icon

Nové centrum Repromedica

petrapet
7. máj 2014

Ahojte baby, rada by som začala novú tému a to IVF v novom centre Repromedica. Tri cykly som už absolvovala a prišlo na ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť do ďalšieho cyklu a rozhodli sme sa ho absolvovať v Repromedice. Už sme tam boli na konzultácii a prvý dojem je úžasný, krásne priestory a milí personál. Boli sme u doktorky Ďurechovej. Rada by som sa podelila o skúsenosti a zážitky s niekým, prípadne by sme sa mohli navzájom podporiť. Tak ak sa chystáte, napíšte, budem rada. PS: všetkým snažilkám držím palce 😉

katkaba1
18. mar 2019

@evaachesa Ja až take podrobne vyšetrenia spravene nemám, len take asi zakladne, vysetrovali skor partnera keďže problem bol/je u neho. Cytologiu idem v polke aprila na kontrolny ster lebo som mala hranicne vysledky, ascus ci nieco take. Hormon.profil som mala dobry, AMH tiez.
Nikdy som nemala ani ziadne gyn problemy. Ureaplazmu robili partnerovi, to vyslo negativne. Tym padom by ti malo byt negativne aj u mna. Prefuky mi zatial gyn nedoporucil kedze ovulujem.

katkaba1
18. mar 2019

@evaachesa Partner bol dokonca aj na MR hypofizi kedze hormon.profil ma katastrofalny, nic mu ale nezistili ze preco to tak je. Zapal taktiez nebol preukazany. Po Clostile sa mu LH, FSh aj Tst zlepsi a tym padom sa aj spermi vytvaraju. Akurat smola, ze len na obmedzeny cas.. to je nas najvacsi problem. Nemame moc casu skusat.

evaachesa
18. mar 2019

@katkaba1 tak to ma velmi mrzi ze je to takto s partnerom :( pre uspesnost ivf ti ale odporucam este vysetrenie na reprodukcnej imunologii a u hematologa. Mne moj gyn tiez tvrdil ze som zdrava zena, ovulujem, maternica krasna ze ziadny problem...ale do ostatnych veci uz nevidi. To ze pojdete na umele a vlozia ti embryo este neznamena ze sa ti aj udrzi pokial mas nejaky skryty imunologicky alebo hemato problem. Ja som mala vsetko ok a aj tak sa 3x ani neudrzalo. Imuno a hemato som zial riesila az pred 2.ivf...objednala som sa na imuno este ked sme mali 2 embryjka ..no cakacka 3 mesiace takze po poslednom pokuse som sa dostala na imuno. Vysli mi hranicne cytokiny a nedostatok vitaminu D s tym ze aj chybajuce Dcko moze robit problemy pri snahe o otehotnenie. U hematologicky nezistili nic, no preventivne som dostala anopyrin. Pred 2.ivf som mala kontrolu u imunologicky a vtedy mi vysli zvysene nk bunky co som predtym nemala. Hned mi nasadila infuzie aby som zacala pred vkladom a potom aj po a musim v nich este pokracovat. Cize fakt ti odporucam tie 2 vysetrenia + endo. Na oplodnenie vajicka staci jedina dobra spermia a aj z hrozneho spg sa take daju vyvrat, ale co potom ak mas nahodou imunologicky problem alebo problem so zrazanlivostou o ktorej nevies? Drzim palce nech to tak nie je, no ja by som uz do ivf nesla bez vysetreni. Nie su to male peniaze a tiez tie stresy a hormony co do seba das.

evaachesa
18. mar 2019

@katkaba1 ak sa mu na urcity cas zlepsi spg tak vtedy treba spermie mrazit aby ste mali potom na oplodnenie. Jedna znama mala rovnaky problem. Muz nemal skoro ziadne spermie. Podstupil liecbu a nejake sa mu nakoniec vytvorili. Bol niekolko krat odovzdat material ktory sa hned mrazil a baba otehotnela na prvy krat 🙂

