icon

Pobočka Helios v Banskej Bystrici - skúsenosti

apolonka
30. mar 2017

Ahojte. Sanatórium Helios so sídlom v Martine si minulý rok otvorilo svoju pobočku v Banskej Bystrici. Som z banskobystrického kraja, tak by mi tam bolo ľahšie cestovať. Bol tam niekto? Máte s touto pobočkou skúsenosti? Internetová stránka zatiaľ nič moc informácií neposkytuje, pripadá mi to, akoby boli zatiaľ iba v rozbehu. Ďakujem za každú reakciu.
http://www.crmbb.sk/

peggie
2. júl 2018

Aj tebe držím palceky , aby to bolo úspešne. 😉

peggie
3. júl 2018

@bobulkapetka
Ahoj ako sa cítiš? Ja mam stale pobolievanie v podbrusku . Včera večer a dnes ráno to bolo dosť silne ale už je to lepšie . Neviem či to male tam ma párty alebo čo 😂🤣

bobulkapetka
3. júl 2018

@peggie Haha možno sa hádže zo strany na stranu a rozhoduje sa na ktorú sa prilepi 😂 ja dobre. Akurát cestujem do prace. Občas má pichne vo vaječníkoch ale onak v pohode. Uz ani podbruško neboli ako včera.

peggie
3. júl 2018

@bobulkapetka
Ja už tiež idem zajtra do práce. Ale sa mi nechce 😂 ja som ináč tiež ok, len ma trošku zneistuje to pobolievanie. Ale tak si hovorím, že to malinke si užíva to teplo po tých mrazoch, v ktorých bolo. Tak sa drzkaj a dávaj si pozor na seba v práci 😊

bobulkapetka
3. júl 2018

@peggie keď si si nie istá zavolaj do centra. Dám aj ty si dávaj pozor 😘

bobulkapetka
3. júl 2018

@peggie a zabudla som sa opýtať. Kto ti robil vklad?

peggie
3. júl 2018

@bobulkapetka
Ja neviem ako sa volal , toho dr som tam videla prvýkrát ale robil v ten deň aj prehliadky aj odber. Pozrela som aj na prepúšťacu správu ale tam je krajkovic. On mi aj vravel ako sa vola ale si nepamätám. No vložil mi ho až na druhý pokus, tak sme sa smiali, že aj u mňa sa tak bude držať. Zatiaľ tam nebudem volať, bo som si čítala,že to niektoré baby tak majú. Tak uvidíme, čo bude ďalej. Ale iste sa mu u mňa páči, tak sa ani nestresujem , veď kde by mu bolo lepšie ako u maminky😊😁

lyzinka
4. júl 2018

Ahojte. Idem sa vas opytat zistili niektorej syndrom lepivych dosticiek? A ak ano co ste brali? Ja som uz zufala z tohto vsetkeho ☹

ivanka0603
4. júl 2018

@regina24 no ako dnes dopadlo sono a krv?

dee26
4. júl 2018

Ahoj lyzinka mne zistili syndróm lepivych doštičiek typu 1 plus heterozigotnu mutáciu leiden FV v januári. Predtým som mala neúspešne dva vklady. Prvý et v auguste a ket v októbri. Potom som mala polročnú pauzu. Kde som riešila vyšetrenie - genetiku v MT a hematologiu v BB kde len termín vyšetrenia mi dali o dva mesiace a koncom januára boli výsledky 😂. Od vtedy som užívala aspirin protek na riedenie krvi. S tým, že prvý trimester a potom sestonedelie si musím pichať fraxiparine. A v apríli som bola na druhom ket a teraz začínam 16 týždeň tehotenstva a chodím každý mesiac na kontrolu na hematologiu. A pichala som si fraxiparine prvý trimester, síce boli aj modryni, ale čo pre miminko nespraviš, takže potom zvládnuť aj to sestonedelie 😂 Držím palce všetkým snažilkám ☺

lyzinka
4. júl 2018

@dee26 boze ty si poklad. Ked mi to dnes doktor oznamil som ostala v soku zo slzami v ociach ze co sa ide diat. Ja mam uz aj genetiku ah imunologiu aj hematologiu spravenu. V BA 6 vkladov no ani jeden uspesny.. Vyzdy sa to ukoncilo v zaciatkoch cca 5-6tyzdrn a jeden sa ukoncil v tretom mesiaci... Tam to neriesili.. A teraz v BB vsetky tieto vysetrenia a na taketo pridu? V Blave sme vyhodili kopec eur a zbytocne. A kolkatku fraxiparin ti predpisali? A kde si si to pichala? Do bruska? Neuskodi to babatku?

