcas. Ale krcok za neskracuje zatial, tak je dobre. Mam nakazane lezat, ibaze ak lezim, tak je to horsie. Ten dlhy vankus z Lidla mam aj ja 🙂 nedavno som ho kupila, ale vadi mi ak si podlozim brucho to skor perina mi je este lepsia. Mozno az bude brucho ozaj mega velke tak potom.

melmel78
25. jan 2019

@zmdk no my sme s nou mali tu cest v Iscare, kde pred tym dr Tazberikova robila a tiez tu v tomto centre. Ja som z Iscare presla sem kvoli dr Petrovej, na nu nedam dopustit. Je naozaj odbornicka a vie co robi, aj ked niekedy to vyzera, ze hlada, patra, straca sa, ale nie je to tak. My sme roky chodili do Iscare a tam som presla rukami asi 4 lekarov a vzdy som si povedala, ze aka som rada, ze nas ma dr Petrova. Lekar ti musi sadnut aj ako clovek, nie len ako odbornik a musis mu verit. Ked su tam pochybnosti, nie je to dobre pre teba, budes zbytocne v strese. Ako dlho si v tomto centre a u koho si zatial bola? Ak si nevyskusala dr Drabeka, tak ti aj tohto mozem odporucit v tomto centre. Je naozaj vyborny, aj sestra k nemu chodi aj moja kamoska. My sme nesli, lebo sme ostali u Petrovej, ona je tiez dobra. Len u nej je nevyhoda v tom, ze vela cestuje a moze sa ti stat, ze zrovna v case stimulacie tam nebude. Drabek je tam vacsinou stale.

zmdk
25. jan 2019

@melmel78 my sme boli zatial len u nej, mm ma horsi spermiogram a ja mam endometriozu a hned ma poslala na operaciu, co som ja odmietla, takze sme tam od septembra neboli. Este cakam na nejake pokusy, ale pustupne sa zmierujem s tym, ze pre nas je len umele cesta. Dakujem za odporucania

melmel78
25. jan 2019

@zmdk ak mas endometriozu a manzel horsi sp gram tak ano jedine cez umele. Kolko mas rokov? Neviem preco ta posielala dr na IUI a nie rovno na IVF, strata casu. Aj ked pre telo je IUI mensie zlo, no ked sa to inak neda, tak co narobime. Na operaciu s endometriozou sa ide jedine, ak mas naozaj siroke loziska po celej brusnej dutine, ale daj si to overit aj u ineho lekara. Vykusaj bud Petrovu alebo Drabeka, ale ak mas malo casu a nevies sa prisposobit kvoli praci, tak radsej Drabeka. Myslim, ze on ti sadne aj ako clovek.

skovarik
25. jan 2019

@zmdk drabek je super ja som k nemu chodila rok a boli sme spokojný s nim ako človekom aj lekárom ..ja s petrovu nemám moc dobrú skusenost nesadla mi ako osoba ani ako dr ale to je sto ľudí sto chuti..iným babám veľmi vyhovuje ..ak nemáš dobre vysledky na iui sa vykasli zbytocne vyhodené peniaze ja som bola 3x vysledky moje boli Ok a manzel mal spermiogram taký že sa ho pýtali ci nechce robiť darcovsky program a vidis až ivf sa podarilo..takze podľa mna to iui fakt skúsiť ak sú obaja úplne v poriadku ...aké to je len moja skusenost a môj názor..držím palce

zmdk
25. jan 2019

@skovarik Dakujem pekne 😊

zmdk
25. jan 2019

@melmel78 30 mam, este chceme dat šancu clostilbegytu, tak dúfam ze pomoze, ak nie, tak si začnem robit termin v car

evaachesa
26. jan 2019

@skovarik dakujem kraaasne 🙂 aj ja ti drzim palce nech to mas rychlo za sebou a male je uz s vami 😍

evaachesa
26. jan 2019

@melmel78 verim tomu ze anoo, ved som si citala co vsetko mas za sebou ...neboj nic vsetko dobre dopadne a ani sa nenazdas a maly uzlicek stastia mate doma 😊

sassa15
30. jan 2019

Ahojte. Mam dlhy protokol a dnes som si pichla 13. decapeptyl. Zacala som 22dc. Ms mi meska uz 4 dni, a vobec nemam pocit ze by v najblizsej dobe mala dorazit. Piatok idem na kontrolu, ale uz zacinam byt z toho nervozna. Nemate s tym skusenost? Prisla vam nacas ms pri decapeptyle?

melmel78
30. jan 2019

@sassa15 Ahoj ja osobne skusenost nemam, preco nezavolas do centra pre istotu? Sestricky a koordinatorka by ti mali povedat 🙂 Aspon nebudes v strese. Ja som si pri dlhom protokole pichala vzdy Dipherelin. Pri hormonoch treba volat ak sa nieco deje, lebo to nie je sranda hlavne ked si v stimulacii.

sassa15
30. jan 2019

@melmel78 ja som sa pytala doktorky, ze co mam robit pripade ze nedostanem menstruaciu. ze ci to mam riesit. Povedala ze stale mam pichat tie injekcie, a ze mam prist na kontrolu v kazdom pripade. Nemam ziadne ine tazkosti, a piatok je uz pozajtra, tak uz asi pockam. Len mam obavy, ze mi to cele stopnu kvoli tomu. A neviem ci je to opodstatnena obava.