icon

Nové centrum Repromedica

petrapet
7. máj 2014

Ahojte baby, rada by som začala novú tému a to IVF v novom centre Repromedica. Tri cykly som už absolvovala a prišlo na ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť do ďalšieho cyklu a rozhodli sme sa ho absolvovať v Repromedice. Už sme tam boli na konzultácii a prvý dojem je úžasný, krásne priestory a milí personál. Boli sme u doktorky Ďurechovej. Rada by som sa podelila o skúsenosti a zážitky s niekým, prípadne by sme sa mohli navzájom podporiť. Tak ak sa chystáte, napíšte, budem rada. PS: všetkým snažilkám držím palce 😉

katkaba1
28. máj 2019

@sassa15 Uvidim samozrejme podla situacie ako to cele dopadne. Vopred sa ťažko hodnoti a rozhoduje ale nechcem ostať zaskočena a tak rozmyšlam nad rôznymi situaciami ako asi by som ich riešila.
Druhé zatial neriešim, budem vďačna ak sa aspoň jedno podari. Ale nevylučujem nič preto by som niečo mraziť určite chcela.
Som dosť racionalna a mam rada všetko pod kontrolou preto som trochu rozhadzana z toho že toto neviem nijako ovplyvniť. No napriek tomu sa k tomu staviam s maximalnou pokorou.
Uvidime či vôbec stihneme teraz stimulku, 2.6. by mala dosjť MS a je to narýchli celé, neviem či stihne Dovera schvaliť do štvrtka, v piatok mame termin. Ak nestihneme tak kvoli dovolenke v juli by sme išli až v auguste. Smola, že mam Doveru. Ostatne už vraj nepotrebuju ziadosť a preplacaju na zaklade odporucania lekara. Vy ste schvalovali? Ako dlho ste čakali?

sassa15
28. máj 2019

@katkaba1 ja mam tiez doveru. 21.1 poslali z centra ziadost, a 23.1 mi dosiel mail, ze dna 21.1 mi to schvalili. Teda hned v ten den kedy to podali

katkaba1
28. máj 2019

@sassa15 Wow, tak to je aka rychlosť. A prišiel Ti mail aj že to podali? Teda oznamenie o podani ziadosti? Mne zatial žiadna notifikacia neprišla - "dúfam", že to Dr. zabudol poslať 😕

juulaa
28. máj 2019

Ahojte zienky.. tak uz aj ja som sa odhodlala ist do RM.K pani doktorke Petrovej.. akurat zajtra idem na krv na hormonalny profil..v tomto vsetko som laik tak vobec neviem co vsetko ma este čaká..

katkaba1
28. máj 2019

@juulaa Ahoj 🙂 nám na prvej konzultácii brali krv na hormonalny profil, trombofilne stavy, AMH, pohlavne prenosne choroby a genetiku. Mňa pozrel USG a zobral ster na kultivaciu a partner odovzdal spermie na rozbor. Po výslekoch Vám určia liečbu. Držim silno palce ❤

susangha
29. máj 2019

ahojte baby 🙂 ja som bola v repromedica a podarilo sa ivf na prvý pokus... sú tam veľmi zlatí a ochotní 🙂 odporúčam... a mimochodom.. ak by niektorá potrebovala.. ostali mi ešte 2neotvorené balenia decapeptyl 0,1(po7inj) a jeden pregnyl 5000.. všetko doteraz odložené v chladničke.ak by ste niektorá potrebovala, napíšte mi do správy

juulaa
29. máj 2019

@katkaba1 dakujem velmi pekne..silno dufam ze sa to podari..tebe sa podarilo otehotnieť??.mne nedavno museli urobiť akútnu sterilizaciu kvoli silnému zapalu tak jedina moznost ako mat baby je pomocou centra

sassa15
29. máj 2019

@katkaba1 prislo mi oznamenie aj o podaní aj o schválení. Neviem či más aktivovanú elektronickú pobočku dôvery, ked nie, tak aktivuj.
@juulaa aj ja som chodila k doktorke Petrovej a uplna spokojnost. Otehotnela som na prvykrat, a s jej pomocou som zvladla aj hroziaci OHSS. Takze za mna super odbornicka 🙂 .