katkaba1
18. mar 2019

@evaachesa Fuha... no take tie imuno a hemato vysetrenia spravene nemam.. Od začiatku roka chodím na folikulometriu, aby sme presne vedeli ´´kedy sa trafiť´´.. t.j. polku mesiaca cca 2x do týždňa chýbam z práce.. na začiatku OK lebo ako je rok dlhý k Dr nejdem, naštastie nemusím, ale tento rok je len začiatok a už je toho vela a začína to byť nepríjmené.. viem, toto je prvoradé ale aj v práci to musím nejak ´´prežiť´´.
často chýbam z porád, posúvajú sa kampane atď lebo tam nie som.. preto sa chcem šetriť čas ako sa dá a možno bezhlavo ale rovno ísť do toho.. Je to odo mňa hlúpe, viem..
Partner je odo mňa starší, má 41r, ale žije zdravo tak tomu nerozumieme..
A endo by mi nerobila len hormon.profil? veď ten mi robil gynekolog.
Ja sa v lekároch nevyznám, celý život moja najhoršia choroba boli soplíky a teraz toto všetko.. desí ma to, bojím sa vyšetrení. Bolí to?
K tomu mrazeniu - nám neodporúčali. Vraj sú potom nekvalitné, resp. nie sú v takej kvalite ako ´´čerstvé´´. Ja som chcela mraziť hned ako nám spg ukázal, že máme spermie.. nechcela som tomu veriť. Ale lekár nám to neodporúčal.. Vždy som si myslela, že keď príde ten správny čas tak sa to proste stane a budeme mať babatko.. Nikdy ma nenapadlo, že to môže byt takáto veda.
Niekedy si poviem, že kašlem na to celé, úprimne, nerobí mi to už dobre na psychiku, cítim a vnímam sama na sebe, že ma to zmenilo, nie k lepšiemu.. som nervozna, nič sa mi nechce, nič ma nebaví. Ale potom vonku stretnem mamičku s kočárom... a som v tom zas. Nekonečný kolotoč.

evaachesa
18. mar 2019

@katkaba1 uplne ti rozumiem ake je to narocne, ved ja som behala 2 roky po lekaroch kym sa podarilo. Povedala som si ze praca pre mna nie je prvorada takze mi to bolo jedno ze vela meskam, inak to ani nejde. Ak mas stitnu zlazu v poriadku tak potom ok. Reproimino a hemato si urcite urob, nech vies ze aj tam mas vsetko ok. Vysetrenia su len o odbere krvi cize bolestive nie su, nemas sa coho bat. To mrazenie spermii vam neodporucali v ktorom centre? Tomu nejak nerozumiem, ved to sa robi prave v takych pripadoch. Ved to je to iste ako ked si da zena zamrazit vajicka alebo sa mrazia uz embrya. Na kvalite urcite nestracaju. Podla mna skor stracate cas tou folikulometriou. Ak mate taky zly spg tak je sanca prirodzene pocat velmi mala. Manzel mal na zaciatku 8milionov spermii, malo pohyblivych, horsia morfologia a uz pri tomto spg nam neodporucali IUI. Spermie a vajicka sa davaju mrazit aj ked sa zena/muz chysta podstupit chemoterapiu. Pozri si cenniky hocijakeho CAR a urcite to tam budu mat. Aj ked partner zije zdravo, zial vekom sa kvalita spermii zhorsuje, tak ako u zeny kvalita vajicok po 30tke. Odporucam ti objednaj sa este dnes na tu reprodukcnu bud v BA do Imunovitalu alebo do Nitry. Aspon uz budes mat termin. Imunologicka ma este odoslala na hemato potom co mi vysli nejake hranicne vysledky v tomto smere. Tam som zase cakala 2 mesiace na termin a mesiac na vysledky. Zabili sme tak 6 mesiacov odkedy som sa objednala na imuno. Cize rovno sa aj tam objednaj. Potrebujes akurat vymenny listok na hemato. Drzim palce a jednoznacne si vyberte nejake centrum asistovanej reprodukcie a riests to s odbornikom, nie s gynekologom. Drzim palce 😉

katkaba1
18. mar 2019

@evaachesa My sme chodili 2,5 roka do Iscare BA ale odišli sme lebo ten prístup a celkovo je 0 bodov. To bolo min.rok v auguste. Odvtedy liečili drahého na endo a vlastne pani Dr nám ako jediná doteraz pomohla, nastavila skúšobne liečbu a ona zabrala... bral ich 3 mesiace, začiatkom tohoto roka sme zistili, že potvorky máme. Preto som to riešila len s mojím gynekologom. On sa venuje aj neplodnosti z časti. Teda mrazenie nam neodporučal on, vraj tie spermie tým že nie su uplne idealne a silne tak po rozmrazení stracaju ešte viac ´´sily´´. Niečo v takom zmysle nam povedal..
Popýtam sa na to imuno vyšetrenie. Aj ked trochu som si o tom teraz čítala a ako indikáciu uvádzajú 2. neúspešné ivf, potraty a pod.. Ja nič z toho za sebou nemám. Ale ďakujem, poinformujem sa či v aktuálnom štádiu má význam aby sme to riešili.
Objednám nás asi predsalen do Repromedica na konzultáciu. Je to nezáväzné, však?
Inak - veľmi pekne Ti ďakujem, že máš so mnou strpenie a rozsiahle a zrozumiteľne, vecne odpovedáš na moje otázky, obavy.. Držím silno palce aby Vám všetko dobre dopadlo.

