Pobočka Helios v Banskej Bystrici - skúsenosti
Ahojte. Sanatórium Helios so sídlom v Martine si minulý rok otvorilo svoju pobočku v Banskej Bystrici. Som z banskobystrického kraja, tak by mi tam bolo ľahšie cestovať. Bol tam niekto? Máte s touto pobočkou skúsenosti? Internetová stránka zatiaľ nič moc informácií neposkytuje, pripadá mi to, akoby boli zatiaľ iba v rozbehu. Ďakujem za každú reakciu.
http://www.crmbb.sk/
Ahojte ja som teraz brala tabletky cotilbegyt tbl o 3-7dna a mam ist na sono 14.5.2018 ,idem na inseminaciu ,niekto ma stim skusenosti ako ti prebieha cely vykon.davali ste si PN ked vam spravili inseminaciu. Dakujem vam za odpovede .
@regina24 ahoj, ja som bola minuly mesiac... rano sme prisli, manzel siel hore na poschodie, potom sme sa pomotali kus po meste a o dve hodinky sme sli znova... bolo to ako gyn. vysterenie ked bere stery.. polezala som si 5-10 min na koze a sli sme domov... pn som nebola, praveze som si daval dost zaberak aby som hlavu zamestnala, neoddychovala som vobec a zatial to bolo uspesne 🙂
Ahojte, chcem sa spytať, či ste nemali počas stimulácie svrbenie pokožky skoro po celom tele? som 8 dc...mám meriofert 300+diphereline...je to dosť nepríjemné...na kontrolu idem v pondelok....dakujem
@srdiecko35 ahoj, ja som mala, ale az na konci. Brali mi krv a vysiel mi zvyseny bilirubin - zle pecenove testy. Kedze som aj nasledne otehotnela, dost som sa bala, ale vsetko sa neskor upravilo.
@luxly ok,dakujem za info...tak ich v pondelok poprosím, aby mi zobrali krv aj na bilirubín...snad sa do pondelka nezblaznim...dufam, že to nebude začínajúci hyperstimulák...
@misik14 dakujem Vam za odpoved ,,ktory pan doktor vam to robil tu inseminaciu ja som bola na konzultacii u dr Bornay fakt prijemni pan doktor,hovoril ze on robi streda štvrtok a sobota ostatne dni kto robi ., mali ste bolesti po inseninacii ked ste isli domov aky rezim ste mali .....od inseminacii kolko dni nato ste vedeli ze ste tehotna . .dakujem za odpoved.
@srdiecko35 Len mu to povedz, doktor by uz mal vediet, ze pecenove testy mozu ukazat. Mozno to nic nie je, len nejaka alergicka reakcia. Ja som teda OHSS mala a svrbenie to urcite nebolo. A OHSS zacina az po pichnuti Pregnylu a OPU, lebo vajecniky su velke, ale vajicka nikde. Pocas stimulacie ma iba trochu bolelo brucho, cele sa to rozbehlo asi treti-stvrty den po odbere.
@regina24 robila to pani dr rosova na konzultáciu sme tiež boli pri dr bornayovi... bolesti som nemala potom žiadne bolel ma len samotný zákrok keď dr išla cez krcok, som potom aj kus krvacala ale hneď to preslo...ale ja mám nízky prah bolesti tak to zato.... režim som mala normálny, vôbec nie kľudný 🙂 snažila som sa čo najviac zamestnať si hlavu. .. A 12 dni po iui už bolo vidno ducha na teste
@misik14 dnes som bola bb na sone ale nebudu robit tento mesiac inseminaciu lebo ze mam velke folikuly a ze by mohlo stat viac pocetna gravydyta napr dvojicky trojicky .. tak som nechcela tak o mesiac idem znizili davky tbl costilbegyt.
Chcem sa vas spitat ake velkosti ste mali folikuli ked ste boli ba sobe pret iui. Dakujem
@peggy ako sa máš a co nové?
@bobulkapetka
Ahoj akurát som ti išla napísať. ☺ dnes som bola na kontrole , no a vôbec neviem , čo urobím. No pretože sliznica maternice je už taká, ako ma byt , ale zatiaľ nemám dominantný folikul čiže neviem, či tento cyklus budem mať ovulku. Čiže KET j zasa ohrozený. No mám ísť ešte v piatok na sono či predsa nejaký nebude dominantný, no ak nie mám dve možnosti. Bud počkáme na ďalší cyklus nech sa telo spamätá z tých hormónov ( lebo vraj tento prvy cyklus po stimulacii je este taky rozhadzany, čo sa týka hormonov) alebo pôjdeme na KET , s tým že mi určia približne ten optimálny deň vkladu čiže asi 19 deň. Len sa mi to zdá ako taká lotéria bez ovulky. No keby som mala 10 embryi riskla by som to ale takto fakt neviem 😣😣 prečo to nemôže byť jednoznačné ale stale sa musím rozhodnúť 🙈🙈
@peggie vidíš toto som ani nevedela, že musí mať žena ovulku aby mohol prebehnúť KET (teraz vyzerám jak dilino) ale fakt som myslela, že keď sa robí umelé tak tam na tej ovulke už nezáleží - veď pri ovulke odoberajú vajíčka a vklad sa už tiež robí po nie? ja som z toho magor... no neviem rozhodni sa správne ale zas robiť pokusy ktoré jednak teba budú stáť peniaze no neviem. ja by som už asi počkala radšej ten mesiac a ušetrila si aj mrazáčika. ale tak snáď sa ti vytvorí DF a nebudeš musieť ty rozhodovať 🙂
žienky prosím vás ktoré vitamíny ste kúpili pre partnera pred IVF? Ďakujem
@bobulkapetka tribulus
@bobulkapetka Tribulus.. Kotvicnik caj.. A este aj zinok. A co sa tyka vkladu.. Tak mne ten cech povedal ze vklad moze sa spravit aj ked zena nema ovulku.. Ccize kazdy doktor ma iny nazor..
Preto sa pýtam na vitamíny lebo v centre nam dali zoznam vitamínov pre partnera ale toľko tbl by ani nejedol a zatial som nenasla co som zbežne pozerala nejake ktoré obsahujú všetky vitamíny resp.vacsinu. Ja beriem len kyselinu listovú ale chcem aj sebe este nieco doobjednať. Vy ste co brali okrem kyseliny listovej?
@bobulkapetka Ja len listovku, raz denne pangamin a este caj od Mojzisovej na otehotnenie, ale to az pred vkladom.
@luxly ja som este nezačala stimulovať až 25.5 začínam brat proveru tak si ten čaj objednam. Dakujem
@bobulkapetka
Ahoj nemusíš mať ovulku len potom je to o tom , že vklad ti určia približne. No a dr Fischer mi povedal , že ta efektívnosť je potom nižšia. Ale že to je iba jeho názor, že to nemá podložené literatúrou. Ja som brala v stimulácii inofolic a manžel mal klasické vitamíny, kde bola kombinácia Se+Zn+vit E.
@peggie podľa mňa si sa dobre rozhodla ešte jeden mesiac počkať 🙂 prejde to ako nič uvidíš :D
@luxly a ten pangamín je na čo dobrý? lebo som nenašla konkrétne ako súvisia s tehotenstvom ln ktoré vitamíny obsahuje

@ivanka0603 No ako uz si volala ?