katkaba1
29. máj 2019

@juulaa my mame za sebou 2x IUI ale bez uspechu. Teraz ideme na nase 1.IVF takže zatial tehotna nie som ale dufam a verim, že sa nam podari už 1.pokus. Silno držim aj Tebe aj všetkym nam ostatnym palce, určite to dame.

katkaba1
29. máj 2019

@sassa15 Mam tu elektronicku pobocku. Dnes som volala do centra a este to nepodali tak ma skoro rozdrapilo od nervov. Že podaju zajtra. Hm, super, mame ist v piatok a oni na poslednu chvilu podaju žiadosť. MS na spadnutie.. nahnevali ma že veeeeelmi. Som zvedava. Ak nestihneme tak ma fakt vytočia..

juulaa
29. máj 2019

@sassa15 tak to si ma upokojila dakujem pekne..budem sa modliť aby to vyšlo ☺ zatiaľ som doktorku zažila len dva krat a,zda sa byt v pohode.ja som sa len bála ze to budu brat ako na beziacom páse a žiAdna ludkost... no nevyzeta to tak .

juulaa
29. máj 2019

@katkaba1 aj tebe drzim vsetky palce aby ti to vyšlo a samozrejme všetkým ktory sa o to snažia ☺ zaujímavé je ze mne este nevraveli v centre nic o poistovni 😬

evaachesa
29. máj 2019

@katkaba1 neboj nic, schvalia ti to raz dva. Mne doki predpisal lieky v den ako podal ziadost a ta bola schvalena cca do 4 dni. Takze pohodka 🙂

katkaba1
30. máj 2019

@evaachesa Len sa bojim, že ak to pošle dnes a bude to trvať 4 dni kym schvalia tak kvoli MS nestihnem začat stimulovať. Mame za sebou len 2 IUI, podmienkou su vraj aspoň 3 tak nam naznačil že možno neschvalia. V tom pripade by sme išli ešte na jedno IUI. Teda kym neschvalia tak stimulovať nezačnem.. Ak nestihneme teraz tak kvoli dovolenke možme ist najskor až v auguste potom. Som nedočkava, viem, po tom dlhom čase co sa nedari by boli dalšie 3 mesiace nič ale bola by som radšej keby sme to stihli. Ale.. za jeden deň všetko..no som na pochybach. A trochu sa hnevam na nich lebo sme aj s Dr spominali, že to bude na knapp kvoli mojej MS a on pošle žiadosť na poslednu chvilu.. ach jaj. Snaď budeš mať pravdu a stihneme to.

katkaba1
30. máj 2019

@juulaa zaleži aku poisťovnu maš. Vraj Vseobecna a Union už nepotrebuje žiadosť , len Dovera. No a ja samozrejme mam Doveru, smola. Možno preto Ti nespominal lebo žiadosť nepotrebuješ.

sassa15
30. máj 2019

@katkaba1 a budeš mať krátky protokol že spomínaš menzes? Aj my sme boli 2x na IUI, ale to skor z mojej tvrdohlavosti, kedze nam odporucali hned IVF. Ale mne bolo logicke, ze na tu moju anovulaciu a manzelov zhorseny spermiogram bude stacit aj nieco jemnejsie...nestacilo.

sassa15
30. máj 2019

@juulaa ona je v pohode, ja sa uz pomalicky chystam na morfologicky ultrazvuk, a u mojej gynekologicky to robi ona, tak sa tesim 🙂 . Pani doktorka mozno nie vzdy opise sama od seba vsetko do uplne dopodrobna, ale to potrebne info dostanes. Ale ked som sa pytala tak vzdy ochotne odpovedala. Ale pravdou je, ze vysledok bolo, ze tie "podrobnosti" som potom googlila, porovnavala a mala z toho nervy. Dodnes som rada, ze ked mi volali s tym ze mam pozitivny krvny test, tak mi nepovedali hodnotu. Az ked sme boli na kontrole a uz aj srdiecko bolo vidno, vtedy som sa na to opytala. Bolo to v normale, ale na tej nizsej hranici. Keby ze mi to povedia tak sa vystrasim na smrt a uplne zbytocne.

