icon

Pobočka Helios v Banskej Bystrici - skúsenosti

apolonka
30. mar 2017

Ahojte. Sanatórium Helios so sídlom v Martine si minulý rok otvorilo svoju pobočku v Banskej Bystrici. Som z banskobystrického kraja, tak by mi tam bolo ľahšie cestovať. Bol tam niekto? Máte s touto pobočkou skúsenosti? Internetová stránka zatiaľ nič moc informácií neposkytuje, pripadá mi to, akoby boli zatiaľ iba v rozbehu. Ďakujem za každú reakciu.
http://www.crmbb.sk/

peta1223
6. jan 2018

Ahojte žienky som tu nová tak prepáčte ak budem otázku opakovať vopred ďakujem za odpovede .
prosím vás ako to prebieha ivf je to bolestivé kedy sa platí naraz či postupne čo mám robiť abi sa bábätko ujalo vopred ďakujem za odpoveď

eva1984
6. jan 2018

@peta1223 asi mesiac si pichas injekcie do brucha pricom chodis na kontroly....potom naslefuje odber vajicok v narkoze 15 minutovej...nic neboli nic necitis....na 5 den od odberu s robi vklad embrya....zase nic neboli. Ostatne embrya sa mrazia v pripade neuspechu sa hned vklada dalsie. V pidstate je vsetko bezbolestne....plati sa naraz po odbere vajicok asi 900 eur...a na zaciatku si kuoujes lieky.. Cca 270 - 300eur. Kazda berie inak tie lieky podla pokynov lekarov. Po vklade cakas 2 tyzdne a ides na krv a sono....
Vsetci su tam velmi mili a trpezlivi....
To ci sa babo ujme alebo nie neovplyvnis ....je to hop alebo trop 😉 niektorym to vyjde na prvy krat ine to skusaju aj 5, 6,7 krat...

peta1223
6. jan 2018

@eva1984 čiže je to podobné ako iui no nám sa prve iui podarilo na prví krát Len som potratila 😢 tak sme išli znova na druhé iui ale neúspešné tak doktor povedal že vedcia šanca je ivf mam zmiešané pocíti či ísť alebo to nechať radcej tak 😢😢

eva1984
6. jan 2018

@peta1223 sance su podla mna rovnake aj pri ivf aj pri iui aj pri prirodzenom otehu...vzdy je to o tom ci sa to uchyti...pri ivf je vyhoda v tom ze ti dnu vlozia uz hotove embryo. Vsetko so sebou prinasa urcite rizika a pri umelom zvlast. Ale co my zeny nevytrpime ked nieco chceme vsak? 😄

peta1223
6. jan 2018

@eva1984 presné tak a ten vklad sa robí tiež v narkoze či nie?

lyzinka
6. jan 2018

@miriamkaaaa
@miriamkaaaa
Dakujem. Dufam ze nam to dobre dopadne. Lebo po troch rokoch riesenia ket v ba uz akosik prestavam dufam ze sa to podari..aj ked urobim aj nemozne aby sme aspon jedno babo mali. No dufam ze aj nam vysledky daju do mesiaca aby pan doktor zacas stimulaciu odber vajicok a nasledne vklad ak zase raz nevychytam OHSS ☹

eva1984
6. jan 2018

@peta1223 nie vklad ti urobia noemalne na koze trva ti asi 5 minut potom lezis este asi 10 min na koze a ides domov

peta1223
6. jan 2018

@eva1984 čiže taký istý skoro postup ako pri iui

lyzinka
6. jan 2018

@eva1984
No to by ma asi porazilo tak dlho cakat na vysledky..to ma mrzi ze to vyslo mimomaternicovym..ja mam ket uz 6krat za sebou dva krat uspech ale prvy krat sa to po tyzdni skoncilo a druhy krat na konci tretieho mesiaca sa to skoncilo..tak sme skusili nove centrum v BB a pan doktor ze okamzite genetika lebo bez nej nechce robit ziadnu stimulaciu odber ani vklad...no drzim ti palce nech sa to uz teraz podari 🙂

mirpet
7. jan 2018

@misudix ahoj.kedy ideš na kontrolu? Ja som včera dostala MS,takze vychádza mi to asi na 18.januara,teda kontrola.doktor povedal ze mam prísť na 13.den

misudix
7. jan 2018

@mirpet
Ahoj, tak aj ja som dostala vcera MS. V pondelok si zavopam do BB kedy sa mam dostavit na sono. Tak nakoniec budeme mat aj termin vkladu rovnaky 😂

mirpet
7. jan 2018

@misudix...super...možno sa stretneme...Uvidíme...Pondelok tiež volám do BB 🙂

misudix
8. jan 2018

@mirpet
Tak 18.1. idem na sono, takze vklad ratam cca 24.1. ale uvidim co mi povedia v BB.
Pred KET Ti aj dali dajake hormony?
Ako si dopadla?

eva1984
8. jan 2018

@misudix super budem na teba mysliet velmi. Ja este stale cakam na ms...dnes su to 3 tyzdne tak dufam ze coskoro dojde....

