icon

Pobočka Helios v Banskej Bystrici - skúsenosti

apolonka
30. mar 2017

Ahojte. Sanatórium Helios so sídlom v Martine si minulý rok otvorilo svoju pobočku v Banskej Bystrici. Som z banskobystrického kraja, tak by mi tam bolo ľahšie cestovať. Bol tam niekto? Máte s touto pobočkou skúsenosti? Internetová stránka zatiaľ nič moc informácií neposkytuje, pripadá mi to, akoby boli zatiaľ iba v rozbehu. Ďakujem za každú reakciu.
http://www.crmbb.sk/

eva1984
24. jan 2018

@misudix
@mirpet baby supeeeer, som na vás včera myslela....ja už mám konečne aj po ms, ale ešte sa mi do toho dalšieho pokusu veľmi nechce 😀
Určite sa hláste ako pokračujete a hlavne pozitívne naladené budte a skúste na to nemyslieť veľmi ... držím palce veľmi
To že sa vám tam zase nevedeli dostať, je čím spôsobené? akože krčok je tak veľmi stiahnutý alebo čo?

misudix
24. jan 2018

@eva1984
Tak super ze ms uz skoncila 😉 podla mna telo a psychika si povedia kedy je ten spravny cas na druhy pokus, tak verim ze to pride v pravy cas.
Tak ja mam zevraj zakrutu na krcku,len nechapem preco minule jej to islo v pohode.
A uz nam ostava len cakat do 6.2.na krv,tento krat netestujem 😂 dufam, ze vydrzim.

eva1984
24. jan 2018

@misudix zákrutu na krčku? 😀 to je názov riadny teda... aj to bolelo veľmi?
no určite netestuj, ja som tiež nechcela testovať...vydrž to... zamestnaj si hlavu niečím a snaž sa nemyslieť na to veľmi. Ked to má byť dobré tak to bude dobré... a máte ešte mrazáčikov takže sa naozaj nemáš prečo stresovať... ked sme do toho išli prvý krát tak sme boli z toho vyhúkané 😀 ale teraz už vieš ako to je takže pohoda klídek a tabáček... 🙂
Presne ako vravíš, nechám to voľne plynúť a uvidím kedy sa moje telo rozhodne 🙂 už som si prešla obdobiami od laparky, že nikdy viac, potom možno dakedy, potom že dobre na druhý cyklus to skúsim, a teraz som zase že sa mi nechce do toho 😀 😀 takže to nechám naozaj tak...
a dokedy ideš byť doma?

misudix
24. jan 2018

@eva1984
Zakruta...presne tak 😂 som pozerala ako sa tam zrazu objavila. Bolelo to dost, musela mi napichat krcok maternice ihlami. Snad to bolo posledny krat 😁
Testovat nechcem a nebudem, predsa len je to uplne ine ako poprve, teraz viem co mam cakat a hlavne som celkovo dajako kludnejsia.
Doma ostanem do konca tyzdna, ostali mi dni zo starej dovolenky, ktore musim minut do konca mesiaca, tak mi to aj vyhovuje. Dr.vravela ze staci 3 dni klud a pokoj, tak od pondelka pojdem znova do prace a 6.2. uvidim ci nieco z toho bude 😆
Drzim palce nech vystihnes ten najpravejsi okamih, podla mna presne budes vediet kedy prisiel 👍

eva1984
24. jan 2018

@misudix aaaauuuu napichať krčok ihlami? kokso? to čo je preboha? normálne som si to predstavila... to ti napichala akože lokálnu anestezu alebo čo ti tam pichala? No fuj... 🙂
dufam teda že to vyjde a už to nebudeš opakovať 🙂
a dakujem... 🙂

misudix
24. jan 2018

@eva1984
Ziadna lokalka, pekne nadych a vydych... hlavne je , ze je to za mnou 😃
Teraz len oddych a relax a samozrejme pozitivne myslenie 😆

eva1984
24. jan 2018

@misudix tak klobuk dole pred tebou... alebo v podstate pred nami ženami, čo všetko musíme vytrpiet 😀