katkaba1
30. máj 2019

@sassa15 No, takto.. protokol mi vlastne ešte nespomenul, zajtra máme termín. Ale povedal, že začala by som stimulovať 2. deň MS. To je krátky protokol? Aký je dlhý?

katkaba1
30. máj 2019

@sassa15 Inak - u nás ja som tá zdravá, teda, podľa všetkých ich výsledkov. Partner mal vyše 2 rokov azoospermiu, pokusne nasadený Clostyl a ten zabral začiatkom tohoto roka. Tak sme skúšali, podporili 2x IUI ale nič z toho. Počet má aktuálne celkom dobrý, akurát pohyblivosť je znížená. Tak sa trochu obávam, že nám to kvôli zlepšeným výsledkom neschvália. Ale riešime to už 3,5 roka tak snáď aj na to budú brať ohľad..

evaachesa
30. máj 2019

@katkaba1 ako som pisala lieky dostanes aj ked este nebudes mat schvalenu ziadost...nechapem preco by ti ju nemali schvalit. Schvaluju ju aj zenam ktore nemali iui. Napr my sme sli rovno do ivf. Ja som mala protilatky proti spermiam a manzel horsi spermiogram. Tie protilatky mi potom vyvratili na repro-imuno. Vytvarala som ich asi len nejaky kratky cas. Prvy krat som mala ziadost schvalenu do 3 hodin od podania a druhy krat do 3-4 dni. Som v Dovere a Dovera vraj schvaluje najrychlejsie. To mi vravel Drabek. Pri 2ivf sme prisli na konzultaciu s tym ze som uz mala menzes 2 den (najneskor 2 den menzesu mala byt konzultacia-kontrola) tak sa vypisala ziadost, dal mi recepty a rovno som si este u nich pichla prvu injekciu. A poslali ma vybrat lieky do lekarne kde maju vzdy vsetko naskladnene. Mala som kratky protokol kedze som zacala uz pocas menzesu. No kratky sme aj planovali kedze prvy krat mi dlhy velmi nezabral.

katkaba1
30. máj 2019

@evaachesa Ja neviem prečo by mi to nemali schváliť, tak nám Dr povedal, že Dovera najčastejšie vyžaduje aspoň 3 IUI ak nie sú rapídne zlé výsledky páru. A ja teda všetko ok, aktuálne viac menej aj partner ale proste to nejde. Pohyblivosť mal 30%, má byť aspoň 35% či ako..
A skôr ako mi schvália nechcem začať stimulovať. Keby náhodou.. Ak kvoli IUI neschvália pojdeme na ešte jedno. Ak by nejakým ´´zázrakom´´ sme museli isť ako samoplatcovia tak sme sa zhodli s partnerom, že ideme do Brna.
Možno len stresujem, zbytočne, ideme 1.krát tak netuším ako ten proces funguje, ako rýchlo to ´´pracuje´´.
Keby mi ale Dr nenaznačil, že by mohol byť zadrhel tak ma ani nenapadne toto riešiť..
Inak - ak by som mala začať 2. deň MS tak to je krátky protokol? Dlhý je aký?

evaachesa
30. máj 2019

@katkaba1 hmm a ku komu chodis? Mne teda nevravel ze musime ist predtym na iui. Iui nam neodporucal pre horsi spermiogram. A to sme nemali ani azoospermiu, co je o dost vaznejsia diagnoza ako len zhorseny spg. Chodila som k Drabekovi a rec ani nebola ze by mi mohla poistovna ziadost zamietnut. Uz aj to ze sa 3,5 roka snazite a nic je predsa naznak toho ze nieco nie je v poriadku. My sme prisli do centra po pol rocnom snazeni a po roku v centre som absolvovala prve ivf. Ak zacnes uz pocas menzesu ide o kratky protokol. Pri dlhom sa zacina niekolko dni pred menstruaciou, cize pichas si injekcie o niekolko dni dlhsie.