mirpet
8. jan 2018

@misudix ahoj.aj j idem 18.1 na kontrolu,ale až 11:00..lebo budem mat aj preventivku,moja gynekologicka je daleko,tak mi to urobia tam. Pred K so brala som d progesteron..to co aj po vklade. Nič ine...tak možno pojdeme rovnako aj na vklad

misudix
8. jan 2018

@mirpet
Ale tento krat to uz vyjde 😉

eva1984
8. jan 2018

@mirpet. Caute baby dnes som bola na kontrole na gynde vsetko je ok....zobral mi aj cytologiu a ak bude aj ta ok tak povedal ze kludne mozem ist znova na vklad. Mne kyret nerobili takze maternica je neporusena. Cakam na ms stale necham ju prejst a veruze mozno aj skusim znova....mame 1 snehuliaka tak verim ze to je ten spravny 😉
@misudix

mirpet
9. jan 2018

@eva1984 to je super,ze je to ok a cítiš sa lepsie...Verim že sa nám vsetkým trom podarí vylepšiť štatistiky CRM v B.B a čoskoro sa budeme tešiť

eva1984
9. jan 2018

@mirpet verim tomu aj ja...aj kolegyne v robote ma tlacia ze mam hned skusit....moja sefka bola asi 10x na ivf.
Citim sa vyborne a teda uvidim kedy pojdem znova...necham tomu volny priebeh.

misudix
9. jan 2018

@eva1984
Super, ze je vsetko ok a tiez si myslim , ze snehuliakom sa v zime dar, takze to urcite vyjde.
@mirpet
Ja uz s nicim inym nepocitam len s vylepsovanim statistiky 😁
Ale predsa aj sa nahodou nepodari ale s tym nepocitam, tak si dame pauzu, spravime vsetky vysetrenia a potom zasa kolotoc.

Kazdopadne zeny, zima je nasa. Tentokrat nepojdem ani na PN, ostanem doma iba dva dni po vklade,aby som na to tak nemyslela.

eva1984
9. jan 2018

@misudix citas mi myslienky 😄 lebo ja som tiez tak uvaxovala ze nebudem pn len tie prve dni budem doma. Clovek potom stale rozmysla a sleduje sa....

eva1984
10. jan 2018

@mirpet ahoj prosím ťa koľko si platila za KET? dnes mi volali z centra že budú posielať faktúru na uskladnenie embryií na rok 2018.... a teraz kukám ceník na nete a tam su riadne pálky .... a nerozumiem tomu veľmi lebo je tam že uskladnenie (zamrazenie) prvého embrya 160 eur a zamrazenie každého dalšieho 40 eur. a KET je tiež 160 eur... kokos toto je sila ☹

misudix
10. jan 2018

To mrazenie sme my platili hned, FA budu posielat za uskladnenie. Ak dobre pamatam tak to bolo 9€ na mesiac. KET by mal byt 160 €

mirpet
10. jan 2018

@eva1984 ahoj.tak za zamrazene embryí sme platili po odbere a po kultivacii hned.kedze sme mali 10 embryí tak nás to vyslo dost vela,160 prvé a 40 každé ďalšie. A za uskladnenie platíš 9 eur za mesiac,od nového roka 10..to jedno koľko embryí mate zamrazenych. Keď pôjdeš na KET platíš 160...my sme prvý KET neplatili lebo som nemala čerstvý vklad ako vy. Ale každý další KET platíš 190 eur. Nas už to cele vyšlo aj s tromi IUI a následne IVF vyšlo cca 3000 eur.neskutocne pálky to sú. Aj nám dnes volali z centra že pošlu fakturu za uskladnenie embryí na tento rok

mirpet
10. jan 2018

@eva 1984 oprava:za KET platíš 160..blbne mi mobil

lyzinka
10. jan 2018

Baby budte radi..ja som za vklad v Blave platila 300eur...chore...160eur je uuuplne super cena narozdiel od toho co sa plati tam...nas to cele vyslo 6000eur a to neratam cestu do Blavy vkuse...

eva1984
11. jan 2018

@lyzinka 300 eur? to vážne... toto je fakt choré. človek musí banku vykradnúť aby mohol mať dieťa 😀 a prečo až 6000 eur? vy ste boli samoplatcovia? poisťovňa Vám nič nepreplatila?

eva1984
11. jan 2018

@misudix ahoj prosím ťa za koľko týždňov ti prišla MS? ja už končím 4 týžden a stále nič...

eva1984
11. jan 2018

Baby takže konečne máme výsledky z genetiky na ktoré sme čakali od 10.7.2017 😀 a pani sestrička zlatá že tak prídte 5 februára si po výsledky 😀 to je sila toto zase čakať dovtedy.... že ona už nemá termín voľný skôr. Takže dokopy 7 mesiacov im trvalo kým nas vyšetrili .... dobre čo?
ale aspon budem vedieť či sme ok...

lyzinka
11. jan 2018

@eva1984 ano najprv 250bol vklad a potom to zdvihli na 300€. Samoplatca nie ale tam je to uuuplne predrazene. Aj mrazenie tam stoji podstatne viacej ako tu v BB.
To myslis vazne??????? Len teraz vysledky? A ani ti nepovedali ze co vam zistili na genetike? Mi ideme 18.1 do Martina ale uz mam nervy ze tak dlho sa musi cakat...