luxly
24. jan 2018

Ahojte dievcata, citala som si cely vas pribeh a prezivala to s vami 🙂. Som po ivf, ale v Brne, no Krajkovica a doktorov z Martina tiez dobre poznam. Chcem vam napisat iba moju vlastnu skusenost. Ked som isla prvykrat na vklad, napriek tomu, ze mi dr. vravel, ako si mam dat vinko a po vklade mam robit vsetko, co obvykle, neposluchla som, cely tyzden som polehavala v posteli, ostatni sa ku mne spravali ako k chorej. Nevyslo to. Druhykrat som isla rovno z vkladu autobusom do BA, hned do prace a druhy den na vianocny vecierok, kde som v lodickach skakala, "divoko" tancovala a aj zabudla, ze mam v sebe embryjko. Dnes som v 11tt. Dufam, ze bude vsetko dobre. Pred mojim prvym vkladom som si precitala kopec clankov a diskusii na internete, aj zahranicnych a vsimla som si, ze mnohe zeny casto pisali, ze vklad sa im vydaril po nejakom cviceni, fyzickej zatazi, al. uplnom odreagovani sa pri vinku. Myslim, ze moja vianocna tancovacka, dva deci vinka a druhy den hodinka cvicenia mohli dopomoct k mojmu tehu. Moc vam drzim palce, nech sa vam druhy pokus vydari! 🙂

eva1984
25. jan 2018

@luxly ahoj, tak máš aj ty pekný príbeh 😀 ten prvý krát som aj len ležala a naozaj nič nerobila, ked som mala navariť, oprať tak výčitky že som sa vôbec pohla 😀 aj napriek tomu to bolo mimomaternicové.... tak som si povedala že druhý pokus (ešte máme jedno embryjko) to tak robiť nebudem ani PN nebudem, a budem žiť ako doteraz a hlavne nebudem v kŕči 😀 a uvoľním sa. Určite niečo na tom bude, že ked sa uvolniš a necháš tomu voľný priebeh tak sa to podarí.
krásny 11tt 🙂 tak to veľmi držím palce...toto keby mi niekto povedal že po vklade ísť tancovať a piť víno tak sa na neho pozriem že či je zdravý 😀 ale teraz po tom všetkom čo som si prežila ťa úplne chápem🙂 a spravím to možno aj ja.

misudix
25. jan 2018

@luxly
Presne asi o tom je rozdiel medzi prvym a druhym, uz si to clovek tak nepripusta ale aj tak je to stale iba na prirode ci to zrovna vyjde alebo nie.
Silno drzim palce, nech ste zdravi 😉 dam si na Vas poharik vina, len tancovat nemam ist kam 😂

eva1984
25. jan 2018

@misudix urob si žúrku doma s mužom, pozvite susedov 😀 😀 😀 nech si aj malé užije 😀 😀

eva1984
25. jan 2018

@misudix
@mirpet ako sa cítite baby?

lyzinka
25. jan 2018

Drzim palceky 11tt je super..no moj pribeh je strasidelny..prvy vklad..pnka okamzite..ani som sa nehybala ze co ak nahodou..krv hcg stupa..o par dni kontrola hcg tak ze hcg klesa...dalsie dva vklady nic nula bodov to som ostala tiez na pnke doma..4vklad ostala som len doma v den vkladu na dalsi den uz do roboty..a neuveritelne prijalo sa...no zial v 3mesiaci doktor pochybil v nemocnici a prisla som o moje dva spuntiky..pol roka som nechcela nemocnicu ani vidiet..potom sme sa odhodlali ist na vklad..v dufani ze sa podari posledny pokus...a zial nic..na stedry vecer nam volali ze nic z toho.. A tym nam zhasla nadej uz uplna v BA.. no drahy ma nakopol ze vie ze je to jeho chyba ze musim toto vsetko podstupovat..zmenili sme centrum a vdaka Vam sme isli do BB do centra...pristup pana doktora uplne ina ako v BA..nejde im o peniaze ale o to aby sa to naozaj podarilo..vysetrenia spravene..genetika spravena a uz len cakat na vysledky a behom k panovi doktorovi...v kutiku duse dufam ze aj nam sa raz podari a budeme mat malinke...drzim vam palceky nech vam vsetkym povedia pozitivnu spravu 🙂