katkaba1
30. máj 2019

@evaachesa Chodím k Hlinšťákovi.
Ja teda neviem či to takto plánoval oficiálne aj, že to pošle deň pred termínom ale teda príde mi to dosť hlúpe.. Som možno až moc perfekcionistka, mám rada veci pod kontrolou, bez zbytočného risku, stresu.
Ako som písala, ja netuším ako to funguje, prečo komu ako kedy schvália a komu neschvália. Ani ma nenapadlo, že by mi niečo nemali schváliť. Keby on nenaznačil, že uvidíme...že snáď áno, schvália.
Ono zo samotného centra mám v celku dobrý pocit, teda v rámci možností, určite lepší ako to bolo v Iscare. To bol náš životný omyl a vlastne vďaka nim skončil partner bez spermii..ale to je zas iný príbeh.
Tak - volala som do repromedici, ráno na 9h mám termín, nejak už bude..

evaachesa
30. máj 2019

@katkaba1 toho lekara nepoznam osobne, ale su na neho dobre ohlasy. Ani ja nechapem preco to riesi na poslednu chvilu. Snad to bude v poriadku. Drzim palce a dakj vediet. O iscare som pocula viac zleho ako dobreho, zial 😒 niektore centra by radsej mali skoncit ako fungovat takto na nic.

katkaba1
30. máj 2019

@evaachesa Ďakujem pekne 🙂 napíšem zajtra ako sme dopadli. Určite sa tu budem pýtať lebo ja som v celom IVF stratená akosi 🙂 Niektpré to tu ovládate ako keby ste to študovali, obdivujem to. Ja nerozumiem takmer ničomu čo mi povie 😀
No a veru - Iscare je kapitola sama o sebe..ale však na každú sviňu sa voda varí ako sa povie..

katkaba1
30. máj 2019

Baby, tak v žiadosti mám Menopur 600IU a Gonal 900 IU, plus Cetrotide 0,25mg. Budem všetko pichať? 3 injekcie? nie je to veľa?

evaachesa
30. máj 2019

@katkaba1 kludne sa pytaj, ja som toho postudovala vela nech som v obraze :D a vela som sa pytala. Doktor mi vzdy odpovedal aj nad ramec takze som bola spokojna. Ach no niektorym centram by mali odobrat licencie.
Tie lieky co ti dali nepoznam. Ja som mala decapeptyl, meriofert, bemfolu a na posledny den na prasknutie folikulov ovitrelle. Najprv som si pichala len 2 kazde rano a potom som pridala bemfolu len 1x a stacilo. Cize u mna to boli 2 denne. Posledny pichas pregnyl alebo ovitrelle a potom uz nic.

katkaba1
30. máj 2019

@evaachesa Jooj, a tie čo si mala Ty sú na krátky protokol? Takže tieto moje budú na dlhý? Ja chcem pichať čo najmenej a najkratšie, mám neskutočnú fóbiu z ihiel... bude to ťažký - preťažký boj...

evaachesa
30. máj 2019

@katkaba1 aj pri kratkom aj dlhom som mala rovnake injekcie. Ide len o to kedy zacnes pichat. Ci pred menzesom (dlhy) aldbo pocas (kratky). A ake mas amh? Mozno pretk budes mat kratky protokol. Ja mam amh nizke (vtedy 1,2) a pri dlhom protokole som velmi nereagovala a vyprodukovala len 6 vajicok. Preto sme sli 2x na kratky protokol. Podarilo sa 10 a z toho 8 bolo zrelych. A tych ihiel sa nemusis bat. Su take tenucke ze vpich vobec neboli. Ja som si pichala sama a bolo to ozaj jednoduche. Nic neboj. Stoji to za to ;)

123elenita
30. máj 2019

@katkaba1 ahoj. Ihiel sa fakt neboj, ja mam tiež paniku z každej ihly, prvá injekcia bola ťažká (prekonať sa a pichnúť si), ale všetky ostatné boli úplne v pohode. Pichala som si sama, lepšie som vedela odhadnúť kde a ako rýchlo pichnúť. Zvládneš, neboj nič 🙂 držím palce
A k tým injekciam ešte. Gonal je topka, to ani necítiš, menopur je tiež v pohode, tenucke ihly. To tretie nepoznam.