evaachesa
18. mar 2019

@katkaba1 urcite skuste nove centrum. Nebudem ti silno odporucat ze Repromedica je naj ked som neskusila ine, ale mame s nimi len dobre skusenosti a je to u nich celkovo prijemne. Treba potom tu liecbu naplanovat tak aby ste ich cerstve mohli pouzit uz pri ivf. Na reprodukcnej imunologii vysetruju aj muzov a nie je to tam podmienene tym ze musis mat za sebou potraty alebo ivf, nikto ta neodmietne kvoli tomu vysetrit a urcite ma vsetko vyznam. Ja som sa tam objednala hned po prvom neuspesnom transfere aj ked sme mali este 2 embrya. Neviem si predstavit ze by som to riesila az po tych dalsich 2 pokusoch ... to by sme asi este neboli tam kde sme teraz. Aj do CAR som nas objednala po pol roku snazenia a nemala som v plane cakat rok .. chcela som si byt ista ze sme v poriadku a namestastie sme neboli takze som rada ze sme to zacali riesit hned. Najdolezitejsi je cas a ten utecie ako voda, obaja starnete tak to treba zobrat vsetko do vlastnych ruk a obehat si vsetky mozne aj nemozne vysetrenia. Termin vies kedykolvek zrusit a aby si potom nenadavala ked vam to odporuci aj lekar a budete musiet cakat aj 2-3 mesiace. Precitaj si nejake zakladne info tu: https://www.imunovital.sk/odborne-clanky/reprod...
V Repromedice je konzultacia nezavazna samozrejme 🙂 Drzim palce nech Vam to dobre dopadne a tiez dakujem 🙂

janan82
21. mar 2019

Ahojte. Romyslame nad odchodom z GF. Ake bohuzial. Teraz sme mali 3.ivf. Neviete kolko to vyjde v tomto centre? Odporucate ho?

melmel78
21. mar 2019

@janan82 ahoj zrejme ta nastvalo ze to 3x nevyslo tam vsak? Ani sa necudujem to by asi kazdu. Postup by vsak mal byt rovnaky aj v tomto centre az na nejake detaily a zalezi od lekara . Za seba RM odporucam ja som sem presla z Iscare. V podstate je to vsetko o tom ku komu sa dostanes lebo co lekar to iny pristup. Kolko stoji ivf najdes v ich cenniku my sme ako samoplatcovia platili cca 2700€. Zalezi vsak od liekov, metod oplodnenia, poctu vajicok atd....Objednaj sa na konzultaciu ta je zadara a sama si urobis nazor. Odporucam dr Drabeka alebo dr Petrovu. Dovod preco to nevyslo vam co povedali v GF?

janan82
21. mar 2019

@melmel78 nam praveze vyslo pred 5.rokmi prve IVF. Mame synceka. Teraz sme chceli surodenca, vyslo 2.ivf ale neudrzalo sa a dnes som mala vklad 3.ivf. Nemam dobry pocit. Vkladali 2 dvojbunkove dvojdnove embryjka. Ale dost ma sklamal pristup za posledne obdobie. Aj dnes po vklade som bola dana do miestnosti, kde bolo len kreslo. Povedali mi, ze 5 minut mozem posediet a mozem potom ist. Co inokedy nechali lezat 20 min.a viac

evaachesa
21. mar 2019

@janan82 ahoj Janka, akurat nedavno som to prepocitavala kamoske podla noveho cennika. Polozky pod + su metody navyse co sme davali my .. aj ked s predlzenou kultivaciou sa uz rata akosi automaticky. Ale isto to poznas uz po 3ivf. Lieky netusim co stoja plne hradene ale tak ratam do 500 asi max ked aj s tym progesteronom okrem injekcii. Ale lieky vies kupit aj tu na mk za vyrazne nizsiu cenu. Minimalne zajdi na konzultaciu a urobis si nazor. Ja som bola u Drabeka, velmi dobry a odborny pristup. Drzim palce 🙂

