Nové centrum Repromedica
Ahojte baby, rada by som začala novú tému a to IVF v novom centre Repromedica. Tri cykly som už absolvovala a prišlo na ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť do ďalšieho cyklu a rozhodli sme sa ho absolvovať v Repromedice. Už sme tam boli na konzultácii a prvý dojem je úžasný, krásne priestory a milí personál. Boli sme u doktorky Ďurechovej. Rada by som sa podelila o skúsenosti a zážitky s niekým, prípadne by sme sa mohli navzájom podporiť. Tak ak sa chystáte, napíšte, budem rada. PS: všetkým snažilkám držím palce 😉
@melmel78 tak tie posledné týždne tehotenstva sú take najnáročnejšie, ale stojí to za to. Po pravde ja som rada že už mám tehotenstvo za sebou 😂my sa mame fajn, maličký je zlatý, len posledné dni nejak viac začal plackat, tak je to teraz take náročnejšie... strašne rýchlo to všetko letí, pred nedávnom sme boli len na inseminacii a teraz už bude mat maličký tri týždne, treba si naplno vychutnávať každú jednu chvíľku 😊
@tinni nadherny chrobacik 😍❤💋. Ano oravda treba si vychutnat tie chvile lebo babo rychlo vyrastie a budu nenavratne prec. Ja ked si spomeniem kolko rokov sme cakali na neho a on prisiel az teraz...asi to tak malo byt. Akurat studujem co s novorodencom po navrate domov 😀. Aby som neostala prekvapena ze co s nim robit. Ty si to ako zvladla?
@melmel78 vieš čo, ono to príde samé... ja som si vopred ani nič nestudovala, len som bola na predporodnom kurze kde sa jedna hodina venovala starostlivosti o novorodenca. Ono to bábätko potrebuje len papať, prebaliť a veľa sa maznať s maminkou, ja myslím že to zvládne každá žena a nepotrebuje na to žiadnu špeciálnu prípravu 😉
@melmel78
@alexa1983 neviem prečo ma nechali tak dlho asi že bol víkend ..fakt neviem už je to jedno..viem že už další takýto porod nechcem🙈🥺..
Ale to neznamená ,že vy budete mat taký ,ja som bola pripravená na všetko užívali sme si to s muzom ..treba sa naucit správne dýchať to cvičte každý deň niekoľko krát dýchajte do brucha ..nádych nosom výdych ústami ..prečítajte si o tom niečo..drzte sa dievcata
Ahojte žienky ja som jedna s tých velmi velmi šťastných už mamín ja už synceka mam ma 4rocky 🙂 ale pokusame cez dva roky o druhe dietatko a nic. Zacali sme minulý rok v ginfive, ale tam ma dost odradil pana doktora pristup ..presla som vlastne do Repromedici k panovi dr.Drabekovi je fajn..mame za sebou IUI 1x nevyslo nam ..nevadi ideme dalej idem vlastne 21veho na konzultaciu ci etse raz vyskusat IUI alebo rovno na IVF. Skovarik velmi blahozelam ku krasnej dcerke chcem sa ta opýtat ty si mala aj iui pred IVF? dakujem velmi pekne za odpoved
@dotyna ahoj, ďakujem pekne ☺️Nám vyšla inseminacia až na tretí raz, prvý raz sa nepodarilo vôbec, druhý raz sme podľa mna prešvihli ovulaciu a na tretí raz (mimochodom vtedy vyšiel úplne najhorší spermiogram) nám to vyšlo 😍doktor neveril že to s takými výsledkami môže vyjsť, tvrdil nám že to je len na ivf 😄
Baby, a davaju v repromedice fotku z ultrazvuku? Utorok idem na kontrolu, to budem v siedmom tyzdni.
@tinni jeej Tinni to je super, ze vam to takto vyslo 🙂 ja mozno este raz by som dala iui no som zvedava co mi povie
@skovarik prosim ak sa smiem opýtat kolko vas to vyslo to IVF myslim viem ze to zalezi od ukonov potom ..ja sa budem muset rozhodnut ci este raz dame iui alebo rovno ivf ,lebo ked tak pozeram teraz od 1.3.2019 islo to cenovo vyssie vo february sme platili 119e za IUI a teraz sa platí 163e tak je to trocha rozdiel :/ hlavne aj casovo ma to tlaci budem mat 38 tento rok
@nadej2018 Ahoj, ja mám 29 rokov, v lete budem mať 30. IUI mám za sebou 1x. Neuspešne. U nas je problem v tom, že partner mal azoospermiu, presne 0ks spermii, posielali ma na darcovske. Lekarka na ňom ako posledne vyskušala Clostil, spermie sa objavili avšak len dočasne, cca 6 tyzdňov ten stav trva. Nasledne sa SPG zhorši znova a zlepsenie je vždy len po Clostile. Donekonečna ho ale brať nemôže..
