icon

Pobočka Helios v Banskej Bystrici - skúsenosti

apolonka
30. mar 2017

Ahojte. Sanatórium Helios so sídlom v Martine si minulý rok otvorilo svoju pobočku v Banskej Bystrici. Som z banskobystrického kraja, tak by mi tam bolo ľahšie cestovať. Bol tam niekto? Máte s touto pobočkou skúsenosti? Internetová stránka zatiaľ nič moc informácií neposkytuje, pripadá mi to, akoby boli zatiaľ iba v rozbehu. Ďakujem za každú reakciu.
http://www.crmbb.sk/

peggie
9. apr 2018

@bobulkapetka
Ahoj tak dnes som bola v bb. Ms som ešte nedostala ale vraj už čoskoro dostanem, bo sliznica už je vysokanska a aj hormonálne to tak vychadza. A ináč sono mi robil dr krajkovic.

bobulkapetka
9. apr 2018

@peggie ahoj. Ja som dnes volala kvôli objednaniu. Sestrička vravela ze tam dnes je ale ze najbližšie tam bude uz len 30.4. A to je mne uz pozde na sono ist. Tak som objednaná na štvrtok zrejme k dr.Bornajovi. Síce dr.krajkovic chcel aby som išla najbližšie k nemu ale kvôli sonu do Martina naozaj nebudem cestovať. Tak sa uz hádam konečne dozviem či tam ten polyp je alebo nie je.

mirpet
10. apr 2018

@bobulkapetka Aj dr.Bornay je skvely odbornik,ja som s nim mala len super skusenosti a dnes uz chodim k nemu do jeho vlastnej ambulancie,kedze som po uspesnom Ket v CRM B.B a som v 4.mesiaci.Urcite sa nemusis obavat

bobulkapetka
10. apr 2018

@mirpet Ďakujem za info a gratulujem k bábätku 🙂 ja sa neobávam že by nebol dobrý - len už po troch mesiacoch by som sa rada dozvedela či tam ten polyp je alebo nie je, či to vlastne polyp je alebo niečo iné aby som sa vedela zariadiť. Tak snáď on mi už bude vedieť povedať 🙂

lyzinka
12. apr 2018

Ahojte baby. Ako vam bolo po odbere vajicok? Az na sone o 5dni vam povedali ci mate OHSS? Ja som dnes po odbere a strasne sa bojim aby som ho nevychytala ☹

marec2018
12. apr 2018

@lyzinka len vela pi vody..mna obisiel nastastie..ale pila som stale vela.

lyzinka
12. apr 2018

@marec2018 a mala si aj dake bolesti po odbere?

marec2018
12. apr 2018

@lyzinka no 3 dni take pobolievanie pri cikani a trosku vajecniky ale dalo sa to prezit,kazdym dnom to bolelo menej a menej.Nemusis mat..ja som mala mierny ale aj tak som otehotnela a nemala ohss;)

marec2018
12. apr 2018

@marec2018 a ked ta bude boliet mozes si dat nieco id bolesti...to ti museli povedať nie?ja som si nedavala nič,lebo to nebolo také strasne.

lyzinka
12. apr 2018

@marec2018 ano mozem si dat od bolesti to mi nakazali ale dufam zea nebudu potrebne..a fungovala si hned normalne ako kazdy bezny den?

mirpet
12. apr 2018

@lyzinka Ahoj. Ja som mala OHSS už pri odbere, keďže mi odobrali 24 vajíčok, z toho 20 bolo dozretých a nemala som ani 50 kg, schytala som to...aj napriek tomu že som pila veľa vody. Museli mi pichať prednisón, zhruba do 2 týždňov to prešlo. ale bolelo ma všetko, každý pohyb, každá návšteva wc bola utrpením, brucho som mala ako balón. Našťastie po cca 10.dňoch to začalo ustupovať, dovtedy som bola aj PN, inak sa nedalo. Iba som oddychovala a nenamáhala sa. Ale každý na to všetko zareaguje inak, niekomu nie je absolútne nič.

mirpet
12. apr 2018

@bobulkapetka Ahoj. Ako si dnes dopadla na sone?

lyzinka
12. apr 2018

@mirpet no mariska tak to si mala dost vajicok...mne odobrali 15 a zajtra sa uvidi kolko sa oplodnilo. No po odbere ked mi robil sono zatial bolo vsetko ok..ale kedze som tenka a mam tiez malo kil tak povedal ze nebude riskovat ak nieco mam volat ale zatial by nedaval ziadne injekcie...ale picham si clexan ze aj to potlaca tvorbu ohhs tak uvidime...snad nebudem mat tolko stastia a nevychytam ho zase. Snazim sa vela pit a hlavne ze mam jest vela tvarohu..