- IVF cyklus (konzultácie, plán liečby, monitoring, celková anestézia,, odber oocytov, embryotransfer, ICSI, predĺžená kultivácia) 1451€
- ICSI (1-3 oocyty) 199 €
- ICSI (4-18 oocytov) 398 €
+ MACS magneticky aktivovaná
selekcia spermií 261 €
+ PK Predĺžená kultivácia 149 €
+ Monitoring embryí Embryoscope 295 €
+ AZH – Asistovaný zonálny hatching 149 €
+ EmbryoGlue 149 €
- Vitrifikácia (mrazenie) prvého embrya/oocytu vrátane uskladnenia na 1rok 184 €
- vitrifikácia (mrazenie) každého ďalšieho embrya/oocytu 39 €

janan82
21. mar 2019

@evaachesa jeeeej dakujem. Ja si Dr. Drabeka pamatam este z GF. Bol super. Preto ma toto centrum zaujalo

evaachesa
21. mar 2019

@janan82 noo vidis tak sa mozes pytat priamo k nemu pripadne 🙂 ja som bola velmi spokojna 🙂 aj klinika posobi dobrym a prijemnym dojmom.

janan82
21. mar 2019

@evaachesa dakujeme a tebe sa zadarilo?

evaachesa
21. mar 2019

@janan82 podarilo sa az 2.ivf a celkovo 4ty vklad, no som este len na zaciatku dlhej cesty

janan82
21. mar 2019

@evaachesa juuuuj. Tak to prajem vela vela zdravicka. Ja o 10 dni krv. Som zvedava

evaachesa
21. mar 2019

@janan82 dakujem pekneee 🙂 drzim ti palce a hlavne to este nezatracuj, musis verit. Inak ten pristup zd ta nechali sediet to je sila, som v soku. Ved to je take az neuctive by som povedala. Co vas tam bolo vela ze nebola volna postel ci ako??

janan82
21. mar 2019

@evaachesa asi mali v izbe plno. Lebo na vklad sme boli 2 a tu tiez dali do takej izby ako mna

evaachesa
21. mar 2019

@janan82 no teda tak asi vynimocna situacia ze vas bolo vela. V kazdom pripade treba verit v pozitivny vysledok 😊 daj potom vediet

melmel78
22. mar 2019

@janan82 je dolezite aby si sa ty citila dobre v tom centre a verila lekarovi. Ak nie je dovera treba prec. Tie vypocty co ti pisala Evka platia az na to ze embryoglue a AZH nie si potrebne pokial ti embryologicka neodporuci kvoli embryjkam. Ok ten embryoglue budis. Ja som ho mala no nevyslo to. MACS urcite odporucam hlavne ak ma partner problem so spermiami alebo ste obaja starsi. My sme si to chceli pri 5ivf dat no otehotnela som prirodzene nakoniec. Inak otazka, preco ti vkladali 2 dnove embryo? Je to nestandardny postup a zvyknu vkladat 5 dnove po predlzenej kultivacii. 2-3 dnove sa vkladaju vynimocne ak pri x pokusoch sa preukaze pri kultivovani rozpad embryi. Embryo co ma len 2 dni ,v maternici nema sancu lebo az na 4 den zostupuje z vajickovodu do dutiny kde ma uplne ine prostredie. Moja sestra chodi aktualne k Drabekovi a je spokojna. Tiez maju za sebou 1 neuspech a idu do druheho

janan82
22. mar 2019

@melmel78 ahoj. Lebo nam ostali po oplodneni len 3 embryjka a ze nema vyznam PK. Nepochopila som to. Doteraz sme boki spokojni, no teraz som mala pocit, ze sa absolutne nestarali o nic. Len rychlo rychlo. V novembri sme mali vklad a vkladali 2 hatchujuce blankocysty. Uspesne, len sa neudrzali a z tohto som bola vyvalena, ze na druhy den vklad. Ked bude neuspesny, kedy vieme ist na dalsi et? Uz ako samoplatcovia