dee26
4. júl 2018

Fraxiparine 0,3 ml. A popritom aspirin protekt každý deň 1 tabletka. Fraxiparine som si pichala do brucha každý večer. V 7 týždni som veľmi krvacala tak mi doktorka kazala jesť už len pol tabletky a aj doposiaľ si dávam len polku. Potom s toho krvácania sa mi spravil hematom. A ja som už zostala na PN.Som na rizikovým. Už aj vek a že za 9 rokov snaženia som bola tehotná raz prirodzene pred 7 rokmi aj to som v 5 týždni poratila 😢 A od vtedy nič. Určite aj ty si potratila kvôli tomu, že máš syndróm lepivych doštičiek. Uvidíš keď začneš užívať lieky, tak nasledujúci vklad dopadne dobre a embryjko sa ti uhniezdi 😊 a budú ta na hematologii sledovať, takže už od bábätko neprídeš. Držím palce 😚

dee26
4. júl 2018

A zabudla som bábätku pichanie do brucha vôbec neškodí 😄

adkaaa
4. júl 2018

@lyzinka Ahoj aj mne to zistili na hematologii.Uzivam Aspirin a picham Clexane.V minulosti neuspesny ET a nasledne KET,tak uvidime ci nam to pomoze.Som momentalne cerstvo po Ket,tak este neviem ci pomohlo.Drzim palce,neboj bude to dobre.

adkaaa
4. júl 2018

@dee26
Ahoj prosim ta kedy si zacala s injekciami pred KET alebo v den KET alebo az po KET?

lyzinka
4. júl 2018

@dee26 . Dakujem vam krasne za odpovedel Dufam ze nam tie injekcie a tabletky pomozu k miminku. Ved to je to coho sa aj bojim ze budem prekrvena a bude krvacanie z tolkych tabletiek a injekcii.
@adkaaa jej super ze mas po vklade. Pevne verim ze bude uspesny. Daj vediet potom ako to dopadlo ci zabrali injekcie

adkaaa
4. júl 2018

@lyzinka Dakujem,potom dam urcite vediet.

bobulkapetka
4. júl 2018

@lyzinka vidíš hlavu hore. V auguste si na teste nájdeš dve krásne // aj ty 😘🙂

dee26
4. júl 2018

adkaa fraxiparine som začala pichať až keď mi potvrdili tehotenstvo

dee26
4. júl 2018

Pomohol aspirin protekt 😊😊😊😊😊

adkaaa
4. júl 2018

@dee26 A ten Aspirin si kedy zacala?

peggie
5. júl 2018

@lyzinka
Ahoj neboj všetko dobre dopadne a ty budeš mamina. Už teraz, keď vedia prečo sa to deje ti určite pomôžu. Drzkaj sa😊

peggie
5. júl 2018

@bobulkapetka
Ahoj no ako sa cítiš? A kedy budeš poprvykrat testovať ? Ja sa citim stale rovnako. Nic zvlastne az na to pobolievanie ako pred ms.😊

bobulkapetka
5. júl 2018

@peggie ahoj. Cítim sa dobre. Uz dokonca nemam ani bolesti vo vaječníkoch ale to je este len ráno. No uz ani včera večer som ich nemala. Tak neviem... nechystám sa testovať stále zatial má to drži 😂 dnes je to aj tak len 5 den po et čiže šanca ze by test nieco ukázal minimálna

peggie
5. júl 2018

@bobulkapetka
Ja som tiež včera celý deň bruško necítila a večer ma to zasa chytilo . Aj dnes ráno ho trochu cítim. Ja testnem asi v pondelok ráno to budem mať 7 deň. Ja som taký nedockavec😂

bobulkapetka
5. júl 2018

@peggie možno to este aj mna chytí ale zatial sa držím. Uvidíme 😂

dee26
5. júl 2018

Napríklad ja som sa snažila na to už nemyslieť, keď som bola na treťom vklade. Vôbec som netestovala. Zistili až z krvi 😄. Aspirin Protekt som začala užívať koncom januára, na vklade som bola až v apríli. A vyšlo to.

bobulkapetka
7. júl 2018

Ahoj @peggy tak ako sa cítiš?

peggie
7. júl 2018

@bobulkapetka
Ahoj ako sa máš? Ja mam stale tie bolesti a včera som začala trochu spinit a mám pocit, že tým spinenim sa celý ten progesteron vypracuje. Ale tak ešte stále verim, že to bude nakoniec dobre.😊

bobulkapetka
7. júl 2018

@peggie dobre Sa mám Dakujem 🙂 ja odvtedy ako som ti písala žiadne bolesti ani spinenie. No dnes má síce kedy-tedy pichne vo vaječníkoch ale inak nic. To spinenie môže znamenať, ze sa embryo uhniezduje ☺️ Mne včera a dnes take väčšie kúsky (asi štvrtka tbl) vyšli. Ale uz take akoby rozpustené) Tak hádam z neho nieco vo mne zostalo. A to aj ráno ako si vložím este hodinku-hodinku aj pol ležím.