bobulkapetka
12. apr 2018

@mirpet Ahoj. V podstate nijako :/ Ja už som zúfalá - hlavne z toho, že každý dr mi povie niečo iné... už si len vybrať na koho dať. Tak dnes tam bol len dr. Bórnay. Som 6DC. Na sone je vidieť že tam niečo je - polyp vraj nie ale zvyšok z toho ktorý mi vybrali minulý rok. Chcel aby som zašla za dr. Krajkovičom do Mt ukázať foto sona a nech to pozrie on. Akože točiť ešte aj Mt sa nám nechcelo ale dobre išli by sme. No našťastie sme vopred zavolali lebo dr. Krajkovič má do utorka dovolenku čiže by to bola zbytočná cesta.... Na utorok som sa objednala ešte na Sliač na odporúčanie dr. Bórnaya k lekárovi ktorý ma operoval (dr. Galád) aby sa na to aj on pozrel - vraj viac hláv viac rozumu. Len ja už sa v tom začínam pomaly ale iste strácať. Aj v Heliose BB - jeden lekár povie že nevidí dôvod na prirodzené otehotnenie, druhý že najprv skúsiť jedno IUI ak sa nepodarí tak rovno IVF a dnes dr. Bórnay povedal, že v našom prípade v IUI nevidí žiadny význam že ísť rovno na IVF. Ja už ozaj neviem čo robiť a na koho dať. Zajtra idem za svojím gynekológom a jeho sa opýtam čo si on myslí. Spíšem si každého názor na papier a budem losovať :D Ja netvrdím že by neboli odborníci no tie názory sa v mojom prípade nezhodujú v ničom... Takže takto nejak som dopadla...

marec2018
12. apr 2018

@lyzinka ano fungovala..ved po odbere sme mali poobede oslavu..zabavali sme sa ...lezala som,sedela...a aj dom sa setrila...asi prve 3dni a potom som uz normalne..varila,upratovala...

julinka2787
12. apr 2018

zajtra ideme na insemináciu 🙂

luxly
12. apr 2018

@lyzinka ja som mala a dost silny, bola som hospitalizovana. Objavil sa mi az na stvrty den, predtym som si pichala Solumedrol, ale aj tak ma OHSS neobisiel. Pre mna to bolo strasne nieco, kedze sa ani nevedelo, co na to zabera, teda davali mi hlavne infuzie. Po odbere (31 vajicok) som mala velke brucho, ale pravy OHSS nastupil az po tych troch dnoch.

lyzinka
12. apr 2018

@luxly oj to ma mrzi...nuz nic ine mi neostava len vela pit a cakat ako bude v utorok na sone... ☹ Myslela som ze zajtra zajdem ku svojmu doktorovi co by mi spravil sono..ale asi to nema vyznam ked aj po par dnoch sa moze ukazat ohss

luxly
12. apr 2018

@lyzinka a u mna to vedeli/tusili uz pred odberom vajicok, ze budem mat nabeh na OHSS, lebo som mala vela folikulov a tiez som bola chudunka. Na sone mi zistili vodu az pri hospitalizacii. Kup si vela iontovych napojov, mne to VELMI pomohlo. Aj kokosova voda je super. A inak klasika, vela bielkovin, steaky, tvaroh, mlieko, brala som to za radom 😀. Ale najviac mi pomohli tie iontaky, vzdy sa mi po nich na chvilu ulavilo.

peggie
13. apr 2018

@bobulkapetka
Ahoj, tak ja som bola dnes zasa na krv a sono lebo mi meškala ms, no a už mi prišla ale strašne slabá. Tak mi brali krv na hormóny a robili sono. No a na sone mi povedali, že sliznica he ešte vysoká čiže by bolo dobré, aby sa ešte odlupila.

peggie
13. apr 2018

@peggie
No a vajecniky sú nachystané už sú tam aj maminka folikuly lenže všetko závisí od krvi. Lebo ak hladiny hormónov nebudú ok, tak mi zastavia stimuláciu. 😣 tak sa strašne bojím, bo už raz sme to zastavovali. Ty máš tiež okolo toho perepetie. To je na hlavu, že stále nevieš na čom si

bobulkapetka
13. apr 2018

@peggie to má mrzí. Ale snad ju nebudete musieť druhýkrát zastavovať. Mame to obe zaujímavé 😕 ja uz ozaj neviem co robiť. Hlavne keď každý lekár povie nieco iné. Myslím nás teba. Napis potom ako postupujete.

peggie
13. apr 2018

@bobulkapetka
Tak volali mi z centra a dnes už začínam pichať aj menopur, takže tie hormóny boli zrejme ok. No a aj ms sa mi viacej pustila, asi mi pomohlo to ranajsie sono 😉 tak dúfam, že už teraz to všetko dobré dopadne. V utorok idem na ďalšiu kontrolu, tak uvidíme. Budem ti držať palceky.potom daj vediet ako ďalej.

bobulkapetka
13. apr 2018

@peggie tak to som rada. Jasne napíšem ty takisto daj priebežne info ako pokračujete 🙂

lyzinka
Autor odpoveď zmazal
lyzinka
15. apr 2018

Ahojte zienky. Tie co ste v stimulacii alebo len zacinate...nepotrebujete menopur a diphereline? Ja som stimulaciu uz skoncila a je mi to luto vyhodit ked vieme co to stoji. Rada vam to darujem.

bobulkapetka
15. apr 2018

@lyzinka nevyhadzujte. Urcite sa ozve nejaka snazilka ktorej sa to zíde. Možno aj mna caká stimulácia ale kedy a či je este vo hviezdach 😉

marec2018
15. apr 2018

Aj ja mam gonal a decapeptyl ak by niekto

lyzinka
15. apr 2018

@bobulkapetka tak ak niekedy vklude sa ozvy a rada ti ho podarujem 🙂 Som necakala ze tak vela mi ostane toho..

bobulkapetka
16. apr 2018

@lyzinka Dakujem 🙂 ak sa uz konečne niekam posunieme uz to bude úspech a ak sa dopracujeme k stimulácii ozvem sa 😉 možno ich budeš este mat lebo u nás je to nekonečný príbeh 😂