Nové centrum Repromedica
Ahojte baby, rada by som začala novú tému a to IVF v novom centre Repromedica. Tri cykly som už absolvovala a prišlo na ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť do ďalšieho cyklu a rozhodli sme sa ho absolvovať v Repromedice. Už sme tam boli na konzultácii a prvý dojem je úžasný, krásne priestory a milí personál. Boli sme u doktorky Ďurechovej. Rada by som sa podelila o skúsenosti a zážitky s niekým, prípadne by sme sa mohli navzájom podporiť. Tak ak sa chystáte, napíšte, budem rada. PS: všetkým snažilkám držím palce 😉
@lucyjka6 amh stupat nemoze, to je ovarialna rezerva a viac novych vajicok sa uz nemoze vytvorit ...tie mas dane uz od tvojho vyvoja v maternici 🙂 bolo to asi nieco ine... sleduje ako reagujes na hormony a podla toho nastavuje davky. Po stimulacii sa uz nic nepicha. Iba v pripade ze by si si chcela miesto vkladania progesteronu pichat. Vacsinou sa dava vaginalne ale ten vyteka a niektore zeny uprednostnia progesteron vo forme injekcii. Pripadne ak mas problemy s hustou krvou tak na riedenie sa picha fraxiparin napr., ale ten vacsinou predpisuje hematolog. Ja som si po vklade len vkladala progesteron Crinone gel 1x denne az do ultrazvuku, cize 4 tyzdne od vkladu.
@lucyjka6
@lucyjka6 tie vajíčka sa ti netvoria, len dozrievajú. Žena sa narodí s určitým počtom vajíčok ktoré počas života dozrievaju(spravidla v každom cykle jedno), tým pádom sa ich počet logicky zvyšovať nemôže, len znižovať, a teda ani ovarialna rezerva sa nemôže už počas života zvýšiť 😉za to že ti v jednom cykle dozrelo veľa vajíčok môžu samozrejme hormóny, ale oni sa ti nevytvorili nové, len dozreli tie s ktorými si sa narodila😉
Dámy, žiadosť na IVF odoslaná 30.5., dnes som volala do Dovery a stále ju majú na oddelení.. trochu začinam mať obavy, každy mi tvrdil, že za 1-2 dni to budem mať schválené. Prosim, kolko Vám, ktore mate Doveru trvalo kým žiadosť schválili? Pichám 3.deň Gonal, asi ma porazi ak nakoniec zamietnu 😕
@susangha Však to, mňa by ani nenapadlo, ze neschvalia ale vyplašil ma a trvá to už tak som na nervy.
Ja prave problem nemam, len partner ale teda dosť zavažny a snažime sa 3,5 roka..
Nam povedal , ze zaleži ku komu sa dostane, ak je niekto moc "doležity" že sa mu uz stalo, že neschvalili.. tak možno preto "plaši" aby sa aj na to človek pripravil.. ale to sa neda asi ani
@susangha však mne hneď Hlinšťak povedal, že 'smola', že mam zrovna Doveru lebo ako jedina ZP si ponechala schvalovanie žiadosti. Celkom tomu nerozumiem..
Keby skusili tu srandu že to neschvalia tak sa koncom roka prepoistim a vybabrem s nimi. Ale verim že to nebude treba. To len ako plan B
@susangha Ja sa už zbláznim ... stále nič. Hlavne, že do 5 dní. Dnes je 5.deň a pochybujem, že o takomto čase tam ešte niekto robí..
Ja v bruchu 5 injekcií, zajtra prvé sono... a žiadosť nikde. Tak vyzerá to tak, že bude stop cyklus ☹ ale dnes už s istotou viem, že mením v septembri poisťovňu ..
@katkaba1 hmm a nechceli ste radsej pockat jeden cyklus kym ti to schvalia? Ako zbytocne pchat do seba hormony a potom to stopnut v strede stimulky...este aby ti to viac neuskodilo...a potom dalsi mesiac zacnes pichat na novo? 🙄 doktor to mal inak vymysliet...aj lieky ti budu chybat, takze mozno budes musiet dalsie dokupovat...ja som mala stimulku v januari a tiez som zacala pichat v den kedy sa len podavala ziadost...tusim to trvalo cca tyzden ....prvy krat som mala ziadost schvalenu za 1 den. Mne lekar hovoril ze najrychlejsie schvaluje ziadosti prave dovera, tak neviem...
@evaachesa vieš, ono som sklamaná lebo Doktor je tam od toho aby nastavil, načasoval, predvidal.. ja som nechcela začat stimulku ako povedal, ze je to standradny postup ze po podani ziadosti sa zacne stimulovat aj ked schvalenie este nemas.
Ja neviem ako tieto veci funguju, nikdy som poistovnu o nic neziadala a IVF je pre mna aktualne nova skusenost celkovo.
V piatok mi hovoril ze do ponedlka urcite schvalia..no..zajtra piatok a stale nic a ja neviem co robit.
Nechcem ist ako samoplatca uz z principu lebo som od nich nikdy nic nechcela a teraz mi robia problemy? Vraj uz len jedina dovera schvaluje, ostatne uz ziadost nepotrebuju a rozhoduje lekar..aj v tomto vidiet aka vychcana positovna.
Som znechutena..chapem ze mozno maju vela toho ale uvadzaju schvalenie do 5 dni a zajtra uz 6.-7.den a stale nic. Povedali mi v Dovere ze nestihaju lebo vela ziadosti je celkovo teraz..ale mna to preco ma zaujimat??? Naplanovane to boli tak ze aj do 5 dni by sme stihali..zajtra mam sono, prve a neviem absolutne co spravim.
@katkaba1 ano ciste tahanie za nos a zle zorganizovane doktorom 🤨 do odberu vajok mas ale este cca tyzden nie? Uz ked si pichas hormony tak neprestan teraz, ked ti fakt v pondelok-utorok pride schvalenie a ty to stopnes zajtra tak to bolo cele na zbytocne. Ostatne poistovne urcite stale schvaluju na zaklade ziadosti. Nezda sa mi aby doktor rozhodoval o tomto a poistovna to len tak odklepla.
@evaachesa Nie, je to ozaj tak, citala som VSZP aj Union. Schvaluju vopred uz len zahranicnu liecbu IVF.. hold, mam smolu.
No, pravdepodobne to spravim tak, ze budem pichat dalej.. teda podla toho co povie doktor.
Na prvu skusenost musim zhodnotit, ze je toto cele pre mna zatial obrovske minus a som znechutena z celeho IVF 😧

@juulaa ďakujem krásne, verím, že budeš mať pravdu a všetko klapne 🙂 budem Ti vedieť aspoň referovať čerstvè info koncom júna 🙂
Výsledkt budeš mať dobré, neboj nič. Treba sa nastaviť pozitivne. Aj ja sa o to snažim.
Áno, chodím do RM, k Dr.Hlinšťákovi. Srandista 🙂
AMH - ak som spravne pochopila, by mala byť ovarialna rezerva či čo. Že či maš dostatok vajičok.