misudix
25. jan 2018

@eva1984
Poviem Ti, ze sa citim super, nic ma neboli vsetko uplne v pohode aj co sa tyka mozgu 😁

misudix
25. jan 2018

@lyzinka
Drzim palce, aby BB bola Tvoja posledna zastavka k vytuzenemu babatku

luxly
25. jan 2018

Dievcata, vsetkym trom vam moc drzim palce, nech sa to teraz podari a vsetky zvladneme tehu az do uspesneho konca.Inak, v Brne som bola v Heliose, zabudla som poznamenat. Podla mna je Helios (ci SK al. CZ) najlepsie CAR a za tym som si stala aj po prvom nevydarenom vklade. Ako hovori primar Texl, uchytenie embrya je uz o stasti a prirode (ak je embryjko zdrave) a ziaden stres ani pobyt na lozku tomu nepomoze. Ja som si prvykrat myslela, ze sa mi to embryjko moze pri nejakych silnych pohyboch, zdvihoch uvolnit a odplavat. 😊 Ale ono sa vraj prilepi do 2 sekund. Potom je to uz len na prirode. Tak sup sup, uvolnit sa a robit nieco prijemne. 😊 Myslim na vas!😍

sticker
luxly
25. jan 2018

@lyzinka to mi je velmi luto a moc vam prajem, nech coskoro otehotniete a uz bude cele tehu uspesne. Veru, ja ked som zistila, ze som tehu, bola som najstastnejsia, ale clovek sa stale boji, aby bolo vsetko v poriadku. Jedna pani doktorka na pohotovosti mi povedala "odteraz sa uz budete bat cely zivot"😀. Co sa ma stat, to sa stane. Treba mysliet pozitivne.😊

eva1984
25. jan 2018

@luxly prilepí sa do 2 sekúnd? to fakt? to som ešte nepočula 🙂 tak ked sa to tam prilepí do 2 sekúnd prečo potom odpláva preč do vajíčkovodu bez môjho dovolenia 😀 😀

eva1984
25. jan 2018

@lyzinka BB je fajn... ľudský prístup a ja som dr. Rosovej vyvolávala každú chvílu kedže hcg mi krásne stupalo ale stále som krvácala. Stresovala som a ona vždy milo a trpezlivo odpovedala na každú otázku 😀 a ked som prišla naposeldy tak jej vravím "hladajte ho" zase krvácam. Dačo nie je dobre... a ked zistila že je to mimo tak bola z toho aj ona smutná, bolo to na nej vidno. A to sa mi páčilo že to prežívala so mnou. Kázala mi hned aj zavolať aby vedela či som v poriadku, tak sme si potom mailovali.
čiže prístup sestričiek a doktorov je naozaj fajn... taký aký má byť.

luxly
25. jan 2018

@eva1984 vraj, ak je vsetko v poriadku. Ibak sa embryo vstrebe, odplavi, rozpusti atd.. Len asi nikdy nevieme, ci je embryjlo uplne zdrave, lebo ani pgs vsetky vady nezisti. Mimomaternicove ma tiez zaujimalo, pri ivf je velmi zriedkave, 0.5-3%. Zatial nie je presne znana pricina. Moze to byt na zaklde bunkovej aktivity al. tekutiny v maternici. Stale velka neznama...

eva1984
25. jan 2018

@luxly áno mimomat. bolo jediné s čím som nerátala vôbec,aj prednosta v nemocke po laparke mi hovoril že je to rarita ked sa to stane pri umelom, ale nevedel mi povedať že prečo sa to deje. Ono si to proste môže odplávať kde chce, a je jedno či ležím či skáčem. Aj dr. v centre mi vraví, ked som krvácala stále že nemám stresovať, že mimomat. to určite nebude lebo to nezvykne 😀 tak bum a bolo... a práveže som mala pocit aj bolestivý v krížoch v bruchu že sa proste zavrtáva maličké, a ktovie kedy tam potom odplávalo. Každopádne zobrali mi pravý vajcovod, lebo museli, a to či ľavý priechodný netuším.
A to či je embryjko zdravé, to aj mňa zaujímalo že či to vedia zistiť v centre, že proste vložia len to dobré, ale ako píšeš tak asi nie...
Ako ja vravím, všetko je ako má byť, a všetko sa aj deje tak ako má diať...

