icon

Nové centrum Repromedica

petrapet
7. máj 2014

Ahojte baby, rada by som začala novú tému a to IVF v novom centre Repromedica. Tri cykly som už absolvovala a prišlo na ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť do ďalšieho cyklu a rozhodli sme sa ho absolvovať v Repromedice. Už sme tam boli na konzultácii a prvý dojem je úžasný, krásne priestory a milí personál. Boli sme u doktorky Ďurechovej. Rada by som sa podelila o skúsenosti a zážitky s niekým, prípadne by sme sa mohli navzájom podporiť. Tak ak sa chystáte, napíšte, budem rada. PS: všetkým snažilkám držím palce 😉

skovarik
9. máj 2019
tinni
9. máj 2019

@skovarik aká je krasnucká☺️

evaachesa
9. máj 2019

@skovarik ano nastastie si mala pravdu 😊 uz aj mel ma svoje drobatko krasne a pekne pribudaju deticky 🙂 tedaa to ako zbehlo ze uz 3 mesiace maaa fuuha 🙂) aj tehotenstvo ti tak rychlo zbehlo? 🙂 zlate to musi byt vsetko a este ked je taky anjelik doslova 🙂 inak ja sa mam velmi dobre, ziadne nevolnosti musim poklopkat 🙂 len sa mi pusta krv z nosa ale to je taka drovnost. Obcas sa uz citim unavenejsie ako obvykle ale inak pohoda 🙂

evaachesa
9. máj 2019

@skovarik jeeeeeej aka nadherna princeznaaa 😍

alexa1983
10. máj 2019

@melmel78 zlatik mooc gratulujem ❤️❤️❤️ Akurat som si na tena spomenula ze idem kuk ci si este kinderko a aka krasna sprava tu cakala . Malinky je prekrasny!!! Z celeho srdca gratulujem ❤️ Mamina❤️

alexa1983
10. máj 2019

@skovarik nadherna princezna ❤️

skovarik
11. máj 2019

@alexa1983 ahoj a ty ako sa máš?nieco nové?

alexa1983
11. máj 2019

@skovarik ajojcek, 7.5.som bola na vklade, tak cakam 🙏🏼😂

skovarik
11. máj 2019

@alexa1983 jeeej no tak budem silno drzat palce 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🌸..

alexa1983
11. máj 2019

@skovarik drz moja silno ako len vies 🙏🏼❤️

melmel78
12. máj 2019

@skovarik krasna usmiata babika 😘😍. Moj sa este nesmeje len mraci 😀

skovarik
12. máj 2019

@melmel78 ahoj neboj aj moja len sa mráčila až nedávno sa začala usmievať ..ale neni ešte toho úsmevu tak vela😂..a ako sa máš?uz ste si zvikly?a kojis ?

katkaba1
27. máj 2019

Ahojte dámy. Tak, ideme na to, snáď zajtra by mal Dr. podať žiadosť na ZP. V cenniku RM uvádza, že v baliku, ktory preplaca ZP je aj ICSI. Ale samostatbe v cenniku je uvedená suma aj so ZP, aj bez ZP. Tak akosi nerozumiem.. mali ste v ramci "balika" IVF aj ICSI? Ďakujem

123elenita
27. máj 2019

@katkaba1 ahoj.aj keď ideš cez ZP, ICSI si hradis zvlášť podľa cenníka a počtu oplodnovanych vajíčok.

katkaba1
27. máj 2019

@123elenita ďakujem. Aj predlženu kultivaciu? Lebo v cenniku maju v ramci toho IVF cyklu čo uhradza poisťovňa napisane aj ICSI a predlženu..tak som z toho už magor

123elenita
27. máj 2019

@katkaba1 áno aj predl.kultivaciu si hradis sama. Dobre si to pozrela? 🙂

katkaba1
28. máj 2019

@123elenita Asi aj áno. Počkaj, skúsim vložiť fotku 🙂

katkaba1
28. máj 2019

@123elenita tak nejde mi vložit screenshot obrazovky. Ale skopirovala som text:

IVF cyklus (tri cykly, resp. pac.do 39 rokov hradí zdrav.poisťovňa) (konzultácie, plán liečby, monitoring, celková anestézia,, odber oocytov, embryotransfer, ICSI, predĺžená kultivácia) v rámci balíka LEN pre pacientky bez ZP

