Plánujete KET v marci 2024? Pripojte sa!
Ahojte, 19.1. som mala OPU a kvôli OHSS mi nemohli spraviť vklad, menštruáciu som dostala 23.1. a teraz čakám na ďalšiu a podľa toho uvidíme či bude KET v Marci, čaká tu niekto podobne ako ja na vklad ?🙂

@michaela22324 veľmi držím palce ☺️❤️ na 11dpt je to krásna čiarka ❤️
@tessa165 ja mam v stredu buduci tyzden ..tiez mi to ako vecnost pride ... dufam ze bude vsetko ok bo tiez nemam ziadne priznaky
@emmitko ďakujem veľmi pekne ❤️🙂 už sa neviem dočkať výsledkov z krvi aká bude hodnota
Jooj baby, všetkým vám silno držím palce! ♥️
@morciatko23 ďakujem krásne ❤️ dnes ráno som robila posledny test a je ukážkový 🥰🥰🥰 zajtra na krv. Strašne sa teším 🥰
@adabise683 veľmi držím palce ❤️ ja nemám takisto žiadne príznaky 🙂
Chcem sa spýtať či niektorá z Vás užíva progesterón v injekciách prolutex ?
Ja som mala ráno injekciu a večer progesterón kapsulu. Momentálne už injekcie nemám a neviem sa rozhodnúť či si ich predpísať ďalej.
@michaela22324 veď ak si teda tehotná čo podľa testov si, treba pokračovať v predpísaných liekoch a teda ostať pichať aj prolutex. To sa do minimálne 12tt pichá a berie aj spolu s tými vkladacimi čipkami. Keď to vynechať môžu sa ti hormóny rozkolisat a môžeš začať krvácať.
@sonkam vedela som že mi injekcie nevyjdú do 14Dpt a pýtala som sa nato či môžem miesto toho progesteron na vkladanie ako večer. takže tam nie je problém. Len čo mi vadilo bolo že k Prolutexu mi neboli predané injekčné striekačky ani ihly a musela som to dokúpiť no a dali mi také čo ledva išli zatlačiť a ihly zas tak dlhé. Ale zase injekcie sú praktickejšie hlavne ráno.
@michaela22324 urcite tak ako bolo predpisane, na rano je ta injekcia omnoho praktickejsia aspon za mna, ihly som si rovno pytala zlte a aj sive
Ahojte baby, pridávam sa k vám. Som 16DPK, krv pozitivna 🙂. Zatial sa ale netesim, lebo presne takto pred rokom som prirodzene otehotnela ale na sone nebola akcia srdiecka a skoncilo to MA. Ja mam sono az 15., neviem ako dovtedy vydrzim. Ja som vedela uz od prveho tyzdna, ze som tehotna, lebo mi hned zacalo byvat zle, zvacsili sa mi prsia o 2 cisla a čuch mám ako stopársky pes :D. Mam aj extremne vysoke hcg, tak to asi preto. Velmi vam vsetkym drzim palce a prajem aby to vyslo 🤞 Inak neviete, ci na prvom sone beru aj hormony? Mam znizenu funkciu stitnej a beriem euthyrox. Endokrinologicka mi povedala, ze ked otehotniem nech zvysim dvojnasobne davku a nech pridem najskor az v 3. mesiaci. Ale bojim sa iba tak zdvojnasobit davku, lebo ked som mala o polovicu vyssiu davku, tak som mala velmi zle vysledky :/. Tak ak nerobia na prvom vysetreni hormony asi si to pojdem dat niekde otestovat ako samoplatca.
@naty_haa veľmi držím palce.. no to čakanie je najhoršie na tom celom.. a aké si mala HCG na 14 deň ?
@michaela22324 lenže ten progesterón čo vkladáš je oveľa oveľa slabší ako ten čo si pichala. No áno k prolutexu nie sú injekcie tie si každá dokupujeme zvlášť aj striekačky to je bežné. Ja by som teda nemenila to čo si mala doteraz lebo ozaj tam môže prísť k rozkolisaniu hladiny
@sonkam ďakujem za radu, posledna injekcia mi vyšla tuším v nedeľu takže od pondelka vkladám aj rano. Dam si teda predpísať injekcie ešte teraz ? Alebo uz ten deň hore dole počkám a zajtra poviem doktorke ?
Dakujem 🙂
@michaela22324 krv mi brali na 15. den kvoli sviatku a mala som 7045.
@tessa165 mala by som vymenit tu endokronologicku. Ja som medzitym ako som u nej dostala termin aj stihla potratit, tak preto mi to asi povedala. Ale ked mi vtedy robila testy, tak hladina bola dobra aj napriek tehotenstvu. Tak ja sa radsej objednam cim skor na krv do Unilabs, nech vidim, ci mi to stupa.
@sonkam tak to by som fakt mala vymenit endokrinologicku a to si platim 90 eur za termin.
Neviete nahodou o nejakej v BA? V blizkosti BA?
@sonkam a prečo že je oveľa slabší, dávam si utrogestan 300mg
@michaela22324 to je super, teším sa s tebou ♥️
@naty_haa je veľký problém nájsť endokrinológa keď už nejakého máš. Hovorím z vlastnej skúsenosti, snažila som zmeniť už dvakrát a nakoniec som to vzdala a ostala u svojho...
Nechcú brať od iných endokrinológov. Jedine ich oklamať že žiadneho nemáš...
@michaela22324 pojde tam o to kolko tej ucinnej latky si dokaze telo "vstrebat", s tej injekcie si vezme viac... @sonkam ti to isto lepsie vysvetli
Babule mňa dnes seklo 😂🙈 čakám na MS od OPU, aby som mohla začať užívať estrofem. Dnes som si ale dala dorsiflex, aby mi to trochu poľavilo. Už som písala fyzioterapeutovi, že aby sa prišiel na mňa pozrieť a tiež suché teplo dávam. Myslíte, že to nejako vadí ak chceme ket v apríli?
@michaela22324 je to tým že tá injekcia má v sebe väčšiu dávku progesteronu a tým že to ide injekčne vstrebe sa jej do tela oveľa viac. Napríklad ja som išla na vklad v native, nemôžem kôli alergií na sóju progestenalle ani utrogestan a doktorka mi povedala že prolutex mi nedá lebo to je strašné veľká dávka pre telo zbytočne v native, lebo aj telo si vytvára samé. Nemala na výber, tak mi dala aspoň amelgen 400mg na večer ale že aj to je veľa, ale aspoň je to menej ako pri prolutexe.
@tessa165 nestras :D to si veru neviem predstavit aj ked samozrejme by som bola vdacna aj za to
@morciatko23 ja som vzdy bola iba u sukromnikov, lebo k ziadnemu statnemu sa mi nepodarilo dostat. A ti ta vacsinou vysetria ak si priplatis.
@emmitko snad ti to polavi cim skor. Uvidis ako ti bude pred vkladom. Podla mna by to nijako nemalo ovplyvnit vklad, len po triggeri by som uz uzivala max paralen a magnezko ale este mas celkom dost casu sa z toho dostat 🙂. Nemam osobnu skusenost so seknutim ale ked seklo mojho muza, isli sme na pohotovost (mysleli sme si, ze je to asi infarkt) a dali mu injekciu na seknutie po ktorej sa mu hned ulavilo. Nechces to vyskusat? Mas este dost casu aby sa z tvojho tela tie latky vyplavili.
@naty_haa jaj, tak to ano, do mas pravdu. Ja mam podla obvodu. Kde uz davno nebyvam, ale to on nemusi vediet 😂😂