mirpet
25. jan 2018

@eva1984 Ahojte. Ja sa cítim normálne. Chodím do roboty, v škole je frmol, lebo máme polrok, dnes dokonca 3-hodinová porada za mnou. Ostala som len vcera 1 deň doma.inak zarezávam. Akurát sa snažím nerozčuľovať pri deckách v škole 😀

lyzinka
25. jan 2018

@eva1984 Ano da sa zistit ci embryjko ktore ti vkladaju je v poriadku...mi sme sa uz na to informovali..len je to draha investicia..zistia ti vsetko ci ma dake vrodene chyby alebo ci je nieco s nim...pred zamrazenim sa robi genetika..len to stoji 1500€ genetika embrya..a kazde dalsie 500€.

eva1984
25. jan 2018

@lyzinka fuha ty kokso...to je brutal. A ked si uvedomis ze kolko do toho vrazis od zaciatku a ani nevies ci je to embryo ok. To je ako loteria

misudix
25. jan 2018

To fakt musi clovek vyhrat v loterii, aby dokazal zaplatit vsetko a este aj normalne zit. Je to fakt vyborny biznis ale v dnesnej dobe bohuzial nemame ine vychodisko. Najhorsie je ze stale clovek nevie ze preco to nejde... Som vazne mala skor chciet babo, kebyze to stihnem do 30 mozno by to bolo jednoduchsie 😆

lyzinka
25. jan 2018

No je to priserne drahe..nam ked odobrali malinke tak sme dali urobit genetiku mrtvych plodov na konci 3mesiaca a zaplatili sme za to 600eur a prisli na to ze by jeden z nich mal dovnov syndrom...takze jedno embryjko bolo chybne..tak teraz velmi uvazujeme nad tou genetikou este pred zmrazenim...aj ked je to svinsky drahe ☹ co by mohla poistnovna aj preplatit...ale to na slovensku nehrozi

eva1984
26. jan 2018

@lyzinka ono to je v podstate vždy na prírode, ked je bábo poškodené sama to zariadi a bábo odíde. A tak je to najlepšie si myslím.
Je to na houby, lebo je to naozaj len biznis... od začiatku to stojí nekresťanské peniaze a v konečnom dôsledku ani nevieš či je embryo zdravé.. a ked chceš vedieť tak zase zaplať.... je to zderstvo toto.

eva1984
26. jan 2018

Bola som dnes po výsledky cytologie a histologie, všetko je v poriadku... ale.... gyndáč povedal že skôr ako o 3 mesiac nemám otehu. tak na neho dívam, že prečo ved mne nerobili kyret. A mali sme plán že koncom februára by sme to skúsili... že kvoli tej jazve po operácii, aby sa riadne spevnila. že 6-8 týždnov trvá kým sa vôbec vytvorí jazva a ešte musí spevnieť aby sa to nepotrhalo. No tak on hovorí takto a dr. rosová v centre inak, aj v nemocke vraveli že môžem hned.
Takže dáme doma debatu s drahým a vidím to až na neskôr no... neviem

luxly
26. jan 2018

@eva1984 Evi, ked ta netlaci vek, tak este pockajte.

majda1982
26. jan 2018

Ahojte dievčatá, čítam váše komentáre už nejaký ten čas... Tiež som podstúpila moje prvé IVF v BB, prvý vklad v novembri a dnes už máme 13 týždeň tehotenstva. Neverila som, že sa nám to podarí hneď na prvý krát... A predsa... Ja som sa rozhodla oddychovať na PN už od začiatku pichania injekcií, až po oznámenie výsledku, takže som si doma oddýchla až 5 týždňov. Verím, že všetko dobre dopadne a ja sa v auguste konečne dočkám vytúženého bábätka. Vám všetkým silno držím palce, nech vám to vyjde a čoskoro budete nosiť pod srdcom ten najkrajší dar ;).