V rámci akeho balika len bez ZP? Nerozumiem tomu 🙈 je tam uvedene, že so ZP - 0€, bez ZP 1451€.

katkaba1
28. máj 2019

@123elenita tak nejde mi vložit screenshot obrazovky. Ale skopirovala som text:

IVF cyklus (tri cykly, resp. pac.do 39 rokov hradí zdrav.poisťovňa) (konzultácie, plán liečby, monitoring, celková anestézia,, odber oocytov, embryotransfer, ICSI, predĺžená kultivácia) v rámci balíka LEN pre pacientky bez ZP

V rámci akeho balika len bez ZP? Nerozumiem tomu 🙈 je tam uvedene, že so ZP - 0€, bez ZP 1451€.

sassa15
28. máj 2019

@katkaba1 ahoj. No to budú mať len samoplatcovia (bez ZP) v ramci balicka. My sme riesili IVF vo februari, a za ISCI aj predlzenu kultivaciu sme platili. Boli sme cez zdravotnu poistovnu.

katkaba1
28. máj 2019

@sassa15 Ahaa, teda to čo vymenovali je ako balik a teda pre samoplatcov plati. No, zas až tak velky cenovy rozdiel tam nie je..poisťovňa teda toho vela nepreplati.
A kolko Vás to vyšlo celkom?

sassa15
28. máj 2019

@katkaba1 Nás to vyšlo niečo okolo 900€ v centre + lieky. My sme na odporucanie embryologicky davali len ISCI (mala som hranicne hodnoty na protilatky) a predlženu kultivaciu (ono to je tak ci tak lepsie, ale u mna dokonca hrozilo aj OHSS, takze som ani nemala na vyber) . No a potom sme mrazili zvysne embrya

katkaba1
28. máj 2019

@sassa15 aj ja mám hraničné hodnoty na protilátky. Ale ISCI by som chcela max 3. embryá, ostatné chcem skúsiť aby splynuli prirodzene. A tú kultiváciu ste platili predženie za každé zvlášť? Alebo sa to robí len pri tom jednom, ktoré sa bude vkladať? Koľko ste mrazili ak sa môžem spýtať? ďakujem krásne za ozrejmenie, ja mám z toho strašný chaos v hlave

sassa15
28. máj 2019

@katkaba1 v pohode 🙂 . Takze ci das to ISCI alebo nie, tak to je tvoje rozhodnutie. Tak my sme mali 18 odobratych vajicok, z toho 1 nezrele. Spravne sa z nich oplodnilo 11. A nakoniec po predlzenej kultivacii nam zostalo 8, z toho 2 mensie. Jedno som dostala spat, ako som sa nedavno dozvedela, je to dievcatko 🙂 . A zvysne sme dali zamrazit tak, za 3 velke samostatne. A potom 2x tak ze ku velkemu pridali malu. Predlzenu kultivaciu platis len raz, teda za tych 149€ ti nechaju delit 5 dni vsetky embrya.

katkaba1
28. máj 2019

@sassa15 ouu, malá princeznička 😍 srdečne gratulujem ❤ priorita aby sa to podarilo a aby sme boli všetci zdraví ale až by som si mohla ´´vybrať´´, tiež by som si priala princeznú 😍
Hm, 18 odobratých je teda pekné číslo. Vieš, možno tomu dostatočne nerozumiem ale čo ak by som chcela mraziť len max 3-4 embrya? Nie kvoli cene ale nepripúštam si, že by sa nám to nepodarilo hneď na 1x, ale ja keby nie tak 3-4 by nám ´´stačili´´.. čo potom s ostatnými.. darovať / zničiť.. môžem si vybrať, že napr ak sa oplodní 10 tak chcem jedni najkrasjši vložiť a ostatné 3 najkrajšie len zmraziť? Dá sa to aj takto?