melmel78
22. mar 2019

@janan82 3 embryjka po oplodneni ma vyznam davat na PK, ak by ostalo 1 tak nic nepoviem. Predlzena kultivacia sa rata od + 3 dna tusim, cize tebe ked uz tak mali vkladat 3 dnove a nie 2 dnove, ale aj tak je to nezrele a to nema sancu v maternici. Su sice pripady, ked sa ujali aj 3 dnove, no to bolo o stasti a hlavne ak su kvalitne embrya u mladsich parov. Mam kamosku, ktorej v Rakusku tiez vzdy len 3 dnove vkladali, pri kazdom ivf, lebo vraj nikdy neprezili PK. To chapem, tam bol vsak iny problem. Hatchujuce blasty su super, tam je vzdy velka sanca ze to vyjde 🙂 . Kolko mas rokov ty a tvoj partner? Zrejme mas kvalitne vajicka, lebo pri starsich hatchujuce su ledva, velmi male percento. Ozaj kolkaty den si po vklade po tomto ET co ste absolvovali? Mozno motyka vystreli a nebude treba dalej riesit 😉 . Ak by vsak predsa nie, tak po IVF mozes na dalsie ist az po 3 MS cykloch, aby si telo oddychlo z tych hormonov. V centre ti vsetko vysvetlia, az sa rozhodnes tam ist. Drzim ti palce

janan82
22. mar 2019

@melmel78 ja mam 36 a manzel 39. Ja som tiez bola v soku. Boli sme tam 2. V utorok odber a vo stvrtok nam robili vklad. Ratala som ze aspon 3 dni budu sledovat. Ved uvidime. Vcera som mala vklad

evaachesa
22. mar 2019

@janan82 hmm a ja som myslela ze v kazdom ivf ste mali malo embryjok, no ked ste mali predtym blastocysty tak vazne nechapem ich postup ze to teraz urobili takto. Aspon uz vies ze z toho centra treba ist potom prec. Maju fakt cudne postupy.
O tom co pisala mel vyssie tak ten hatching sme si zvolili v pripade ze by bol potrebny, no a kedze som mala zakazdym tvrde obaly tak aj tentokrat mu museli dopomoct hatchingom. Pri poslednom ket 1.ivf mi ho embryologicka urobila zadarmo 🙂 len mi pred vkladom uz na sale povedala ze obal bol velmi tvrdy a embryjko by nemalo sancu dostat sa cez neho tak ho hatchla 🙂 Tak som bola prekvapena milo, no a neplatili sme za to 🙂 teraz pri ETe pani embryologicka bola v den vkladu opat za mnou a s takou radostou a iskrou v ociac, so zopnutymi rukami akoby sa modlila :D mi oznamila ze mame nadherne hatchujuce embryjko, ze mu zase dopomohla ale ze uz teraz krasne samo vychadza. Fakt super pristup a aj bolo vidiet ze to tam nebezi ako na pase ale vidis ze vsetci do toho vkladaju maximum a aj sa tesia z uspechov 🙂

janan82
22. mar 2019

@evaachesa no uz zvazujeme ist prec. Co sa tykalo nasho 3.ivf max nespokojnost

melmel78
22. mar 2019

@janan82 vcera vklad, tak to je skoro este nieco riesit, no ved uvidis 🙂 . Snad vsetky tieto reci boli zbytocne, tfuj tfuj velmi drzim palce, aby sa zadarilo, aj ked tomu mozno neveris. Presne ako Evka pise, tam je dobry pristup, tym ze nie su taka mega velka klinika, neberu ta ako cislo....v Iscare to tak bolo a zial tam vladol chaos. Ak nahodou tvoj lekar nebol tam, dostala si sa k inemu a ten si urobil podla seba. Tak to aj cele vyzeralo. My sme tam sice pri 2.ivf mali uspech, aj som otehu, ale zial potratila som. Ale to sme chodili iba k jednemu lekarovi, najhorsie je striedat lekarov. V RM aj tie izby a vsetko okolo je take rodinne, myslim, ze sa ti bude pacit, az by si sa rozhodla.

janan82
22. mar 2019

@melmel78 super dakujem. Moj manzelik veri, ze to vyslo, tak idem aj ja na ti optimisticky 😘🍀

evaachesa
22. mar 2019

@melmel78 @janan82 presne ten pristup ... cely cas som vsetko riesila len s dr Drabekom. Raz sa stalo ze musel ist na nejaku konferenciu v den kedy som mala mat kontrolu. Volal mi teda den pred kontrolou ze sa velmi ospravedlnuje a ze ci by som nemohla prist hned ze nerad by bol aby ma kontroloval iny lekar, ze chce mat vsetko podchytene. Takze fakt super pristup 🙂

dotyna
22. mar 2019

@janan82 Ahoj Janka aj my sme odisli z GF (odradil ma velmi pristup doktora) do RM zatial mam velmi dobrý pocit chodime k Mudr.Drábekovi držim palce nech sa vam podarí 🍀🙂