@evaachesa Ahoj, u nas Ivf bolo možne len s darcovskými. Teraz po spg vraj možme skusiť IUI, tak sme skusili ale nevedeli sme, ze po liekoch bude dobry spg len tak kratky cas. Chodili sme do iscare, po zlej skusenosti po 2,5 roka odisli, iui robil moj gynekolog. Teraz rozmyslam nad Repromedica. Pisala som ale nejake otazky cca pred tyzdnom a zatial ani obraz, ani zvuk.. Prvy dojem teda nic moc. Ine centra mi na druhy den poslali odpoveď..tak neviem.
@evaachesa Ja viem, konzultacia, resp. osobny kontakt je najlepši ale pisala som aj do inych CAR nejake zakladne otazky, aby som si podľa aj sympatii vedela vybrať.. stale chodime po nejakych dr, uz nam to poriadne lezie na nervy..a kedze pracujem, je to neprijemne. Preto som aj sem prv len pisala, na konzultaciu som chcela ist až ked si vyberiem.
Vieš mi prosim poradit co je dolezite, na zakladr coho si vybrat CaR?
Rozmyšlali sme aj nad Brnom, asi sa mi paci najviac ale odradza ma cestovanie, zas by nam to zožralo kopec času.. Sme z toho celeho uz dosť unaveni..
@katkaba1 vies co ja som si nejaky velky prieskum nerobila ...precitala som si zopar recenzii v diskusiach a na kamaratkine odporucenie sla rovno do repromedicy. Na gynfiv, iscare som necitala dobre a kedze kamoske pomohli v repromedice tak sme sli tam. Ina znama mi zase odporucala Brno, no tiez ma odradzala vzdialenost, aj ked z BA to zase nie je az tak daleko. Povedala som si ze skusime najskor BA. Najdolezitejsie je aby pracovali aj cez vikend a sviatky ked je treba lebo co pocuvam niektore centra funguju len cez tyzden a to je na figu ked ti vychadza odber vajicok alebo transfer na vikend, potom sa to posuva a uspesnost znizuje.
@evaachesa A mozem sa spytat kolkate ivf vam vyslo? Problem bol u muza ci u Teba?
A funguje to tak, ze pri konzultacii sa spise ziadost, ktoru dr posle do poistovne, caka sa na schvalenie a az potom sa zacne s pripravou na ivf?
My mame milion vysledkov z vysetreni, jedine priechodnost zistenu nemam ale to pri ivf asi ani netreba, ci? Poslu nas nutne na dalsie vysetrenia? Genetiku mame ok, to je pre mna asi najpodstatnejsie.
@katkaba1 hmm a nechces si dat vysetrit priechodnost? Mozno by stacil len prefuk a prirodzene by si otehotnela .. aj s horsim spg sa to da. My sme tam nesli s tym ze hned ivf, cize najskor sa riesili vysetrenia, priechodnost mi zistoval doktor vysetrenim hyfosy..Mas aj endokrinologiu, reprodukcnu imunologiu a hematologiu? Vyslo nam 2.ivf a celkovo 4ty vklad..zatial som len na zaciatku tak verim ze vsetko dobre dopadne. Pred ivf potrebujes mat aktualny vysledok z cytologie, vysetrenie na chlamydie. Nam v centre pri prvom vysetreni zistili ureaplazmu, takze hned mi volali aby sme prisli po recept na antibiotika. Taktiez vysetria hormonalny profil a amh..aj podla toho sa potom vybera kratky alebo dlhy protokol.
My sme sa pre ivf rozhodli az po pol roku nakolko sme do centra sli po polrocnom snazeni takze an doktor bol za to aby sme este skusali a ked nic mame prist. Manzel mal horsi spg a ja som vytvarala protilatky proti spermiam ..neskor sme prisli na to ze mal zapal v tele a po prelieceni zmizli aj mne tie protilatky ..prave kvoli tomu zapalu som ich vraj vytvarala..tak mi to vysvetlila imunologicka. Po roku v centre sme sa rozhodli pre ivf..ziadost v dovere bola schvalena na druhy den od podania a doktor mi uz v den podania dal aj predpis na lieky a protokol s vysvetlenim co kedy pichat.

@sassa15 Ďakujem.
A pod tie úkony čo prosím Ťa patrí? Myslíš rôzne vyšetrenia alebo priamo už to patrilo k samotnému IVF?