sassa15
28. máj 2019

@katkaba1 dakujem, aj my sme dufali ze to bude baba...samozrejme nech je hlavne zdrava 🙂. tak to ze som mala nakoniec tolko vajicok nie je standard, dokonca ani nemusi byt dobre. Velakrat je tych vajicok ovela menej, ale za to su super kvalitne. Takze to tak neber tak ze je to dobre mat tolko vajicok, len kukni na tie straty, zacali sme s 18 a nakoniec zostalo 8. Pri mensom pocte vajicok tie straty nezvyknu byt take velke. Hlavne nie je to ciel pre lekarov, kedze potom ti uz hrozi OHSS. V kazdom pripade keby si chcela, tak mozes dat zamrazit len tie najkvalitnejsie. Co sa tyka toho znicenie/darovania, tak to som neriesila, ale opytaj sa v centre, urcite ti poradia. My chceme mat aj surodenca, a kedze nemusi sa to podarit na prvykrat, tak preto sme ani nadtym nerozmyslali, ci ich dame vsetky zamrazit alebo nie. A tiez sa ti nemusi embryo spravne rozmrazit, a potom je nepouzitelne. Tak ti odporucam, ze daj vsetky zamrazit, lebo darovanie/znicenie mozes riesit aj potom. A radsej skusat vklady, ako znova absolvovat ten cely cirkus okolo stimulacie.

katkaba1
28. máj 2019

@sassa15 Aha, lebo som čitala pomerne vela prispevkov, kde sa ženam vyprodukovalo naozaj vela vajičok a aj sa dosť oplodnilo.. na jednu stranu super lebo je z čoho vyberať ale na druhu stranu ma az moc vysoke čislo trochu stresuje.
Ale asi bude zaležať od celkoveho počtu ako sa nakoniec rozhodnem.
A ak sa behom stimulky povie, ze je vajok dosť tak stimulku lekar stopne alebu treba cyklus dokončiť?

sassa15
28. máj 2019

@katkaba1 tak prvy krat ked ides na stimulaciu tak je to trosku stylom pokus-omyl. Teda oni ti upravuju davku aj pocas stimulacie na zaklade vysetrenia a krvnych vysledkov, ale aj tak kazda baba reaguje trosku inac. Ked si mladsia, alebo ked PCOS tak mas vacsiu sancu ze budes az priliz citlivo reagovat na hormony, a vtedy sa ti vytvorí viac folikulov. To ze kedy ti ukoncia stimulaciu je viac-menej dane +-par dni. Skor tie davky upravuju podla toho ako ti rastu. Folikuly vzdy musia dorast do urcitej velkosti aby v nich bolo uz dozrete vajicko, lebo nedozrete su nepouzitelne. Tak sa snazia tak nacasovat odber vajicok, aby co najviac folikulov malo velkost kedy sa uz da predpokladat, ze budu obsahovat zrele vajicko. Preco ta stresuje moc vysoke cislo?

katkaba1
28. máj 2019

@sassa15 Mám 29 rokov, teda o mesiac 30. Ja mám všetky výsledky dobré, problém u nas je v partnerovych spermiach.
Vieš čo, ťažko sa mi to vysvetluje prečo ma to stresuje. Jednak si nepripušťam, že by nam 1.pokus nevyšiel, ano, možno naivka ale tak to nejak citim. Keby aj nie tak chcem zamraziť max 3. Ostatné ak by bol vysoký počet čo? "Rozdám"? Nepáči sa mi myšlienka, že by mi mohli po svete "behať deti". Zaroveň po rokoch mrazenia by sa mi ťažšie "ničili" ako teraz. Su to len bunky, beriem to dosť racionalne. Ale zaroveň mi to nie je jedno..ťažká téma, pre niekoho som určite nekresťanský vrah.. každopadne, takto to ja citim.

sassa15
28. máj 2019

@katkaba1 ja ťa chapem. Tiez som to v hlave riešiala. Ale nakoniec som sa rozhodla tak, ze kedze surodenca chceme tiez, tak mrazime vsetko. A samozrejme vtedy som este nevedela ci sa to prve uchyti alebo nie, takze to budem riesit az ked nam zostanu zvysne embrya po 2. babatku, ale uprimne netusim este ze ako. V pripade ze vy chcete len jedno, a stresuje ta ze mozno budes mat privela vajicok, tak skus sa poinformovat v centre o SOFT stimulacii. Sice to nepreplaca poistovna, ale pritom mavaju baby menej vajicok. Ale hlavne vyber moznost ktora ta nebude stresovat, to je hlavna vec 🙂